Skönhet


Min mamma på sin bröllopsdag. Så fruktansvärt vacker.


Helgen

Det har varit en fin helg och härligt att vara långledig och slippa stressen att man ska åka tillbaka direkt.
Vi har ätit gott, myst, bytt gardiner och fixat och trixat med endel grejer hemma. Sedan har jag varit hos mormor och vi gjorde fruktsallad och kollade på gamla fotografier.
Det är något så hjärtskärande vackert med gamla svartvita fotografier. Den är som att kliva in i en helt annan värld och jag älskar att drömma mig bort.

Mormor och morfar på sin bröllorsdag, hur fina?!

Mamma, mormor och morfar, fin liten familj!

Mamma och Lotta-Potta.


Förlåt Lotta, men jag var bara tvungen. Din brillor på den här bilden är helt enkelt för fantasiska för att inte visas upp här! Skrattar lika mycket varje gång!


Fredagsmys!

Ikväll blir det fredagsmys här på Lundsvägen! Mamma vilar, Mats bastar och jag gör den godaste hemmagjorda pizzan ni kan tänka er. Senare blir det vin, vindruvor och godis framför Lets dance! Myys! Good to be home.

Ha en fin kväll folket.

Kvälls-konversationer

Jag berättade lite som jag lärt mig inom teckenspråk för mamma och Mats ikväll. Följande konversation uppstod mellan mig och Mats:
Jag: "Buss gör man såhär", visar lite med händerna.
"Blå" pekar på ögonen. "Och röd" pekar på munnen.
Mats: "Och om man vill visa brunt drar man ner brallorna och pekar på arselhålet va?" (På bredaste värmländskan naturligtvis)

Ja, varför inte tänker jag haha


Home sweet home!

Vad är det med att komma hem som får mig att vilja äta skumtomtar till frukost och springa omkring en hel dag med riskigt hår och ett par gamla brillor på näsan som pricken över i?
Hur som helst. I love it.

Die SJ, DIE!

SJ kan liknas vid en gammal destruktiv relation. Ni vet, en sådan man faller tillbaka till igen och igen för att man tror att det kanske blir bättre den här gången, den kanske har ändrat på sig, kanske passar vi ihop nu. Men nej, den har inte ändrat på sig, den passar fortfarande inte tiderna och man passar lika jävla illa ihop som man alltid gjort. Men i stunden när man sitter där och ska beställa biljetten känns det ju så lättvindigt när man slipper in och utcheck på arlanda och det är billigt som fan (ni vet, lättillgänglig och bekant). Så man går på det igen och helt plötsligt finner man sig än en gång mitt i kaoset på Sthlm central och vill bara skrika rakt ut. Det kommer aldrig bli bättre. Punkt. Död åt SJ.

Wednesday

Nu har jag betalat samtliga räkningar. Ska få i mig ngt att äta och sedan bär det av till jobbet!
Kan vi alla nu hålla tummarna för ett UNDER i form av att tåget går i tid ikväll så jag slipper komma hem ännu senare än tänkt.

Adios Amigos.


Järnvägsspår

Nu har jag iaf tagit hand om disken och duschat och plockat fram min backpack. Ska inte packa nåt knappt, men tar med storväskan om jag behöver ha med mig lite grejer tillbaka till Uppsala sen. Imorgon drar jag hem till Värlandsskogarna förstår ni. Mysig långhelg med familjen står på agendan för fröken Alexandersson, med start imorgon kväll (natt?).
PMSen är kvar men jag gör mitt allra bästa för att sluta vara arg på alltet och att vara ledsen över jaget.

Imorgon ska jag vara uppe med tuppen och betala alla räkningar, 7 st plus hyra och pakca klart. Hur fan har jag lyckats samla på mig så många? Hur som helst så ska jag sova nu.


Självömkan och PMS

Vissa dagar blir allt bara så jävla fel. Precis en sådan dag har jag haft idag.
Jag har gått och planerat en liten överraskning varje dag de senaste 2 veckorna och riktigt myst över hur bra min plan var. Sen blev det bara pannkaka av det hela och det är så jävla trist och man blir så besviken. Och PMS-humöret stiger till en nivå ovan molnen och jag vill bara tjuta och skrika rakt ut, precis som en liten unge. Tråkigt att förvänta sig grejer, blir jävligt sällan som man tänkt sig ändå.

Working girl, i bilen.

Skulle börja gå in mina nya kängor idag och det gick sådär kan jag säga. Trots förebyggande skavsårsplåster fick jag blåsor och det slutade med att jag fick ta ett par tygskor som jag hade i skåpet på jobbet och i vanliga fall anv som inneskor ner till gymmet och hem trots flera minusgrader. Mina fötter är inte helt glada på mig efter dagens behandling kan man väl säga..

Idag åkte kläder med hög mys-faktor på! Tjock halsduk och stickad tröja.



Yet another monday..

Jag och Jempan försökte tydligen ta en bild på oss själva i lördags kl 02.43. Vem tror att det kommer bli en smickrande bild vid den tiden på dygnet mitt i värst fyllan, det är vad jag undrar. Det gick sådär..


Vet ni en sak? Till helgen ska jag äntligen hem igen och då blir det en lång myshelg med familjen och som jag har saknat dem under de här veckorna!

Idag var det jobb mellan 7-17.30. Gick sedan direkt ner till gymmet på body balance och efter detta handlade jag lite och nu är jag i lgh igen. Har skådat ännu en fet räkning i mitt brevinkast. Vad är det med januari och att det alltid trillar in ett helt gäng oväntade räkningar plus att man ska få pengarna att räcka i 6 veckor? När ska jag växa upp och bli lite mer förutseende och ekonomiskt lagd? Äh, fan inte riktigt än skulle jag tro. När jag får barn kanske...haha Aja, på onsdag kommer det nya hur som helst! Det är det som är så fantastiskt med att ha ett jobb, man vet att det kommer nya varje månad. High five!

Today:

Hello muntergöken där.


AJ!

Självömkan på Apelgatan. Min handled har börjat strula igen och det är inte roligt alls. Kom igen nu då, tyck lite synd om mig! Det gör faktiskt ont som fan.

På tal om handled. Här ska ni får en bild mitt favoritarmband, som egentligen är mammas men som jag låna! Det är en massa fina berlocker på det och jag använder det ibland när jag vill vara fiiiin!

Och ja, min handled ser just här lite efterbliven ut. Och det är den uppenbarligen också. Den bara strular med mig och envisas med att göra ont ont ont. Och ja, jag har ett ärr just där för jag bröt den när jag var liten. Lika klumpig då som nu och ramlade baklänges ner från en jättestor sten. Klant Alexandersson.


Vill inte måndag. Vill gärna helg igen. Vem kan fixa?

Det är söndag och jag har: Burit ner kartonger i källaren, tvättat en massa kläder, vikt kläder, lagat matlåda tills imorgon, skrivit en ansökan och gått ut med soporna. Fan vad jag är bra ändå.

Bioklädd i fredags.

Sen att jag även har slappat i soffan många timmar, plöjt igenom två filmer, dragit i mig en kebabsallad och en massa godis, ja det tycker jag verkligen inte hör hit.

Ciao dudes.


Ännu en söndag på sofflocket.

Jaha, goddagens på er.
I vanlig ordning kom jag och Jempan hem i ottan efter en natt i dimman. Vid sjutiden imorse ramlade vi innanför dörren här i min lilla lya. Jempan slockna direkt på soffan och jag i sängen.

Yesterday. Djuriskt värre.

Vid tolv tog vi tag i den här dagen och beställde hemkörd pizza och gick till ica och handla cola och godis och hyrde ett par filmer.

Annars har jag tvättat idag och så har vi burit ner alla tomkartonger i källarn. Skönt att ha fått det gjort! Har verkligen endel grejer jag skulle behöva ta tag i nu ikväll, som att skriva en ansökan, städa här hemma och göra matlåda inför imorgon.

Kommer bli en lång och krävande dag på jobbet imorgon, det vet jag redan nu. Usch..


Våren, kom hit!

