Tulips!


Såhär ser det ut på köksbordet denna helg!

Köpte en ny vas för 10 kr när vi var på loppis förra helgen. Den har också fått några små tulpaner som pryder vardagsrumsbordet (brudkistan). 


Sådär ja, nu inväntar vi bara våren!! 

Möblering!

Vi har möblerat om. Eller inte då mycket vi utan Tommy har! Han flyttade min brudkista så den blev soffbord istället för TV-bänk. Och jag är väldigt väldigt nöjd med resultatet. Det var bara det jag ville säga! Och kanske att jag är svinaktigt trött och opepp på att lämna lägenheten len att det snart är dags för mig att träffa lite tjejer och dricks nåt glas vin. Och att jag är stolt över att jag fick till en löprunda idag fast det var sååååå nära att jag struntade i träningen helt! Terese - latmasken, 1-0







Förresten!

Var ju på AW i onsdags med Iverhed och det var ju så himlans trevligt! Ett par glas vin och väldans god mat!






Simhallen!

Igår var Tommy ledig så vi hade en riktig familjmysdag! Hade en lugn morgon med långfrukost. Sen gick vi iväg till Fyrishov för att bada med Majsan. Härligt väder ute just när vi gick och Tommy hade Maja i babybjörnen. Sen när vi kom hem städade vi och lagade mat och sen åt vi en mysig middag. Sen efter lite Soffmys stack Tommy på innebandy och jag körde ett hemmapass! Så himla fin torsdag ❤️️






Åh just det ja! Sen fick Msja ett paket från sin morbror Johan med familj med jättefina julklappar!! Så då facetimade vi med hela familjen och tackade så hemskt mycket. Hon fick bla de fina tofflorna på bilden!




Sjukt svettigt pass!

Idag har jag och maja varit och besökt en förskola och träffat Julia och Leon en sväng. I eftermiddag ska vi ut och promenera med Jen (veckans onsdagspw flyttades till idag!) och sen ikväll ska jag på vinkväll till en av mammorna!
Hoppas er fredag har börjat bra vänner!

Slowly but steady



Det kan ju verka som att det är minimal skillnad men för mig är det en rätt stor skillnad ändå. Gröna toppen var i september och röda brallorna häromdagen. Man ska ju veta att jag ätit  helt vanligt, bakat mycket och därmed ätit en hel del bakverk men tränat på bra. Det har ju varit viktigast för mig att äta mycket och näringsrikt (och gott) för att amningen skulle fungera optimalt. Är väldigt glad att jag inte stressat kring mat och försökt bli av med övervikten på någon snabbt och dum sätt. Känns fint att det går åt rätt håll även om det går relativt långsamt :)

Stökig natt

Efter en stökig natt har vi tagit det väldigt lugnt här hemma! På förmiddagen sov vi 1,5 timme på soffan och efter lunchen har jag yogan och kört  ett par magövningar. Övar ju också på att bli lite mer flexibel och starkare förstås. Det går väldigt långsamt hehe






Ikväll ska jag på AW med Iverhedskan. Som jag ser fram emot det!



Såhär äter vi här hemma. Larvar oss och grisar så mycket det bara går hehe

Lång dag

Så jag checkar ut och säger god natt. Ska bara läsa ett par sidor i min bok först. 
Natti




Bilder från dagens gympass!

God morgon!

Vaknade till ordentligt vid halv sju när T gjorde sig iordning och åkte till jobbet imorse! Låg sen i sängen en stund och väntade på att höra nåt ljud från Majsans rum. Det dröjde till efter 7 innan hon började röra på sig (efter en väldigt bra natt utan uppvaknande). När hon vaknade gick vi upp och har lekt en stund men nu ska jag fixa gröt till henne innan hon somnar om igen. Det är rätt tidigt för henne att gå upp och hon sover alltid på förmiddagen. Får se om jag sticker en sväng till gymmet när hon somnar och senare ska vi på fika med mammagruppen hemma hos en av mammorna!

Ha en fin tisdag!



Bilder från igår

Helgen!

