Snart fredag, whoop whoop!

Bra dag! Promenad till jobbet i duggregn, sen jobb mellan 07.00-15.30. Sen hoppade jag i löpkläderna och tog en rejäl omväg hem. 11.25 km och 59.41 minuter, snitthastighet på 05.18 vilket var helt okej! Det går bra med löpningen nu och det är kul! Det var rätt bra att sätta upp det där målet om att springa 150 km innan 4:e mars, då har jag ett mål att jobba med och ett naturligt mål med mina löpturer.
Trots att jag löptränat så många år så har jag aldrig kört några längre turer. Säkert 100-tals milen-turer men inte längre än så. Men idag sprängde jag den gränsen. och det känns ju helt klart i kroppen men på ett skönt sätt. Det gick lätt och var en härlig tur helt enkelt. Nästan barmark med och det ärlksar ju jag! Tänk i vår när man slipper ta på sig 15 lager kläder och planera inför varje runda i detalj så man har lagom med lager kläder på sig. Det kommer bli underbart!
 
Nu har jag precis druckit en proteinshake för att fylla på med energi. Ikväll är det vardagsmys-kväll och det är T som står för mat och film. Mmmm, gillas!
 
Imorrn är det fredag dessutom! Det går bra nu.
Tjipp!

Styrelsemöte och snicksnack!

Kickade igång dagen med lite träning. Fy satan vad härligt det är att träna på morgonen i ett folktomt gym, blir nästan inte bättre! Körde ett egenkomponerat cirkelpass med 6 övningar, 5 varv. Ett riktigt intensivt killerpass!Pojkvän var också med men han körde bara ett magpass för han skulle träna på eftermiddagen med en kompis.
Tvingade pojkvän att ta bilder på mig på gymmet idag hehe Kul att ha sen och kunna jämföra och sådär!
 
Ikväll har vi haft styrelsemöte och det gick ju fint. Sen en bra stunds snicksnack med Miss I, det bästa av allt så klart! Nu blir det lite TV och sen soooova! Ska hålla i en förflyttningsutbildning med ett helt nytt upplägg imorgon, behöver nog kolla igenom det en gång eller två med haha
 
Tjipp och natti!

Baka liten kaka!

Heeeej!
Härlig måndag! Joggade hem från jobbet med en rejäl omväg och landade på 9,48 km och 51,14 minuter. Ingen rekordfart och det var bra jävla kämpigt emellanåt för av någon anledning kändes det som att lunchen inte hunnit smälta än. Nackdelen med långsamma kolhydrater. Men! Mot slutet så fick jag två riktigt rejäla endorfinkickar och det var helt jävla underbart! Fattar inte hur folk kan inte träna och därmed går minste om något så underbart som endorfiner som rusar genom kroppen. Det är för mig helt ofattbart.
 
Igår hade jag en riktig bak och fixardag här hemma. Lagade ett gäng köttbullar för infrysning som vi kan ha till matlåda när motivationen att laga matlåda på kvällen tryter (vilket inträffar allt som oftast tyvärr). Vill få till en bra rutin kring att laga alite storkok på söndagarna, känns alltid så skönt inför veckan som kommer, blir inte samma vardagsstress alls då! Till middag igår lagade jag baconlindad kycklingfil´e igen! Verkligen en favorit.
 
Idag har jag köpt en matberedare! Och satan vad bra den var! Jag har gjort en sorts proteinbollar (eller energibollar om man hellre säger det) idag som innehåll: cashewnötter, valnötter, havregryn, kakao, chokladproteinpulver, gojibär, kesella, mjölk, 3 torkade aprikoser och en ytterst liten skväll agavesirap. Rullade de små underverken i sesamfrön och den blev faktiskt jäkligt gott, känner mig riktigt stolt över mig själv som faktiskt lyckades bra redan på andra försöket. För övrigt åt jag en halv proteinbar idag (av de jag gjorde igår) innan jag sprang hem och jag kan lova er att den är mättande iaf, alltid något! Och ändå helt okej att äta även om det inte är det godaste jag testat.
Mmmmm lyx-kvällsmål!
 
Ha en fin måndagskväll nu!
Tjipp
 

Work it Baby!

