Skruttis

Jahapp, så har hon börjat ställa sig i sängen. Det var Tommys tur att lägga  ikväll (vi turas om) och hon bara reste sig ur sängen hela tiden. Annars brukar vi lägga henne i sängen och sjunga lite och killa henne på ryggen. Lättare sagt än gjort ikväll dock! I övrigt så kryper hon nu. Det är lite svajigt än och går inte fortare än att hennes föräldrar hinner med men det känns härligt att hon äntligen kan ta sig fram själv. Inte kul för henne när hon bara stod i krypställningen men liksom inte kom iväg!
Idag har vi hängt med Julia och Leon på förmiddagen och Jenny och Bertil på eftermiddagen vilket resulterade i 16 promenerade kilometrar i regnrusket! Trevligt ändå!



Armarna börjar ta form ändå. Har ju inte kunnat köra axlar så mkt senaste månaderna men jag har kört mkt rehab och nu börjar jag sakta komma igång med lite axelträning med. Bilden i vitt linne är från i höstas och andra bilden från idag!

Ligger redan i sängen och tänkte jag skulle läsa en stund innan zzzzzzova!
Tjipp!

Hej

Tommy jobbar i helgen så jag och Maja roar oss själva. Igår var jag på barnloppis och fyndade lite sommarkläder till majsan medan hon var hos Jen. Det gick jättebra och när jag var klar var de och gungade i parken! Sen gick vi hem och styrde en supersallad och satt och snacka och hade det allmänt mysigt. På väg hem handlade jag rödtjut och plockmat för en lite extra mysig lördagsmiddag. Vi som inte har lyxen att kunna få en barnvaktskväll då och då får försöka lyxa till det då och då ändå. När Maja somna kolla vi på senaste Beck. 

Imorse tog jag lite sovmorgon och Tommy gick upp med Maja. När jag kom upp åt vi frukost ihop innan han stack till jobbet. Maja var jättekinkig eftersom hon vara sov 20 min på förmiddagen. Så hon ville inte äta lunch eller nåt. Blä för de stunderna. Sen somnade hon iaf och sov drygt ett par timmar varpå jag hann träna ett superhårt och svettigt pass, äta lunch och duscha. 

Nu leker Maja lite här nedan och jag ligger i soffan och njuter lite av att hon leker lite själv. Det är ju mycket underhållning och stimulans som gäller nu. Vilket såklart är kul men jag tänker inte ljuga och säga att jag inte tycker det är skönt med en liten paus ibland.








Det var den dör 5:e och sista intervallen son höll på att ta livet av mig hehe fy fan!


PMS-monster

Usch, min PMS har typ tredubblats efter grav. Det är verkligen svinjobbigt. Har varit ett monster med hopplösa framtidsutsikter och mycket tårar över inget särskilt idag. Stackars Tommy har haft sin lediga dag och så måste han deala med en flickvän som bytts ut mot ett monster. 

Men efter en eftermiddagslur gick jag till gymmet och körde intervaller och core och vips så var PMSen som bortblåst. Älskar fanimej träning och vilka under den kan skapa. Bästa sortens självmedicinering!


Älskar att jag ser mig själv i glaset framför löpbandet. På så sätt blir det som att jag tävlar mot mig själv! 





Tommy kom hem med den här presenten till Majsan igår! Så nu ska hon bara gå och gå och gå, lilla gostjejen ❤️️ tusen gånger bättre än när hon håller i ens händer, så mycket mer skonsamt för ryggen!

Helgen

Den blev fin med en härlig mix av träning, promenader, mys med familjen och häng med vänner och lite loppisshopping. Och mycket gunga och lekparkshäng! Och restauranglunch (När hände det senast???)


















Loppisfynd 30 kr.

Bra promenerat förra veckan! Ett snitt på över 12 km är ju bravo!!

Idag har jag tränat och städat på förmiddagen och på em Kom Emelie och Johanna hit och hängde med oss en stund och sen följde vi dem hem en bit på vägen.


Lite har det ändå hänt sen i somras som tur är hehe

Förresten!

Såg en geting i veckan! Hade glömt hur stressande de små jävlarna är när man har barn i vagn! Men bara börja vänja sig hehe

Tankar

Tommy är ute och snurrar med vännerna och Maja sover och här ligger jag ensam i soffan. Åh! Är också sugen på en utgång ikväll! Jag och aken har bestämt oss för att slå till någon helg under våren, ska bli kul! Var ju ändå över 1,5 år sen sist.

