What goes around comes around

Time flies o imorron ärdet tid för sista dagen på praktiken på KUA. Nästa vecka bär det av på nya äventyr. Kvar på Remonthagen men vidare till Stroke o hjärnskaderehab. Blir bra det.
Ska annars bli fruktansvärt skönt med helg, ser fram emot en helg i lugnet o ensamhetens tecken. Vila upp mig lite inför kommande vecka. Borde försöka få ner lite om min examination, men det är lite svårt med motivationen nu, det måste jag ändå erkänna. Men det blir nog väl med det.

image1343

Har varit på Comabat idag. Riktigt risig instruktör, så jag fick inte ut sådär överdrivet mkt av det tyvärr. Men så är det ibland. Stod o pumpa lite biceps o axlar i gymmet efteråt. Gymmet är inte riktigt min bag så alltså, men här är det rätt kul för man slipper risken att träffa på ett gäng människor man känner eller "känner till" hela tiden, som man gör på IKSU.

Ha en skön kväll.
Adios

Dagens låt: K's Choice - Shadowman

Dags att växa upp

Trött som få idag. Jobba över som vanligt. Fattar inte vad det är med mej o att ja aldrig kan hålla tiden utan är kvar på praktiken längre jämt. Boka tom en plats på Stepmuskel klockan 16.00 idag för att undvika jobba över (slutar ju 15.00 enl schema) men ja kom inte ifrån jobbet förrän kring fyra. Aja så är det.
Har suttit o käkat o lipat lite till Queer. Vad är det med den serien som får mej så känslosam jämt tro?
Men nu har jag lite skolgrejer o ta tag i innan jag ska orka iväg på lite spinning som börjar sju.
image1342
So long folket.

Delar med mej

Vet ni en sak. Det är så jäkla fint ute just nu! Helt orange på himlen o en massa snö på marken. Jag har utsikt över Frösön från mitt fönster så nu sitter jag här, nyduschad på ett filosoferarhumör o kollar ut genom fönstret, lyssnar på skön musik o funderar på livets mening. Man får ta tillvara på den här tiden på dygnet om en liten stund är det magiska borta.
Ville bara berätta.

Saknar er.


Ooops, I Did It Again..

Skönaste dagen på länge. Kom just hem efter att ha varit ute o joggat o gått o filosoferat  ett par timmar. Perfekt väder, soligt o fullt med snö men fina vägar. Min kondition är dock inte "what it used to be". Men gick ändå hyfsat med joggingen tyckte jag allt. Funderar på om jag ska signa upp mej för vårruset. Vi får se.

image1341

 
So long.

Dagens låt: Abalone Dots - Long Lonely Road

Into the night

Vi snackar att jag var uppe o iväg på spinning klockan tio imorse. Undra när det hände senast?

Första veckan av fem på praktiken är över. Känns fint. Har verkligen gått över förväntan och jag är jättenöjd med handledare och praktikplats! Hoppas nästa vecka går lika bra. Vecka 3 - 5 ska jag vara på en annan avdelning med en annan handledare men kvar på Remonthagen. Blir säkert bra.
Nu ska vi se. Tänkte jag skulle dra en recap på allt intressant o galet jag varit med om sista veckan...haha, eller så finns det inte så mkt som skulle intressera er. Tror ni skiter fullständigt i om jag gjort ADL-bedömningar o rehabresor på egen hand.
image1340
I alla fall. Alla ni som är ute på förnöjsamheter, jag räknar med att ni tar ett glas eller två för mig med.
Ha en skön lördagskväll.

Adios från snöiga men sköna Ö-sund.

Kvällens låt:
Ludvig Svartholm - Without hands


Always expect the unexpected

Dag tre avklarad. Va på praktiken till halv fyra, sen vandra jag hemåt o käka lite innan jag lalla bort til gymmet på Body Attack. Sen vandra jag långsamt genom en ganska folkom stad tillbaka till lägenheten.
När jag skulle in i trapphuset o som vanligt stod insjunken i egna tankar (Man bli ju lite lätt inåtvänd här borta) kom det upp en kille bakom mej som verkligen skrämde skiten ur mig haha Vi snacka hjärtklappning på hög nivå där.
image1339
Har kommit fram till att det känns fint att vara här o få distans till allt, komma bort lite o vara själv med alla tankar. Helgen ska bli lugn o jag ska läsa in mej på min fina nylånade bok haha
Men jag saknar "the gang", så är det bara.
Räknar med att Jen o Helèn håller fortet i helgen, när inte jag o Linda är där.