Nu har jag bockat av några saker på min lista. Håller på och tvättar, har gjort en omgång proteinbars och har varit och kört ett riktigt svettigt gympass med tung styrka med fokus på rygg och ben men körde även triceps och rumpa samt att jag avslutade passet med ett par magövningar i vanlig ordning. Kör nästan alltid supersets med över- och nederkropp och det funkar jättebra för mig. På så sätt håller jag pulsen uppe samtidigt som jag kan köra ganska tungt och mallan 10-15 reps x 3 set.
 
Inte riktigt lika fräsch efter passet.
Proteinbarerna blev tyvärr inte lika goda som önskat men det är bara att köra vidare och prova andra recept! Ps. Skulle vilja ha en matberedare för att kunna mixa torra ingredienser som nötter och sånt. Kanske får investera i en framöver!

fina söndag!

Två morgnar i rad nu är det min kille som annars är tröttast på morgonen som har väckt mig! Imorse väckte han mig med en kyss och orden 'Jag sticker till affären och handlar lite färskt bröd till oss till frukost!'. Jag somnade om en stund och vaknade sen till en frukost med skinka, färskt bröd (vale, min favorit!), ägg, grape och te. Allt det som jag älskar till frukost. Det är så härligt att även fast han jobbar helg så kan vi ha morgonarna tillsammans eftersom han slutar så sent!
 
Idag tänkte jag både hinna göra proteinbars, göra köttbullar att frysa in till framtida matlådor, laga middag iform av baconlindad kycklingfilé, tvätta och gymma! Vill passa på att sticka till gymmet på helgerna när det är lite mindre folk än på vardagskvällar!
 
 
Så nu är det dags att ta sig ur sosffan och kicka igång den höär dagen!
 
Tjipp

Fint veckoslut!

Har haft ett par jättefina dagar!
I torsdags blev det först jobb, sen gym och sen filmquiz på Pub19 med Madde och Fredrik. God mat, gott rött, fina vänner och kul Quiz! Jäkligt bra kombo en helt vanlig torsdagskväll. Dock var quizzet skitsvårt men vi kammade hem några poäng iaf, men långt ifrån en vinst haha
Sådär såg jag ut i torsdags! Och det är jäkligt kallt ute men allvarligt, det är ju jäääävligt vackert också! Älskar att promenera till gymmet omgiven av den här vackra himlen!
 
Igår var det jobb hela dagen och sen stressa ner till gymmet för att köra tusingar på bandet.Har inte kört det förut men tänkte jag skulle testa och att jag skulle köra minst tre. Jag la upp det som så att jag spring 1 km och sen vila två minuter, sprang 1 km och sen vilade 2 min osv. Fyra tusingar blev det med endast 0,5 lutning. Började lite lätt med hastighet 14, nr 2 på 14,2 och de två sista sprang jag i hastighet 14.5. sen nedvarvning och tiden landade på drygt 30 minuter och 6 km sammanlagt. Jag tar det lite försiktigt och testar mig fram med olika intervallformer, det är kul att testa olika för att se vad man gillar och för att ge kroppen variation och nya utmaningar. Nästa gång blir det mindre vila mellan intervallerna. Sen blev det ordentlig stretch och sen 3 magövningar. Braaa pass!
 
Efter en dusch hämtade A, A och L mig på Actic och vi åkte hem till oss. Det ramlade in folk hos oss och så styrde vi en tacomiddag. Blev till slut 9 vuxna, 3 bebisar och 1 hund, full lägenhet kan man säga! Jättemysig och härlig kväll verkligen!
Stina hade handlat marängsuisse till efterrätt. Verkligen min favoritefterrätt men eftersom jag kör sockerfri januari och vägrar att hålla på och bryta det bara för att jag inte vill framstå som töntigt hälsofreak så blev det en grape för mig istället. verkligen högsäsong för grape nu, det är SÅ JÄKLA GODA!!
Fick så himla fina mörklila tulpaner av Sandra och Andreas!
 
Idag så jobbar pojkvän så Maria kom till mig vid 10.30 så vi tog en 90 minuter PW och sen gick vi hem och styrde upp lunch. Jen kom också så vi fick en kön tjej-lördagslunch! Baconlindad kycklingfilé med kokt broccoli och blomkål samt sallad och sås till. Blev faktiskt supergott! Och en jättemysig förmiddag med massa tjejsnack, såååå trevligt lördagsnöje!
Innan T åkte till jobbet imorse åt han sin lördags-lyx-frulle! Tacos med cola!
 
