Last week

Träning förra veckan:
Måndag: Intervaller på löpbandet + styrka på gymmet
Tisdag: Spinning 55
Onsdag: Powerwalk innan frukost 45 minuter
Torsdag: Cirkel
Fredag: Promenad 45 minuter
Lördag: Löpning 4 km + styrka på gymmet
Söndag: Intervaller på löpbandet och styrka på gymmet. Promenad drygt 1 mil
 
Plankan 6 dgr av 7.
 

Fina helg och underbara måndag!

Helgen har varit jättefin! Hela lägenheten har varit fint städad och fylld av snittblommor. I lördags när pojkvän kom hem blev det tacos och Hungergames. Jag cyklade till affären och handlade middagen i bara kjol och t-shirt, kändes som sommar där för en stund!
 
Sen kom söndag. Efter frukost så stack vi till gymmet och drog av lite intervaller och styrka. Sen ångbastu, lilla poolen, vanlig bastu. Sen vid 12 var det dags att hämta farsgubben och hans tjej. Vi lämnade av deras grejer hemma och tog sen en promenad in till stan. Gick till Creperiet och käkade lunch:
 
Sen promenerade vi upp till Tommy på MIO och sa hej. Sen promenerade vi hem igen och vips så hade vi promenerat en hel mil, lite drygt till och med! Sen slappade vi lite tills Tommy kom och vi satte igång med middagen. Pappa drack vin och jag och T som har renlevnadsveckor tog mjölk och vatten.
 
Imorse klev jag upp i ottan och snicksnackade lite med farsan medan jag hällde i mig lite frulle. Sen skyndade jag iväg för ett par timmars jobb inklusive ett viktigt möte på jobbet. På väg hem igen köpte jag Brämhults, färskt bröd och annat gott och så blev det frukost nummer 2 för mig, nummer 1 för de andra!
 
Sen skjutsade vi iväg de lyckliga tu till flygplatsen med en lätt svundsjuka i maggropen och med en längtan tills det blir vår tur. Sen stack vi hem och lämna bilen och sånt och sen promenerade vi in till stan. I stan shoppade T lite kläder och jag köpte gott Kusmi-te 'detox' och LÖV-te 'Pure'.
Smygfotade pojkvän i provrummet!
 
Det har varit en sån himla fin måndag! Sådär skönt spontan, inga måsten, bara strosat omkring i vår egen takt. Mååste bli fler sådana spontana flexdagar under hösten!
 
Nej nu ska jag fortsätta göra det mesta av den här måndagen.
Ciao ciao!

Solig lördag!

Har varit dåligt med updates i veckan. Varit upptagen med annat.
I onsdags körde jag och pojkvän Powerwalk vid 05.15 i 45 minuter innan frukost och jobb. Sen på eftermiddagen följde Maria med hem och vi gjorde sallad till middag och pysslade. Stack redan vid 15.30 från jobbet och hade en sån skön eftermiddag och kväll! Torsdag så körde jag och pojkvän Cirkel efter jobbet. Grymt tufft pass och träningsvärken har varit total för oss båda både igår och idag! Så igår blev det vilodag förutom en rask kvällspromenad upp tillslottet och tillbaka på kanske 30-40 minuter. Det funkade inte med Powerwalk, det gjorde helt enkelt för ont haha Ändå tycker jag att vi har hållt igång under hela sommaren med diverse träning. men cirkel är ju lite speciellt och extremt tuffa pass, man tränar ju sällan så själv på gymmet. I övrigt så träffade jag och Maria våra tre gravida vänner för lunch i fredags, jättemysigt som alltid!
 
Igår skulle egentligen Ts mamma ha kommit så vi hade handlat grejer till middagen och förberett med städning och fina blommor och sånt. Men hon kom inte så istället hade vi myskväll själva och maten sparar vi tills imorgon då min far kommer på en visit (första gången han hälsar på mig i min egen lägenhet - någonsin! Stort!).
 