Nu ligger mitt lilla hjärta och sover i mitt knä, det mysigaste som finns! Och jag ska snart lägga oss båda i soffan bredvid varandra så ska jag läsa en stund, fick låna en bok av en kompis i helgen. (Har tappat bort den boken jag höll på och läste i. Hur tappar man bort en bok?!?)

Helgen var jättefin! Lördagen var ganska slö, vi promenerade bort till en second hand-butik här i närheten och strosade runt där en stund, jag köpte en kjol och Tommy en jeansjacka som han ska göra till väst och så fick Maja hängslebyxor i jeans. Sen grejade vi lite med maten inför kvällens tapasmiddag hemma hos Julia, Anton och Leon. Blev en himla mysig kväll med gooood mat och flera spel! Söndagen myste vi mest runt på morgonen. Sen städade vi hela lägenheten och gjorde fint och tvättade och sen gick jag och tränade. Efter det lagade jag ju massa bebismat! Sen på kvällen tog vi det lugnt och såg lite SoA och Tommy köpte pizza och jag åt rester från lördagen och smoothie. Mysig söndag och kände mig pepp på ny vecka och utvilad och avslappnad.

Dagens lunch, pastagratäng med kyckling! Väldigt god!

Tjingeling

Hej hopp! Sitter här i soffan och latar mig lite medan Maja ligger i babygymmet och leker. Hon har en sån där dag när hon inte vill äta, bara spottar ut allt och jag blir ju såååå frustrerad. Har varit på gymmet på förmiddagen och kört ett riktigt bra benpass! Sen skulle vi skynda hem och äta för att sen möta upp Emelie och Johanna men precis när vi kom hem från gymmet fick jag meddelande att det inte passade för dem. Då hade jag redan hunnit säga till Stina (som spontant hörde av sig och var i Luthagen) att vi inte hann träffa henne. När jag ringde upp henne hade hon redan åkt hem. Detta resulterade i en tom eftermiddag. Ska nog ta och gå och handla lite smått så vi kommer ut lite iaf och så ska jag nog pyssla lite och laga middag! 
Önskar er en trevlig måndag hörrni!

Såhär ser det ut idag när vi äter.







Men tjena!

Söndagsprojekt storkok! Har gjort massa bebismat för infrysning idag och känner mig asnöjd! Plus ett intervall-löppass på gymmet. Och att vi har städat hela lägenheten. Bravo Bravo, sicket avslut på veckan!
Nu äre Soffmys och SoA som gäller!










Men god morgon fredag!

Nu har vi vaknat efter en smått stökig natt. Så va ska vi göra den här fredagen då? Tackar som frågar! Tänkte mysa runt här hemma, yoga och stretcha, leka med Majsan såklart och kanske sätta mig och pyssla en stund! 

Ha en lovely fredag mina vänner❤️️


Hej där!

Idag har det varit full rulle!! Vid tio i förmiddags mötte vi upp Julia och hennes Leon för en promenad till Ikea. Sen strosade vi runt där rätt länge innan vi stannade och matade de små och åt lite själva. Hatar verkligen Ikeas halvfabrikat-mat så det blev bara en ostsmörgås men det var mysigt ändå! Sen var det den sedvanliga onsdagspromenaden med Jen som denna vecka var flyttad till torsdag. Det innebar cirka 18 km promenad och PW, vandra runt runt på Ikea och sen var blåsorna under fötterna ett faktum haha Efter att ha matat Maja så stack jag sen till gymmet för ett bröst och axelpass medan Tommy lagade middag.





Nu känner jag bara för en mysig och pysslig hemmadag med världens bästa Majsan imorrn (vilket jag känner för de flesta fredagarna, förbereda fredagsmys och tagga för helg ni vet!) 

Bättre!