Nåt annat. Vi satt och pratade lite förut jag och T. Känner oss ganska besvikna på att vi så otroligt sällan får besök hit av familj och vänner. Att våra familjer inte har någon direkt relation med Maja. Vi har ju vänner som har familj i Dalarna tex och de kommer hit och hälsar på både nu och då! Familjen hemma säger att det är så långt till påsk men ingen tänker tanken att komma och hälsa på oss. Så allt hänger på våra knappa 2 dagar på påsk då vi ska klämma in omkring 10 besök hos olika folk. Blir lika kul som alltid att stressa runt mellan alla. 
Jahopp det var dagens lilla klagosång. Vad mysigt haha Ursäkta!

Träningen ikväll gick superbra! 


Besviken

Tommy ringde just! Han hade ringt sin mamma och skulle checka av inför helgen när de kommer osv och då sa de att de inte kommer för de är sjuka. Så tråkigt och blev himla besviken. Jag är så van att man checkar av sånt i tid och hör av sig om man behöver ställa in planer men där är man så olika har jag märkt genom livet. Har tjatat på Tommy hela veckan att han skulle ringa och kolla att det verkligen skulle bli av och hur många nätter de skulle stanna eftersom jag tycker det är så tråkigt att få beskedet så sent, när man redan börjat ställa in sig hehe Som tur är så har jag lärt mig att ställa in mig på att det lika gärna kan bokas av och då blir man iaf lite mindre besviken. Så nu blir det hemmahelg istället och så får vi se längre fram om vi kan få en stund själva men först är det ju Tommys jobbhelg och påsk och Motala och jobbhelg och så börjar jag jobba osv. 


På söndag blir det nog loppis nu när vi inte längre har några planer! Sparar pengar gör vi ju med när det inte blir ngn middag hehe

Fina dagar

Den här veckan ändå, hur fin!!?

Igår tog jag en löprunda på förmiddagen och stannade i utegymmet på vägen hem och promenerade en omväg hem. Sen åt vi lite lunch innan vi mötte Julia och Leon vid 12 för lekparkshäng, promenad vid ån och sen mer lekparkshäng. De tyckte båda verkligen om att gunga så det var kul! Så himla mysig dag! 








Det är bra för just nu är Leon och Maja ganska synkade rent tidsmässigt. Böda går upp vid 6-snåret och behöver förmiddagsvila vid nio vilket gjort att vi lägger våra promenader då. Så idag möttes vi vid nio och promenerade bort mot Ekeby innan vi gick till Pelle Svanslös och hängde med 1000 andra barn och föräldrar. Nu har vi just ätit lunch och ska mysa resten av dagen, kanske baka nåt smarrigt för jag ör såååå sugen på något gott och chokladigt! Vet ej var detta nya sug kommer ifrån, konstant hungrig och sugen. Kanske kommer det för mig nu när jag slutar amma istället för när jag började? Mycket hormoner i kroppen som hoppar omkring iom att jag nästan slutat amma helt!

Ordningen återställd!

Inatt sov hon 20-06 igen! Weihooo!! Ska buss runt här hemma en stund och sen ut i det härliga vädret och träna. Efter lunch ska vi ut och promenera med Julia och Leon och kolla efter passande lekparker för våra små!







Bilder från igår! På eftermiddagen var vi ju i skogen. Alla barn och mammor hängde på en filt och snackade utom jag och Maja eftersom hon vägrade sitta ner utan skulle promenera runt och hålla mig i händerna hela tiden. Ryggen grät! Hehe Bilden är från precis i början innan hon kommit på att man absolut inte ska sitta still på en filt haha

Natten

Inatt bönade Maja vid fyra och ville typ aldrig vakna om. Låg och gnällde och skrek fast inte på ett ledset vis, mer bara bråkig hehe Tog över en timme innan hon tröttade ut sig själv och somnade om. Det kändes ju svinjobbigt nu när hon sovit klockrent hela nätterna mellan 20-06/07 varje natt i över en vecka. Men men, hoppas på att det bara var något tillfälligt hehe

Idag blir det träning i utomhusgymmet medan Maja har förmiddagsvila och i eftermiddag ska vi på öppna förskolan på sångstund här uppe i Stabbyskogen!