God natt.

Dagens låt: Weeping Willows - If I Could See You One More Time

Never say never. Shit happens

Skönt att börja lite senare. Har hunnit med både lite spatserande över till Frösön, ätit en lång frukost, mailat iväg lite grejer samt plugga. Effektiv som få.
image1338

Men nu börjar allvaret. Mot Remonthagen.
Wish me luck.

Dagens sköna konversation:
Jens blogg

First day of the rest of my life

Jajemen, så var första dagen avklarad då!
Gick ju bra, men fan va mkt info på en dag. Riktigt slut känner jag mig nu. Men bara att ta tag i o skriva ihop detta inlärningskontrakt o va det var för något. Men först ska jag ta mig en promenad o kolla om jag kan hitta till gymmet o kolla in det samt se om det finns ngn mataffär här omkring.
image1337
Jag o Gustav irra runt ett bra jäkla tag innan v hitta rätt imorse. Tur vi börja vandra vid åtta kan jag säga

Har för övrigt varit på biblioteket o lånat en bok: "Sluta grubbla börja leva". Värt ett försök iaf haha

So Long


Man kan alltid känna en sak men visa något helt annat

That's One Way Of Doing It.

Va ute o snurra igår igen. Inte så genomtänkt med tanke på att vi har första dagen på praktiken imorron, och jag idag är siten som få efter ett alldeles för stort underskott av sömn under helgen. Då ska vi bara försöka vända tillbaka dygnet lite då. Söp även bort ännu en vante, grattis till mej.
image1336
Mitt mood växlar mellan att ha en grym resfeber o känna motvilja inför Östersund med att ibland tycka det ska bli kul o spännande. Veckan kommer börja med en introduktion imorron, då vi ska ha seminarier o lära känna varann i teamen samt lära oss om hur KUA fungerar. Nej fy fan, jag är så jäkla nervös. Det är fan inte okej.

Ja, nu ska jag försöka fortsätta projekt packing. Det går sådär hittills.

So Long Folket

Dagens låt: Sophie Zelmani - I Can't Change

Here we go again?

Ja, så sitter man här, bakis o härlig igen, med en rush av fyllefrossa som susar genom den varma kroppen. Det är lördag o allt är som det ska.
Föräkla trevlig kväll igår verkligen! Lång förfest med en massa godsaker borta på mariehem först. Massa trevligt folk o gott vin o massa skratt. Att vi spårade lite på slutet, det hö ju bara till. Vid kvart i tolv dök vår taxi upp o färden gick ner till corona. Där va det hyfsat folktomt men vi gjorde det bästa av situationen. En hel del gratisdrickande, en massa dans o en jäkla massa svammel med allt o alla.

image1333


Nu ska ja kila iväg så ja hinner med bussen. Ska fixa grejer inför kvällen

Later folket

Att vara uppe med tuppen

Fan va mycket man hinner med när man är uppe med tuppen o härjar. Gick en promenad på morronkvisten, hem o åt frukost. Sen tog jag biken bort till sjukan o när jag va klar där vidare bort till iksu för att köpa nytt kort. Sen hem en snabbis innan jag, Helèn o Jen drog ner till stan. Kom nyss hem.
image1327
Jag med födelsedagsbarnet Linda o flytt-tjejen Ullis.

Mkt bra mkta bra. Har även uträttat alla ärenden på staden. Dessutom köpt en flaska rött som stod bland nyheterna, och hade en riktigt fin beskrivning av smaken som jag har höga förhoppningar om haha. O så har vi inhandlat lite ost o kex o grejer till kvällens festligheter. Men nu ska jag väl läsa nån timme innan jag får slappa lite o sen är det ju dags att göra sig redo för den stundande kvällen.

Adios folket, ha en fin fredagskväll


Otippat?

