Hej fredag!

Började morgonen med ett benpass. Först på gymmet och sen fortsatte jag hemma när T gick till jobbet.






Efter förmiddagslur och lunch gick vi till öppna förskolan. Gjorde oss lite extra fredagsfina och tog på oss vårjackan. På förskolan var det full rulle och det blev mer än vanligt snack om Majas ' konstiga märke på huvudet'. Det var ett par ungar som kom fram och ställde flera frågor varav en unge var extremt påflugen och taskig. Hon sa att det såg ut som att Maja hade sin hjärna utanpå huvudet och så ropade hon högt till de andra barnet att Maja hade en konstig bula på huvudet. Det var rent vidrigt och direkt efter sångstunden gick vi hem, jag med tårar i ögonen. Tror att jag ska vänja mig men det gör jag nog aldrig. Jag önskar att folk någon gång skulle intressera sig för Maja som person istället för hennes smultronmärke som gör att hon avviker lite. Min fina, roliga, busiga, älskade lilla Majsan ❤️️ Så jag tappade bort min fredagsfeeling där på Öppna förskolan. Sen dess har vi sovit ett par timmar igen och busat lite. Och jag har jobbat på att skaka av mig den där ledsamma känslan. Väntar på att Tommy ska komma hem för han jobbar sent idag och kommer inte förrän tidigast 19.30. 








Ha en fin fredag kväll! Här blir det fredagsmys, lövbiff och lets dance!

Lovely!

Mycket promenerande idag och 21609 steg för att vara exakt. Men vilodag från träningen. Ikväll har jag varit och storhandlat och när jag kom hem hade Tommy lagat ett nytt recept nämligen crepes med köttfärs och en champinjonstuvning med god sallad till! Så grym är han i köket, min kille! Bara en väldigt bra onsdag lider mot sitt slut. Ikväll har vi sett sista avsnittet av SoA. Vemodigt.

Maja fick pannkakor i sin middagsskål ❤️️

Imorrn är Tommy ledig och vi ska gå och bada med Majsan bland annat. Men innan dess ska vi sova fem kvart i timmen och sen när vi vaknar har jag en Kalljäst morotslimpa i kylen som åker direkt in i ugnen för nybakat bröd och någon bra sommar/vinterpratare till frukosten (vi har börjat med det på helgmorgnar!). Jag håller på och testar lite brödrecept inför söndagens brunch. Aaaaaanyway. God natt från en dötrött Tjej.

Besiktning

Tommy var och besiktades bilen idag och den gick igenom! Väldigt glad!! Det är alltid en stress det där. 

Idag ska vi möta upp Julia och hennes Leon vid nio för en promenad och sen öppna förskolan får sångstund! Det är ju så mysigt och Maja tycker det är så kul. Livet va, så jäkla mysigt! 
Mammas lilla tulpanmarodör! Hade glömt ställa tillbaka tulpanerna på bordet och då blev det såhär när jag tittade bort en stund❤️️ 

Hittade så söt ryggsäck som kom upp i ett mail. Kanske kan få bli en 1-årspresent till vår lilla tjej! Hon har ännu ingen ryggsäck och jag tyckte den där var så härlig!


Igår och idag har jag ätit chiapudding. Det är en himla lustig konsistens men den håller mig verkligen mätt länge!! Majsan tycker om det med haha

Fin lördag!

Efter en ganska tidig frukost till tonerna av sommarpratarna så la vi oss hela familjen i soffan och kollade på salongerna och odjuret. Tecknat är inte min starka sida Men det är en av de filmer jag verkligen tycker om. Sen åkte Tommy iväg och hämtade ett skåp till Majas rum och jag gav majsan lunch. Efter det föreslog T att jag skulle gå och träna i lugn och ro så skulle han börja städa och möblera om. Flytta skrivbordet till vårt sovrum så Majas sovrum blir fullt av bara hennes grejer. Så eftr ett långt och bra pass rygg/armar och rehab axlar kom jag hem och tog en smoothie och en dusch och sen satte jag igång och hjälpte till med vårt möbleringsprojekt. Min del av det var att styra upp skrivbordet och alla mina pysselgrejer. Så glad att jag är klar med det nu! Det blev bra i Majas rum, mycket bättre än innan. 

Iaf så satte jag en puzzadeg, Tommy nattade Maja, jag bakade dumlekakor Och sen gjorde vi pizza och det blev en sen middag vid halv tio! 

