Viktigt!

Skriv inläggstext 

Jag tycker det är så viktigt, det här som Iamafitmam belyser i sitt inlägg ovan. Det stärker mig i min övertygelse om att Maja aldrig ska känna sig tvingad att gå runt och krama folk. Klart man ska kramas om man nu känner för det, men det ska vara lika okej att inte kramas. Hon ska aldrig känna att jag eller Tommy har förväntningarna att hon ska kramas utan det ska alltid alltid komma naturligt från hennes sida och detsamma gäller för Hollie. Det är något som jag och Tommy alltid varit rörande överrens om. Det gäller även mig själv, att även om jag önskar pussar eller kramar av Maja oftare än jag får dem så tvingar jag aldrig till mig dem. 

Jag vet att jag ibland (verkligen inte många gånger, men det har hänt) känt mig tvingad utifrån andras ögonkast och förväntningar att be henne att ge ut en kram till någon. Det är SÅ slut med det nu. Nu känner jag mig ännu mer övertygad om att vi resonerat helt rätt kring det här. 

Dessutom ska jag ta och läsa boken. Hoppas den finns dom ljudbok, känns lättare att få till då. Just nu lyssnar jag både på promenader och när jag lagar mat och fixar i köket, grym grej! Har redan betat av två böcker senaste veckorna och har precis börjat på Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst. 

Natti!

PS Bilderna ovan är från i eftermiddags när vi lekte i lekparken och promenerade längst skogen tillbaka till bilen❤


Skynda att älska

Det har varit några väldigt tuffa veckor, eller ja, egentligen längre än så. I höstas insåg jag att min ena bröstvårta började dra sig inåt. Tänkte att det säkert skulle gå över så snart jag slutade amma. Men det gjorde det inte. Så efter mycket överläggande med mig själv så ringde jag tillslut vårdcentralen förra veckan och fick en tid på torsdagen då Tommy var ledig. Fick remiss till bröstmotragningen och där hade jag min tid idag, när Tommy var ledig igen. De tog 4 bilder och sen fick jag gå in i ett annat rum och lägga mig på en brits och vänta på att sköterskan skulle komma tillbaka med ett besked. Hon var säkert inte borta mer än 5-7 minuter men det kändes som timmar. Jag hann tänka så mycket jobbiga tankar. Hur vi skulle berätta för barnen, hur kroppen skulle reagera på cellgifter, hur jag mådde när mamma berättade om sin bröstcancer och hur hon själv måste ha mått. Jag tänkte på mina älskade barn och hur innerligt jag vill se dem växa upp och på hur Tommy skulle vara som ensam pappa. Jag tänkte på hur jag rasade ihop i en hög på golvet när mamma berättade att hon var sjuk för andra gången och hur illa det var och jag tänkte på hur stark hon ändå var utåt, mot mig, trots att sorgen över allt hon skulle missa ständigt var närvarande i hennes ögon. 


Plötsligt kom sköterskan tillbaka in i rummet och bad om ursäkt för att det dröjt. Hon dröjde en millisekund med informationen och hela min värld skakade till. Men sen sa hon bara: Doktorn tycker att bilderna är så tydliga och visar att allt ser friskt ut så ingen vidare undersökning behövs! Det var väl skönt? Jag drog efter andan och tårarna började rinna längst kinderna. Först tyst gråt men som övergick i hulkande och tillbaka till tysta rinnande tårar igen. Jag grät fortfarande när jag lämnade kliniken. Jag kan fortfarande nästan inte fatta att det inte var något. Detta är ju en rädsla jag burit på ensam sedan i höstas och lättnaden när jag äntligen fick ett besked går inte ens att förklara. Det är så obeskrivbart och jag känner sån oerhörd tacksamhet och som att jag fått livet lite tillbaka. 

Därför gick jag med relativt lätta steg till gynmottagningen för mitt upprepade cellprov direkt efteråt. Den läkaren berättade för mig att jag hade den mildaste graden av cellförändringar och att de vill ta om provet för att se om förändringarna kvarstår och isf göra en bedömning av vad som behöver göras. Det blir återigen en väntan på svaret i 4-6 veckor. Men jag tar mig igenom den väntan med, precis som all annan väntan som livet bjudit mig i vuxen ålder. 

Nu gör vi den här våren och sommaren vänner! Och för allt i världen, skynda att älska, vi vet aldrig när det är för sent ❤


Familjen förkyld

Alla är småförkylda hör hemma just nu. Barnen vaknar lite då och då och behöver en klapp och lite närhet. Sonade när jag la Maja förut och gick bara ner och borsta tänderna för att lägga mig igen. Kunde dock inte somna om så nu sitter jag här i soffan med en kopp ingefära/citron istället. Har sån jädra halsbränna vilket jag alltid får när en förkylning är på ingång. Peppar kroppen med massa ingefära och citron och hoppas på det bästa.


