Kulan förevigad!

Tog lite bilder på kulan idag, kanske de sista bilderna, vem vet! Passade på när jag ändå hade sminkat mig för en gångs skull. Alltid härligt att se lite pigg och fräsch ut mellan varven hehe

Och så ett på världens sötaste lilla tjej!


Lovar

Okej! Jag lovar härmed att sluta deppa över hela den här grejen med att bebis inte vill lämna magen och istället vara glad för att hon trivs därinne och även njuta av dagarna tills hon är hos oss❤️

Idag har Tommy byggt en ny trspp till vår altan som verkligen blev jättefin plus att det blev endel poolbaren innan middagen som bestod av min egna potatissallad och grillat och tzatsiki!

Ikväll har jag promenerat 35 raska minuter och kört ett litet pass för baksidan. Heja mig och kroppen! Nu ska vi hålla oss starka hela vägen så blir det säkert en fin start sen efter att bebis kommit, när kroppen är redo❤️


Måndag

Det är ingen bebis på G här, bara så ni vet! Läkaren kollade livmodertappen idag och den är helt omogen. Nu väntar vi på vart blodtrycket tar vägen och när det blir för högt eller jag får havandeskapsförgiftning lyfter de nog ut vår lilla bebis. En liten uppdate bara!
Hoppas ni njuter av sommarvärmen!

Igår kväll hade vi badmintonturnering på gräsmattan med stolar som nät! Skönt och roligt sätt att röra lite på sig.

Nu har jag förberett min egen potatissallad och tzatsiki inför kvällen (köttet la jag i marinad igår eftermiddag) samt hängt ut tvätt så nu tar jag mig en eftermiddagsvila med fläkten medan Tommy, hans mamma och Maja är inne i stan en sväng och köper virke för att fixa lite på altanen.


Ingen bebis

Det verkar inte bli någon bebis naturlig väg för oss tyvärr. Imorrn nytt besök på sjukan för mer kontroller. Hoppas hoppas att blodtrycket hållt sig i schack men vågar inte hoppas det efter de senaste dagarnas huvudvärk och lite flimmer för ögonen.

Har iaf varit vid sjön idag! Maja älskart❤️ Och handlat käk har vi med! Ikväll lagar Tommys mamma maten. Känns helt otroligt lyxigt att få bli bjuden på mat en gång. Det eviga matlagandet börjar bli ganska tungt, särskilt att stå vid diskbänken eftersom magen tar emot och jag står i en sjukt onaturlig ställning när jag ex tvättar potatis vilket tar en evinnerlig tid och gör att ryggen värker. Har börjat sitta ner när jag gör vissa moment. Tycker ändå det är galet viktigt att laga bra mat själv och inte köra massa hel och halvfabrikat hela tiden! Prioriteringarna man gör i livet.


Sliten

Ett besök hos bm idag som visade ytterligare förhöjt blodtryck och mer vätska vilket innebär ett besök på förlossningen för vidare provtagning imorgon kl 13. Ganska besviken tjej men samtidigt känner jag min kropp rätt väl och visste i princip redan innan besöket att vi skulle landa här.

Håll nu tummarna för att bebis vill komma ut under kvällen eller natten och att vi den här gången kan få slippa ytterligare komplikationer.
Tjipp

Idag pt vi lunch i skuggan i trädgården, mysigt!


Torsdag

Imorse var vi och plockade jordgubbar. Det var dåligt med gubbar och de var så små att Maja trodde det var smultron såvi plockade inte så mycket som tänkt. Men Maja tyckte det var mysigt och fick ju äta så mycket hon ville så jag är såklart ändå glad att vi åkte! Efter lunch lekte Tommy och Maja i vattenspridaren!

Sen i eftermiddag kom Majas fina farmor äntligen. Som Maja har väntat! Så de har lekt och lekt och lekt och det ropas fajmoj hela tiden❤️

Har precis käkat grillat till middag och snart dags för lilltjejen att sova.
Imorgon bm igen eftersom blodtrycket var på gränsen i måndags plus att jag ökat mycket i vätska senaste veckan. Har ju haft tur och sluppit så mycket vätska hittills så någon gång ska det ju komma.


Fullgången!

Idag är BF!!! Tänk att vi skulle få gå hela tiden den här gången, vilken välsignelse! Nu är vi redo för dig lilla hjärtat, längtar till tusen efter dig och det ska få vara min målbild under förlossningen!