Som sagt, fin dag helt enkelt! Hoppas er lördag också varit bra!



Testade att gå ner i split (Spagat?) ikväll. Har en bit kvar hehe Ska testa någon dag när jag är ordentligt uppvärmd och stretchad!



Städa städa städa!

Har städat hela lägenheten idag! Vi har inte klivit utanför dörren ens haha rensat 3 överfyllda köksskåp, ordnat min garderob och dammtorkat plus det vanliga med dammsuga och torka golv och plocka iordning på alla leksaker! Duktig känner jag mig! Tommy veckohandlar eftr jobbet så då kommer vi ha fullt med mat med! Plus att en köttgryta har stått och puttrat i nya gjutjärnsgrytan sen i förmiddags med.

Tjipp!






Onsdag

Hade en himla mysig dag igår. Startade med god frulle, tog en löprunda, åt lunch, mötte upp Julia och Jenny och småkillarna och gick till öppna förskolan! Sen promenerade vi en sväng med Julia efteråt. På kvällen gjorde jag pannbiff och potatismos och vi kollade på sons of Anarchy. Såg sista avsnittet på säsong 6 och jag grät så himla mycket (ni som sett vet). Vaknade även imorse och kände mig fortfarande ledsen. Man kan tro att det var jag själv som hade en relation med tjejen som dog 😂






Mysigaste som finns!!!

Fina vänner!

Har träffat mina fina pysselvänner ikväll hemma hos Stina! Mysigt häng, allvarsamt prat och massa skratt i vanlig ordning. Och fika och pyssel också såklart. Vilket fint avslut på denna måndag ändå ❤️️
När jag kom hem låg Maja ich sov och Tommy låg i soffan och hade lagat 2 matlådor åt oss var med kycklinggryta och pasta! Lovely, minst sagt.

Tjipp och god natt!


Två mysstunder med världens finaste dotter idag! På förmiddagen sov vi tillsammans på soffan och på eftermiddagen somnade hon på mitt bröst ❤️️ Den kärleken!

Första tanden!

I fredags upptäckte vi Majas första tand!

Yttepytteliten än så länge. Tog den här bilden i fredags för att skicka till Tommy när jag upptäckt den. Tydlig bild va? 😂

Valentines day

Hjärtedagen igår firade vi med mys, byte av hjärtgåva (Tommy fick skäggprodukter och jag en jättefin gryta med lock, rosor och hjärta fullt med godis) promenad in till stan och en fika på katedralkafeet, inköp av lösgodis på hemmakväll och massvis av Soffmys! Och hemmagjord pizza med rödjut till!







Lagade också en kaka som inte blev så fin på bild men blev väldigt god, och söt! Amerikansk jättecookie med dumle och mörk choklad. Tackar lindas bakskola (googla) för receptet! 

-----------------

Fredag!
Superhärlig dag! Var med Julia när hon provade brudklänningar på förmiddagen. Sen promenerade vi till stan till systemet och lite annat. När Tommy kom hem från jobbet vid 15 hade jag städat och förberett inför middagsbesök så jag stack då ner till gymmet för ett benpass. Efter lite stressigt dusch och fix kom sen Anton, Julia och Leon för middag! Hemmagjord pizza och rödtjut och speeeel! Körde några omgångar, så det kan låta. Längesen jag garvade så, så jäkla roligt om man spelar med rätt folk. De styrde inte hemåt förrän efter halv ett-tiden och då blev det sängen för oss.

----------------

Söndag!
Mys och frulle startade dagen med. Tommy gick upp med Maja vid halv sju och jag sov till åtta! Extremt skön extra timme där. Sen tog jag med mig Maja i vagnen och stack ut på en löprunda för att få lite endorfiner och för att Maja skulle få sova lite. Seg löprunda efter några veckor då jag försummat cardion :/ 
Bakade också bröd på morgonen och efter löprundan tog vi med oss det, sallad och resterna av hjärtekakan och stack till Knivsta för kompishäng i solen! Pulkaåkning, god mat och fika! Sicken helg va!









Torsdag som känns som onsdag

Började morgonen med frukost ich sen ett litet yogapass innan vi slängde på oss kläderna och promenerade in till stan. Kl 10.30 var det nämligen dags för föräldraträff om träning, samliv och egentid. Det var jag och en mamma till som dök upp. Antar att intresset för de där sakerna inte var så stort?




