I Did it!

Jag fixade det och känner mig jätteglad över det! Det har varit en lång startsträcka med löpningen efter grav och något nytt att springa med vagn. Men idag fixade jag att pringa 5 km på under 25 minuter med vagnen, heja mig!







God afton!

Idag har jag och Maja varit hemma hos Stina och co tillsammans med Emelie och Johanna. Vi har hängt där hela dagen, powerwalkat, tjejsnackat och blivit bjudna på lunch. En riktig lyxdag! Sen ikväll gjorde jag min supersallad och efter att Maja somnat tjatade jag till mig en massage (okej, jag behövde inte tjata, bara fråga lite snällt ☺️). Såååå skönt för mina ömma muskler! Körde dessutom ett stretchpass i eftermiddags och använde en Loka Crush-flaska som foamroller. Är ganska ny på det här med foamroller men googlade och testade mig fram. Kändes asbra (även om det gjorde skitont hehe) för min rumpa och ben som är fasligt ömma efter gårdagens massiva benpass.










Maja hjälpte till med stretchen som ni ser 😄

Gårdagens benpass! Var helt död efteråt!! Idag har jag haft vilodag och imorrn ska jag försöka klara 5 km på under 25 minuter med barnvagnen. Det går väldigt mycket segare än jag någonsin kunnat ana med det men sista april vill jag klara det!

Hej

Tommy har jobbhelg och jag och Majsan har sysselsatt oss på egen hand. Igår hängde vi med Jenny hela eftermiddagen vilket var himla kul och idag har vi träffat Julia och gungat och promenerat.

 Är inne i en ångestperiod. Glider ju in i dem emellanåt. Det är perioder när allt känns lite tyngre, allt från saknaden efter mamma till en bråkig liten tjej eller bara småsaker som jag aldrig bryr mig om i vanliga fall. Det är som att ångesten tar över hela kroppen och huvudet och att jag inte riktigt kan tänka klart och rationellt. Det är lite jobbigare att ta mig ut och träffa folk och jag får anstränga mig för att inte starta bråk med min kille vid varenda tillfälle som ges (eller inte ges för den delen). Jag är helt enkelt inte mitt bästa jag de här perioderna och har lite för mycket som pågår uppe i huvudet. Vet dock att det alltid går över tids nig så det är bara att härda ut, för både mig och mina närmsta 😏

Bra helg på det stora hela i vilket fall. Förresten har vi skaffat en urskön soffa till balkongen med. Kommer nog bli mycket härligt häng där i sommar!




Gud vad jag älskar den här lilla tjejen!

Älskade unge

Kan inte beskriva i ord hur mycket jag älskar dig ❤️️





Sömn

Och så bara överraskar hon med att sova hela natten i vanlig ordning (trots att hon verkade sova oroligt på kvällen) och till och med sova ända till 06.45! Man kan då aldrig förutspå hur nätterna ska se ut haha



Familjen

Idag har vi haft en riktig familjedag! Var på öppningen av ett nytt stadium i stan. Tommy var i akut behov av nya träningsdojor så det blev ett sånt par till ett superpris! Sen var vi på IKEA och köpte potta bla och sen åkte vi till Blomsterlandet och köpte blommor till balkonglådorna och jord för plantering. Spånade lite kring hur balkongen ska se ut i år och Tommy önskar lite mer blommor och lite mindre tomatplantor etc i år så så får det bli. Men lite har jag sått iaf, olika kryddor mest och en planta tomat, en chili och en paprika. 

Efter lunch somnade jag och Maja i soffan en timme och efter det skulle vi ut och träna. Men då var ju Maja pigg ich skulle inte sova mer så vi gick till lekparken istället. Där gungade hon och så kom vi (läs:Tommy) på att vi kunde träna där eftersom det är en grusplan bredvid. Det blev rusher varvat med styrkeövningar (Burpees, armhävningar, dips, plankor, uppsteg). Eftersom Maja var så pappig så sprang han bara fem första rusherna och sen coachade han mig resten. Det var jättekul ich jag är glad över den mysiga stunden när vi alla fick va ute tillsammans!












Kvällsfika i min ensamhet framför United state Of cakes.

Sen gjorde vi hamburgare till middag innan vi la Maja och Tommy åkte på innebandy.
Fin dag!

Maja sov oroligt inatt och ikväll har hon redan vaknat till ett par ggr vilket är ovanligt (hon brukar ju sova ostört 20-06) så vi kan nog vänta oss en smått stökig natt igen tyvärr. Bäst att skynda sova innan hon vaknar igen!