Nu får det allt ta och bli vår. Jag längtar efter vita t-shirts, upprullade jeans, höga klackar, bara ben, sol mot hud, glass i en park och öl på uteserveringar.
Jag har varit naughty och köpt ett par nya pumps trots pengabrist  (obs obs REA endast 250 spänn)och såhär vill jag klä mig i vår:





Men nu är det hög tid att göra sig tjusig inför kvällen. Ska försöka jobba på att vara nere hos Jempan och co vid 19 ikväll. Vilket innebär att jag bör ta en buss härifrån vid 18.30.

Mitt mission ikväll är att träffa någon i Uppsala-natten som jag kan övertala att lära mig spela squash samt som gillar tennis och badminton och kan hjälpa mig bli bättre. Dessutom ska ja o Jen hitta några snubbar som är sugna på att köra dubbel i badminton. Det här kan bli intressant...Haha

Skål och hej.


Saturday

Hola folket.
Vill bara slå ett slag för att jag tycker ni ska se Snabba Cash, bra film. Bästa svenska jag sett sen Yrrol.

Hur som helst. Just hemkommen från morgonträning på Sats. Body combat blev det, så jävla kul. Fantastiskt bra pass just nu.

Ready for a workout. Au naturale..

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av ner till staden för att möta upp Jen. Nya Stay-ups ska inhandlas. Vet inte hur jag alltidd lyckas ha sönder mina vid första användandet. Inte helt ekonomiskt i längden haha

Tjing.

 


Jag minns det som igår

Idag är en sån där tung och ledsen dag.



Igår på jobbet.

Igår hade jag tänkt att ta det lugnt och fixa med lite ansökningar och Viktig-Petter-grejer. Men ist blev jag raslös och åkte ner till stan och kolla på svarta pumps (köpte inga, ekonomin tillåter inga utsvävningar just nu) och mötte upp Jen för en fika på Unico och sen vidare till Pub19 (?) för ett glas rött. Det var skönt att bara sitta ner och snacka lite.

Idag på jobbet

Har varit en tung dag på jobbet, mycket som händer och sker just nu kan jag berätta. Sen har jag varit på spinning och core. Ikväll blir det Snabba Cash.
(Har även klackat om mina gamla svarta pumps, ett billigare alternativ dtill att köpa nya haha)

Dagens låt: Kent - Hjärta


"Tyck synd om mig nu, var det sista du sa.."

Good evening Dudes.
Jag är så jäääääävla trött. Jag pallar inte festkvällar som den vi hade i lördags. Jag är ju för fan halvdöd en halv vecka efteråt och det suger. Jag hatar att bli äldre MEN jag älskar att festa som ett svin till ända fram på morgonkvisten när man med gott samvete och ett gäng bravader i bakfickan kan smyga in i en taxi och åka hem till den tomma lägenheten och krypa ner i sängen och sova fem kvart i timmen tills Jempan ringer och vi hyr film och lökar med pizza o godis i soffan. Det är det fina i kråksången som man brukar säga. Det fula är min slitna kropp.
Till helgen ska vi visst iväg på födelsedagsfest. Och då börjar karusellen om igen. Dummare än att jag vet det redan nu, det är jag inte..hahaha



Har varit och boxats med Kristin idag och det var kul som alltid.
Har lite måsten som jag behöver ta tag i och det är så trååååkigt! Dessutom har jag blivit kulturell och ska gå på stadsteatern lite framöver med några kollegor till mig. Vardagslyx som jag kallar det. Kommunen har alltid några biljetter till ett förmånligt pris och vi fick tag på en varsinn, nice.

Får nog hoppa gymmet imorgon för jag har tråk-bråk saker att ta itu med. Som jag önskar att tvättstugan hade varit ledig imorgon kväll med, men icke sa nicke!

By the way, grattis till den lille vovven syster yster!!

Kvällens musik: Melissa Horn. Tröttnar visst aldrig på den damen.


Jag har tänkt på dig idag.

Har haft en lite små-kämpig dag på jobbet. Men det får gå.
Annars har jag varit nere på Sats och tränat spinning och core, handlat lite och nu har jag tryckt i mig lite fruktsallad. Mer spännande än så blir inte den här dagen. Dessutom har jag nog med spänning på jobbet these days så hemma tar jag det mer än gäsrna bara lugnt..

Idag behövde jag se lite business-aktig ut och kavajen från Monki åkte på.

Inget mer att förtälja. Mer än att jag undrar varför man oftast vill ha det man inte kan få? Jag är just nu så himla inne i en period där jag vill vara själv och inte alls har ngt behov av att finna en snubbe. Helt plötsligt får jag oväntat intresse från di verse håll. Jävligt lustigt det där.

Take care Dudes.


kärlek


I think I´ve got the monday-blues

Har börjat min träningsvecka med lite BodyBalance och det kändes lika bra och skönt som alltid. Kände mig lite stel efter helgens combat med så det satt verkligen som ett smäck att få stretcha ut kroppen lite idag.

Äntligen fick kappan åka på igen imorse.

Annars har dagen bestått av jobb 7-16.30. Sen har jag hämtat ut mina förstoringar jag gjort. A3-stl blev det, de blev fina, i svartvitt. Se själva:

Nu ska jag bara hitta passande svarta ramar med!

Vad har hänt mer då? Jag har fått ett jättefint och genomtänkt mail från en fantastisk vän. Jag har fått uppmärksamhet från någon som jag själv knappt sett och jag är trött trött trött efter helgens bravader. Möjligtvis börjar jag bli gammal.

Träningsklädd tidigare.

Nu ska jag äta matlåda men först ska jag visa er hur man måste vara klädd på mitt jobb för att överleva kylan:

Man tar alltså på sig alla kläder man har i skåpet. (Jag som tänkte vara vårfin med ljusa jeans och randig tröja men icke, det fungerar inte mitt under självaste istiden.)

Efter att ha haft håret i en knut hela dagen har jag iaf volym (som jag så snyggt sa till Sandy en gång på en fest när hon hade lockat sitt hår) See for yourself:

Hahahaha

Dags att fixa lite käk inför imorgon och sen sängen.


Kinder strimmiga av tårar

Nu har jag duschat, rett ut håret, flätat det i 2 flätor (Har nämligen hört att det ska slita på håret att sova med det blött och att det är bra och skonsammare att fläta det då), tagit på mig sovlinnet och ligger i sängen planerar så smått den kommande veckan. Jag har en del viktiga möten och sånt i veckan annars blir det rätt mkt träning med Jempan om kvällarna. Förra veckan blev en bra och väldigt lagom träningsvecka:
Måndag: Body Balance
Tisdag: Spinning + core
Onsdag: Styrka hela kroppen
Torsdag: Vila
Fredag: Spinning och core
Lördag: Combat
Söndag: Vila
Kommande vecka kommer nog gå rätt mkt i samma stil om inget oförutsett inträffar.

Dressed for a work-out! (Jag vill även påpeka att flyttkartongerna i bakgrunden är tomma och väntar på att slås ihop och bäras ner i källaren..)

Annars är jag sugen på ett par svarta nya pumps nu, blev inspirerad av Jen som köpte ett par i helgen. Jag har 2 par redan men ett par är för stora samt har träklack och det andra paret har en lite för låg klack för min smak. Svarta, klassiska pumps är ett absolut måste i varje kvinnas garderob!


Jen: "Ehm..I think you should ask him, he should know! Bye!"

Lökig dag. Såg LA Giggolo och nån annan kass film. LA Giggolo var dock skön och Ashton är så fantastiskt jävla ashet. Annars har vi mest ätit pizza och godis och degat. Just nu ligger jag i sängen och äter en clementin och försöker ladda mentalt för at ta mig in i duschen. Och att efter duschen försöka reda ut mitt skatbo till här. Hjälp?!


Yesterday

Jag ska berätta en smått komisk grej. Inatt när ja kom hem har jag lagt mina nycklar i min träningsväskan och dragit igen dragkedjan och ställt undan den lite. Hur tänkte jag där? Sprang omkring som en tok o leta efter nycklarna tidigare, jag visste ju att de var någonstans i lgh eftersom jag låste upp dörren när jag kom hem imorse. Fortfarande väldigt oklart varför jag gömde de i min träningsväska.