Helgen har varit fin! Tommy har jobbat och jag och barnen har varit ute och lekt en hel del. I lördags kom Jerker och Amanda hit och hängde med barnen och jag åkte på barnloppis och köpte upp mig på vår/sommargarderoben åt Maja. Hollie får ärva plus att vi fått endel av grannen! Gjorde jättefina fynd på loppisen och Maja var jätteglad för alla nya kläder plus att jag hittade en docksäng som hon önskatsig så länge nu!

Ikväll grilla vi! Vädret har varit galet idag! Såååå ljummet ute! ❤


Irriterad

Har haft supermysigt häng med Heléne och hennes två barn som kom från Stockholm över dagen. Massa tjejsnack, promenad, lek, gott käk, promenad till hönsen osv. 


Nu är det bara så att vår diskmaskin har gått sönder så sen de åkte har jag rattat två kids, diskat frenetiskt, torkat och plockat in disk och städat och dammsugit hela nedervåningen efter att 4 barn lekt loss. Maja toppade det med att hälla ut ett helt glas med vatten över hela soffan så att det verkligen spred ut sig över en stor yta och Hollie sket några gånger. Och Tommy jobbar till 19 idag och kommer hem tidigast 19.30. Och jag har sockerfria veckor för att få ordning på humör och sug innan jobbstart vilket gör att jag inte ens kan se fram emot fredagsgodiset. Nämnde jag att jag har mens också? Alltså humöret är inte på topp om man säger så. När får man gå och lägga sig?

Fredagsmyskänslan lär nog utebli ikväll. 


Bild från igår när jag var på betydligt bättre humör.  


Bedtime

Såååå trött efter en stökig natt och sen en rolig och bra dag. Tränat ben, gjort blissballs, lekt med Hollie, lagat mat till Hollie, hämtat Maja på föris, kastat allt skräp på återvinningen, pantat burkar, handlat på Willys med två busiga barn, gått ett varv på rusta med samma barn, lagat köttbullar med makaroner och dipp och grönsaker och sen gick familjen en promenad i byn efter middagen! Fin tisdag ändå!


Natti


Vårens första dag

Har varit en fin dag, fin på alla sätt och vis! Hängde med barnen själv hela morgonen när Tommy fick sova ut en smula. Sen tog han Naja med sig och åkte och köpte cykelslang. Då sov Hollie och jag la kött i marinad, gjorde tzatziki och städade. Sen tog jag på mig min tunnaste löparjacka och brände av 15 långa backintervaller. Det var tufft och jag kände mig fan grym efteråt.


Sen kom de hem, Maja sov, Tommy fixade min cykel och jag duschade och fixa lunch åt oss. När jag fixade lunch lyssnade jag färdigt på Alex Schulmans 'glöm mig' och så grät jag en stund mitt i sysslorna, saknade mamma och kände sorg i bröstet.

Sen efter lunchen, då stack vi iväg! Jag och Maja gav oss ut på cykeltur över stock och sten, genom skogen ner till sjön. Dör hade vi picknick på bryggan och letade efter ankor att mata och pratade om livet, bara hon och jag. En magisk stund. Älskar henne så in i Norden. Sen lekte vi lite i lekparken innan hon började frysa så vi cykla hen igen. 200 meter från hemmet snurrade min sjal in sig i kedjan på cykel och återigen är den obrukbar. Typiskt! Men Tommy har livat hjälpa mig.

Nu ligger jag här så trött så trött. Tommy gick ner och skulle träna en liten stund innan myset drar igång. Vill så gärna hålla mig vaken för en stunds soffmys med honom! Ska läsa ett par sidor i 'Tid' av Alex och Sigge tills han är klar!

Tjipp


PS Körde årets första grill ikväll. Det var så galet gott, lyckades så bra med marinaden!


Det försvann

Hela mitt långa inlägg försvann! Så nu blir det en kortis! Bra vecka med mammahäng x2 och igår jag jag på jobbet och träffa alla fina kollegor. Tommy kom hem vid lunch och tog barnen. Vi provade nya jobbjackor på jobbet och sen hängde vi och drack bubbel (alkofritt för mig i vanlig ordning, bilen ni vet). Efter det käka vi middag och spela minigolf på Latitude. Jättekul dag och kväll!


Idag skiner solen som bara det och jag vill ut och cykla med Maja men har punka påcykeln  😔  Får se om jag åker in till stan och köper mig en ny slang sen.

