Måndag

En liten Hollie som bara varit ledsen och velat vara nära och sen när Majsan kom hem bjöd hon på sitt trotsigaste jag. När vi efter många om och men sen äntligen kom ut så blev hon sitt vanliga mysiga jag igen dock. Jag gick med dem i vagnen så Maja fick ha fruktstund där tills hon blev kissnödig och ville gå hem. Efter toa var det ut igen för plask i vattenpölar och lek med en av grannpojkarna.

Skulle köpa winnerbäckbiljetter idag för han kommer hit till uppsala i februari. När jag gick in 2 timmar efter biljettsläpp så var de dock slut. Blev så besviken. Vi som redan fixat barnvakt och allt, för en barnfri kväll tillsammans. Så kan det gå när man har en kaosförmiddag och inte är där i tid.

Jag är så jädra trött nu och ligger i sängen och hoppas få någon timmes sömn innan det ska ammas igen. Ville bara skriva nåt kort här först. Inatt sov jag inte särskilt mycket och hade en liten Hollie bredvid mig som vaknade titt som tätt. Hoppas inatt blir bättre.

Nattinatt!


Jag älskar er


Vilse i skogen och koj-bygge

Efter lämningen imorse drog jag och Hollie ut på en långpromenad på ett ställe jag inte promenerat tidigare. Gick vilse i skogen, fick amma stående och typ bära vagnen över alla tokhöga rötter. En träningen för hela kroppen minst sagt hehe Det gick alltså inte fort eftersom jag skulle över stock och sten men hem kom vi efter omkring 3 timmar i skogen!

När jag hämtade Maja var hon sprudlande glad och har varit ett litet energiknippe hela dagen! Vi har handlat lite och sen hängt med grannarna hela eftermiddagen tills Tommy kom hem och vi grillade revben som jag förberett och förlikat och glazat. Så gott! Efter middagen byggde jag och Maja en koja där det blev fika på majskrokar med alla gosedjuren ❤️ Så mysigt att leka med bara Maja och ge odelad uppmärksamhet till henne för en stund❤️
Bra tisdag helt enkelt!


Puh!

Första ensamma morgonen med lämning som tvåbarnsmamma är hjort! En smått stökig och stressig morgon, mest på grund av en mamma som inte hanterar stress superbra just nu. Maja var dock superduktig och tog på sig alla kläder utan att bråka även om det sen var lite svårt att få ut henne genom ytterdörren hehe. Hon känner av min stressnivå på en sekund och så har det alltid varit och då låser det sig för både henne och mig. Jag blir arg och hon trotsig och ledsen. Men vi kramades och löste det och sa att vi var kompisar innan vi gick ut i bilen. Sen var det en superlördagen Maja jag var tvungen att lämna på föris, fy vad jobbigt!! Glad att hon vanligtvis är glad när vi lämnar för att lämna en gråtande dotter är så fruktansvärt jobbigt. Ringde dock och kollade efter någon timme och hon hade ju bara varit ledsen några minuter efter att jag gick tack och lov. Efter lämningen handlade jag och Hollie kaffe och när vi kom hem sov hon fortfarande så jag hann plocka i och ur diskmaskinen, lägga i en maskin tvätt, göra te, bäddat sängarna, duka bordet inför middagen ikväll och plocka iordning i Majas klädlådor och plocka ur ett par påsar med kläder som legat i bilen! Hurra! Och hon sover fortfarande så jag dricker te!
Nu kör vi den här blåsiga onsdagen❤️

Bild på Maja imorse
Bilde på te och fruktsallad
Bild på en zzzzovande Hollie! Men nu ska jag väcka henne och byta bajsblöja! Glam mom-life 🌟❤️


Från ett barn till två

För ett tag sen pratade vi med några vänner om det här med att folk säger att det är största skillnaden att få två barn, ingen större skillnad när man sen för tre. En av vänner na sa att största skillnaden måste ju ändå va att få sitt första barn.