Imorse åt vi frukost ihop och sen joggade jag bredvid pojkvän som cyklade till Actic i Boländerna medan pojkvän fortsatte en bit till MIO. Sen körde jag lite styrka rygg, ben, mage i supersets samt rodd i maskinen och en lång skön stretch. Det behövde mina outhärdligt ömma, träningsvärkande och trötta muskler! På vägen hem från gymmet inhandlade jag en traktörpanna samt en liter blåbär på torget. Sen jag kom hem har jag ätit smoothie och blåbär, hållt på och tvättat samt pratat med storasyster i Australien i över 2 timmar. Härlig lördag! Nu ska jag strax sticka iväg och händla middag! 
 
Fint! Älskar snittblommor i alla olika färger. Har även buketter med andra blommor på köksbord och TV-bord!
Bilder från gymmet idag! Nej jag vinner nog inget pris för snyggast på gymmet direkt men det var ju som tur är inte tanken heller hahaha
Kap! Nu i höst vill jag göra mycket grytor typ köttgryta och chilli con carne, då kommer denna bli perfekt!
Lunch! Proteinsmoothie gjord på kesella, mjölk, chokladproteinpulver, kakao, jordnötssmör och fryst banan. Till det blåbär, mjölk och naturella rostade pumpakärnor. Såååå gott!
 
Nu ska jag sticka iväg till affären och handla inför middagen!
over and out

Tuesday.

Heeeello!
Varit på spinning efter jobbet och nu fixas lite käk.
Idag bestämde vi att vi jobbarkompisar ska ha kräftskiva den 31:e, ska bli kul!
 
Inget nytt under solen annars. Har börjat läsa en bok som jag fastnat i så jag ska sätta mig och läsa en liten stund medan pojkvän kollar Simpsons. Vi brukar göra så en stund på kvällen, sitta nära men inte kolla på samma.
 
Tjipp och hej!

Träningsutmaningen hösten 2012

Har ju nämnt den här hälso- och träningsutmaningen som vi påbörjade förra måndagen, för en vecka sen. Vi ska ju hålla på i 12 veckor och försöka toppa formen lite. Jag som sagt att jag aldrig ska bli en sån som bara kör myskvällar och lägger på mig en massa sambokilon har ju trots allt trillat dit litegrann haha Inte så att det är någon katastrof skedd eller så, men ja ni vet. När vi hade distans så ville man ta tillvara all tid man hade och det blev mycket mys och mycket godis (som vi båda äääälskar). Och det är jättemysigt! Men inte till vilket pris som helst. Lagom av allt som man säger! Jag vet ju precis hur jag håller mig på en lagom nivå så nu vill jag bara hamna kring min trivselvikt/form och sen kommer det va piece of cake att ändå kunna unna sig godsaker emellanåt, för det vill jag inte för allt i världen vara utan :) Vi älskar ju båda att träna och peppar gärna varann och tränar ofta ihop, det har vi gjort hela tiden, så ofta vi kunnat men så klart ännu mer nu när vi bor ihop. Men ni vet hur det är, sommar, semestrar und so weiter. Hur som helst så bestämde vi oss för att köra igång en hälso- och träningsutmaning. Det är ju viktigt att man känner sig bekväm med sig själv och fin (pojkvän är ju atleten själv med universums snabbaste förbränning, vi är varandras motsatser när det kommer till det haha). Så pojkvän har som mål att bygga lite muskler och lägga på sig muskelmassa och jag vill loosa några kilon och bli tight tight tight! Älskar såna här utmaningar och att ha ett mål att jobba mot, det är så kul och peppande!
Så de här veckorna blir betoningen på träning, god och nyttig mat och ingen alkohol och godis.
 
Första veckan har gått jättebra. Inget sockersug, inga snedspråsng, lagom med träning:
Måndag: Intervaller på bandet + styrka (powersets överkropp/underkropp)
Tisdag: Spinning 55
Onsdag: se måndag
Torsdag: Powerwalk 45 x 2, i övrigt vila
Fredag: Spinning 55
Lördag: Se måndag
Söndag: Powerwalk 45 min
 
Resultatet är en pigg och glad tjej och minus 1 kg på vågen, alltihop på en måndag! Som bekant var jag ju rätt nere förra veckan så med tanke på det är jag riktigt stolt över mig själv som gjorde en riktigt bra vecka! Vecka 2, nu köööör vi!
 
Tjipp tjipp!