Promenadredo imorse! Fick 20 mörklila tulpaner av Maria, vilket jag som sagt verkligen ÄLSKAR! Satte ihop dem med mina 20 gula och det blev så himla himla fint! Gillar gult och lila ihop. Så konstigt, för i fredags när jag köpte de gula tulpanerna letade jag som en tok efter lila just men hittade inga så mörka som jag ville ha men sen kom fina vänner och liksom nästan hade läst mina tankar. Vilken tur man kan ha!
 
Nu dröjer det nog inte förrän pojkvän kommer hem. Får vi se vad vi ska göra av den här kvällen. Blir nog rätt lugnt skulle jag tro!
 
Over and out.

Arghhhh

Som man hatar när någon lånar en bra sak av en och sen återkommer de och säger: 'hoppsan, glömde den där grejen jag lånade av dig och nu är den borta'.

Ehm jaha?


Kick n´ punch!

Har varit på ett box-pass idag med Lisa och Stina. Jag och pLisa körde mot varandra och var rätt eniga om att passets supplägg inte var det bästa. det var ett nybörjar pass och svårt att hinna få upp någon puls på den korta timmen. men bättre än inget antar jag.
 
Annars inte mkt nytt. Imorgon efter jobbet och träning ska jag, Tommy, Madde och Fredrik på Filmquiz på Pub19, samt käka middag. Ska bli himlans trevligt så klart! På fredag blir det middag hemma hos Stina med ett gäng vänner. Fin start på helgen.
 
Tjipp

Gud, jag har verkligen sett trött idag alltså. Men det får man ibland! haha

Bodylicious

Tisdag klar redan!
Blev en vända till gymmet efter jobbet. Värmde upp på crosstrainern och sen körde jag 5 övningar, 5 varv. Det blev: 20 djupa knäböj med pinne, 30 triceps med vikt, 20 rygglyft, 10 burpees och rumpövning med gummiband 20 på varje ben. Gånger 5 alltså och ingen vila. Efter det körde jag igenom magen med 3 övningar! hade tänkt att promenera hem men sen hämtade pojkvän mig för han slutade precis då och han tog vilodag idag för han vaknade med huvudvärk och har varit sliten hela dagen. Han hoppas på ny energi imorgon.
 
Nu har jag precis sdruckit en proteingsmoothie och sitter i soffan. Ska bläddra lite i boken jag fick från Adlibris häromdagen, Bodylicious. Slukar all literatur som har med träning och hälsa att göra just nu och har upptäckt en massa roliga träningsbloggar. Härligt att ha sånt flow med både träsning och hälsa!
 
Har idag försökt locka fram våren med lite ljusare kläder. Still cold outside though. Påväg från jobbet var det så himla fint ute! Böckerna jag skickade efter frådn Adlibris samt ett bokmärke där pengarna går till sos barnbyar.
 
Imoargon efter jobbet blir det box med vänner/arbetskompisar, blir kul och bra variation till vanliga träningen!
 
Tjipp.

Mål nr 1: Check!

Så, mitt första lilla mål är redan uppnått. Riktigt stolt över mig själv. Tog mig hem från jobbet på 24.55 idag, så glad! jag vet att det kanske inte ser mycket ut för världen men för mig är det det just nu! För det första så håller jag ju på och jobbar upp min kondis som kördes i botten under de månader jag gick hos kiropraktorn. För det andra är det tyngre än man tror med snö och isbelagda vägar och för det 3:e krävs det en enorm precision för att ta sig över alla vägar utan att bli hindrad av bilar och andra hinder på vägen. Hoppas ändå kunna kapa tiden lite till när väglaget blir bättre och vinden varmare! Har ju trots allt sprungit 5-an på 23.30 förr. Nåväl, nu ska jag njuta av att jag gjorde en bra löpning idag iaf!
Dagens klädsel och dagens löptur.
 
Nu har jag precos druckit en protein-smoothie och ska fortsätta med tvätten, duscha, förbereda morgondagens matlåda. Morgondagens gymkläder är faktiskt redan packade!
 
Over and out.

Samlar D-vitamin!

Gårdagskvällen var mysigt! Först lagade pojkvän supergod kassler och broccoli-gratäng och sen promenerade vi bort till Madde och Robin för vin-ost-spelkväll.  Bra lördagskväll! Idag har vi mest tagit det lugnt. Först långfrulle framför en film och sen stack jag ut på en löprunda i finvädret. det gick tungt i benen för egentligen borde jag haft vilodag, har kört slut lite på benen i veckan. Men i övrigt var det en skön lugn runda i superhärligt väder och den slutade på 7.12 km.