Igår spenderade familjen förmiddagen inne i stan. Vi var på några olika lekplatser och så letade vi efter nåt bra glasställe vilket vi inte hittade buhu. Sen köpte vi med oss lite mat hem (lyx! Något vi aldrig unnar oss annars). Maja somnade i bilen och jag och Tommy käkade lunch i lugnan ro på verandan. Sen spenderade vi hela eftermiddagen i poolen och det var sååå skönt! Jag som helst inte vill exponera magen för sol badade i klänning hehe Vill inte lägga extra slitage på min redan ömtåliga och tänjda hud på magen nu utan är noga med att ta hand om den så bra jag bara kan och återfuktar mycket! Grillad kyckling på kvällen igår.

På förmiddagen idag var jag och Maja hos Emelie och Johanna och hälsade på. Barnen badade i poolen, vi åt frukt, lekte massor och plockade vinbär. De har så roligt ihop tjejerna och det känns så mysigt!
Efter lunch och lite bad i poolen för Maja åkte jag och storhandlade. Sen blev det grillat till middag igen. Nu lägger Tommy Maja och jag ligger på altanen med lite choklad. (Läggningarna led Maja är tyvärr återigen knöliga, bläää. Vi håller som vanligt hårt på att lägga henne varannan kväll vilket funkar himla bra. Då är man inställd på en lång läggning de kvällarna och de andra kan man slappna av mer och får någon timmes egentid medan den andre lägger haha) Vi bestämde att vi ska ha myskväll med godis ikväll! Har börjat kolla på bron med så vi ska väl fortsätta se den men först njuta av kvällen ute, såååå härligt sommarväder och då vill MSN ju inte ligga inne liksom. Inte många minuter per dag vår familj spenderar inomhus kan jag lova. Och når folk snackar om att se för mycket på TV fattar jag inget. Det är ren avkoppling att glo lite på TV när vi väl gör det för det är bara typ sent på kvällen isf, resten av dagarna har vi annat för oss! Älskar det!

Imorgon kommer Tommys mamma till oss vilket känns jättekul och gör att pressen och stressen blir mindre inför förlossningen eftersom vi vet att hon finns på plats hos oss❤️ Maja är som vanligt supertaggad på att hennes farmor ska komma!


En ensam vår

Vaknade 05.30 av den jädra urinblåsan och kan icke somna om. Sovrummet är dessutom fullt med flugor som klättrar på en så det var ingen ide att stanna där. Maja och Tommy sover i lugnan ro i sina sängar dock. Själv Ligger jag istället här på altanen med en filt och lyssnar på fågelkvittret och saknar mamma. Ibland känns allt barast jävlans jobbigt. Har varit jädrans tunga månader den här graviditeten och hela våren har känts som en ensam lång väntan. En lång rad av undersökningar och diskussioner om allt som kan gå fel. Så mycket tankar och så mycket tålamod och funderingar. En riktig prövning helt enkelt. Känner att mitt psyke är lite slutkört helt enkelt och det var längesedan jag kände mig som mig själv nu. Det händer att jag oroar mig för hur jag ska fixa att plocka ihop mig själv när graviditeten är över och då ha bra energi över till mina två (!) barn och inte bli allt för depressiv. Har saknat mamma så ofantligt mycket det här halvåret. Det gör jag jämt men nu har det varit outhärdligt ibland. När jag bara gråter och känner mig så förbannat liten och ensam. Finns liksom ingen som mamma och det kan man aldrig komma ifrån. Orättvisan i att jag inte fick ha mamma kvar och sorgen som är så himla stor och tar över hela sinnet emellanåt.
Gud vad jag saknar dig finaste, älskade mamma❤️


Min Maja ❤️

Det kan ha låtit igår som att jag tycker det är jobbigt att underhålla Maja. Det är helt fel! Vi har haft så himla fina lediga veckor ihop och lekt en massa och haft det så mysigt på alla sätt och vis. Jag är så tacksam och glad för den här sista tiden när det bara är hon och att vi gjort det mesta av den verkligen ❤️ Blir bara ledsen när jag inte alltid orkar allt jag vill men samtidigt så vet jag att den tid vi har ihop är roligt och busig och mysig och resten av tiden finns ju hennes fina pappa där!