Blev en bättre natt inatt, så skönt! Kom i säng vid 21 som hon ska. Vaknade en kortis vid 24 men Tommy satt bredvid och höll hand och vyssjade En stund så somna hon om och vakna inte förrän halv sju. Efter amning somnade vi sen om till tjugo i tio. Lite väl länge kanske hehe

Dagen idag har jag tränat lite rörlighet här hemma och lekt med Maja! Går förvånansvärt bra att kombinera de båda. Sen när hon sov sin förmiddagslur (Som blev vid lunchtid eftersom hela dan försköts hehe) så gick jag till gymmet med henne. När hon vaknade flyttade jag över henne på en filt bredvid mig. Hon var superduktig, glad och snäll och jag kunde köra hela mitt tänkta pass rygg och armar! Sen har jag grejat här hemma med tvätt, bytt sängkläder, vi har ätit lunch och lekt såklart och nu sover hon eftermuddagsluren. Men ska strax väcka henne för om en stund kommer Tommy från jobbet och då ska vi åka och veckohandla. Skönt att ha det gjort redan på måndagen! Ha en fin måndagskväll nu! 

























Sötsuget

Sötsuget har inte varit alls jobbigt hittills har jag tyckt. Tills igår! Då satte det in i full kraft. Som tur var hade jag lite hälsosamma energibollar i frysen plus banan och riskakor och morötter. Ja ni fattar, det var lite drygt helt enkelt. Aldrig så jag trodde att jag skulle bryta min sockerfria januari. Sånt är inte för mig. Jag säger inte att jag ska göra en sån grej och sen inte gör det, det är bara dålig karaktär. Däremot säger jag inte att jag ska göra det om jag inte verkligen vill det och känner mig comitted till det. Iaf så tror jag att sockersuget kom sig av skitdålig sömn senaste nätterna. Bara för att jag sa högt att det går så bra nu med Majas sömn så har det helt vänt!! Inatt vaknade hon 4 (!!!) gånger. Skjut mig liksom. Och nätterna innan 2 gånger per natt. Jag vet att vissa tycker det är helt okej att Amma flera gånger per natt men det gör verkligen inte jag längre. Hon är dels stor nog för att klara natten utan amning och avbrott och dels rent viktmässigt så ser det bra ut. Känns jävligt tufft och måste ta ordentligt tag i det. Oftast brukar det bara vara någon natt här och där som det strular och sen återgår till normalt men nu har det varit 4 nätter i sträck.

Inatt blev väl värre med eftersom hon sov i vårt rum (Tommys bror är här i helgen) och hon då hör vår minsta rörelse. Men ändå. Känner mig lite nedstämd över det. 

Igår hade jag egentid och hängde med Jen hela dan! Vi började med att träna och sen en riktigt snackig långlunch på creperiet. Skitmysigt och välbehövligt! Och Maja fick kvalitetstid med sin pappa och farbror, win-win :)


Igår kväll åt vi svingod hemmagjord pizza (egen deg och tomatsås) och spelade TP, kul kväll!

Ha en fin söndag!

Progress

Äntligen börjar träningen vida lite resultat. Small Progress is still Progress som de säger hehe



Trött fredag




7 månader

Mamma älskar dig till månen och tillbaka ❤️️




God förmiddag!

Gick upp vid halv åtta, efter ännu en natt med ostörd sömn för oss alla tre! Hann sitta i soffan en liten stund med Tommy innan han åkte till jobbet, alltid mysigt.


Vi har båda ätit frukost och nu ligger Maja och ammar lite och jag tror kanske hon somnar snart en stund till. Själv kollar jag på Nyhetsmorgon och myser vid tanken på att jag och Maja har ytterligare 3,5 månad ihop innan den här mamman börjar jobba!


Dagen idag!

Efter 8 timmars obruten sömn var man superpigg imorse. Låg ändå och myste en stund i sängen innan vi gick upp. Känns så skönt att Maja nu sover så bra i sitt rum! Iaf blev det lång mysig frukost framför Nyhetsmorgon sen. På förmiddagen var vi ute och promenerade med Julia och Leon. Halt som fan men himlans mysigt i vanlig ordning! Massa snicksnack om allt och inget. Sen när vi kom hem åt vi lunch och sen bakade jag pitabröd. När de var gräddade och klara gick vi bort till Jenny för en promenad igen. Onsdagspromenaderna! Så glad att vi fått till rutin på att ses varje onsdag för att promenera och snacka och catcha upp.




Sen ikväll har vi ätit hemmagjord kebab med hemmagjord kebabsås och egenbakade pitabröd! Blev ju asgott! Klapp på axeln till mig själv faktiskt.