Natti

Härlig dag!

Började med sedvanliga morgonmyset följt av träning i utomhusgymmet då ben stod på schemat!






 
Efter dusch och lunch vankades häng och sångstund i skogen med bästa Jenny och hennes Bertil!



Jag och Maja bestämde oss för att det är vår nu och slopade åkpåsen, Maja tog på sig kepan och jag långkjol och converse och sen bar det av.




Sen promenerade vi med Bertil och Jenny i solen!

När jag kom hem så kom tjejgänget hem till oss för pyssel. Tommy passade på att ta Maja med sig och åka till Jerker och fika. Supermysig kväll i vanlig ordning med tjejerna ❤️️

Ingen tråkig dag!

Började med en löptur! En lugn och solig en.



Följdes av en lång och härlig promenad med Stina och Vincent!



Och sen käkade vi lunch hemma hos oss, paj från gårdagen och grekisk sallad. Och blåste såpbubblor!

Sen skyndade jag iväg på sångstund på öppna förskolan. Mysigt som vanligt och Maja fick krypa av sig lite energi.

När Tommy kom hem gick vi upp till skogen och mötte Anton, Julia och Leon för korvgrillning och häng i solen!








Så himla härlig dag ked massa sol och härlig frisk luft!! Lovely!

Och 23 promenerade/joggade kilometrar!

Han är frisk igen!

Efter att ha sovit 90 % av gårdagen så vaknade Tommy idag helt frisk och pigg. Så han hade väl rätt, att det var en matförgiftning. Så nu har hn åkt till jobbet och jag och Maja har nyss ätit frukost. Nu är det te och lek framför Nyhetsmorgon som gäller tills Maja blir så trött att det är dags att gå ut led henne i vagnen. Sitter just och klurar på vad dagens träning ska bli.

Ha en fin måndag, det ska vi ha!
Just nu!

Sjukstuga. Igen.

Jahapp så var Tommy magsjuk igen. Skjut mig bara. Det här är såååå tröttsamt. Fattar ju att det är mycket värre för honom men den ekonomiska stress det framkallar med två sjukomgångar på en månad är inte att leka med. Bläääääää. Turligt nog börjar snart jag jobba och om inget särskilt inträffar så brukar jag ju vara väldigt bra på att hålla mig frisk så vi får hoppas på det. Helgen i Motala har iaf varit supermysig!
Tommy och Maja sover, jag har varit och tränat och nu ska jag ta en dusch och sen krypa ner bredvid sjuklingen.

Natti










Fina❤️️

Mössor!

Hade en superdag igår med Stina, Emelie och deras kiddos. Vi promenerade och sen gjorde vi supersalladen och käkade och snackade och Johanna och Maja lekte!

Sen gick jag och Maja in till stan för att kolla på mössor/hattar som kan skydda lillan lite mot solen! Inte det roligaste när mamma trycker på en 14 olika hattar hehe
Första hatten gick bra hehe Men den köpte vi inte.




De här två blev det! Vet inte hur vi ska få henne att gilla dem och vilja ha dem på sig dock hehe
 
Dessutom kom det ett brev på posten med två jättesöta mössor från syrran i Värmland! Blev jätteglad! Maja har ju bara en vårmössa som hon använder hela tiden. Gillar den jättemycket men det blir ju kul att kunna variera!



Förresten var vi på 10-månaderkontroll igår och allt gick jättebra. Sköterskan var 30 min sen och därmed ganska stressad så det blev en ganska snabb kontroll men hon kan det man bör kunna i den åldern iaf och hon har kommit ikvapp i längdkurvan och följer sin viktkurva som ligger ett sträck under medel, 7985 gram väger hon in på! Så glad att vikten fortsätter att se bra ut trots att hon rör sig så himla mkt och står och rör sig dagarna i ända. Det är helt klart klurigt med portionskontroll när man lagar maten själv. Ibland köper vi burkar såklart men det känns viktigt att hon tidigt lär sig våra smaker på vår mat och får prova så mycket som möjligt. Öva öva och TÅLAMOD haha

En typiskt bra onsdag!

Igår hade vi en bra dag! Backintervaller med barnvagnen och promenad på förmiddagen. En sväng till stabbyskogen för sångstund på eftermiddagen, onsdagspromenad med Jen och sen AW med några av tjejerna jag lärt känna via mammagruppen. Tapas och rödvin och massa snack! Grabbarna höll under tiden till hemma hos Anton och Julia och käkade tacos och hängde med kidsen. Bra grej! När vi kom tillbaka så sov såklart alla barnen efter en kväll med kompisbus!