Just det ja. Måste ju berätta. Helène sa idag: "Terese, gud vad bra du är på att uttrycka dina känslor och så". Det var när vi gjorde en av övningarna i bildterapin. (vi skulle måla ett träd som symboliserade oss själva med färkritor o sedan berätta hur vi tänkt för varandra) Den komplimangen ska jag ta med mig. För det va första gången någon sa så till o om mig haha. Inte bästa på att uttrycka mig i ord i jobbiga situationer direkt. Kroppsspråk är mer min grej. Så tack Helène för den söta kommentaren i alla fall!
image1326
Natti

Produktiva Tess

Skola från morron till kring tre. Sen en vända till affären, hem, käka, iväg på Stepdance, hem, duscha, storstäda, äta/plugga. Den ni, inte illa för att vara lilla jag. Har varit fantastiskt produktiv den här veckan tycker jag. Att jag orkar? Det gör jag egentligen inte, men min stress inför praktiken får mej att inse att jag måste.

Har haft en massa bildterapi o grejer den gågna veckan, hur kul som helst, men även jäkligt intressant! Man är sig endel om sig själv o andra ändå..Rekommenderas starkt till den som känner sig manad.

Imorron är det ingen skola, men illa jag ska ju iväg till farbror doktor vid tio så ingen lugn o skön morgon i mitt neget sällskap där inte. Nej, nej.
image1325
Imorron blir det fest för allas vår Linda som fyller år medan vi är iväg på praktik samt för Ullis som snart drar iväg till Italy. Blir kul det! Sen skiljs ju alla o far åt olika håll för ett gäng veckor på egen hand.

Back to the books.

Dagens låt: Howie Day - She Says

Time flies

Ett år kvar, o sen står vi där, förhoppningsvis redo att lämna denna lilla håla till förmån till ett yrkesverksamt liv ute i världen. Tänk vad jävla många olika vägar man kan välja att gå. Sjukt spännande men en aning ofattbart o skrämmande. Skolan är en förjäkla trygg plats trots allt.
Dagens vrålfika fick mig att tänka till medan jag, tillsammans med ett gäng andra At-folk satt o tryckte i mig ett berg med kakor o bullar. "Because I can" liksom.
image1324
Skola hela dan, sen iväg på järngympa med Helèn o nu har ja just fått iväg ett par mejl till skolor i Nya Zealand o ska just ta tag i pluggandet. Underbara liv.

So Long

Fy fan vad vidrigt

Har just sett det vidrigast tänkbara på internet. 2 girls and 1 cup. I blame Helèn för påhittet. Rekommenderas inte för äckelmagade.
Va på Stepdance tidigare med Helèn o fy fan vad kass jag var. Men koreografin var svår o jag är inte direkt någon bouncebrud. Därmed kan man säga att det va hyfsat synd om övriga deltagare som helt ovetandes o godtroget innan passes ställde sina stepbrädor bredvid min. När jag sedan flängde runt åt fel håll o på fel sida brädan var de nog mindra nöjda med dagens placering. "Här kommer lilla grannen".
image1323
Min coola systerson. Det ligger nog i generna det där med surfing (eller så gör det inte det..haha)

Har iaf bakat kladdkaka. Okej, det där var inte helt sant, men jag var i alla fall närvarande när två kladdkakor blev till med Helèn o Jen`s hjälp

Sleep tight folket.

Kvällens låt:
K's Choice - Virgen state of mind

Ännu ett givande inlägg

Ja här kommer ännu några fler intresseväckande o spännande rader om alla vilda händelser i fröken Alexanderssons liv. Jag vet att ni inte kan bärga er förrän ni får veta mer om mitt fabulösa Jet-Set liknande liv.

Lång men rolig dag i skolan. Fram till lunch hade jag o min gupp föreläsning/workshop om bipolär sjukdom o på eftermiddagen hade en annan grupp om Schizofreni o bildterapi i samband med det. (Anteckna nu!)
image1322
Det har snackats löst om en bärs eller två kvällen till ära, men jag tror vi har slagit det ur hågen till förmån för träning, vila o sömn?

Funderara på om jag ska köpa nytt träningskort nu och föra ver det till Östersund eller när jag kommer tillbaka o köpa ett månadskort i Ö-sund istället. Stora beslut, stora beslut.
Men nu ska jag ta tag i o fixa lite käk inför morrondagens matlåda. Kvällen kommer annars ägnas åt Stepdance samt att göra en kladdkaka (Som vi av någon outgrundlig anledning tog på oss att göra) inför morrondagens vrålfika.