När vi kom hem åt vi lunch (Maja åt min egenlagade mat! Hurra!) och sen vilade vi nära två timmar på maten. Det var en stökig natt med ett långt och bråkigt uppvaknande av Maja :/ Ikväll har Tommy lagat skomakarlåda eller vad det nu heter, med lövbiff och potatis och grejer! Sen åkte han på innebandy och Maja somnade tidigt så jag låg i soffan och kolla på först Jamie oliver och sen hela England bakar! Ganska slö dag och det har verkligen varit jätteskönt.

Har börjat 3 dagar med yoga/stretch denna vecka! Känns jättebra, det är faktiskt ett väldigt härligt sätt att vecka kroppen på. Ett gäng solhälsningar Och att sträcka ut kroppen och bända hit och dit och följa med i andningen. Andningen och fokuset är det allra svåraste, men jag jobbar minsann på det!

Hej hopp

Vi har haft stockholmsbesök hela dagen och haft det supermysigt! Jen var förbi en snabbis och åt lunch med oss med! Sen promenerade vi med barnvagnarna i solen, superhärligt. När de åkte hem vid halv fem så stack jag ut ich sprang med vagnen. Lugn ich hal runda men skönt att komma ut. Löpningen (läs:långsamma joggingen hehe) har varit åsidosatt senaste veckorna pga det pissiga underlaget ute. Men så fort gatorna blir snö/isfria igen behöver jag börja jobba på både kondis och hastighet!






Ikväll har vi övat på att knyta skorna haha



Dessa före och efterbilder va? Hehe men titta rumpan på sista bilden. Det fanns inte mycket rumpmuskler kvar efter Majas födelse ni. Minns hur drygt det var att gå i trappor och sånt då. Ingen rumpa byggd för snabba intervaller, raska trappgångar, djupa Squats och höga hopp där inte. Tänk att jag börjar känna mig mer som mig själv igen äntligen. Att jag känner mig stark igen, det är så jäkla gött! Förändringen på utsidan är inte så ofantligt stor men på insidan, där är den så mycket större! Jag hatade att väga sådär mycket att alla leder i kroppen belastades för varje steg. Det var sjukt att se vågen ticka upp mot drygt 25 kg extra. 
Sen att jag aldrig kommer bli den där lilla smala tjejen, det har jag aldrig varit. Men jag strävar inte efter det. Jag strävar efter en stark kropp, ett starkt psyke, att få vara frisk och en bra kondition/uthållighet. Och såklart en kropp som jag trivs med att se i spegeln varje morgon.

Idag!

Vi tränade imorse, ett bröst/core-pass och ett lättare axelpass. Kör fortfarande mycket försiktigt med axlarna
bosubollen är super när man kör core tycker jag!

Sen när vi kom hem somnade Maja och sov förmiddagsvila och jag passade på att köra ett yoga/stretch-pass och sen ta en dusch!





Sen efter lite lunch stack vi iväg på sångstund i Vindhemskyrkan och efter det promenerade vi med Emelie och Johanna hem till dem och sen hem igen! Det gjorde att jag skrapade ihop närmare 12000 steg idag iaf.

Ikväll har jag plockat iordning här hemma, handlat inför morgondagens fina lunchbesök och lagat korvstroganoff. Vi äter typ aldrig korv, dels för att det innehåller rätt mkt skit och dels för att Tommy inte gillar det så mycket. Men nu hade vi kvar korv sen söndagens grillning och eftersom jag inte gillar att slänga mat så blev det så. Jag tycker iaf den blev oväntat god och det var iaf uppländsk finkorv!

Himlen var magisk när vi promenerade hem från stan förut. Om man ändå kunde fånga det på bild.

Tjipp!

Världsliga saker

Alltså det här med instagram. Vad är grejen med att börja följa och sen avfölja och sen följa osv? Särskilt mitt konto som ändå är öppet, så det är ju fritt fram att gå in och kolla runt ibland om man känner för det. Världsliga problem men så smått konstigt.

Ha en härlig tisdag annars vänner!



Lovely weekend!

Superfin helg! Mest hängt med familjen och tagit det lugnt. Lördagskvällen spenderades med Tommy och Maja och charkisar Och rödvin och bakad potatis och halloumi och TP och Yatzy! Söndagen spenderades med fina vänner på utflykt i Hågadalen. Promenerande och grill i skogen. Lovely! Och på kvällen ett riktigt bra benpass. Hela helgen var alltså mobilfri och  det var härligt!