Såhär fick lilltjejen sitta när jag lagade mat igår. Hon blir uttråkad ensam och det här är ett bra sätt att få vara med! Kände mig extremt duktig igår då jag vek tvätt, tvättade, packade upp kläderna efter helgen, städade hela lägenheten, dammsög, torkade golven och lagade lasagne. Man hinner mycket på tisdagarna när T jobbar sent. Han var såklart sjukt tacksam när han kom hem och vårt lägenhetskaos var som bortblåst.

Hej!

Efter en underbar helg har två dagar med superväder och superhäng följt! Igår hängde vi med Emelie och Johanna. På förmiddagen var vi där och busade och åt fruktsallad och sen gick vi en promenad så barnen somnade följt av ett träningspass! På kvällen åt vi spagetti bolognese och sen kolla vi på Beck när M somnat. 


Idag började jag dagen med ett gympass följt av frukost och sen promenad med Julia och Leon när T åkt till jobbet. Sen efter lunchen var vi på öppna förskolan och promenerade sen med Jenny och Bertil i solen. Nu behöver jag verkligen stääääda!!! Ser för jävligt ut här hemma men just nu njuter jag lite av tystheten då Maja sover och jag vilar benen i soffan en stund. Lasagne skall också lagas och står på kvällens meny. 



Superhelgernas superhelg!

Men åh vilken fin helg vi haft! Har spenderat en hel helg i Gbg hemma hos Marre, Marcus och deras tvillingsötisar! Superväder, bebismys, häng, massvis av skratt och återhämtning och energipåfyllning!! 

I fredags när vi kom hade de maten klar, en god indisk gryta med ett så himla gott rödvin till. Drack och åt och myste och snacka och blev lite tipsy Och skrattade mer än på så himla länge! Och barnen sov så sött ❤️️ 

Lördagen blev utdragen långfrukost och sen promenerade vi runt hela dan, fikade med medhavda egenbakade muffins i solen, käka gott på saluhallen och gick i lite affärer. På vägen hem handlade vi allt snacks vi såg! 




På kvällen hängde vi runt, barnen lekte på golvet, vi lagade chili con tofu och sen åt vi massa snask och började se en film alldeles för sent så ingen orkade se klart den.

Idag åt vi ännu en långfrulle. Efter det promenerade vi runt en bra stund, kikade på en kyrkogård och köpte med oss mat hem. Sen efter mat och puss och kram och hej då så satte vi oss i bilen. Nu sover Majsan bredvid mig och jag och T lyssnar på värvet! (Har ni lyssnat på det? Långt ifrån allt är bra och jag är inte helt övertygad om intervjutekniken, lite platt. MEN han har lyckats få en hel del spännande gäster. Om inte ni hört måste ni lyssna på Torsten Flink. Inte för att det är så bra utan för att det var en Sjukt lustig intervju haha)



PS med risk för att vara ganska subjektiv så har Maja skött sig exemplarisk! Alla barnen har varit så mysiga och duktiga och bara hängt med liksom och Maja har i likhet med senaste veckan sovit så himla bra! Imorse somnade hon till och med om när hon vaknade första gången vid sex. Känner mig glad i kroppen och uppfylld med positiv energi. Att umgås med fina vänner är ju det bästa som finns!

Att mysa runt i solen

Idag har vi myst runt i solen rätt mycket, jag och Majsan! Över 12 kilometer närmare bestämt enligt den inbyggda stegräknaren i mobilen.  Promenerade på förmiddagen efter vår förmiddagslur. Sen efter lite lunch gick vi hem till en av mammorna där hela mammagruppen samlades för fika och barnen fick leka av sig. Sen var Maja så trött så jag bestämde mig för att promenera en sväng till. Efter halva vägen mötte vi Jenny och hennes Bertil så då fick vi trevligt sällskap resten av vägen!


Sen ikväll när Tommy kom hem så lagade han mat och Maja var med honom i köket. Då la jag mig på sängen och bläddrade i en bok jag fick i födelsedagspresent av Julia. Handlar om att inreda barnrum och den är verkligen inspirerande. Tänk i framtiden när vi flyttar till hus, vad mycket roligt man kan göra i just barnrummet! Hur som helst så var det underbart härligt att bara ligga där på sängen och höra Tommy och Maja greja runt och få bara ta det lugnt. Hade tänkt att jag kanske skulle träna men kroppen var trött och jag passade på att få lite egentid fast utan träning. Supergod mat bjöds det dessutom på!