Just det. Vi tog en taxi ner till V-dala från korrefesten igår. En kille fick inte plats så han tog cykeln. Jag ropade lite uppmuntande efter honom när han cyklade iväg i sin ensamhet: "Sisten ner då! Hej då, ses sen."


Ett litet Guten Morgen kan kanske vara på sin plats?

Jag tror bestämt fröken Alexandersson var lite berusad igår. Ibland är det något befriande över att släppa allt för en liten stund och gå in i dimman, ni vet sådär "all in". Det allra bästa är när man gör det med bästa Jempan. Ingen kan göra en fylla så bra som vi och ingen kan härja som vi.


Hade det inte varit så att jag tappat bort min mobil hade ni fått se en bild på det färdiga resultatet med lockigt hår. Det får bli en annan gång.

Kvällen då. Först förfest med brudarna i Jempans legga sedan iväg på inflyttningsfest och sen vidare på korrefest. Efter detta bar det av mot Vedala och vid två när de stängde bar det vidare av till Flustret. Sedan raggade vi upp ett gäng sköna snubbar och hade en fabulös efterfest med snack, öl och bra musik till fram på morgonen. Därav mitt morgonpigga fyllemess. Jo, men det var en bra kväll, det var det. Vi kan vi, jag och Jen!

Högst troligt är Jempan påväg till mig nu. Hon skulle höra av sig när hon drog men jag har lyckats tappa bort min mobil efter att jag använde den för en kvart sen. Hur som helst så ska vi beställa hem pizza, hyra ett par rullar och ha en riktig lökar-dag. För det är sånt man gör på söndagarna efter en allmänt kämpig vecka i alla bemärkelser. Sa jag att kroppen värker som om jag rullat ner för ett par trappor under natten. Om jag gjort det? Nej nej kära ni, men jag var på combat igår haha

Later.


God natt?

God natt med er.
Om kvällens bravader berättar jag en annan gång, för mer än såhär pallar inte mina fingrar.
NU ska jag sova 5 kvart i timmen som min mamma brukar säga.

Saturday night fever



Fredagens jobb-klädsel.

Hemkommen från lunch och fönstertittande i staden. Jennie från jobbet mötte upp oss för lnch på Unico. God sallad och vi blev proppmätta. Köpte inget på stan, tittade bara runt lite.

Bekväm stadsklädsel.

Ligger i sängen med datorn i knäet med rengjort ansikte och funderar på vad jag ska ha på mig ikväll och om håret ska vara lockigt och rakt. Skönt att fundera kring i-landsproblem emellanåt. Ikväll blir det vin hos Jempan med hennes roomies - Inflyttningsfest hos en vän till mig från Motala - Korrefest - Vedala - ? - sängen. Ungefär så. Vi får se vart natten för oss. Har inga förväntningar alls, brukar bli bäst då hur som helst.

Kvällens låtar: Pernilla Andersson - Johnny Cash och Nina P
Black eyed peas - Meet Me Half Way


Guten Morgen!

Nu ska jag kila iväg ner till gymmet och möta upp Jen.Vi ska på Combat. Bio igår kväll och jag var så trött (o filmen så dålig?) att jag somnade o sov mig igenom halva filmen. Förlåt, jag var ett förskräckligt dåligt bio-sällskap.



Mysigt Bio-klädd.

Dagens musik: Simon and Garfunkel


Paperwaist?


För stora termobyxor + smalt skärp = Paperwaist-byxa.


Miss Tired sätter ner foten.

Goddagens.
Just hemkommen från jobbet. Tanken var att jag och Jempan skulle gå på combat ikväll. Men hennes bror dök upp så hon ska inte gå. Tror inte jag heller ska gå för jag har en massa jag skulle behöva ta tag i, skriva de där ansökningarna och städa och packa upp här hemma och inte minst lägga mig tidigt. Har varit ett par jävligt intensiva dagar. Varenda liten tanke som inte upptas av min fina familj upptas av tankar på och kring jobbet. Det är lite mycket nu.


Vet ni vad jag hatar? När människor underskattar mig och min yrkesmässiga kompetens och behandlar mig på ett sätt som jag anser respektlöst. Hoppas de vet att jag det kommer spegla tillbaka på dem själva i sinom tid.

Det är så vackert här just nu att det inte ens går att beskriva. Frosten på alla träd och varenda liten gren är tjockare än jag någonsin sett. Skulle så gärna vilja fånga det på bild och visa er. Men riktig skönhet fastnar sällan på bild. Jag gjorde iaf ett försök.




Nej ni, nu ska jag slänga i mig lite mat och sen ska jag ta tag i den här kvällen innan den försvinner ifrån mig.
På återseende.


sliten i kropp och själ

God afton på er mina vänner.
Har varit en intensiv dag och jag är så trött att jag borde slockna direkt (men det hör inte till vanligheterna att jag gör det även om jag är skittrött.) Jobbade till kvart i fem. Sen kilade jag ner till stan, mötteupp Jen (Vars cykel hade pajat ihop) fixade kårleg (och betalade kåravgift, 450 spänn. Hutlöst!), gick runt och spanade in rean (kan tipsa om MQs rea, de hade halva priset på typ allt, o det fanns endel godbitar men plånboken sa blankt nej). Efter detta drog vi till gymmet där vi drog igenom hela kroppen och efter en timme och en kvart kände vi oss nöjda och klara. Skulle ta bussen hem för min kropp var trött. Det gick ingen buss just då och eftersom jag inte orkade vänta gick jag. Det var väl ödet som ville säga till mig att "nu fan ser du till och rör lite på påkarna om du inte vill ha hjärt och kärlsjukdomar innan du är 30".


Kvalitén på bilderna är vacker och nästan magisk. Jag vet. Vill på nedersta bilden visa mitt missnöje över att jag bär en rosa liten top för ovanlighetens skull, men att jag alltid alltid måste ha tjocka tröjor och koftor över för annars dör jag av köldskador på jobbet. Längtar efter vååååår.

Hur som helst så har jag nu duschat och ätit och ska bara borsta ut håret (glömde redken-produkten jag brukar ha i håret efter duschen hemma i helgen så det är som att borsta ut ett skatbo och det går av ungefär 20000 hårstrån vid varje tillfälle. Bra bra!) och sen ska jag krypa ner under täcket. Adios.


Hjälp! Vart tog alla åren vägen?

Idag fick jag inbjudan till klassträff med min gamla högstadieklass. Det var tydligen 10 år sedan jag gick ur nian. Ska man skratta eller gråta? Trodde nästan det var ett skämt först. Men sen insåg jag att tiden är obarmhärtig och det är 10 snabba år sedan jag stod där på flaket (ja, vi åkte flak på avslutningen i 9an) i mina ljusblå kläder och log stort och med förväntan i blick.

Undra om man hade hanterat livet och tillvaron annorlunda om man visste hur framtiden skulle te sig. Ibland är det tur man inte vet. Andra gånger önskar man att man hade vetat. Kanske hade man tagit vara på tiden och de underbara människor man haft omkring sig genom åren på ett helt annat sätt.

Today.

Har stressat hela dagen och just nu är jag helt totalt slut i kropp och huvud. Mitt viktiga möte idag gick sådär. Har mycket jag måste ta ställning till och det gör mig stressad. Efter jobbet sprang jag förbi gamla leggan för att hämta upp lite post (bra att det låg närmare 10 brev där och väntrade på mig och hon har inte beödat sig ens med ett mess. Retard.) och sen rusade jag vidare till Sats för att möta upp Jen och köra spinning och core. Sen tog jag fan bussen hem, var så trött. Nu har jag duschat och försökt plocka lite här hemma, men det händer liksom inte riktigt något. Trillade in en rätt saftig oväntad räkning gällande min hemförsäkring med. Jippie, precis i rättan tid. Eller hur var det nu?