 
Medan jag var ute på min löprunda så påbörjade pojkvän städning och när jag kom tillbaka åkte han och handlade och jag rensade ur köksskåpen vilket var välbehövligt! och ända sedan imorse har en gryta med älgkött stått och puttrat på spisen för mesta möra köttet i köttgrytan jag ska styra upp. För nu är pojkvän och tränar med Fredrik och när han kommer hem ska jag ha maten klar och sen ska vi sticka in till stan och möta upp Fredrik och Madde som fått 4 gratis bio-biljetter så ikväll blir det BIO! Perfekt söndagskvällssysselsättning!
 
Nu ska jag fortsätta med maten, köttgryta med kokt färsk broccoli och haricot vertes (och ris till pojkvän)
Tjipp!
 
Veckans träning:
 
Måndag: Löpning hem från jobbet med omväg 40 min.
Tisdag: Gymmet, cirkelträning
Onsdag: Löpning hem från jobbet med liten omväg
Torsdag: PW till jobbet + promenad med jennie ca 45 min
Fredag: Gymmet, cirkelträning varvat med löpband sammanlagt 4 km
Lördag: Gymmet, tung styrka + löpband 2 km
Söndag: Löpning ute 7 km
 
Bra träningsvecka!
 
Hur fina är våra tulpaner?! Sagt det förr men jag bara älskar tulpaner!!

Finfin lördag!

Det blev visst en promenad till gymmet trots allt. När jag väl kom ut så kändes det inte så kallt som jag befarat så då bestämde jag mig för att jag ville gå istället. Tog en promenad till centralbadet där jag körde kondition varvat med tung styrka för ben, rygg och armar och avslutade med mage. Bra pass!
 
Nu sitter jag i soffan och har just druckit en choklad-protein-smoothie och pojkvän står i köket och kockar. Lördagslyx! Älskar det här, att bara sitta i soffan och mysa en lördagseftermiddag med bra musik och pojkvän i närheten. Det är bara så mysigt och hälrligt och stunder som dessa älskar jag livet så himla mycket.
 
Ska strax hoppa i duschen. Ikväll blir det middag med fina vänner!
 
Over and out!
 
Bild på mig och pojkvän från en lång söndagsbrunch i våras när finaste Marre var på besök!

Hej hej lördag!

Ligger i soffan och tittar ut genom fönstretpå solen som skiner så fint från klarblå himmel för första gå¨ngen på så länge känns det som. Önskar det var lite mindre kallt. jag fixar inte riktigt kylan, har aldrig gjort det. Önskar det var minst 10 grader varmare så jag kunde sticka ut på en löptur. Men det blir inget med det. Kinderna jag förfrös när jag var liten pallar det inte och inte jag heller. Bort med dig extrem-kyla. Magen är mätt efter god frukost och frådn sovrummet hörs ljudet av pojkvän som ansar skägget.
 
Ska snart hoppa i träningskläder så ska pojkvän släppa av mig på gymmet och sen köra vidare till gränby för inhandling av middagsingredienser och så lite öl till kvällen. Sen får han hämta upp mig igen. Vill inte cykla när det är såååå satans kallt!
 
Over and out folks!

hej hej

Jättehärlig torsdag!
Promenerade till jobbet tidigt imorse och flexade sen ut redan vid 14-tiden. Stannade på Willys och handlade och sen bar det iväg ut till Jempa och Alba och Albas mormor! Jag och jennie gick en eftermiddagspromenad i den svala höga sköna landsluften och sen när vi kom tillbaka snodde vi ihop en sallad och åt valnöts-surdegsbröd till. Så jäkla gott! men min mage är lite less på mig efter att jag tryckt i mig pasta både idgår och idag plus sdet där underbart goda valnötsbrödet så nu är den i uppror haha. Får ligga lågt med kolisar ett tag nu känner jag.
 
Imorgon är det freeeedag! Underbart!
 
Over and Out Gott folk!
 

Vardagslyxande

Lillördag och här hemma står mys-vardag på schemat! Har bestämt att vi ska försöka ha en vardagskväll per vecka som vi lagar god mat och myser och tar det lugnt tillsammans. Vi lagar maten varannan vecka och eftersom det var jag förra veckan så är det pojkvän idag. Ska bli spännande att se vad det blir för mat! Dessutom blir det Hamilton 2, som vi ännu inte lyckats se. BRA onsdag!
 