Makeover

Gårdagen var supermysig. Melissa Horns spelning var intim, personlig och riktigt bra, precis som en klubbspelning ska vara. Innan vi gick hemifrån käkade vi tacobiff!
 
Idag gick vi upp i hyfsad tid och käkade långrulle framför filmen 'Allt som är vackert'. Bra och upprörande på samma gång.
 
Sen stack vi iväg på loppisrunda med ett mission att hitta en kruka, en hög vas och en sjysst dörr. Vi fann 3 av 3, redan på andra loppisen, helt otroligt! Såhär såg det ut när vi körde hem haha:
 
Sen blev det en sväng till ikea för att fixa ett par smågrejer för att fullända projektet:
 
Och så resultatet av dagens fynd!
Det är mycket snyggare i verkligenheten när man ser hela bilden liksom. Vi är supernöjda även om det är mer fix och trix kvar. Något ska upp ovanför skrivbordet und so weiter.
 
Vi har möblerat om lite i övrigt med, flyttat runt liksom:
Bokhyllan hamnade bredvid datorbordet och ska målas vit för att smälta in lite bättre, har för tillfället lyckats slarva bort den vita målarfärgen bara!
 
Efter allt fix och trix behövdes något i magen och det blev en proteinsmoothie på mjölk, kesella, kako, choklad-proteinpulver, is och banan, yum! Sen blev det en Powerwalk på 45 minuter för att få lite frisk luft.
Och ja, ni gissade rätt. Hela iden med både skrivbord och fönstret var pojkväns idé. han är helt klart den kreativa i detta förhållande!
 
Har varit en sån härlig söndag! Så nu sitter jag här med en stor kopp te och premiärbloggar vid nya datorbordet och det känns fab! Pojkvän ligger i soffan här bredvid. Har en massa ljus tända och det doftar så gott från ett av dem. Hösten är på G och det är verkligen helt okej. Kom igen hösten, nu kör vi!
 
Nu blir det strax sängen!

Flowers!

Har haft en produktiv förmiddag! Cyklade med T till jobbet imorse för jag behövde fixa en utskrift där. När jag skildes från pojkvän sa han att det här ska bli en bra lördag, en glad lördag och då bestämde jag mig för att det ska bli det! Sen cyklade jag ner till Actic och brände av ett pass intervaller på bandet + 5 min rodd och lite mage. På väg hem köpte jag med mig lite blommor från lilla torget och när jag kom hem började jag med tvätten och att städa, samtidigt som jag drack en powersmoothie! Så nu har jag städat och tvättat och städat och fixat med blommorna så det ser riktigt fint ut här hemma. Känns så skönt när man har storstädat sådär ordentligt! Nu har jag bara tagit en liten grape-pause innan jag ska städa klart, fortsätta med tvätten, cykla och handla och sen laga lite käk tills boyfriend kommer hem från jobbet.
 
Blev inte såna blommor jag hade tänkt mig men det här gick också bra, lite färg gav det med! (Hade tänkt mig något mer åt det ljuslila och vita hållet men det får bli nästa gång). Älskar alla små söta vaser som jag fick av mormor i våras, hennes gamla som hon inte använder längre!
 
Ha en fin lördag nu!
Ciao!

Du är så jävla välkommen underbara fredagskväll!

Välkommen helg. Gud vad den här veckan har segat sig fram! Men nu är äntligen helgen här. Pojkvän och jag slutade redan 16 idag så vi har hunnit med gymmet. Spinning för mig, styrka för honom. Nu har jag landat i soffan medan världens finaste kille stannade och handlade på ICA på vägen hem. Ni vet den där känslan när man bara inte fixar fredagsstressen på mataffärn. Behövde inte ens säga något, han erbjöd sig så fort han såg mitt plågade ansiktsuttryck. Jag har en kille som läser mig bättre än någon annan.
 
Ikväll blir det film och tacos, är så fruktansvärt trött i hela kroppen och själen. Det ska bli en helg i lugnets tecken. Melissa Horn på Katalin imorrn och loppisrunda på söndag, men annars inte många knop utöver lite träning. Ha en fin fredagskväll hörrni!
Ciao!
 