Fick antagningsbevis från universitetet idag. Score.


Juice it baby!

Hej hej hej måndag kväll.
Produktiv dag. Jobb 7-17.30, promenad ner till gymmet, 1 timmes Bodybalance, handlat mat, hoppade på fel buss, hamna i ingenstans och alltså ännu en promenad för att försöka hitta hem i jordens tätaste dimma. Grattis Terese. Inte mer än man kan förvänta sig dock.

Imorse plocka jag fram min juice-press och gjorde en juice på Kiwi, Äpple, Morot och färsk Ingefära. Ikväll gjorde jag en juice bestående av gurka, sockerärtor, granatäpple, äpple och morot! Nice nice. Vitaminbombar min lilla kropp nu för jag vill och får verkligen inte bli sjuk.

Min kropp var alldeles alldeles slut efter en timmes BodyBalance. Det är ju för fan sjukt. Jag tror aldrig jag varit såhär otränad. Trodde faktiskt inte det var möjligt att vara i så dålig form. Men ingen kan ändra på detta utom jag.


Det var mellan dessa två par skor jag stod och valde, men sen blev det som bekant de röda!


Goder afton

Så. Nu var man tillbaka i Uppsala igen då. Har varit en himla mysig helg hemma. Synd bara att helgen blir så kort när man kommer sent fredag kväll och åker söndag eftermiddag. Men de timmar som varit har varit hur bra som helst!

Jag har även köpt 2 par nya skor. Tyckte jag behövde det. Men alltså, svarta kängor har jag faktiskt letat efter jag vet inte hur länge, så det var helt ok. Och röda skor har jag bara ett par gamla slitna pumps innan.. (Stod och valde mellan röda och blåa, men det blev tillslut röda)

De svartvita inhandlade jag på jullovet på Monkis rea för 175 pix. Nu står alla 3 nyinköpen under min klädstång!



I vår vill jag matcha mina röda skor ungefär såhär. Lite klassiskt. Dessutom passar de lika bra till kjol som till brallor. (Snyggt med prislapp under sulan! haha)


Jag hittade en tröja hemma i garderoben som högst troligt min fina mormor stickat för många år sedan. Hur mysig som helst!

Jag har en massa viktiga saker att ta tag i den här veckan:

- Skriva 2 BRA ansökningar till 2 jobb jag är intresserad av.
- Jag har ett jätte-jätteviktigt möte på jobbet på tisdag som jag stressar upp mig endel för. Därför behöver jag även förbereda mig noggrannt inför det.
- Jag ska ta tag i det här med träningen på riktigt igen. Nu ska konditionen upp dit den var i somras minst.
- Jag ska packa upp det sista i min lgh.
- Jag ska ställa ner tomkartonger och ev någon full kartong med grejer jag inte behöver just nu i förrådet.
- Jag ska ta reda på vart en av mina räkningar tagit vägen.
- Jag ska byta taklampa i klädkammaren. Svårt att finna kläder utan ljus kan jag berätta för er.
-Ja, säkert är det fler grejer, men kommer inte på det just nu. Detta räcker gott och väl.

Ja, ni fattar, jag har endel att stå i utöver jobbet den här veckan..


Myskväll för hela slanten

Fan heller att sj ska få förstöra min kväll. Det är en stor, viktig och mysig kväll som ska firas om något när jag kommer hem till Lundsvägen om en stund. Då ska jag vara på mitt allra bästa myshumör. Så ett sista stort jävla Fuck You till sj och sen lämnar vi det.
Ses snart La Familia!


SJ suger

Jag är så jävla less på SJ att jag kan spy. Vad är det de inte fattar med att det varje år kommer en vinter som för med sig minusgrader, snö och is. Borde de inte ha lärt sig det efter att vi haft vinter de senaste 2000 åren? Att åka med sj är ungefär som att sladda omkring med en bil tillsammans med alla oerfarna vinter-bilförare nere i skåne när de har sina snökaos. Ja, ett stort jävla skämt alltså.
Fy fan.

Happy thoughts, Happy thoughts, Happy thoughts...

Ingen annan än du själv bestämmer över ditt liv.

Kan folk fan sluta att bli så himla förvånade och säga att man är så modig och bra om man flyttat till en ny stad där man inte känner någon "bara" för ett jobb? Seriöst alltså, vad är grejen med det? Vi har alla fått vår lott, sen väljer vi vad vi gör med den. Jag väljer att flytta runt till olika platser, testa olika jobb, lära känna nya människor och utmana mig själv. Och om du nu väljer att tjäna brödfödan (för det blir nog inte mkt mer än så?) på att reparera kaffemaskiner så fine: Varsågod, gör det. Men härja för helvete inte med mig om mina val. För du och jag är på två olika planeter. Jag jobbar för utmaningen och allt det jag får tillbaka av jobbet, den där speciella känslan av tillfredsställelse när jag etablerat en bra patientkontakt, den där värmen i magen när den där svåra brukaren sjunger lite och ler mot mig. Det är för de stunderna jag jobbar.

Men reparera du dina kaffemaskiner eller folks fläktar och fönster. Men sluta imponeras av andra folks val. Det kunde lika gärna varit du, men du valde den lätta vägen. Fucki´n deal with it.

Idag är visst inget bra.

Min mobil håller på och CP:ar ur totalt. Fan vad trött jag blir. Kan det inte bli mars nån gång så jag får byta ut skiten?!
Har lagat mat till ett helt kompani och jag har slut på matlådor. Vad gör man då? Man förtsätter med plastpåsar. Men varm soppa i plastpåsar blir inte bra.

Minns ni Izzy i Grey´s anatomy när hon gick igenom den där krisen och bakade hela tiden. Jag tror det är något sånt jag håller på med. Im a mental person. Så, nu är det konstaterat med.

3 maträtter på en kväll fast jag egentligen helst bara vill sova.
Vad är det för fel på mig?

Blotta tanken skrämmer livet ur mig

Åhh, fan vad jag hatar när det blir sådär. Datorn hänger sig och hela inlägget försvinner. Hur som helst. Långtråkig dag på jobbet. Efter det har jag handlat och nu håller jag på och fixar matlådor igen! Kassler, champinjon och potatisgratäng. Kanske gör en grönsaks och köttfärssoppa sen med. Funderade på att gå till gymmet förut men sen blev det bestämt att jag ska åka hem i helgen och då ska jag använda kvällen till att laga käk, plocka lite och packa ner ett par grejer inför morgondagens färd. Ska bli kul att komma hem! Känns som det var jätte-längsedan sist fast det bvara var 5 dagar sen.

Idag bär jag rosa.

Sov skitilla inatt och efter några timmar med konstanta mardrömmar vaknade jag och kände mig mer ensam än vad jag någonsin skulle kunna beskriva i ord. Och istället för att somna om kurade jag ihop mig i sängen och lade mig att vänta på att klockan skulle ringa och jag skulle få gå till jobbet.

Köpte balnd annat färsk sparris idag. Vet inte riktigt varför. Kanske kan jag ha det i soppan eller gratängen. Ja, vi får väl se. Sparris ser så vårigt ut och jag älskar våren. Kanske var det därför.

Jag steker champinjoner och det luktar mer jord än svamp. Kanske borde ha tvättat dem lite mer noggrannt? Äh, what the heck..


Mardrömmar som blir verklighet

Jag var med om något jävligt obehagligt veckan före jul. Jag vaknade en morgon med en lättad känsla av att "åh, tack gud, det var bara en dröm." Minuten efter slog det mig att det inte alls var en dröm. Den här mardrömmen är min och de jag älskar mest verklighet och det är en insikt jag slås av varje morgon när jag vaknar. Obeskrivbart fruktansvärd känsla.

Fuckable vs loveable

Så jävla slapp onsdag.
Men jävligt skön kväll igår. Började med vin och tapas på Tilltugg, har för övrigt blivit lite av ett favorthak. Vidare drog vi till Oasia där stämningen var låg och folket få. Drog istället till Bullet där vi drog i oss en hel massa Staropramen. Jag fick fina komplimanger av en helt random tjej som tyckte jag hade fina kläder och passade i dem och en fin kille kom fram och presenterade sig och sa att jag var söt.