Nåt annat. Skulle reklamera ett par brallor jag köpte på Zara i stan 23:e januari dom sprack på två ställen vid rumpan efter mindre än två månader. Sååååå sjukt dåligt! Har mailat med kundtjänst flera gånger efter att jag var inne i affären. De sa i affären att det kontoutdrag jag visade upp inte stämmer med jeansen jag ville reklamera. 'Det måste vara vid något annat tillfälle du köpt dem'. Bara det att jag inte handlat på Zara i stan någon mer gång. Har liksom varit gravid innan osv. Aaaaahhhh blir så less. Men men, vissa butiker är helt ointresserade av att behålla sina kunder, de sätter sig liksom över det. Synd, eftersom Zara alltid varit min favoritbutik, älskar deras kläder. Men är det nåt jag inte tål så är det dåligt kundbemötande. Alla jag pratat med om det tycker det verkar helt knäppt. Vi snackar typ 250-300 spänn liksom. Wtf?


Det är okej

Vet inte varför jag stressat så om det här med öppna förskolan, att jag borde ta mig iväg på det. Jag inser ju nu, när jag mår bättre i psyket att det är inget jag prioriterar eller tycker är särskilt kul. Kan det inte bara få vara så då? Blir så trött på mig själv ibland och det där jävla duktiga flicka-komplexet jag lider av. Jag har ju gjort massor av saker de här föräldralediga månaderna. Vi har hängt massor i skogen, varit i olika lekparker, hängt med grannarna,gungat, lekt i trädgården, pysslat massor, målat massor, lekt med klossar och lego, byggt kojor och en massa annat. Det har varit så kul att hitta på grejer med tjejerna och en otroligt dyrbar tid. Under hela december hade jag grejer planerade för Maja varje dag efter förskolan. Men är det då verkligen konstigt att jag valt att ha förmiddagarna lugna och fyllda med sånt som jag gillar. Typ tträning, promenader, förberedelse av middag och lugn lek med Hollie på tu man hand.  Det är ju inte som att Hollie saknat öppna förskolan precis, hon får gott om stimulans ändå och dessutom sover hon en stor del av förmiddagarna. Hon utvecklas precis som hon ska, kryper, reser sig mot grejer, babblar på sitt språk och är nyfiken på allt. 


Jag var på öppna förskolan för ett par veckor sen och insåg att det verkligen inte är något jag saknar den här föräldraledigheten. Med Maja var det toppen då vi hade massa tid att slå ihjäl och kul att snacka med och få råd av andra föräldrar. Tyckte verkligen att det var supermysigt då och dessutom viktigt för Majas sociala utveckling, bra sätt att träffa andra barn regelbundet. Nu däremot har jag hyfsad koll på utveckling osv. Behöver verkligen inte hålla på och jämföra Hollie med andra ungar, det är så jädra ointressant. Har heller inget behov av att sitta i en grupp med mammor och pappor och prata om barn barn barn, jämföra, analysera, skryta. Nej, det är är så gjort och det är okej. Det är okej att älska den grejen och springa där i många år. Det är också okej att känna att man prioriterar annat. Heja mig, tog bara 7 månader att komma fram till det. Nåväl, insikter kan ta tid hehe

Igår var vi ju dock på öppna förskolan i skogen när vi hämtat Maja på föris. Det är min favorit för vi gick på den när Maja var bebis med❤ Precis lagom (en gång i veckan) och både Maja och Hollie tycker det är roligt! 

Imorse innan förskolan var vi ute och lekte en stund. I övrigt har jag varit så produktiv idag. Städat pysselbordet, tagit hand om all tvätt, satt in kort i ramar och lekt med Hollsan. Har nämligen sparat dagens träning till ikväll, efter årsmötet med FSA! Då ska jag till gymmet en sista gång, imorrn tar mitt 2 veckors gratis medlemsskap slut nämligen. 


Supertrio

Idag efter föris åkte vi på öppna förskolan i skogen på sångstund och lite lek. Hollie satt i mitt knä och tyckte det var jätteroligt med alla sånger. Sååå mysigt även om det duggregnade lite. Sen gick vi till lekparken och hängde där ett bra tag innan det var dags att åka hem och fixa middag. La kycklingfilé i egen marinad igår så den körde jag i ugnen idag och sen hade jag ugnspotatis, egen guacamole på avo och kvarg, chilli, tomat och vitlök och grönsaker (morötter, gurka, blomkål) att dippa.  Efter middagen fixade jag och Maja med en pysselgrej som vi pysslat med under veckan men som ska bli en överraskningspresent så jag kan inte skriva om det här. Sen la jag Hollie som somnade snabbt i vanlig ordning (lyckan i bra sovrutiner ändå❤). Och nu lägger Tommy Maja. Bra onsdag bara! 

Och just det! Imorse promenerade jag med viktväst i den tunga snön medan Hollie sov och en pod rullade i öronen, inte trist!