Baconlindad fylld fläskytterfilé med bulgur till mig och vitt ris till Tommy. Bästa kille som gör bulgur till mig för att han vet att jag hellre äter det än vitt ris❤️️

Nu innan jag la mig hör i sängen så passade jag på att pyssla en stund vid skrivbordet här i sovrummet. Nej men alltså ni hör ju, en jäkligt bra onsdag bara! Och till helgen sen då!? Då drar vi till GBG!!!

God morgon!

Lugn dag för mig och Maja igår. En löprunda på förmiddagen och en promenad in till stan på eftrmiddagen. Mysigt pyssel med tjejerna igår kväll ❤️️ Idag väckte lilltjejen oss strax efter 07, efter 11 timmars sömn. Vår duktiga lilla tjej. 
Hej tisdag, nu gör vi det mesta av den här dagen. Eventuellt innefattar det att börja med en förmiddagslur på soffan hehe





När ens lilla vaknar tidigt och vill leka

För tredje natten i rad har vi fått sova ostörd nattsömn! Bästa lilla unge! Enda grejen är att lilltjejen då istället vaknar kring 5.30-6.30 vilket känns lite väl tidigt. Hon somnar ju åtta och har därmed sovit 4 timmar längre än mor sin. Men man maxar iaf dagarna hehe Skillnaden idag var att jag med ett ryck slog upp ögonen kl 02.30 inatt efter att ha drömt om tappade tänder. Drömmar om tappade tänder ska tyda på att någon i släkten kommer att dö läste jag för några år sedan. Så sen kunde jag inte somna om utan låg och funderade och funderade. Och nu sitter jag här bredvid en vällingfylld och lekglad Majsan.

Nu gör vi det här till en bra måndag! När jag tittar ut ser det ut att kunna bli sol idag, inget man gråter över precis!


Vårkänslor

Idag har vi skrotat runt här hemma, gjort långkok köttgryta som blev asgod, promenerat, lekt i en lekpark, Tommy har tvättat bilen, jag har tränat och vi har spelat Bingolotto! Myssöndag!











De två viktigaste personerna i mitt liv ❤️️

Igår hade vi också en mysdag! Frukost, Soffmys, träning för mig, promenad och lek i utomhusgymmet tillsammans, sortera bland Majas kläder och packa undan alla småkläder, städa, gjorde hemmagjord pizza och så gjorde jag en bröddeg till morotslimpa som vi gräddade imorse!



Starkt benpass!

God morgon! På riktigt!

Den där känslan när man får sova natten igenom efter många nätter på rad med störd nattssömn. Känns helt ofattbart härligt! Hon somnade lite efter 20 och vaknade 06.40. 
Lät Tommy sova vidare, han är fortfarande inte helt kry och behöver nog all sömn han kan få så han får bli frisk!! Han har tagit en stor del av nätterna nu när det varit stökigt och det är jag evigt tacksam för.

Jag och majsan har myst i soffan. Maja har lekt med leksaker och jag läst i min bok som jag är helt fast i. Lena Anderssons 'utan personligt ansvar' som jag fick låna av Julia. Den kan jag rekommendera verkligen! Särskilt om ni sitter fast eller någon gång suttit fast i en destruktiv relation. Man blir upprörd och irriterad på huvudrollsinnehavaren som är så kär och så vek och trött på att hon inte ser igenom hur hon blir utnyttjad. Lena Andersson skriver med ett ganska högtravande språk som jag inte är van men när man kommer in i det så stör det inte längre. Ge boken några kapitel även om det känns segt i början!

Och så har vi såklart ätit frukost. Maja sin gröt och jag keso med kanel, mjölk och ett stort lass fruktsallad! Så jävla gott! Gjorde supermycket fruktsallad igår som vi åt till efterrätt och för mig att ha som frukost och mellanmål. Gjorde på banan, äpple, apelsin, kiwi, färsk ananas, päron och vindruvor. Älskar verkligen fruktsallad och det är en sån härlig vitamininjektion!