Jag och Jempan hängde med ett gäng grabbar som vi sedan drog till efterfest med, som visade sig ligga i huset bredvid mitt. Frampå småtimmarna efter 2 glas rom och cola somnade jag i ett soffhörn och vaknade inte förrän Jempan väckte mig på morgonkvisten och sa att det var dags att gå hem. Fick ett meddelande från en av grabbarna från efterfesten på fejjan (Hur visste han hela mitt namn?) om "att jag är en vettig person som han tycker är värd att lära känna". Jaha och vem fan är han att bestämma vem som är vettig eller ej och vem som är värd att lära känna?



Min nya favorittröja! Älskar enkelheten, paljetterna och de långa ärmarna. Tappade dock ena axelvadden på efterfesten. Inte helt ok.

Hur som helst. Jag gick upp och tvättade halv elva och strax efter droppade Jempan in och vi gick till ica och hyrde film, köpte chips och cola. Sen ringde vi efter pizza. Vi har svullat hela dagen framför två filmer och jag har tvättat massvis med kläder. Tror ni mina grannar gillar min tvättoutfit? (Byxor på vintern är för fegisar)



Jen har åkt hem och ensam ligger jag kvar i soffan och känner hur bakisångesten kommer krypandes.
Har sovit kring 4 timmar inatt. Tidig kväll för Alexandersson. (Får ångest bara av att se mig omkring, pizzakartonger, colaflaskor och chipspåsar till leda. Suck)


Hjälp?

Alla som känner att de vill gå upp och nyttja min tvättid imorgon 10.30 räcker upp en hand.
Inte jag.
Varför kommer Alexandersson hem från efterfesten nu? 
Ingen som vat.

God natt, god morgon, god förmiddag. Ja, inte fan vet jag. Natti, hur som helst. (Jag är hemma, safe and sound. Prima fisken med efterfest i samma kvarter)

Man borde varkligen ha halvdag oftare!

Alltså seriöst. Ännu en dag som jag använt varenda liten minut på ett vettigt sätt har snart passerat. Jag förstår inte riktigt, vart kommer energin ifrån?
Min dag då:

Gick hemifrån vid halv sju (Trött som fan):

Hade lite skrivbordsarbete att greja med på morgon och sedan var jag på ett hembesök som gick jättebra! Hade slappkläder på mig för jag och Jen tänkte ta en promenad efter jobbet (Innan jag insåg att det var minus 100 grader ute)


Slutade strax före ett och gick till Cajsas och åt salladsbuffé. Efter detta traskade jag ner till sats och mötte upp Jen, Lämnade in skorna för omklackning på vägen. Det var under denna vandring jag bestämde mig för att det verkligen inte är ett okej väder för promenader. Det rent värkte i fötter och tår när jag kom fram.

Hur som helst. Jag och Jempan spenderade bortåt 1.5 timme på gymmet med lite uppvärmning och sedan köra igenom kroppen i maskiner och med fria vikter. Får se om det känns något imorgon. En sak är säker och det är att Fröken Alexandersson inte har några muskler kvar. Och ingen motivation att bygga upp några heller just nu.

Hämtade ut skorna, omklackade och skinande blanka.
Tog bussen hem och gjorde spenatsoppa som blev för lös men ändå ätbar.


Sen bakade jag ihop en rejäl köttfärslimpa och den är nu i ugnen.


Och så har jag damsugit hall och kök. Man kan se golvet i hallen igen:

Det fattas dock en byrå att lägga nycklarna på så de får ligga på golvet där en potentiell byrå hade kunnat stå.

Och sen har jag lagt ett överkast på soffan för att dölja rödvinsfläcken som uppstod när jag o Jempan flyttpackade sist!

Har en rutig duk på bordet som ska bort men just nu har jag ingen annan så den får ligga haha

Det börjar arta sig tycker jag allt. Men jag har endel tråkbråk grejer att ta tag i. Tur det inte syns på kortet hur det ser ut bakom soffan..

Hur som helst. Nu sitter jag helt förslappad i soffan och ska snart slänga mig in i duschen för vid åtta ska jag träffa Jempan på torget och vi ska gå till Oasia och dricka lite vin. Jag ska ha min nya paljettröja, leggins och klackar. Tisdagsfin.

Ja ni hör ju själva vem som är fröken effektiv idag.


Det börjar likna nåt..

Jaha ni, nu har jeg grejat hela kvällen här. Helt sjukt vad jag hunnit med. Jag behöver ingen karl jag inte. Det är ju det jag sagt hela tiden haha

Har skruvat ihop en klädhängare och en badrumshylla.

Jag har fixat iordning bland alla smycken och ställt iordning på badrumshyllan:

Och så har jag satt upp nya gardiner! Det är vår i min lgh nu!


Och så har jag fixat till ett provisoriskt nattduksbord:


Utöver detta har jag även storhandlat och plockat ur några kartonger! Imorgon ska jag försöka mig på att göra spenatsoppa. Vet inte ens om jag gillar det för det var 100 år sedan jag smakade. Och dessutom var det i princip lag på att hata spenatsoppa när man var liten haha. Och Jen , om du ser det här, påminn mig om att jag måste köpa grönsaksbuljong imorron, för det glömde jag.

Nu har jag precis tagit en varm dusch och smörjt in mig med kroppslotion och fotlotion och nu ska jag krypa ner under duntäcket.

God natt med er.


Hej hej och hallå från fixar-verkstan!

Håller på och grejar här hemma och sätter ihop lite IKEA-prylar. Martin Timell, släng dig i väggen säger jag bara. Har satt ihop en klädhängare och håller nu på med badrumshylla.
Var ju som bekant på IKEA med Jen idag och shoppade lite. Blev inte alls allt det jag tänkt. Behöver verkligen en byrå i hallen framför allt (och en TV, men det får vänta tills jag vet om jag får förlängt haha). Nu har jag bara 4 halvfulla lådor kvar. Finns det plats i förrådet så tänker jag ställa ner en där också, samt alla tom-kartonger. Det doftar gott här för jag köpte doftljus med äppeldoft på IKEA (Inspirerades av syrran).

Ska nog bli bra det här.

Klädhängaren. Ser inte så avancerat ut säger ni. Jo, tack säger jag. Ranglig är förnamnet men det syns ju inte hahaha

Fixar-outfiten är på! Underställs-tröja och hot-pants, YEAH!


Nehepp, nu ska jag fösöka få ihop den här sablans hyllan!

Btw, imorgon slutar vi vid lunch (dan före röd dag) och på onsdag är vi lediga. Nice.


The year of 2009 - Part 4

JUNI - "Vilsen men lycklig"

Martin och Annika bjöd in till tacos och kubb i gräset. Med efterföljande glass i hamnen så klart.

Hade en rejäl släng av PMS och i början av månaden gick tennisen skit.

Jag köpte en byxdress.

Hade en av mina sömnlösa perioder.

Jag såg studenter på gator och torg och blev både vemodig och nostalgisk. Kunde inte riktigt fatta att det var 6 år sedan min egen student.

Nationaldagen
spenderades i Antes sällskap med tennis (det vände och började gå bra igen), middag på Cimbis uteservering, fotboll på Bykarns, alkohol, paviljongen och slutligen efterfest.

Försökte motivera mig att söka lite jobb eftersom jag inte visste hur länge mitt vik skulle hålla i sig. Gick inte så bra.

En gammal kärlek från högstadiet hörde helt oväntat av sig per sms. Han hade flickvän och jag fattade inget.

Jag hängde mycket med Mr P och ännu mer med Ante.

Tränade precis lagom mycket och spelade tennis regelbundet, oftast 2 dgr/vecka.

Jag testade brillor men köpte inga. Hittade inte de rätta.

Fick ett gäng nattliga samtal från en yngling i staden.

Jag försökte precis som tidigare månader, att få nytt fokus, lämna det gamla bakom. Det gick inte så bra.