I övrigt promenerade jag till jobbet och så sprang jag en ny omväg hem. Landade på 5.60 på 30 minuter när jag kom fram till Ica där jag skulle hämta ut ett paket. Det var lite segt och tungt idag och benen kändes tunga. Dessutom har jag lyckat sträcka höft nummer två i helkan (dock vid en promenad). Nåväl, det går väl över! Det enda sega med att springa vid och över vägar där det är mer trafik är rödljusen som sinkar snitthastigheten. Men men, det är ju inget lopp jag kör haha Har för övrigt klara 1/4 av mitt mål att springa 150 km innan 4:e mars. Tror ni jag fixar det? Jag SKA fan fixa det!
 
Annars inte mkt nytt. Imorgon är det ombesiktning av bilen, håll tummarna!
 
Efter löptur och dusch har jag sett ut såhär när jag grejat med tvätt och städ! men nu har jag landat i soffan och inväntar finaste kocken som jag tror dyker upp snart!
 
Ha en skön onsdag hörrni!

Veckosummering

Träningen förra veckan såg ut som följer:
 
Måndag: Löpband 20 min, varav 12 min HIIT sedan BIA-mätningen
Tisdag: Löpning hem från jobbet drygt 5 km
Onsdag: Morgonträning på gymmet 50 min Helkropp
Torsdag: 15 min intervaller på nadet + Power 30 min + core 30 min
Fredag: Löpning med ryggsäck 6,5 km
Lördag: PW 70 min med Jen (i övrigt vilodag!)
Söndag: Gympass med pojkvän typ 80 min Helkropp
 
Jättebra träningsvecka med mycket energi i kroppen! Ingen smärta från höften, yippieee!
 
Source: tumblr

Pigg och Glad!

Måndagen redan över! Så mycket lättare dagarna går när man är lite piggare. En enorm skillnad mot i nov/dec när varje morgon var en kamp, usch. Ska boka till på VC om ett par veckor och kolla hur mina järnvärden ser ut nu tänkte jag. Något är det som gör mig mycket piggare iaf och vad det än är så är jag såååå evigt tacksam. Litegrann är det nog att slippa ha ont hela tiden. Så underbart att jag är bättre i höften så det är inte sant!
 
Joggade hem från jobbet idag men tog en omväg så jag landade på 7.59 km. Så jäkla härligt och roligt var det! Men det känns direkt i lungarna när det blir lite kallare, jag blir sådär pipig när jag andas ett tag efteråt. men det är det värt!
 
Ovan ser ni prislapparna till mina nya fina träningskläder! Ikväll blev det omelett med ett frökex till och mjölk så klart. Älskar varkligen mjölk så mycket att det är nästan löjligt. Men försöker att begränsa intagen och dricker oftast vatten till maten men emellanåt blir det ett stort glas till maten!
 
Over and out!

Fin helg - snart slut

Jaha så var snart ännu en helg över. Har varit en lugn och jättefin helg med fina vänner.
 
Lördagen blev det PW med Jen medan Tommy var i skogen och hjälpte Fredrik och co att fälla trädd och sånt. Jag lagade middag tills han kom hem och det blev en ny sorts kycklingsoppa som belv stark och väldigt god! Massa goda grönsaker och sen kycklingfile, chilli och vitlök och basen var cocosmjölk och krossade tomater och massor av olika kryddor samt färsk persilja!
Middagsshopping och lite tulpaner med!
 
På kvällen mötte vi upp Jempa i hyrbutiken och hyrde efter många om och men en film. Sen körde vi filmkväll!
 