Nuuuu fattar jag vad alla menar, om att det är en sån stor förändring att få två barn. För mig är det en mycket större skillnad att få två barn än att gå från noll till ett barn. Att få ett barn (i vårt fall! Vet att det är väldigt olika för alla) var inte en jättestor skillnad i livet för oss. Maja var en lugn och mestadels nöjd bebis och bebistiden var otroligt mysig. Första veckorna vi hade tillsammans alla tre var fantastiskt fina verkligen. Detta trots att vi kämpade på med nätter innehållandes amning, pumpning och sond varannan timme nätterna igenom.

Nu har jag hunnit vara 2-barnsmamma i lite mer än två veckor och hallihallå vilken omställning! Hinner göra minimalt varje dag och dagarna rinner på i en rasande takt. Vår småtrotsiga lilla tvååring är överallt hela tiden och kör på i 100% varje vaken minut typ. Förutom när vi sitter ner och läser vilket är ungefär vad jag kan få till under dagarna eftersom mini helst vill amma hela tiden och har ett otroligt stort sug- och närhetsbehov. Det här har gjort att Tommy och Maja lever ett liv parallellt med mig och Hollie typ. Jag försöker hinna ut till dem ibland men efter amning, blöjbyte, amning, kräk, klädbyte och ner i selen så är ju Maja typ redo att gå in igen haha En kväll förra veckan såg vi dock på lejonkungen tillsammans alla fyra och det var så mysigt! Och ett par kvällar har vi varit i blåbärsskogen tillsammans allihop, också supermysigt❤️
Klart det blir annorlunda med tiden och ju större Hollie blir. Menar bara att jag förstår tvåbarnschocken som folk snackar om. Den har definitivt träffat mig med hehe. Idag har jag dock varit inne i stan och köpt lite kläder åt min kropp som Inte passar i något av mina befintliga plagg och sen när jag kom hem gick jag en promenad med tjejerna och sen tränade jag hela passet i 'träning för nyblivna mammor' medan Tommy la Maja och nu sitter jag här och bloggar för Hollie sover fortfarande! Galet! Fullspäckad dag ju!


Saknad.

Tommy och Maja åkte till Värmland i eftermiddags och stannar där till söndag. Jag och Hollie stannar här eftersom vi känner att H är för liten för att åka så långt plus att vi har det lite stökigt med sovrutiner osv och så är den här mamman fortfarande rätt sliten hehe Ni kan inte ana hur mycket jag saknar dem dock! Tusenfallt! Jag och Tommy är extremt sällan ifrån varandra en hel natt, har nog inträffat en handfull gånger sen vi flyttade ihop. Men varje gång det inträffar inser jag hur stor del av mig han är och hur halv jag känner mig när vi inte är tillsammans. Han ÄR verkligen min trygghet genom livet och jag älskar honom mer än jag trodde var möjligt att älska någon. Det är så svårt att tänka att jag faktiskt levt ett helt liv utan honom innan vi träffades för nu kan jag verkligen inte tänka mig ett liv utan honom. Även om han kan driva mig till vansinne ibland och jag definitivt gör detsamma mot honom så vet jag med hela mitt hjärta att han är den jag vill vara med och dela det här fina livet med. Vi hänger inte alltid på varann här hemma men vi är ju alltid omkring varann, man Vet liksom att den andre är där och det är det bästa jag vet, att ha familjen samlad❤️ Vi är heller inte de mest romantiska men vi spenderar all tid vi kan tillsammans och när det gäller finns vi alltid där för varandra vilket betyder så mycket mer än en massa romantiska gester.
Saknar både Maja och Tommy till tusen!! Kommer krama sönder dem på söndag!
Men nu är de iaf framme i Värmland ringde Tommy och berättade så allt ska ha gått bra med bilresan dit tack och lov❤️

Och jag har min lilla busiga Hollie här bredvid mig iaf och det är mysigt! Och imorgon kommer fina syster yster och gör oss sällskap till söndag! Hoppas ni har en fin helg vänner. Nu ska vi försöka sova här hemma och för att slippa känna mig så ensam så har Hollies babynest fått ta Tommys plats i sängen❤️

När Tommy och Maja åkt i eftermiddags promenerade vi rundan för att skingra tankarna lite!