 
 

Tandläkaren

Usch, idag är verkligen inte min dag känner jag. I likhet med de senaste dagarna så vaknade jag upp med en helvetes halsbränna imorse och så lite huvudvärk på det. Köpte tuggtabletter men de hjälper inte. Sväljer och sväljer och sväljer och sväljer och det bara fortsätter att bränna. Sen har min onda tand blivit värre och värre under veckan och idag ringde jag tandläkaren och fick en tid redan i eftermiddag. Härligt att få det fixat men drygt att lägga ut ÄNNU mer tid och cash på dessa jävla tänder.  Mycket självömkan här i bloggen för närvarande, underbar läsning.
 
Så hur som helst. Anledningen till att jag bloggar 15 på eftermiddagen en vardag är alltså att jag gick hem från jobbet tidigare för att hinna borsta tänder och fixa lite innan tandläkarbesöket i eftermiddag! Imorse promenerade vi till jobbet (50 min) och sen promenerade jag hem (också 50 min såklart). I övrigt har jag vilodag idag för min kropp och hals och huvud ber om det och jag lyssnar.
 
 

Varför?

Jag är inne i ett ärende på jobbet som jag är väldigt involverad i och för tillfället känner jag mig lite disträ, kan inte riktigt släppa det. Det var väldigt länge sedan jag gick in så i ett ärende och jag hade nästan glömt hur det känns. Det knyter an till minnen från personliga och känsliga delar i mig och jag har helt enkelt svårt att släppa det och att inte involvera mig känslomässigt. Det gör mig lite mer skör och lättretlig än vanligt och jag sover illa.
Och jag tänker på mamma mer än jag gjort på länge. Jag saknar sådär så det gör fruktansvärt, outhärdligt ont och jag kippar efter andan emellanåt. Såg en mor med sin kanske 12-åriga dotter här om dagen och det väckte så mycket saknad att det gjorde ont och jag fick stanna upp och dra efter andan. Har tryckt undan allt ett par månader men nu sipprar det sakta upp till ytan igen och jag saknar saknar saknar saknar.
 
Det har gått ett och ett halvt år och den där ilskan och hjälplösheten och outhärdliga saknaden i mig sitter kvar som berget.
Det gör ont.

Work it!

Spinning idag efter jobbet. Sen hem och styra käk till middag och matlåda.

Jag och pojkvän påbörjade en tränings- och hälsoutmaning igår som håller i sig i 12 veckor. Nu köööör vi! Heja heja!!


Way out West!

Helgen har varit jättefin och kul som alltid! Bäst var att få träffa Marre, att få se Bon Iver, att gå på klubbspelning på Trädgårn och få se fantastiska Alt-J, att se Florence + the machine dra av en skön show och likaså Feist i toppform (som även gästades av Wilco!) och att få se när Lykke Li gästade Miike Snow. St Vincent var bra och Ben Howard likaså. Ja det var mycket som var bra och det fina vädret gav ett lyckorus. Helgen avslutades hos Ts bror och hans sambo!
 
Efter en helg full med röka och kröka och sena kvällar är det nu tillbaka till jobb rutiner. Tack för i år Way Out West!
 
Här är lite bilder från helgen:
3D-brillor på Kraftwerks kassa spelning!
 
Har varit på gymmet efter jobbet och nu blir det fiiiilmkvällsmåndag. Det är ungefär vad man fixar efter en långhelg på WOW.
 
Over and out!

Dan före dopparedan

Hej hej igen!
En liten update såhär på kvällskvisten, dagen före dopparedan! Imorgon bitti drar vi med flyget till Gbg och Way out West. Weiiihoooo! Fan vad jag sett fram emot det här länge nu!!
 
Dagen har varit mysig. Började med att pojkvän gick ner till tvätten tidigt imorse och inte kom tillbaka på en halvtimme. Det visade sig att han gått och handlat färskt bröd och andra godsaker åt oss också! Så då blev det en lång mysfrukost. Sen packade vi lite och slappade lite innan vi stack till gymmet och drog av ett pass tätt följt av ångbastu och lilla varma poolen och sen vanlig bastu. Sen fixade vi ett par ärenden och nu är vi hemma och har precis ätit middag. Det mesta är ordnat för morgondagen, bara lite småfix kvar. I övrigt blir det filmkväll här hemma och njuta av seeeeemestern!
 