Idag ska vi hänga med Emelie och Stina och deras kids och promenera och käka lunch ihop här hemma. Behöver städa lite först plus ett besök på BVC bara hehe
Ha en fin torsdag!



God morgon!

Så var det tisdag! Måndagen startade bra. Ett besök på hudmottagningen med Maja, lek i lekparken i Stadsparken, lunch, vilostund och ett svinigt benpass i utegymmet. Sen Jamie Olivers kyckling till middag. Trötta var vi båda två så vid tio var det läggdags. 








Söndagslyx

Maja gav oss sovmorgon till 07.45 idag, vad händer? 😃👏 



Bra helg!

Men gissa om jag var på härligaste AWn med Iverhedskan igår?! Deeet Var jag minsann. Började med att dela på en rödvinsflarra till en magiskt god pizza på Basilico. Strosade sen vidare för bira på pub19 och sist en tur till O'Connors. Kom inte hemcyklandes förrän vid 02.30 och somnade då som en stock. Som av en händelse hade även Maja bestämt sig för att sova som en stock och vaknade således inte under hela natten utan vaknade först klockan 7! Då tog Tommy henne och jag somnade om och drog mig i sängen till närmare 10. Sen har vi mest slöat här hemma innan vi på eftermiddagen gick ut och gungade med Maja. Sen tog Tommy en löprunda och jag gick en promenad med Maja i vagnen. Sen fixade vi oss och gick hem till Anton och Julia dit också Sanna och Markus kom! Så blev vi bjudna på supermiddag, efterrätt och så blev det spel! Bra kväll!! Nu har vi just kommit hem och Tommy försöker söva Maja igen eftersom hon vaknade när vi skulle gå hem. I övrigt var våra kids så snälla och sov mestadels ikväll. Sådana kvällar känns det verkligen oavancerat att ha barn. Men också rätt härligt att umgås med andra barnfamiljer, man vet liksom vad det handlar om hehe
Äh, nu ska vi snart sova, om bara Majsan vill somna. 
Natti!








Skjut mig i huvudet

När vi åkte till Värmland rubbades Majas alla rutiner och hon började vakna på natten och härja. Det här har hon fortsatt med sen vi kom hem och hela veckan (utom i måndags tror jag det var) har vi varit vakna 1-2 timmar mellan 4-6 med en jäkligt stökig bebis som vägrar sova. Hon vaknar och står upp i sängen och vrålskriker. Vi har liksom bytts om att sitta med hennes i knäet i hennes rum under natten. I vanliga fall går vi ju upp 6 så som idag när jag inte lyckats få henne att somna än och klockan redan är 05.45 så är det lika bra att gå upp med henne. Känns ffa mentalt så otroligt utmattande. Dessutom blir hon ju inte världens roligaste bebis på dagen när hon inte sover 😒🔫 och jag blir väl inte världens gladaste morsa heller. HATAR att inte få sova ordentligt och ibland gråter jag på nätterna för jag blir så otroligt trött och frustrerad när vi inte kan få henne att somna om. Hon somnar ju vid åtta varje kväll och sover utan uppvak till 4-4.30. Vet inte vad vi ska ta oss till. Tips mottages tacksamt! (Hon får välling innan hon lägger sig och är inte hungrig. Har ändå provat ge välling på natten men det hjälper inte heller. Hon har ju sovit perfekt hela nätterna flera veckor innan den här skiten). Maja har ju sovit lite extra på dagen för att slippa så mycket gnäll och även jag tog mig en lur igår förmiddag för jag var sådär Snälla skjut mig-trött.



Early night

Både Maja och Tommy sover och snart ska jag krypa i säng, så trött! Tommy är helt slut efter en dag på jobbet och en mage som fortfarande krånglar. Stackars!





 Bra dag idag! Började med gymmet. Sen mötte vi Stina som hade med sig Vincent och så promenerade vi länge i solen. Sen åt vi lite lunch innan vi gick till öppna förskolan och efter det promenerade vi med Emelie och Johanna i solen. Och bara sådär så hade man skrapat ihop drygt 24000 steg i solen! Love it!

Tjipp!