När man låter mobilen vila

Har låtit mobilen vila väldigt mycket under fredag, lördag och söndag. Det har varit skönt och alldeles lagom att titta sociala medier någon gång bara, inget mer. Vad som blir påtagligt när man inte har mobilen med sig hela tiden (den har legat kvar bredvid min säng om dagarna) är:
1. Hur mycket ens omgivning tittar på sin mobil.
2. Hur ofta man av ren vana letar efter mobilen för att slösurfa. Typ i varje reklampaus, när Maja en liten stund leker något på egen hand, när man väntar på att nåt ska bli klart typ makaroner/en kaka/Maja på pottan.

Nåväl, istället har jag löst nästan ett helt korsord under helgen, heja mig som använt hjärnan lite!

Eftersom jag inte använt mobilen har det dock heller inte blivit några bilder denna helg som mest bestått av hemmahäng samt att vi idag hälsade på våra grannar i deras husvagn i Siggefora. Maja tyckte det var superkul förstås och vi med! Mysig utflykt för hela familjen.

Annars då. Börjar bli jävligt tungt och jävligt ont i kroppen. Mått ganska pissigt både igår och idag men försöker hänga med så gott det går ändå. Maten lagar sig ju inte själv och Maja behöver underhållas osv osv. Trycket under revbenen är konstant och värre än värst idag. Hoppas inte bebis lyckats vända sig fel igen bara! Ska till bm imorgon så då får jag veta mer. Fyra saker jag är trött på att inte orka/klara längre:
- Måla tånaglarna! Fötterna blir så trååååkiga utan nagellacket och det är typ ett måste på sommaren (eller året om för min del).
-Raka benen. Säger sig självt.
-Smörja in fötterna. Jag klarar det men det är så omständligt liksom.
-Böja mig ner efter grejer. Jag kan verkligen sucka galet tungt när nåt ligger på golvet som jag måste ta upp!

Tack och lov är det senaste dagarna som det här tyngsta kommit. Annars har benen känts förvånansvärt pigga in i det sista tycker jag. (Längtar dock som en tok efter andra tider när jag är pigg och kan använda min kropp som jag vill igen, känna endorfiner rusa i kroppen och allt det där)

Men trots all klagan är jag så himla tacksam för en fullgången graviditet och det är den tanken jag bär med mig varje gång det känns för tungt❤️

Ikväll blir det en bok och sen tidigt sänggående, är helt slut verkligen och hoppas somna ifrån smärtan. Natti!


Vi! ❤️

Tänk att vi snart ska bli 4 i familjen❤️


Fin dag med träning för mig, storhandling för Maja och Tommy och sen fika med bästa Tompa, Sara, Tuva, Noah och Isa här hemma! Sen grill ikväll! Nu blir det snart fortsätta titta på dokumentären Making a murderer 👌🏼 och bigarråer till det! Jag fick en påse av bääääästa Sara och Tompa från deras träd! Ren och skär lyx❤️❤️❤️


Onsdag!

Dagen började vid 07 imorse med frukost för mig och M, sen kom Tommy ner och joinade vid 8.30. Då gick vi ut och lekte en stund, jag planerade lite blommor med. Sen klippte Tommy och Maja grannens gräsmatta (de är på semester) ända tills hon somnade i pappas famn på gräsklipparen så jag tog över och gick en promenad med henne i vagnen så hon fick sova. Sen medan hon sov lagade jag köttbullar och färskpotatis och bakade en kaka i långpanna med vit choklad och hallon! (Ni får smaka imorgon Sara!)

Efter lunchen packade vi ner lite kakor i Majas 'Bilar-matsäckslåda' och la ner det i hennes kånken tillsammans med bilar-vattenflaskan och kaffe. Sen åkte Tommy och Maja iväg till en 4h-gård i stan där de skulle möta upp Tommys kompis och hans barn! Jättemysigt för dem och lite skönt för mamman att vila lite efter morgon- och lunchstöket! Så nu har jag plockat iordning efter lunchen, tömt diskmaskinen, tagit hand om tvätten och ligger i sängen för en stunds vila och kanske lite läsning. Hej lillördag!

Majas garderob som jag fixade till igår! Har skrivit storlekar på alla hyllplan. I taket hänger ytterkläder. I den som är nästan tom tänkte jag förvara skor samt säsongsbetonade kläder som ex tjocka mössor under sommarhalvåret. Har inte kommit så långt än bara hehe

Maja har för övrigt själv valt sina sängkläder och kuddarna som ligger på sängen helt själv, senast när hon och jag var på Ikea!


