Kärleksdagen

Tänk, i lördags genomförde jag det ärofyllda uppdraget att vara tärna på min bästis och hennes bästa killes bröllop. Bland det finaste en kan vara med om❤️ Grät mig dessutom igenom ett tal under förrätten. Skulle jag nog faktiskt inte göra för typ någon annan än Jempa. Men nu är det gjort även om jag minns det som i en dimma. Hade ju skrivit upp det och övat innan dock och såhär löd det på ett ungefär:



Jenny och Viktor 


Det finns egentligen inte mycket i er resa som varit enkelt, lätt eller spikrakt. Men en sak som genomgående varit så självklar har varit erat VI. Det har varit så häftigt att stå vid sidan av och se er gå igenom olika faser och perioder och påfrestningar och hur ni genom allt det stått starka i er övertygelse om att ni valt rätt. Att ni hittat er person i livet.


Något annat som varit allt annat än spikrakt är vår vänskap Jenny. Vi började väldigt snårigt där jag tyckte du var ung och naiv och du nog (med all rätt) tyckte jag var en jävla bitch. Men efter kämpande och harvande så hittade vi efter ett par års intensivt umgänge i Umeå ordentligt fram till varandras hjärta. 

 

När vi bodde i Uppsala och jag fick veta att min mamma var dödssjuk var du min livräddning. Du fanns där och hjälpte mig när jag inte kunde andas själv. Du var mitt andrum i en väldigt trasig tillvaro, mitt hopp i allt mörker och du höll helt enkelt min hand mitt i stormen när allt runt omkring mig rasade. Jag tänkte många gånger att jag hade velat få ge tillbaka till dig på samma sätt som du gav till mig. 


Jag visste förstås inte vad jag bad om och en fruktansvärd januaridag blev det min tur att ge tillbaka till dig. När allt rasade kring dig och din familj fanns jag där så mycket jag kunde. Du ringde och vi grät och pratade och grät och pratade. Jag kunde inte finnas där fysiskt men jag fanns där på alla sätt jag kunde och både du och din familj var med mig i tankarna varje dag under så lång tid. 


Min stora tröst under en tid av att känna mig otillräcklig var att förutom att jag visste att du var hos din familj så visste jag att Viktor fanns vid din sida. Jag kände mig så trygg i att han är ditt lugn när du är ett moln av stress, att han är din logik när ditt inre är ett uppror och att han är din trygga hand att hålla i när det stormar. Det finns inget som gör en bästa vän gladare och mer tacksam än att veta att ens bästa vän  har träffat sin person i livet. 

Jag är dig evigt tacksam Viktor för att du rev ner Jennys murar och nu finns vid hennes sida och gör henne till den bästa versionen av sig själv. Ni kompletterar varandra på ett sätt som är så vackert och självklart och det är så oerhört fint att vi är här och firar just er kärlek idag! Nu skålar vi för brudparet! 


(null)