Adios.

Dagens låt:
Far beyond frail - After So Many Lovers

Lite spänning tack

Skola från halv nio till över fem idag. Full on hela dagen med bara en paus för lite lunch. Inte illa. Desa j-a vetenskapliga artiklar. Va har sökt o sökt men bara funnit en massa skit (=reviews). Aja, nu har vi nöjt oss i alla fall, o ska bara fixa finliret imorron bitti, blir fint det.

image1321

Jag har så himla mkt roligt att skriva om these days. Mina dagar är fyllda till bredden med dramatik o spänning, ni måste bara läsa lite mellan raderna folket (eller?).
Ser ut som fan här hemma. Så om någon har ett par timmar över så vore det fint om ni kunde pallra er över hit till 207. Damsugare o mopp finns till ditt förfogande. Med tanke på min för närvarande (kallar man det så när något har pågått i två år?) tighta budget är det enda jag kan erbjuda in return tre o femtio som jag hittade på golvet förut under en hög kläder o kanske lite havregrynsgröt. Tror till o med jag kan leta fram lite gammal sylt o en skvätt mjölk. Kungligt.

Latah.

Dagens låt:
Lijie - Make Believe

"Terese is somewhere in Asia"

Nu måste det väl fan va min tur snart. Min tur att få uppleva ett gäng sköna spännande grejer på varmare breddgrader? Jag vill också ha "Terese is somewhere in Asia" som update på min FB.
Det mest spännande jag kan få till just nu är "Terese is somewhere in Umeå. Try skolan, 207 eller corona".

Bitter? Nej det skulle jag väl inte direkt påstå.

Denna jävla stolthet

Mkt mkt lökig dag. Har iaf tagit mej ut på två promenader. En ensam på förmiddan o en med Helèn ikväll, då vi tog svängen bort till Mariehem o hälsde på folket där, som var lökiga som få efter en påfrestande omgång "tecknet". Annars har dagen gått sin gilla gång med ett gäng alldeles för självdestruktiva tankar som snurrat runt i huvudet o ett gäng Queer-avsnitt har passerat skärmen för att jaga bort dem.

Får lite svårt att andas när jag tänker på kommande veckor.

Att veta sitt eget bästa

Lugn dag igår, kände mig lite sliten men framförallt osocial som få o trivdes bäst i mitt eget sällskap, men mina egna tankar. Tog mig ut på en liten promenad bort till nydala dock o hälsade på Lindus o Maria en sväng. Skönt att få andas lite. Började kännas kvavt här hemma. Annars plöjde jag mig igenom ett gäg avsnitt på Queer as folk. Bättre bakis-serie får man nog leta efter.
La mig vid nio o vaknade vid halv tio. Sov ikapp lite efter fredagens sömnmiss.
image1320
Vaknade imorse med hosta o risig hals. Fan, kan inte bli sjuk nu heller! Med stundande examination samt praktik. Har hostat hela natten.

So long

Dagens låt: Kent - Utan dina andetag (otippat? Ja kanske)

Aldrig mer.

Kvällen o natten igår blev sjukt lyckad. Hade askul o är så jäkla glad att vi tog oss ner till staden o Plaza. Massa folk o kul musik. Stötte även på o annan bekant during the way som ledde till både det ena o det andra. Innan vi lallade hem i vinternatten väntade jag på Helèn o Sacke som drog i sig lite Frasses medan jag satt o lalla med folk i största allmänhet.

image1318
Mådde verkligen skit när jag vaknade, värsta bakfyllan på mkt mkt länge. Vi snackar att jag knappt kunde vända mig i sängen för det kändes som jag skulle spy. Fy fan. Kanske blir så när man får för sig att blanda drink, rött vin, vitt vin o bärs. Inte helt genomtänkt. Men en finfinfylla lyckades dryckerna tillsammans fixa till iaf, så på det stora hela va det fan värt det.
Har varit en vända till ÅC för lite bakiskäk-inköp o nu ligger jag hemma i sängen o lökar o njuter av ensamheten o mitt eget sällskap. Får se om vi tar oss ut o går en vända lite senare.