Imorse tog vi mys-sovmorgon. Sen gjorde vi sallad och stack iväg till A,A & L och käkade brunch. Våfflor (obs jag tog inga, passar ej i sockerfri januari) och sallad och frökex (som jag gjort själv, såååå goda!) blev det! efter det blev det en liten poromenad i kylan medan solen ännu fanns kvar.
 
sen stack jag och T till gymmet och drog av ett riktigt bra och kul pass. Jag körde igenom hela kroppen och avslutade med att köra riktigt slut på magen. Sköööön känsla, älska söndagsträning. Efter träningen åkte vi och köpte skrillor åt Tommy för han och A pratade om att åka på isen vid dem och spela lite bandy och så. Själv lyxade jag faktiskt till det med nya träningsbyxor och tröja och mössa. Alltihop för vinterlöpningen. Känner mig så nöjd med köpet. Hittade fina varma Nike-kläder! Mössan var också superbra med reflexer och hål för tofs. Återstår att se om den håller måttet vid nästa löprunda! Både byxor och tröja var rejält nedsatta, det var därför jag kunde köpa båda! Älska REA på funktionella kläder!
Det är sån där bra som man kan sätta tummen i ärmen ni vet, det gillar jag. Vinterlöpning, nu är jag redo! (bara broddar som fattas haha)
 
Nu blir det sösndagshäng i soffan!
over and out!

Inte Okej!

Köpte ju som bekant en Iphone 5 i dec. Det var en sån där telefonförsäljare som ville sälja på mig ett abonnemang som skulle passa mig.  Han sa att det skulle innehålla samma surfmängd och samma samtal som jag hade då. Jag stoppade till och med upp mitt i samtalet för att få bekräftat att det var samma mängd surf och han svarade ja och sen fortsatte inspelningen. Men igår fick jag sms om att jag förbrukat hela datamängden. jag ringde dem idag och frågade (vilket jag även gjort en gång tidigare då de hävdade att jag hade samma mängd). Den tjej jag prata med idag sa att jag nu hade 0.5 gig mot tidigare 1. Suuuuuuck. Så då måste jag lägga till en hunka i månaden och betala 499 !!!!! pår månad. Fy fan vad trött jag blir. Oärliga jävla stelefonförsäljare. Fy fan.
 
Behövde bara få ur mig det. Nu släpper vi det här.
Over and out.

Första långveckan efter jul!

 
God förmiddag!
Vid åtta imorse drog pojkvän iväg till en kompis för att fixa med bilen inför ombesiktningen på torsdag. Sen dess har jag ätit frukost och läst Iform och druckit te. Perfekt start på dagen! Hade halvt lite planer på att gå på yoga klockan 09.00 idag men imorse när jag vaknade så kände jag inte för det. Jag kände snarare för en lång mysmorgon så det fick det bli. Jag och Jen ska mötas upp vid 13 och gå en PW  nere i stadsskogen. Gillar att ta tillvara på dagsljuset och försöka vara ute på helgerna när man har möjlighet!
 
Igår joggade jag hem från jobbet fast en annan lite längre väg. Hade ryggsäcken på ryggen och 3-4 kg extra vikt på ryggen gjorde mer än man kan tro, fick upp flåset ordentligt. Men eftersom jag har en sån himla bra ryggsäck så gick det galant och det slutade på 6,32 km och tog 35,29 minuter. På kvällen blev det fredagsmys med pojkvän och ganska tidigt i säng. Bra vecka på det stora hela!
Jag igår

130110

Bra och rolig vecka so far!
Igår kickade jag och pojkvän igång dagen med att vara på gymmet 06.30. Körde igenom kroppen med ett hårt styrkepass och det var så skönt och gick faktiskt jättebra. Känns som jag fått lite nytändning! men det är väl lite vad det går ut på att sätta upp mål för sig själv, man får liksom en nytändning!

Alltid kul att vara på gymmet tillsammans! Dock kör vi oftast väldigt olika övningar och sådär för vi har ju helt olika mål.
 
Sen jobbade jag hela dagen innan jag cyklade ner till stan och mötte upp 'kulturklubben' för middag på bästa Indiska restaurangen i stan. Så jäkla sstarkt och goooott! Sen gick vi på 'Fanny och Alexander' på stadsteatern. Mysig kväll!
 
Ikväll har jag och Maria varit på Power och Core. Dessutom körde jag ca 12 min HIIT (det var det jag hann) innan passen. För övrigt känner jag just nu inte alls för att gå på pass, vill inte bli tillsagd vad jag ska göra liksom. Kommer nog köra mest själv ett tag framöver tills jag återfår motivationen för gruppträning igen.
 