Nu dricker jag mitt te framför Nyhetsmorgon och lilltjejen trampar runt i sin gåstol framför mig. Fin start på en lugn och mysig helg med familjen! Nu ska vi kurera och bli friska och krya!





Bilder från min och Majas promenad igår då vi också stannade på utomhusgymmet och jag körde ett kort överkroppspass! Underbart väder och ett helt tomt utomhusgym. Mysig och lugn promenad utan störningsmoment och gott om tid att fundera och klura på det ena och det andra.

Födelsedagen

Fin födelsedag som började med frukost på sängen och present i form av en bok om hälsa/träning som jag önskat mig.  Plus att Tommy ordnat så Majas farmor kommer på lördag och är barnvakt åt Maja så vi kan få gå ut och äta middag ❤️️ Spännande!!! Dock kom T hem från jobbet tidigare idag och är superdålig så det blir nog inget den här gången. Men tanken var superfin och det kommer säkert fler tillfällen! 
Iaf så gick jag och Maja och käka hotellfrukost på gillet med bästa Julia och Leon. Suuuuupermysugt och gott! Så otroligt värt!!

Sen när jag kom hem öppnade jag paket från syrran (Helen) med jättefina skor til mig och massa fina kläder till majsan, lyyyx!

Efter det så körde jag ett tabatapass med 11 övningar och alltså 55 minuter (1 min vila mellan varje). Hade förberett passet kvällen innan redan och kände mig taggad!


Sen duschade jag och både jag och Maja klädde oss fina och gick bort till Glada Grisen en snabbis och mötte upp mina kollegor för ett glas vin medan vi väntade på att st skulle komma hem från jobbet. 

När vi kom hem så stod en supersnygg och nyduschad kille med vit skjorta och svart slips där redo att sätta igång att laga mat åt oss. Som vanligt så körde vi att den som fyller år väljer maträtt och den andra lagar. Jag valde även i år hemmagjorda burgare och det var så jävla gott!!! Sen när Maja somnat kolla vi en film och åt favvogodis från Hemmakväll och myste ❤️️
Så var den 31:a födelsedagen över!


Idag har det varit lugnt. Sov ihop i soffan 1.5 -2 timmar på fm. Efter lunchen gick vi sen till BVC för kontroll, allt såg bra ut ich hon växer på fint och enligt sin egen kurva. Vårfeelingen var i kroppen och vädret helt underbart så jag kände mig tvungen att springa en lugn runda trots min hemska hosta. Underbart!!!




Träningsvecka!

Inleder den här träningsveckan med en vilodag hehe Har hängt med Julia och Leon fram till lunch och sen lekte vi och sen sov vi ett par timmar innan matlagning och middag. När jag vaknade efter sovstinde trodde jag klockan var halv sex och inte halv fem så jag tänkte aldrig ens att jag skulle hinna träna. Väntade och väntade på att Tommy skulle komma hem men förgäves eftersom jag sett fel på klockan haha Har även haft halsbränna hela dagen som inte vill ge med sig trots att jag tuggar de där tabletterna! Hoppas det försvunnit när jag vaknar imorgon!!

Iaf hade jag en bra och stark träningsvecka förra veckan varav två riktigt bra gympass när jag kände mig stark och en jättebra och härlig löprunda! Plus ett par löprundor till, ett till gympass överkropp och något hemmapass och en vilodag i onsdags. 







Bilder från gårdagens gympass armar, rygg och ett lättare axelpass (rehab).

Ni är bäst!

Samlade mina fina vänner på en brunch här hemma igår! Det blev smoothies, goda pastasalladen, nybakat bröd, brie, marmelader, melon, ananas, granola och yogurt för att nämna det mesta. Och sen kaffe och mjölkfri kladdkaka till efterrätt. Det var så himla mysigt och det var så kul att samla mina vänner och att alla fick träffa varann! Jag känner mig verkligen otroligt lyckligt lottad som får ha de här fina tjejerna i mitt liv❤️️ 
















Blev dessutom bortskämd med så otroligt fina och lyxiga presenter. De känner mig verkligen, de där tjejerna! Tulpaner, lyxiga produkter från bodyshop, fantastiska teer, muffinsformar, inspirationsbok för fix i barnrummet och ett fång superlyxiga tulpaner!!