Idag har vi tagit det rätt lugnt. Väckte kroppen med ett litet yogapass efter frukosten och sen fick vi besök av Stina. Sen kilade vi ner till gymmet och jag körde ett pass rygg och armar! Maja var vaken ich satt på sin filt på en träningsmatta hela tiden. Sen åt vi lunch och busade och tig en eftermiddagslur ihop i soffan. Sen lite pyssel och sist matlagning, basilikapaj!










Krypövning haha Majsan är inte alls med på vad vi menar haha

Mobilfri helg: starting NOW!

Nu börjar min mobilfria Myshelg led min lilla familj! Vid akut behov når ni mig via Tommy!
Tjipp

Förkyld liten tjej

Maja har blivit sådär snorig igen, stackarn. Men trots snorigheten så sov hon hela natten från 21-07. Eller kanske på grund av den, för att hon också blur extra trött. Igår hängde vi på öppna förskolan på förmiddagen och det var mysigt i vanlig ordning. Sen tränade jag ett pass här hemma och på eftermiddagen promenixade vi med Jen i vanlig ordning. Sen stannade hon här på te. Fin onsdag som ni hör! Och sen ostörd nattsömn på det, inte tråkigt. Dock sov jag lite oroligt ändå och var uppe och kollade till Maja en gång under natten.






Igår hade jag en bra stegmängd! Jag har ju inte på mig mobilen när jag fixar runt hör hemma utan det där är promenaderna jag gick igår.

Måste berätta! I måndags när Maja lagt sig och Tommy höll på med ett litet byggprojekt i vardagsrummet så stängde jag in mig i vårt sovrum och körde yoga. Satte på lugn mysig och fokuserade inåt i kanske en halvtimme eller så. Sen gick jag och la mig utan att öppna någon socialt medie och inga skärmar. Och herregud så gott jag sov! Och när jag la mig så kände jag mig så medveten om min kropp och blodet som cirkulerade osv! Om ni inte gjort det så behöver ni testa det! Jag ska försöka göra det någon gång i veckan minst. Tänker att torsdagar passar bra efter att jag lagt Naja och Tommy spelar innebandy. Jag tror att själva grejen är att gå och lägga sig sen eller iaf inte öppna några skärmar liksom utan dumpa alla intryck och stimuli. Ett lutet torsdagstips från mig!

Nu ska vi snart göra oss iordning och sticks ut på promenad med en mammakompis och hennes lilla!

Tjipp

Natti

Maja somnade vid 21 som hon brukar men vaknade för en stund sen och var klarvaken. Så drygt när det händer, varken amning eller vyssning Hjälper tycker jag. Men som tur är har jag Tommy som har typ 200% mer tålamod än mig och sitter i hennes rum bredvid sängen och nattar henne igen! Har haft en rätt bra dag även om vi som vanligt saknat Tommy. Har hunnit stretcha/yoga och baka bröd och busa!








Och så har jag jämfört lite gamla bilder med nya och gett mig själv lite cred för den kroppsliga förändring som skett sen jag var gravid. Allra mest underbart är det faktum att jag mår bra i kroppen nu, känner mig rätt stark och pigg liksom! Känns så jäkla grymt att jag startade året sockerfritt och med en massa gröna smoothies! Energinivån i kroppen är hög och humöret är jämnt! 



Det är ju olika kläder och vinklar osv men hur som helst! Man kan se att kroppen börjar ta form. Och jag känner känner känner att insidan mår så bra av ett jämnt blodsocker och massa antioxidanter.

Hello februari, nu fasen kör vi!

Hello Sunday!

Tommy jobbar och jag och Maja hänger här hemma och tar det allmänt lugnt efter en stökig natt. Jag stretchar och yogar idag och låter kroppen få vila och återhämtning. Tänkte jag skulle baka lite bröd sen också. Maja brukar få en macka att greja med när jag och T äter middag tex och då vill jag gärna baka brödet själv!

Igår var en mysig dag! Det blev gymmet en sväng för mig och Maja och sen vilade hon och jag pysslade en stund med hennes fotoalbum. Sen när Tommy kom hem gjorde vi hemmagjord pizza och sen såg vi en film. Bra kväll helt enkelt.