Tänkte jag skulle summera förra veckans träning med:
Måndag: Löpning 4,8 km
Tisdag: Nyårsdagen! (ja ni fattar ju själva...)
Onsdag: Gym (cirkel och crosstrainer)
Torsdag: Löpning hem från jobbet
Fredag: Vilodag
Lördag: Löpning 9,6 km + PW ca 70 min
Söndag: Gym (cirkel, supersets, helkropp, crosstrainer) + PW ca 70 min + promenad 40 min
 
Bra träningsvecka och den här veckan ser hittills mycket myclket bra ut! Men jag känner att jag är satans mör i kroppen just nu. Får se om jag måste tvinga mig till en vilodag imorgon. Helst skulle jag dock vilja löpa hem från jobbet. Hade varit en perfekt starkt på helgen!
 
over and out!
 
 

Hej tisdag!

Bra tisdag! Pojkvän gick upp tidigt och promenerade med mig nästan ända till jobbet (han stannade vid gymmet) och det är alltid kul med sällskap på morgonpromenaden! Sen löpte dagen på jobbet på bra med möten och hembesök och så klart skrivtid och jag hann att rensa på skrivbordet. Efter jobbet tog jag på löpkläderna och joggade hem. Har inte hunnit skriva det men jag har satt upp ett till mål, nämligen att springa hem från jobbet på under 25 minuter innan 4:e mars. Borde jag fixa lätt. Just nu är jag dock i stadiet där jag bygger upp kondisen och då måste man sätta rimliga mål.
Var och gjorde en BIA-mätning igår. Gillar det konceptet, det ger en en mer sund bild av sin kropp. För det första så tittar man på sammansättningen som kan vara jättefin trots ett par extra kilon, man ser hur mycket farligt fett man har (jag ligger på 2 och 1 är det lägsta och 30 det högsta och 13 innebär att man är på gränsen till farligt) och för det andra så har man möjlighet att se till att man ex tappar fett och inte muskler om man ska gå ner i vikt. Den PT som hjälpte mig sa att det kan vara rimligt att sikta mot att 2 av de 3 kilo jag vill gå ner skall komma från fett. Hon sa att det är supersvårt att tappa bara fett, oftast blir det att man tar lite på musklerna med men att man då istället kan fokusera extra på dem sen när man gått ner önskad vikt. Nåväl, nog om sånt tjat. Bara ett litet tips för att få en sundare bild av dig själv.
 
Gjorde så jäkla god mat igår förresten, taco-köttbullar med svart Quinoa, egengjord Guacamole, stor sallad och en till sås gjord på kryddor cremefrach och tacosås. Verkligen jättejättegott. Jag tror jag föddes till den här världen för att njuta av mat haha
 

Heeeello!

Hej Söndag!
Lugn och fin helg börjar lida mot sitt slut. Har hängt med Jen, gymmat, joggat, hängt med pojkvän, sett film/TV, promenerat och snackat en massa.
 
Idag har varit väldigt aktiv med först ett gympass med pojkvän, sedan powerwalk med Jen mitt på dan och sen en promenad till jen och tillbaka efter middagen eftersom jag råkade glömma väskan där tidigare idag. men nu är det snart dags att sova. Skönt att ha fullbordat första veckan efter jul/nyår med bra rutiner, mat och träning. Känner mig redan piggare!
 
Ikväll lagade pojkvän suuuuupergod mat! Nämligen: Baconlindad fylld fläskfilé med stekt färsk sparris, rött ris (vitt ris till pojkvän) och sallad. Så himla himla gott. Så imorgon blir det lyx-matlåda (Ser redan fram emot det! Jag är knäpp, jag vet haha)!
 
Sleep Tight!

Boring.

Det är äntligen fredag kväll. Fy fan vad jävla lång den här veckan varit, trodde den aldrig skulle ta slut. Att aldrig vara ute och se solen tar död på mig. Måste köpa D-vitamin-tabletter Pronto. Järn-dryck har jag redan införskaffat. Jag får ju inte ge blod för att jag hade så låga järnvärden. Uppmuntrande att läsa att det tar uppemot 6 månader att få ordning på järnvärdena. En hel vår med deppighet, håglöshet, håravfall, trötthet, omotivation. Yey, känn peppen som den informationen ger. Nåväl, jag gör mitt bästa iaf (Eller gör jag verkligen det?)
 
Även om jag helle skulle vilja gräva ner mig i ett hål och vakna om några år när jag hittat min livsgnista igen. Döless på grå och mörk vardag. Döless också på min egen inställning och håglöshet och brist på handlingsförmåga. Fy fan vad tröttsam jag är. Nu tar jag helg iaf.
 
Natti natt.
 
