Vab

idag är Maja lite krasslig så jag håller henne hemma från föris så hon får vila upp sig och inte blir mer sjuk inför jul. Hon har ju varit sjuk båda sina jular. 


Fick upp ett minne på Facebook idag, att vi tydligen satte upp julgranen idag för ett år sedan. Första julgranen i eget hem men med mammas kulor i. Granljusslingan ligger i ett enda virrvarr sen förra året så jag fick ångest bara av att se den. Någon gång när man jobbar igen och ekonomin kanske stabiliserat sig en aning bör man investera i sladdfri belysning, helt klart.

Maja tittar på plattan en stund, Hollie är nyäten och ligger bredvid Maja och jag ligger i soffan och känner mig trött och seg. Stökig natt med båda barnen och den där tiden på året som är jobbigast. 6 år sen mamma gick bort igår och det känns som vanligt så smärtsamt i hjärta, mage, kropp. Känner mig lite extra trasig och sårbar och det mesta känns halvkul.

Vi bakade iaf julgodis igår, jag och tjejerna. Kändes fint att få tänka på nåt annat och ha en mysig stund med mina fina tjejer. Är evigt tacksam att jag har dem ❤️

Ha en fin måndag.

Något helt annat. Låg och tittade tillbaka på första tiden led Maja, när jag var ensam hemma i lördags. Så nostalgiskt och fint. Lite bilder från Majas första tid:


Och så en bild på båda tjejerna bara ett par dagar gamla❤️



Min fina familj

Julfest med jobbet igår! 

Idag massa familje häng! Började med tv-julkalendern och frulle innan vi stack till skogen på utflykt och picknick. Supermysigt! Maja fick det i sin paketkalender och blev så glad! Hon verkar allra gladast över upplevelse-paketen. Jag hade målat en massa granar och oss fyra som hade picknick och Maja sken upp som en sol när hon såg det och bara: Vi ska gå till skogen!! Älskade unge❤️ Hon har kommit ur sin trotsperiod och det är så mysigt och härligt! Älskar henne till månen och tillbaka på alla vis men åh så fantastiska de här perioderna med mindre trots är! Efter skogen körde jag ett svettigt tabatapass i vardagsrummet medan Tommy tvättade bilarna, Hollie sov och Maja var vi mig och lekte!

Ikväll är det Tommys tur att va på julfest så vi skjutsade in honom tidigare ikväll. Sen åt vi julskinka till kvällsmat och degade en lång stund och tittade på Pippi. Sen la jag Maja och la Hollie i spjälsängen under tiden. Somnade i vanlig ordning när jag nattade Maja och när jag vaknade hade Hollie somnat i spjälsängen och jag smög ner och satte på en tjejfilm. 

Hoppas ni har en fin lördag, det har jag! 


Fin lördag med vänner

Har haft en fin dag med vänner! Grillat korv, åkt pulka, bakat pepparkakor, ätit morotssoppa, fruktsallad och pepparkakor! Eftersom Leon var småsjuk och sliten åkte de hem efter middagen men det har varit en superfin dag och närmare 7 timmar var över på ett litet kick ❤️ 


Vet ni vad som hände inatt? Holllie sov 19-07.30! Är så glad att tjejerna somnar samtidigt sen ett par veckor tillbaka, omkring 19-19.30! 

Nu blir det Så mycket bättre i soffan och popcorn! Tjipp


Bra dag! Japp!

Började dagen med tandläkarbesök för att jag kände att jag fått ett hål. Fy fan då stressad jag varit över detta tandläkarbesök i tell ya! Stressad över smärta och pengarna det kostar. Hade en sån jädra tur att det bara var ett mindre hål som jag fixade utan bedövning (heja mig!) och kostnaden blev bara en femhundring (yeeeeey!!). Sen storhandlade jag på vägen hem. Lämnade av varorna hemma, ammade Hollie och tog sen med mig henne till BVC för att kolla upp en grej. Sen hem igen och fick höra att Tommys planerade sjukgymnast-besök blivit avbokat pga sjukdom. Dryyyygt eftersom det är den enda lediga veckodag han har innan jul :/ Iaf så gick vi ut hela familjen och Tommy undra om jag ville träna (!! Glad tjej) och det ville jag ju. Körde en grym cirkel för överkroppen och Maja var hejarklack. Efter att ha ätit lunch gick vi sen ut på upptäcksfärd i skogen allihop. Letade både troll och stenmonster. Supermysigt verkligen! Sen tog jag ett baaaad. Så jädra gött. Och sen baka vi lite pepparkakor men Maja tröttna rätt snabbt hehe Men ni hör ju, superdag eller?! Just ja, Tommy lagade rullader och potatisgratäng till middag med. En sån här tisdag mitt i livet, jädrigt fint.
Hoppas er var lika fin!

Tjipp och gonatt


Tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam att jag mår så mycket bättre nu. Dagarna är inte längre bara en lång rad timmar som ska genomlevas innan jag får gå och lägga mig igen. Jag njuter av varenda minut med barnen, familjen, vänner och kollegor och jag har släppt kraven lite på hur fint det ska vara hemma och jag gosar alldeles extra mycket med mina fina tjejer, berättar för dem hur mycket jag älskar dem och hur roligt det är att vara med dem. Jag är återigen den mamma jag vill vara, med brister såklart men också så otroligt mycket kärlek, glädje och påhittighet.
Hej och välkommen december, nu gör vi det allra mesta av dig! 🌟