Nu blir det några avsnitt SoA innan sängen och så ska vi få den här lilla tjejen i säng med. Imorrn väntar promenad med en mammavän som bor i grannhuset plus att hon ville bjuda på lunch, sicken lyx!

Tjipp!

Hej.

Ekar lite tomt här på bloggen, glömmer bort och orkar inte. Skriver bara när jag har lust. Har en bra vecka iaf! Måndag tog vi det bara lugnt hemma, myste, tränade och förberedde middagen och Maja var världens solstråle hela dan! Imorse ammade jag Maja vid 06 och sen gick jag ner till gymmet och körde ett benpass. När jag kom upp sov Maja fortfarande och Tommy klev precis upp så det blev en dusch och sen gemensam frukost. Jag gräddade frukostfrallor som jag förberedde igår. När T gick till jobbet sov jag och Maja på soffan en stund och myste. Sen efter lunch gick vi till en mammavän för fika med mammagruppen. Många bebisar var sjuka så vi blev bara 5 st men det var jättemysigt. 








Nu förbereder jag hemmagjord kebab som är i ugnen och ska vila i kylskåp över natten. Tänkte baka egna pitabröd imorrn och göra en egen kebabsås! Hoppas det ska bli gott!! Har även övat lite handstående här hemma. 




Men nu ligger finaste Maja och sover i mitt knä så jag ska lägga mig och vila en stund med henne innan det är dags för kvällsmat för henne. Tommy slutar sent i vanlig ordning på tisdagar.



Bra fredag!

Inatt var det dags att komma tillbaka till bra sovrutiner tyckte Maja! Sov från 21-06 och sen någon timme till vilket ledde till glad och utvilad bebis och mamma! Har haft en fin dag med promenad med min mammakompis Jenny och hennes Bertil och sen bjöd vi dem på lunch, vegetarisk paj. Efter att de gått hem stack jag och Maja ut och sprang! En riktig mysfredag med andra ord. Nu väntar vi på att Tommy ska komma hem för då blir det fredagsmys med tacos och Agnetas nyårskarameller.






En onsdag mitt i livet

Maja sov sin 3:e natt i eget rum inatt. Vi använder en babywatcher och det känns ju tryggt och bra! Hon har vaknat ett par ggr per natt men med vår hjälp somnat om, ibland med hjälp av lite amning och ibland utan. Tror att hon vaknat berott på både hennes tillfälliga högre kudde och förkylning. Man är inte van att få nattsömnen upphackad och är kanske lite extra trött haha Men håller tummarna för en mycket bättre natt inatt!

På förmiddagen idag träffade vi Emelie och Johanna för en långpromenad. Länge sen vi sågs och tiden flög iväg. Efter lunch och lek hemma gick vi sen den vanliga promenaden med Jen! Har blivit sammanlagt 3.5 timme promenad idag och det får nog bli dagens 'träning' hehe Sån jäkla träningsvärk i hela kroppen så en dags vila blir topp!








I måndags träffade vi Julia och Leon, lika kul som alltid och det blev en promenad till högarna. På kvällen ett benpass på gymmet. Gårdagen spenderades mest hemma och så körde jag ett riktigt jävla killerpass på gymmet! Helt jävla död efteråt!! Sån jävla skön känsla, grymt jobbat av mig. Blir sakta men säkert starkare och mer uthållig faktiskt, bästa känslan. Gäller bara att fortsätta utmana mig själv regelbundet, som jag gjorde med gårdagens pass tex.





Du (och din pappa) är det bästa i världen ❤️️




Idag!

Nybakat bröd (av mig) till frukost! Och grön smoothie.



Sen en tur till barnens land för inköp av babywatcher och åkpåse! Följt av promenad för att prova åkpåsen såklart!






Sen städade och fixade vi här hemma. Jag lagade köttfärssås och potatis åt Maja till lunch och att frysa in och sen gjorde jag en pizzadeg. Medan pizzadegen jäste gick jag till gymmet en snabbis! Hade inte mkt tid på mig så det fick bli ett intensivt men kort pass.






Och sen pizza!

Är inte vidare förtjust i pizza man köper men hemmagjord pizza alltså, jäkligt gott! Gjorde både deg och tomatsås från grunden, yum! 