Innan Tommy och Maja åkte kom BVC på hembesök! Hollie hade ökat jättebra i vikt och det känns såååå skönt! Inte för att vi trodde något annat led tanke på att hon ammar 40 gånger per dygn typ haha men ändå!


Skogen!

Promenerade till skogen för att plocka blåbär ikväll, hela familjen. Så mysigt! Tommy hade hollie i bärselen och hon sov hela tiden vi var ute, typ 2 timmar! Maja var så duktig att plocka i sin burk och hon tyckte det var så kul! Krävdes endel övertalning för att få med henne hem. Maja pocka mer blåbär!


Pippi Långstrump

Tråkväder idag men det är lika bra för vi är alla (utom Maja) rätt trötta efter en stökig natt och en lilltjej som är gnällig. Nu sitter hon dock i bärselen sen över en timme tillbaka och sover på mitt bröst. Kunde både laga och äta lunch med henne sovandes på bröstet, hurra! Dock kan jag inte ha henne så för långa stunder eftersom jag inte känner mig stark nog än och det trycker på neråt. Men att få en breather här och där och att även Tommy kan ta henne så är ju toppen. Vår sele år sliten och gammal så vi klurar på att investera i en ny faktiskt. Känns som att den kommer bli oumbärlig framöver när man ska hålla koll på Hollie och samtidigt leka med Maja och fixa hushållssysslor osv!


From our garden!


Besök

Idag har Jempa varit här och hängt! Vi promenerade rundan med två sovande barn i vagnen och massa tjejsnack. Sen lagade vi en god sallad till lunch innan vi väckte Maja. Hollie sov genom både lunch och fruktsallad så det blev mer snack och häng på altanen innan det var dags för Jenny att bege sig hemåt. Sååå glad för den här dagen och den positiva energi den gav❤️


Snuttfia

Har en riktig liten Snuttfia vid bröstet. Hon vill äta typ heeeela tiden och vill helst inte ligga själv alls. Hon äter och snuttar och äter och snuttar. Inatt sov hon dock bra! Från 23.30-03.15 och sen 04.45-08.15 när jag fick väcka henne eftersom vi skulle till sjukhuset! Besöket på Ackis gick bra och det känns så skönt❤️ Efter besöket åkte vi till en lekpark i Luthagen så Maja fick leka sv sig och så köpte vi led oss sallad hem, lyx! Så när Hollie sov i vagnen åt vi lunch på altanen. Nu är Tommy och Maja i stan en sväng och handlar och Hollie ligger klistrad vid mamis bröst, halvsovandes. Hoppas få henne att vilja sova en stund med mig nu, känner mig påtagligt trött i kroppen, säkert en kombination av att jag har så lågt blodvärde till följd av blodförlusten samt stökiga nätter.


Vår stora tjej❤️

Finaste Maja är så fin med Hollie! Det är en omställning för henne och hon tar det så himla bra verkligen. Helst vill hon ju bära runt på Hollie själv hela tiden och hon vill ju hemskt gärna hjälpa till med allt!

Och en annan grej. Hon är sååå duktig utan blöjan! Även när vi är på utflykt och hon har blöja på sig så säger hon till när hon vill kissa och tar av sig blöjan och sätter sig där vi säger att det är okej. Och hon sover oftast utan blöja i vagnen och kissar sen när hon vaknar. Känns så härligt verkligen, vår fina stora tjej!


Obeskrivlig lycka

Säg hej till vår fina lilla Hollie❤️ Efter många timmars kämpande kom hon äntligen ut och känslan som uppstod kan endast beskrivas som ren och skär lycka. Att förlossningen var lång och fruktansvärt smärtsam orkar jag inte tänka på utan fokuserar på det fina i att hon är här hos oss nu och att vi har fått komma hem från sjukhuset. Vi njuter, hela lilla familjen❤️ En dag när jag har mer energi kanske jag skriver någon slags förlossningsberättelse som en slags bearbetning men inte ikväll. Ikväll njuter jag av min fina familj och hur mycket kärlek jag känner i hela kroppen❤️

Hollie är fortfarande lite gul och imorgon ska vi till sjukhuset och följa upp hennes värden. Håll gärna tummarna för oss❤️