Jag var rätt less på nattliga samtal och fyllemess.

Jag gick igenom en period när jag tvivlade på det mesta och inte var nöjd med något. Rastlös, trött och ville vidare.

Jag åt middag på Friden för första gången med Christina och hennes vänner från Malmö.

Jag hittade balkongen som hörde till huset jag bodde i och låg där under de fina helgerna och solade top-less med jordgubbar, vindruvor och tidningar som sällskap. Jag njöt.

Smörjde in ryggen slarvigt vilket resulterade i en smått randig rygg. Ante skrattade åt mig. Jag med.

Snöade in på polarbröd "extrem" med leverpastej och smörgåsgurka och mjölk i massor!

Jag laddade upp inför Jempans midsommarbesök:


Jen kom och vi hade en helt fantastiskt fin midsommarhelg med helt underbart väder, lagom mycket fest, god mat och härliga människor!



Alla på jobbet hade lunch-picknick vid en kollegas sommarhus en skön sommardag.

Åkte till Motala där jag mötte upp X. Spenderade en dag med Barbro, en kväll med far och en dag/kväll med broder med familj. Fantastiskt fin helg med jättefint väder och mycket familjehäng, sol och bad, god mat och mys samt en del barnpassning. Drack en jävla massa Mariestad i solen. Kände mig avslappnad och älskade livet.

Jag hämtade min tavla i Motala och skickade hem den med X.


Joggade vanliga rundan med farsan och kom i mål först. I vanlig ordning.

Spelade beach och träffade då Emma, Martin, Micke och Anneli för första gången.

Det flyttade in en ny tjej i mitt hus. Som bara pratade om Australien och sig själv.

Juni var en fin månad på många sätt. Vädret var till belåtenhet, jag umgicks mycket med fina vänner, Jen var hos mig och tennisen gick bra. Men jag tvekade mycket och grubblade ännu mer. Kom aldrig fram till direkt något. Efter helgen i Motala bestämde jag mig för att ta en dag i taget och skita i resten.

JULI - "Vem är jag?"

Jag tog reda på att jag är ett söndagsbarn och vad det betyder.

Det var jätte-jätte varmt om dagarna och det var rätt lugnt på jobbet i början av månaden. Jag och Christina åt kulglass i hamnen på fikarasten.

Kunde sitta i linne hela kvällarna. Jag bara älskade värmen.

Spelade beach och åt sedan Paviljongens helt suveräna grillbuffé en helt vanlig onsdag. Skön kväll!

Låg och slappade på Borrbystrand en hel dag med Mr P, Pontus och Ante. Och badade så klart och lekte med en boll.


Jag var i Ystad med Ante.

Jag svettades som besatt den där första helgen med värmebölja:


Använde min byxdress (eller shortsdress kanske det heter)


Brände upp hela bakdelen i solen. Trots solkräm bör tilläggas!

Jag och Ante kollade ofta på Wallander och åt lika ofta godis och drack cola.

Jag tog med nya tjejen i huset med ut så hon fick träffa pojkarna i staden och se Paviljongen.

Grillade på Antes föräldrars gård.

Hängde på Cimbis med Ante om kvällarna och inte sällan blev det en bira eller två.

Åkte hem till värmland en vecka på semester. Jag umgicks med familjen och X och Helena, var med amma och Mats i husvagnen, plockade svamp, festade, målade fönster i en husbåt, shoppade lite, badade i en pool, solade, drack öl i solen, deltog i 2 familjemiddagar, lunchade med mormor och morfar. Det var en helt okej semester men delar av den blev inte som planerat. Eller så kanske det var det de blev och jag blev besviken ändå. Och jag grät lite inombords när jag lämnade Värmland den gången.


Jag fick så smått panik i Simrishamn som var helt totalt jävla fullt med turister. Det var folk ÖVERALLT! Det gick fan inte ens att handla, köerna var ett stort jävla skämt!

Gick fortfarande långa promenader vid havet men spelade kanske lite mindre tennis.


Vi åt middag på stans Thai-restaurang en ljummen juli-kväll. Jag, Ante, Emma, Martin, Annelie och Micke och deras lilla Minnea.


Jag hade en vit fredag.

Vi spenderade en andra hel-helg på stranden! Jag började få en riktigt sjysst bränna och håret var sådär lagom snyggt blont och livfullt. Jag och Ante besökte Alers stenar när vi fått nog av stranden och värmen samma helg.

Mats fyllde år och jag var tyvärr inte hemma och kunde gratta.

Hade en mysig kväll i goda vänners lag med picknick och livemusik i Brantevik.

Min dator psykade ur helt!

Hade mot slutet av månaden massvis att göra, jobbade över varje dag. Älskade fredagarna mer än någonsin även om jag tyckte det var roligt på jobbet med.

Det här var månaden som sommaren kom på riktigt till Österlen, vi låg ofta på stranden, jag fick en jäkligt sjysst bränna och allt flöt rätt bra. Jag älskade solen och närheten till stränderna och det var rent spännande att vakna om morgnarna och inte veta vad dagen skulle ha att erbjuda. Jag var hemma en sväng och kom lite ur balans. Försökte väl hitta tillbaka till mig själv mitt i allt och jag vet att jag inte var helt lätt att umgås med under den tiden. Jag vet att jag gjorde fel ibland.






"Jag vill bara sitta här med benen i kors"

Jag är tillbaka i Uppsala. Tågresan gick bra och jag sov bort ett par timmar. Tveksamt om jag kommer somna på ett bra tag. Jag har lyckats vända lite på dygnet hemma, inte kommit i säng före midnatt en enda kväll tror jag. Lilla jag är inte van sena nätter. Är iofs inte helt bortskämd med många sömntimmar per dygn heller och har lärt mig att jag kan fungera ändå.

Funderar på vart jag ska hänga upp tavlan..

Imorgon ska jag och Jempan dra till IKEA. Behöver få tag på lite grejer till leggan. Ser just nu ut som fan här hemma. Hur mkt jag än försöker plocka så känns det som att inget händer. Undra om man kan hyra in en firma för det med? Att packa upp de sista "tråk-lådorna" samt få det fint hemma. Kom igen nu, 500 spänn till den som fixar sista skiten. Först till kvarn..


Back to Uppsala

Glad att jag inte drack en droppe igår, vaknade med den fetaste bakisångesten helt utan alkohol i blodet. Lustigt. Dessutom har jag drömt stressdrömmar hela natten känns det som. Det är en obehagskänsla att vara långt hemifrån när läget är som det är. 23:e december skrämde livet ur mig och från den dagen är jag mer vaksam än ni förstår på varenda liten förändring, ett samtal, en hostning. Allra mest en telefon som ringer.

Jag på Nyår.

Ska försöka packa ihop all skit hemma. Ska ta med betygen till Uppsala så jag kan anmäla mig till en kurs och skicka in kopia på gymnasiebetygen.

På onsdag är vi lediga igen. Trevligt.


The year of 2009 - Part 3

APRIL forts.

Jag och Jempan avslutade som sagt april med en helt fantastisk Kvalborg och Valborg. Valborg satt vi ute hela dagen och bara njöt av solen, musiken, drickan och människorna. Jag fick en oväntad kyss av en gammal flamma från förr. Och vi träffade den mest helsköna stockholmaren.



MAJ-

Jag inledde månaden i Uppsala med Jempan och det finaste vårvädret.


Jag brände mig på näsan och åt årets första jordgubbar.

Jag och Jempan åkte och mötte upp de andra tjejerna hos Linda i Gävle för lite inflyttningsfest.





Jag bestämde mig för att åka hem över Kristi himmelfärd.

Jag var på dags-utbildning i Lund.

Jag längtade galet mycket efter sommaren men njöt precis lika mycket av våren.

Jag fick en dvd med samtliga L word-avsnitt av Majus så jag hade L word maraton i min ensamhet. Då fick ingen vara med, heliga timmar. Shane var så het att jag började överväga att bli lesbisk.

Jag längtade och väntade ofta efter fredagarna.

Jag såg på hockey och drack rosé.