Back to sängen

Gårdagens sjukaste: GangsterJen tittar fram i dimman vilket leder till ett inte helt trevligt möte med herr konstapel.
Dagens låt: Bright eyes - Something vague

Skål för helgen

Dagen har varit full med skrivande o en o annan tanke som gått i filosofins tecken. Men vi har iaf fått endel jobb gjort o på måndag fortsätter jakten på upplägget och faktan till den perfekta Workshopen.
Har även fått mejl från handledare, om boende under praktiken samt från kontakter i NZ och från en skola i Australien, intressant intressant. Mindre kul var att det framstår som att jag ska dela rum med någon under praktiken. Det går jag fan inte med på, det är INTE okej under 5 hela veckor. Men det där löser sej, får ringa dem på måndag.
image1313
Nu ska jag skynda in i duschen. Sittning ikväll som jag är grymt opepp på, men har ju redan betalat. Senare ikväll bär det av ner till Plaza, då vi ska möta upp Maria, Linda o co. Blir fint det.

Skål o ciao

Busy day

Fan vilken dag alltså.
Stressig som få men inte på ett negativt sätt. Skönt att ha en massa saker som fyller tankarna, det håller en från att grubbla över ovärda saker.
Jag o Jen var på en föreläsning av en tjej som varit i NZ o gjort sin c-uppsats idag. Mkt intressant. Sen snacka jag med en lärare om min praktik och så har vi jobbat vidare med vår Workshop som ska hållas på tisdag. Ämnet är hur intressant som helst och det är roligt att planera workshopen. Har även mejlat runt lite, till kommande handledare samt til kontakter i NZ för att söka en AT som vill ta emot oss till hösten om vi nu kommer iväg.

Sen var vi på Step dance o det var jättekul o jobbigt verkligen!
Nu sitter jag o letar passande låttexter och dikter inom bipolär sjukdom.

Fear consumes my head, filling me with dread
The unknown, it is said, will mess with your head
Challenges abound, spinning me 'round and 'round

Fear, let me be - please set me free
- OklahomaRose

Ha en skön kväll folket.


"Men vi är i alla fall synkade"

Dagen har varit snäppet bättre än gårdagen. Tror jag. Har under dagen haft någon slags "high" utlöst av för mycket sömn och förnekande av ångest.
Dagen som så har passerat obemärkt förbi. Har diskuterat Adam fram och tillbaka. Mer komplex snubbe få man nog ändå leta efter. Manodepressivitet är ingen lek o en förjäkla invecklad sjukdom, men det är intressant.
image1310
Efter skolan blev det en vänd ner till staden för lite booze-inköp inför helgen, o så lite finkläds-letande åt lilla mej. Blev nåt klänningaktigt till slut efter många om o men. Hitta den skönaste av sköna jackor med, parkas, så klockrent snygg o så jag! Marinblå.
Nu ska jag käka sen ska jag kila över till Helèn o göra fruitsalad med henne o Jen o kolla på Grammisgalan.
image1312
Later peeps

Vilken jävla skitdag

Nu ska vi se vad som har gått rätt idag. Just det ja, INGET. Nej fan, vidrigare dag får man nog ändå leta efter. Stressad som få! Att jag tog mej igenom hela pump-passet är fan ett under med alla tankar i huvudet.
Fick praktikplatserna. hamna i Ö-sund, utan ngn jag umgås med. Tänker inte diskutera saken vidare.
Har hållt på o grejat med utlandspraktiken, o på en månad har vi kommit...just det ja INGENSTANS.
Nej va fan, livet leker just nu.
Om jag bara kunde få sova bort en månad eller två?
image1309
God natt världen.

Gamla eskapader som har en förmåga att förfölja en

Riktigt jävla skönt på gymmet idag, oj vad duktig jag var! Gick helt klart över förväntan. (Mina förväntningar var iofs hyfsat låga efter en höst full med sprit fest o cigg o sen ett jullov utan träning... men ändå)
image1308
Kom till en insikt idag när jag som vanligt stod o filosoferade i duschen. Man bör fan tänka efter ordentligt innan man gör vissa saker. Då särskilt på fyllan. Va som tycks vara så oskyldigt i stunden kan komma att förfölja en i evigheter. Tål att tänkas på.