Source: Tumblr

Hem från jobbet ska man

Promenerade till jobbet imorse för att kunna jogga hem nu i eftermiddag. Såklart börjde det blöt-snö/regna under dagen och har hållt på så några timmar men det gick rätt bra ändå, hem kom jag på en hyfsad tid. Har satt upp två mål på Runkeeper, nämligen att springa 150 km samt bli av med 3 kg innan 4 mars (min födelsedag). Hoppas att det ska va ett rimligt mål, det är ju trots allt 2 hela månader kvar och jag tycker det är viktigt att ha delmål. Vi får väl se om det hinns och ffa om kroppen klarar det, eller mest höften. Beror ju lite på väder och vind med.
Målbild för sommaren 2013. Bilden tog jag sommaren 2009 när jag bodde i Simrishamn och kände mig under den perioden mycket tillfreds med mig själv. Nåväl, babysteps, inget kan hända över en natt!
 
Men nu är jag kall och svettig så jag ska ta och hoppa in i duschen och sen klura på middagen.
 
Over and out!

Snart helg mina vänner!

Hej onsdag! Bara 2 jobbdagar kvar och sen helg igen, weeeeiiii! Vi konstaterade på jobbet idag att det var tur det inte var måndag, det hade helt enkelt inte gått med en långvecka, alla var så slitna och trötta och ville bara ha helg igen.
 
Efter jobbet gick jag till gymmet och körde igenom kroppen iaf med lite cirkel. Var riktigt omotiverad men tog mig dit och körde ändå 7 olika övningar plus uppvärmning på Crosstrainer. Sen bokjade jag tid sför BIA-mätning på måndag 16.30. Tänkte att den kan vara bra som utgångspunkt för mina mål jag vill uppnå under våren!
 
På tal om träning så tycker jag ändå att träningen under jul och nyår har varit klart över förväntan (inte för att träningen kan lyckas tämja de 500000000 kalorier jag tryckt i mig dagligen men det är ju en helt annan historia haha). 2 pass hemma under jul plus 2xsnöskottning. Sen förra veckan blev det:
Torsdag: Löpning
Fredag: Gym
Lördag: Gym
Söndag: Löpning
Måndag (nyår): Löpning
Onsdag (idag): Gym
 
Just i detta nu står Chilli con carne på spisen och puttrar. Själv tänkte jag sätta mig och läsa en stund tills pojkvän kommer hem. Fick 'Fifty shades of Grey' i julklapp och den är redan utläst så idag köpte jag uppföljaren! Spännande!
 
Over and out!
 
Bilder från min och pojkväns mysiga date-night i söndags!
Middag på Tzatsiki, öl/vin på Bullit, Argo (bra!) på bio. Superfin date-night med världens finaste pojkvän!
 

Nytt år, nya möjligheter

Första januari. Dags för nystart igen. Vi sa att 2012 skulle bli VÅRT år och det blev det verkligen. Tommy fick jobb här, jag blev sambo med världens finaste kille, vi semestrade på en roadtrip genom skåne och Tommy blev befordrad på jobbet. Hoppas 2013 har lika många fina överraskningar åt oss!
 
Nyåret spenderades med fina nya vänner i ett fint hus på landet. Men innan vi åkte på fest så blev det en löprunda. Pojkvän tyckte det var en bra idé då han tyckte jag behövde bli av med lite överskottsenergi innan kvällen och han hade rätt som altid. Skönt som fan var det!
 
Blev på kvällen full som tusan och det var helt okej att bli det. Ibland är det härligt att få vara lite ung igen. Inte för att jag inte tycker om middagar och vuxensnack men ibland är det härligt att för en enda kväll inte prata ett endaste ord om amorteringar, förlossningar och barn. Det var befriande att återigen få känna sig ung för en liten stund! Idag har det inte måtts så prima dock. Bakishäng i samma hus som festen och inte förrän framåt 17 vågade vi oss på att testa sbilen, fortfarande osäkra på hur mycket alkohol som hunnit lämna blodet. Sen vi kom hem har vi bara myst en massa och nu blir det snart sängen för att försöska ta igen lite förlorad sömn och ladda upp inför morgondagens jobb!
 
Lite bilder från igår!
 
Och ja, årets nyårslöfte får verkligen bli att hitta tillbaka till formen och skärpa till kosten lite igen haha.
2013, nu kööööör vi!!