Jag snöade in på MGMT´s låt "Kids"

Jag började hänga med Ante. Vi hängde mycket den här månaden

Vi tog ofta en bira på Bykarns innan vi slutligen hamnade på Paviljongen. En och annan efterfest förekom.

Spelade mera boule i Brantevik.

Jag sov ofta mycket och länge om helgerna.

Ante gick med på att lära mig spela tennis! Och jag bara älskade det och var hooked från första gången. Spelade ett par ggr i veckan och alltid i Baske, dit vi cyklade.


Tränade precis lagom mycket.

Funderade mycket kring känslor och gammalt oavslutat groll på hemmaplan. Kom aldrig någonstans vare sig i funderingar eller konversationer. Allt fortsatte vara ovisst.

Jag hade alltid min mobil på ljudlös. Klarade inte av att höra plinget från ett mess eller att den ringde. Folk blev irriterade för att jag aldrig svarade direkt när de ringde.

Vi grillade vid vårhallarna och spelade brännboll.


Jag solade min blekvita hy i de första varma solstrålarna och brände mig ordentligt. Precis som varje år.


Jag snubblade över det berömda svarta hålet söndagen innan jag skulle fara hem. Men jag tog mig upp rätt snabbt.

Klättrade nerför klippväggarna från Stens huvud med mr P.

Mormor och morfar firade 60-årig bröllopsdag. Jag firade att jag ännu inte lyckats få till ett enda fungeradne förhållande med en kille.


Jag berättade knappt för någon att jag skulle komma hem förrän precis när jag skulle åka. Tvekade länge och allt kändes bara fel. Åkte ändå till slut. Hade en fantastiskt fin helg i min familj samt X sällskap. Allt blev bara så bra den här gången.

Jag funderade över hur det skulle vara att vara på smällen. Det var en baby-boom på G bland 84:orna.

Jag och Jen bokade biljetter till Way out west.

Det var mors dag och jag önskade att jag fått vara hemma och krama om världens bästa mamma.


Jag var med Christina och shoppade en hel dag i Kristianstad. Brände sjukt mkt pengar!

Köpte bla denna klänning.

Jag och Ante firade de första sommardagarna med bira på Bykarns uteservering.




En natt efter en blöt kväll på Paviljongen satt jag och dinglade med benen och kedjerökte i Antes fönster på 4:e våningen. Fast Ante sa att jag inte fick, för jag kunde ramla ut.




Det här var en månad som jag verkligen försökte på alla sätt att leva där jag bodde. Den var fylld av aktiviteter, underbart sköna människor och fest. Jag tränade lagom, jag älskade tennisen och jag lekte med livet. Det var bra, riktigt jävla bra och jag var nästintill på topp. Om det inte hade varit för att jag inte riktigt kunde släppa en gnagande längtan hade jag varit riktigt riktigt på topp, rent hög på livet.




Fin dag

Cup hela dagen för att se min käre bror slå in två mål och se deras lag ta hem andra-platsen. Way to go Jonas o co. Martin hämtade upp mig på morgonkvisten och vi plockade upp Magnus på vägen. Mötte upp Erik på Sundsta. Käkade kebabrulle och stannade ända till finalen.

Blev inte många bilder från Nyår men det var fantastiskt mysigt att vi fick fira tillsammans med middag.


Och i vanlig ordning agerade jag lek-tjej då vi hade en liten knatte med på festen:

Mys.

Träffade Helena igår och det var lika nice som alltid.

Erik och Nyman gör stan osäker och jag var lite sugen på att hänga på. Men det får bli en annan gång, jag har en lång dag framför mig imorgon och behöver vara fit for fight så att säga.

Adjöss.


The year of 2009 - Part 2

MARS - "Förändring"

Månaden som jag fyllde det storartade 25 år och det hela firades i min bästa Jen´s sällskap. Hon kom farandes från Härnta och det firades kungligt att jag blivit stor flicka. Förfest i Blom´s lya med vidare härj på Ankan.

Fredag




Lördag

Jag hade ett och annat meltdown som mamma och Mats fick plocka upp bitarna efter. Särskilt minns jag ett jag hade efter att jag varit på arbetsförmedlingen. Fy fan vad jag hatade det stället. Tur att jag strax därefter fick ett jobb.

Jag såg Män som hatar kvinnor med King.


Jag fortsatte att gå timtals-långa promenader, åt dåligt, tränade inget men festade titt som tätt.

Hånglade med en gammal pojkvän från mellanstadiet mitt under en dimmig kväll på Harrys.

Jag jobbade en dag på hemtjänsten och åt oftast älgkött om kvällarna. Jag var bortskämd under den här tiden med Mats fantastiska mat.

Jag började följa Liverpools resa i ligan för att kunna updatera X som var på sydligare breddgrader och inte alltid kunde hålla sig updaterad.

Jag var på en intervju i Gävle och stannade en natt hos Bindan i Hoffan. Dagen därefter drog jag iväg på en andra intervju i Simrishamn. Efter en hel natt på tåget skulle jag intervjuas och blev även erbjuden vikariatet och den begärda lönen. Jag var nollställd när jag vandrade genom ett grådisigt Simrishamn i mitten av mars. Jag velade ett par dagar innan jag beslutade mig för att ta det, samtidigt som jag bestämde mig för att tacka nej till erbjudandet i Gävle.

De ringde från Gävle sjukhus ang intervjun jag varit på i januari och erbjöd mig ett års vikariat. Jag tackade nej även till detta.

Jag var lite nedstämd över att än en gång behöva lämna nära och kära och framför allt familjen. Jag hade hoppats på något närmare hem för att kunna komma hem oftare och jag minns att det var ett jävligt jobbigt beslut att ta.

Jag hade politiska diskussioner mitt i nattens dimma på Harrys.

Jag klippte mig och provade klänningar samma dag som jag tackade nej och ja till jobben i Simpan och Gävle.



Jag väntade och längtade.

Jag åt avskedsmiddag med familjen och X på Killingen min sista helg i värmland.

King fyllde år och den stora dagen spenderade han med bio i mitt sällskap!


Jag fixade tågbiljett och boende direkt och veckan efter intervjun tog jag min back-pack på ryggen och drog till Skåne. Andra dagen på jobbet öste snön ner och det var ett smärre snökaos.

Mr P kontaktade mig och vi var på fika-dejt. Han lärde mig spela backgamon den kvällen.

Såhär brukade det se ut på bordet.

Jag började äntligen gymma igen och det var sjukt skönt.


Jag var på min första fest i Simrishamn och drog av en härlig brakfylla. Vaknade med nya bekanta, lustiga meddelanden och nya nr på mobilen. Classy. Hade en helt fantastiskt kul kväll! Träffade flera av de fina vännerna i Simpan första gången!

Mars var en månad som började lite slött och jobbigt och var förvirrande och oviss på många sätt. Men när det väl blev dags att byta jobb och miljö blev allt plötsligt spännande och jag mådde jävligt bra i slutet av månaden. Jag älskade utmaningen i att lära mig allt nytt, känna att jag hade bra kollegor och lära känna nytt folk. Jag kunde vara vem jag ville och jag kunde klara vad som helst.

APRIL "Loving life"

Början av månaden var fin och jag gick långa promenader vid havet och tröttnade aldrig på den helt fantastiska utsikten.


Jag gick till gymmet i bara tröja, utan jacka för första gången under 2009.

Jag kollade på en fin lgh nära hamnen som jag var sugen på att ta. Men beslutade mig för att inte göra det. Allt var för ovisst.

Jag var på en utbildning i Websesam i Kristianstad.

Jag hängde mycket med Mr P och det blev ett gäng fikor och middagar på Bykarns och fler Toast Diablo än jag kan räkna på ena handen. Åt på samma ställe den mest underbara chokladkaka jag någonsin smakat.

Vi spelade boule i Brantevik och jag träffade Max för första gången.

Jag gillade att sitta på klipporna vid havet och filosofera och läsa om helgförmiddagarna.