Stackars

Gick upp halv fem imorse och drog igång med frukost för Maja och sen styrde vi mot Uppsala med ett kort stopp hos Tommys mormor på vägen. Tommy har varit ruskigt dålig i magen hela helgen och jag tycker väldigt synd om honom. Varit uppe på toaletten många gånger per natt. Vi kom till Uppsala i god tid för att han skulle kunna jobba men han orkade helt enkelt inte komma iväg. (Jag försöker få iväg honom til närakuten för att kolla upp magen. Tror risk finns att han drog på sig ngn bakterie i Thailand som hänger kvar) Nu har han däckat inne i sängen och jag tänkte ta med mig Maja ut i det fina vädret och gunga lite innan det är dags för lunch. Försöker att inte tänka på att vi både gick upp sjukt tidigt imorse i onödan och att vi förlorar pengar. Om det är nåt jag är evigt trött på så är det att vända på varenda slant, fy fan för det alltså. Att inte ens kunna slappna av när man är sjuk för att man vet att man tappar pengar. Småbarnstiden Sliter hårt på relationen säger dem, att inte ha några pengar sliter desto mer säger jag.

Hoppas ni har en fin ledig måndag!
Over and out!




Bilder från igår.

Glad påsk!

En stökig natt efter att vi åkte vid 18-tiden och Maja sov hela vägen i bilen. Klart hon kände sig utsövd redan vid tre inatt, men det gjorde verkligen inte vi hehe Lite segt att det blir såhär när man måste resa sent på kvällen. Maja vaknar ju jättesällan på natten numer, typ en gång varannan vecka. Nåväl vi gör det bästa av den här dan ändå! Ligger här i soffan och klurar på hur dagens träning ska se ut. Funderar på ett intervallpass löpning. Benen är ganska så jäkla möra dock. 
Lite senare ska vi åka till Tommys pappa och sen middag här hemma hos Mats! Mysigt!


Ha en fin påsk fina ni!

Fin långfredag

Idag har jag och Maja hängt själva hela dan. Eller först imorse var ju Tommy hemma till 10 så då hann jag baka både bullar och sockerkaka innan han åkte till jobbet. När han åkte gick vi ut i lekparken och gungade och åkte rutchbana. Sen gick vi direkt till utegymmet och jag körde ett pass ben/core/cardio. Blev ett bra pass trots rätt mkt folk! Maja vaknade efter halva passet och satt sen snällt i sin vagn och tittade på så jag kunde köra klart. Älskade unge att vara snäll!















På eftermiddagen har jag bara lekt med Maja, plockat iordning, packat det sista osv! Nu sitter vi i bilen på väg mot Värmland. Jag körde till Örebro och nu ör det Tommys tur. Maja sover bredvid mig.

Lilla busiga älsklingen

Herregud vad det går undan här hemma. I söndags lärde hon sig att på svajiga ben krypa och nu ska det plötsligt klättras på allt, resa sig upp mot allt och det resulterar såklart även i en hel del fall och tårar under en dag. Som alla säger så är det en helt ny tid som är utmanande men väldigt spännande att få följa med i! Min busiga lilla nyfikna underbart fina tjej! ❤️️


Påskkärring På väg till Blåkulla! 

Superdag!

Har haft en riktig superdag! Började den med frulle i vanlig ordning följt av lek och lite sofforna och sen en löprunda. Sen vid halv tolv var vi bjudna hem till Julia och Leon på lunch eftersom det är Julias sista vecka som mammaledig. Åh vad vi kommer sakna dem sen! Men vi hade iaf en supermysig dag med supergod lunch och fruktsallad och te efteråt. Sen drog vi på oss kläderna och drog ut och promenerade en bra runda innan vi gick till lekparken och gungade länge i det fina vädret. Kände mig så glad när jag gick hem sen, det har varit en sån där dag när man samlar energi ❤️️


Alltså de här två! Hur fina får man va?!









Ikväll har vi käkat köttfärssås och bulgur till mig, pasta till de andra. Sen la jag Maja och det gick jättesmidigt för en gångs skull (på senaste har hon ställt sig upp i sängen och härjat söm bara den!). Sen när jag kom ut från Majas rum stod Tommy redo för en löprunda! Heja bästa Tommy!! Han taggar för blodomloppet tror jag bestämt.

Tänker att jag borde pyssla för jag tänkte göra ett påskkort till mormor. Men kan hända att jag blir kvar här i soffan med för det var så skönt. Det är ju en helt ny nivå av 'full rulle' här hemma sen Maja börja krypa och resa sig mot allt osv. Kul men det tar såklart lite mer energi från mamman! Ska nog ta och planera morgondagens träning så har jag det gjort

God natt med er