Sjukstuga!

Man glömmer nästan bort att det är fredag idag, för det är det väl? Man blir alltid så dagvill under jul/nyår tycker jag. Hur som helst så har vi sjukstuga här hemma :/ Tommy är jätterisig och fick sova på soffan natten som gick och gör det ikväll med. Inte alls för min skull (jag saknar honom bredvid mig) men för Majas. Hon vaknar av hans hosta och eftersom vi inte skaffat babywatcher än så vill vi inte flytta in hennes säng till hennes rum.

Jag har iaf varit och stoooorhandlat idag  en massa mat som jag räknar med ska räcka över nästa vecka med några mindre kompletteringar. Sen när jag kom hem så va Maja lite gnällig och Tommy behövde vila så jag tog ut henne på en löprunda. Som gick bra, jättejättebra!! Det gick inte fort men ändå snabbare än mitt långsammaste och det kändes lätt, ben och andning var lätt och jag bara körde på. Första gången den känslan infunnit sig efter grav. Är jäkla stel och har träningsvärk efter gårdagens benpass men det gick skitbra trots det, en riktig mysrunda. Så fin känsla ändå, ska leva på den ett tag nu.


Sista kilometern var det svinhalt vilket syns på tiden hehe


Sen fixade jag tacos och när vi nattat Maja kollade vi en film. 

Sen gjorde jag iordning en deg som ska jäsa under natten för imorrn ska jag baka frukostfrallor åt Tommy!! (Så om någon/några vill komma på frulle eller brunch imorrn så är det bara att titta in, finns massor av frallor som jag hoppas blir gooooda!!) För vet ni? Jag fick en superfin köksmaskin av svärmor i julklapp! Blev så paff när jag öppnade det stora paketet och så himla himla glaaaad men helt galet förvånad!! Imorrn eller söndag ska jag testa göra pizzadeg! Eftersom jag kör sockerfri januari (raffinerat socker bara) så får bullar/kakor vänta till januari hihi



Nyårsresumé

Lyssnade på senaste avsnittet av fredagspodden (Hannah & Amanda) när jag va ute och sprang i tisdags. De pratade om livsmagi, nyårslöften, tillbakablickar till gångna året, lämna efter sig det negativa och ta med sig det positiva och olika typer av avslut som möjliggör början på nya saker. Tänkte jag skulle sätta mig ner och fundera lite på förra året, vad jag lärt mig, vad jag tar med mig men också vad jag vill lämna bakom mig. Återkommer med en liten sammanfattning av det inom det närmaste. Men nu ska vi mysa! Tommy är ledig till måndag, så lyxigt!

Något jag på rak arm vet att jag tar med mig är att träffa Tommy och besluta oss för att bli tre är det bästa som hänt mig. All den kärleken! Det tar jag med mig, man kan inte älska för mycket ❤️️ och tiden med familjen är helt och hållet ovärderlig!



Family


Vi skulle ta ett familjefoto men just som det skulle tas så blev Lillån ledsen. Med feber i kroppen är man inte en sån glad tjej, vår lilla älskling❤️️ Ändå en fin bild som berättar sanningen om en fin nyårskväll

Nyår!

Nyåret var fint och spenderades med kära nära vänner ❤️️ 
Promenerade till ett fint ställe och Grillade korv i solnedgång och snö och hade det allmänt mysigt. 






Sen när hi kommen gjorde vi oss fina och började med käket! Det blev rödbetor/getost/honung/ruccola/pinjenötter till förrätt, himmelskt!! Helstekt oxfilé med potatis och västerbottenost puré och rödvinssås till varmrätt och minicupcakes, blåbär- och nutellaminipajer och fruktsallad till efterrätt! 



Skålade ute på tolvslaget. Alla barnen sov, somnade vid 21-snåret efter några om och men. Efter tolvslaget spelade vi spel innan vi la oss! Fiiiin kväll och alldeles lagom. Tyvärr hade Maja feber men vi hade med både alvedon och termometer och hade det under kontroll. 






Tack finaste vänner för en superkväll! Nu ska jag sticka och träna för att starta året på ett härligt skönt och häksosamt sätt! 
Tjipp