Ha en fin helg nu folket så hörs vi till veckan!
Over and out!
 
PS Här är ett par fler bilder från Skåneland!
 

En helg i skogen

Lite bilder från helgen i skogen!
Det har varit lite av varje den här helgen, vi har joggat, fixat med bilen, klippt en stor gräsmatta med trimmer, grillat, lunchat med familjen, plockat blåbär och massa annat.
 
Igår körde vi mot Uppis igen och efter några stopp på vägen landade vi hemma 5 minuter innan vi stack iväg och mötte upp de andra hemma hos Martin och Jennie för taco- och spelkväll. Riktigt fin kväll i vanlig ordning!
 
Nu ska vi sticka iväg till gymmet, over and out!

Tjipp tjipp

Hello från skogen!
Allt är bara bra här, har plockat blåbär, plockat lite svamp, joggat, hängt med vänner och familj. Allt är lovely! Dock råkade batteriet i mobilen ta slut och jag har i vanlig ordning ingen pinkod med mig. Såååå just nu har jag heller ingen phone men nås ju på pojkväns mobil om det skulle vara något viktigt som tur är. Ser ut som att vi kanske blir kvar här ännu en natt. Har lite fler grejer att styra med. Men vi drar till Uppis imorgon fm är planen så vi får lite tid i Uppis med på semestern innan det bär av till GBG.
 
Här är någr ler bilder från Mats 60-årsfest!
Over and out!

Semester!

Lööördag och semester påbörjad! Kickade igång morgonen med ett gympass innan pojkvän började jobba. Nu har vi en hel veckas semester tillsammans igen, lovely! Pojkvän jobbar dock idag men när han slutar ska jag åka och hämta upp honom för vi ska spendera helgen i Värmland hos Ts pappa. Ska bli kul! Sen är det ju WOW till helgen, KÄNN PEPPEN!!
 
I torsdags hade vi dejt och käkade först på Magnussons och sen blev det Batman. Den var så jäkla bra och så snygga effekter och allt. Rekomenderas!
 
Igår stack vi till Tunåsen och sprang efter jobbet. Kuperad terräng och 8,6 km landade vi på tillslut och pojkväns kondition har gått om min, han har blivit så uthållig! Jätteimponerad! Det var kämpigt för min del, det må jag säga. Men jag får skylla mig själv, kör sällan uthållighetsträning längre, det som brukade vara min grej, att jag var så seg och uthållig med vilja av stål. Så kan det va! Känner jag för att träna upp den igen så finns den ju långt där inne, det vet jag ju. Sen efter en dusch blev det middag på Pappa Smajko och sen hyrde vi en film. Bra start på helgen!
 
Nu sitter jag är i soffan och har just fått i mig ett par stekta ägg med mjölk till. Ska samla ihop mig och städa iordning lite heär hemme. Sen ska jag nog ta en promenad och lämna tillbaka filmen vi hyrde på vägen.
 
Ha en lovely saturday!
Over and out!
 
 
 
 

Helgen i Skövdes urskog!

Hej hej från soffan!
Här halvsitter jag och äter favoriten kesella med bär, nötter och frön medan pojkvän är ute och springer en runda. Själv avverkade jag dagens träning på gymmet direkt efter jobbet. Körde ett riktigt bra pass och tog sen följe med pojkvän hem som slutade 19, perfekt. Men innan jag kom hem var jag såklart vrålhungrig så väl hemma kastade jag mig över maten haha Pojkvän ska försöka slå rekord på 5-kilometersrundan och jag tror han fixar det enkelt. Han är snabb och explosiv!
 
Nog om träning. I helgen var vi ju hos H & P i Skövde så här kommer lite bilder från det!
 
Jaa, bilderna talar väl ganska mycket för sig själva. Men det här var day 1. Inleddes med massa god mat. Sen vidare ut i ladan som Peter och Helena afixat och gjort fin. Där blev det vinyl och gitarr och sång. Helt enkelt jäkligt mysigt!
 
Dag 2 blev det häng vid sjön och korv- och hamburgsgrillning vid sjön!
 
Mycket fin helg!
Nu ska jag fixa lite käk till pojkvän så han slipper bli sådär skithungrig som man ibland kan bli efter träning när man inte ätit på länge.
 
So Long!