Adjöss

Dagens låt: Sophie Zelmani - Fade


Back on track

Första dagen i skolan är avklarad. Det blev en lång en, 8.30-16.30. Lååångt seminarie med. Men det gick bra och jag tyckte jag klarade av att lyssna över förväntan. Vad hände annars på skolan? Ja det var som vanligt mycket spaning, ett o annat jobbigt möte för oss alla, och så just det ja, jag o Jen körde av någon underlig anledning brandbilen. Knappast troligt att Mike lär våga sig på o snacka med oss något mer haha
image1307
Ska iväg på spinning o core om en stund. Blir intressant att se hur det går, men jag är riktigt laddad iaf.
Dagens tips: Cykla inte

So long

Sköna Söndag

Jodå, det blev som vi tänkt.
Dagen börja me en skön promenad i solskenet till tonerna av Morgonpasset i P3. Efter lite käk cyklade jag o Helèn sen bort till Maxi för lite shopping. Jag inhandlade bland annat en juicer, så här ska juicas. Testa den förut o den funka finfint! Så efter lite exprementering med min nya maskin styrde vi sedan stegen mot iksu o Stepmuskel som faktiskt gick riktigt bra o va jättekul, trots att jag inte kört någon step alls sen i våras.
En förjävla skön dag over all. Det är så här söndagar ska se ut!
image1306
Men nu blir det lite käk!

Adios folket

To Cool For School? Inte jag inte.

Så har man suttit hela eftermiddag/kvällen o skrivit ihop en liten sammanfattning för skolan. Mkt nöjd med dagens insats. Har endast haft små avbrott med lite käk o Gossip emellan o så det obligatoriska snicksnacket med Helèn över msn då så klart. Ni skulle bli förvånade över hur mycket vi alltid har att behandla över msn.
image1305
Ett stycke packad Helèn o Terese på Berns på Nyår.

I övrigt har det varit en jäkligt lugn kväll o det lutar mot att jag efter att ha sett ett avsnitt Flight of the conchords ska knyta mej. Trött som få och behöver ladda för morrondagen som redan är späckad med planer (nåja..) En vända till Maxi ska det bli o så Stepmuskel. men man vet aldrig "saker blir verkligen aldrig som man tänkt sig", så vi får väl se vart man hamnar innan morrondagen övergår i natt.

Sleep tight

Tillbaks i metropolen Umeå

Så var man tillbaka. Efter 15 timmars slitsam tågfaring. Men nu är man här i alla fall, kom vid halv nio imorse. Har redan hunnit handla, varit på gymmet samt packa upp alla väskor. Förjäkla nöjd med dagens insats so far. O klockan är inte ens ett än bör påpekas.
Helèn kommer vid tre o sen skulle Linda komma upp idag med. Maria mötte ag på tåget så hon kom samtidigt som mej. Vi får se vad kvällen har att bjuda på, just nu känner jag mej mest trött. Har plugg att ta tag i med.
image1304
Jag o tvillingarna på julafton.

Adios

Alla dessa löften

Har kommit tillbaka till Faggan efter ett par sköna dagar i Estokholmo. Nyårskvällen blev riktigt trevlig, minnesvärd o över förväntan. Klockren tillställning som började på finfin fest i Vällingby med ett gäng sköna människor, gick vidare till Berns inne i stan o avslutades med en trivsam vandring genom Stockholms  lugna gator på morronkvisten.
image1247
På fredag bär det av norröver o min destination är Umeå. Känns sådär, då jag hellre skulle stanna ett par dar extra i hemmets lugna vrå. Men måste man så måste man. Måste bli lite vuxnare, ta lite mer ansvar, festa lite mindre och bli en lite bättre människa over all helt enkelt.
Som många andra har jag ett gäng nyårslöften som jag förmodligen kommer att hålla i en vecka eller två, men ändå. Det är en fin tanke. De går tillsammans mest ut på att sluta älta o leva mer för dagen. Mer ingående tänker jag inte vara. För om det sen visar sig att jag inte kan hålla mina löften så kan ingen säga något om det, när ni inte vet att de varit mina löften från början ens.

Ha det fint o på återseende

Dagens bästa: Flight of the conchords, fan vilken skön serie!
Dagens filmtips: This is England (om det nu finns någon som missat den fina rullen, mkt sevärd)