Jag fortsatte att fundera mycket kring saker som inte hade med Simpan och jobbet att göra. Gjorde dock mitt allra bästa för att stänga ute alla tankar.

Jag fick ett samtal mitt i natten som fick mig ur balans och jag grät för första gången över en grabb. Men mest grät jag över mig och att jag hatade att känna allt det jag kände.

Jag och Mr P gick upp till toppen av Stens huvud och utsikten var fantastisk.

Jag var med och grillade vid vårhallarna för första gången. Vi spelade brännboll och fotboll och frös helt fantastiskt mycket.

Jag var hemma några dagar över påsk och inget blev egentligen som jag tänkt mig.

Mats kastade bort mina älskade converse!


Mr P tog mig till Ystad för första gången och jag köpte en gammal cykel vid ett hus efter vägen under samma tripp.


Jag använde jeansjackan som jag fick av mamma i födelsedagspresent jättemycket under den månaden.


Jag försökte motivera mig själv till att avsluta destruktiva relationer och fokusera på här och nu. Det gick inte så bra.

Jag fortsatte att följa Liverpools vinster och förluster via aftonbladets live-update trots att jag inte längre var tvungen.

Jag var i GBG på stor "Leva och fungera"-mässa med jobbet. En riktig heldag!

Jag åt årets första mjukglass i ihamnen.


Jag avslutade månaden med att dra till Uppsala för att fira Valborg med Jempan!

Ja, April var en fantastisk månad på många sätt. Vi gjorde så mycket och det hände så mycket kul. Det var fint väder nästan hela tiden och vi cruisade mycket i Mr P´s bil. Jag var hemma på påsk och det var kul att träffa familjen, i övrigt blev inget som jag tänkt och jag åkte därifrån besviken på många sätt, trots att jag egentligen inte haft några förhoppningar ens från början. Ett samtal i mitten av månaden fick mig att ändra mina prioriteringar. Jag älskade att möta de första vårdagarna i Simpan i goda vänners lag, det gjorde jag verkligen.









 


The year of 2009

Tänkte jag skulle göra ett sammandrag av år 2009. Det har verkligen varit ett år fyllt av ups and downs, känslor, utmaningar, tårar och skratt. Jag har lärt känna en hel hop med underbara människor och jag har umgåtts mycket med min familj och mina gamla fina vänner.

JANUARI - En omvälvande månad


Påbörjade mitt 2009 med att sova länge och dela pizza med någon jag precis börjat träffa igen (X). Allt var nytt och lite hemligt och rätt enkelt. Och jag åt ofta pizza till frukost den månaden. 

I början av januari var jag på en intervju i Söderhamn som syrran följde med och körde mig till. Ett jobb det senare visade sig att jag inte fick. Jag var dagen efter på en fotbollscup en hel dag och hejade på pojkar. Jag och Helena hade en reunion med vin och snack och dans på gamla Koriander.

Jag åkte tillbaka upp till Ume-skogarna för att göra sista examinationen och ha vår avslutningsmiddag på Rex. På vilken jag vann en röd ros för att matcha min rödnad i klassen "Röadaste rodnad" samt fick en förlovningsring för att kunna hålla grabbarna i styr haha (Pga mitt nickname "Dissen").




Jag fick ett handskrivet brev från någon som sade sig vilja träffa mig. Andra brevet på ett par månader. Jag fattade inget, vem var han och vad ville han mig?

Jag och Jen kämpade med de sista revideringarna av C-uppsatsen.

Jag och de bästa tjejerna drog en sista nostalgisk utgång på NH.



Hela underbara gänget.

Vi tog examen och jag grät mer än jag trodde var möjligt under en dag.

Jag packade ner hela mitt liv i kartonger och grät lite innan jag stack nyckeln i låset en sista gång och sa hej då till den perioden av mitt liv. Efter en avskedsmiddag på Balder med de finaste samt några av våra föräldrar så gick flyttlasset till sydligare breddgrader, gamla Faggan. Mamma och Mats hjälpte mig flytta.

Jag velade mycket den här månaden och en av dessa velningar resulterade i att jag fick nattligt besök i Faggan och flytthjälp morgonen därefter.

Jag sökte massvis med jobb och var fruktansvärt deprimerad över att behöva vara arbetslös.

Jag träffade kingen ofta.

Hade en examensmiddag hemma med familjen och Rutan.


Jag sov ofta länge och inte i min egen säng och började ofta dagen med lunch på Hotellet/Killingen med mamma och ibland Mats eller syrran.

Mormor blev sjuk, vi var oroliga men hon tillfrisknade och kom hem igen.

Jag och Jen var på en intervju på Gävle sjukhus.

Jag åkte till Motala och umgicks med familjen några dagar. Försökte få distans till allt och samla nya krafter att ta tag i jobbsökandet.


Det var en månad som jag var rätt pank, mitt inre var ett uppror och jag hade långa sovmorgnar. Jag vaknade oftare i Kil än hemma. Jag blev bjuden på flera middagar och jag kände mig lite vuxen i en helt ny värld. Jag var förvirrad, lycklig, ledsen, glad. Och hela tiden saknade jag mina fina vänner från Umeå och den världen vi levde i där. Sakta men säkert började jag inse att det var borta för alltid. En omvälvande månad på alla sätt.

FEBRUARI - "Du vaknar i fel säng och är kär"

Jag fortsatte att äta kebabrulle/pizza till frukost om helgerna. Jag umgicks i princip bara med pojkar och influerades av dessa, därav den osunda frukosten.

Jag fortsatte att må dåligt av att jag inte hade något jobb, kände mig inte behövd och jag bad i princip om att få bli inlagd på psyket om jag inte fick jobb snart. Jag sökte massvis med jobb.

Jag tappade rutinerna och var dålig på att träna och äta. Gick ner i vikt, tappade en massa hår och åt mest godis om dagarna. Funderade mycket och gick timtals-långa promenader. Inte sällan upptäckte jag att jag varit ute och gått 2-3 timmar i sträck.

Jag spenderade 3 dagar i en sjuk mans sällskap (X). Han var förkyld men agerade snarare som att han var dödssjuk.

Jag fortsatte att festa helgerna igenom med kingen.


Jag hade problem med att hyra filmer. Hyrde en rumänsk och en spansk film på en kväll.

Vi grattade tvillingarna som fyllde 5 år.

Jag såg Highlander 1 och 2. Ren skit om du frågar mig. Såg även Kill Bill 1 och 2. Mycket bättre!

Jag spenderade en hel söndag åt att plöja igenom en massa "vem vet mest" och insåg att min allmänbildning är lika med noll. Lovade mig själv att börja spela TP varje kväll. Blev inget av.

Jag väntade på besked från jobbet i Gävle men de hörde inte av sig denna månad.

Jag blev jätteförkyld med ont i bihålorna. X överraskade mig med mat, glass oh myts när jag behövde det som mest. Pay back time från hans förkylning i januari.

Jag var ofta ensam och saknade all liv och rörelse i Umeå. Jag saknade vännerna, spontaniteten, dansgolven, fyllan, dimman, bakishänget, ja allt saknades emellanåt.


Jag umgicks mycket med familjen och vi hade många mysiga familjemiddagar. Det åts en himla massa brieost, kex och päron.

Mitt humör var alltför ofta fyllt av PMS. Likgiltig eller bitchig, det var min melodi.

Provade en massa kläder i olika affärer men köpte sällan något. Alldeles för pank.




Jag fick min legitimation och var helt plötsligt leg. arbetsterapeut. Jag kände mig vuxen.

Alla hjärtans dags kväll spenderades på krogen med min king.


Det här var en månad som jag ofta kände mig ensam mitt i all förvirring. Jag sökte jobb för glatta livet och försökte hålla huvudet ovanför vattenytan så gott jag kunde. Jag antar att det var under den här månaden jag fann mig själv med en hel hop nya känslor som var helt främmande för mig. Tankarna var många. Grubblade hysteriskt mycket denna månad.  Jag tänkte så mycket men sade så lite. Komunikationen fungerade inte och avståndet växte, men ändå inte. Få saker blev som jag ville.