Fix!!

Har fixat i Majas Walk-in closet idag. Det har varit ett enda kaos och fullt med kläder i olika storlekar som Maja växt ur och sånt vi fått ärva och låna om vartannat. Så idag tog jag äntligen tag i det, efter att ha tänkt på det och haft ångest över det i flera månader. Jag arrangerade hela garderoben utifrån storlek plus la fram alla 50-56 kläder i ena byrån i Majas rum. Sorterade också bort en hel del kläder som gick till en sån återvinningscontainer får kläderna ska skickas vidare till behövande.

Det känns som en sten lyfts från lina axlar. Heja mig så in i helvete mycket! Kroppen är helt slut nu men shit vad det var värt det!! Nu kommer vi enkelt kunna plocka fram rätt storlekar till mini vartefter och även enkelt och organiserat plocka bort det dom tjejerna växer ur. I taket hänger en massa ytterkläder och det finns också lådor för skoförvaring! Whoop whoop!

Det växer bra i vårt lilla iaf och tomaterna börjar äntligen arta sig!
Fick till ett träningspass på förmiddagen, heja heja!!
Var hos barnmorskan och allt såg bra ut förut och medan jag var får tog Tommy och Maja en tur med traktorn.

Kvällssnacks! Bästa bästa!! Ääääälskar bigarråer (skulle äta det alla dar i veckan om det inte var så dyrt och jag inte kan begränsa mig till några få åt gången hehe) och pistagenötter.


Idag

Redan vid åtta imorse satt vi i bilen påväg in till stan. Köpte lite grejer på Biltemas och sen åkte vi till en ny lekpark vid gränbystaden. Maja var i himmelriket och ville bara leka leka leka! Hann med en snabbis på blomsterlandet med innan vi drog hemåt. Sen blev det vila för mig och Maja och eftermiddagen har sen förflutit i sakta mak med film, promenad ute, mellis och middag. Nu lägger Tommy Maja och jag är fortfarande sjukt mätt från kvällens moussaka som Tommy lagade. Just nu är det ingen bra grej att äta stora portioner. Dels känns det som jag ska spricka, dels får jag sån jävla halsbränna.

Ganska sliten tjej idag så det blir nog bara lite TV ikväll. Igår var jag dock duktig och rensade en lång del av vår grusväg. Skulle behöva fortsätta med det men man måste ju lyssna på kroppen. Och vädret för den delen. Regn, åska och sol om vartannat! Tjipp


Kom tillbaka!

Jag saknar dig här Uppis Jempa, kan du inte komma tillbaka nu?

Vi behöver promenera och prata och dricka vin på tilltugg och gå på bio och maila och dricka te och äta glass vid ån! Vem ska jag göra allt det där med nu egentligen?


Semester!

Älskar de där två mer än ni förstår! ❤️

----------------------

Idag har vi haft en lite slö och jätteskön dag här hemma! Efter frukost åkte jag och Maja in till stan och hämtade ut ett paket, slängde skräp på återvinningen och köpte mjölk. Det är en sån mysig ålder på Maja nu, hon hänger med på typ allt och tycker typ allt är spännande och roligt. Älskade lilla trollunge.

När vi kom hem träääääänade jag ett riktigt bra pass i trädgården!!

Sen började det åska efter lunchen så då hängde vi på altanen, försökte spela lite kort, målade, lekte med dockan. Sen blev det trädgårdsfix för hela slanten igen. Maja körde sin skottkärra fram och tillbaka, fram och tillbaka. (tack för presenten Jonas, Em och Kevin, den används massor!)

Ikväll blir det tacoooooossss!
Fin semester det här ändå❤️ Och snaaaaart kommer nog lilla mini! ❤️


Boar?

Bakat idag igen. Kanske mitt sätt att boa? I övrigt är jag helt slut idag, hela kroppen säger ifrån vid varje steg jag tar känns det som. Men å andra sidan har jag ju varit pigg övriga dagar i veckan. Tommy har lovat fixa middag ikväll iaf så det känns himla skönt!!

Nu ska jag sätta mig och rensa lite bland Majas kläder medan Tommy och Maja är ute och leker. Tjipp

Gårdagens middag. Grillad kyckling (egen gooood marinad såklart!), grönsaksgrillspett, sallad, tzatsiki och smashed potatoes (googla!). Asgott!


Trött

Omkring 03.30 ville Maja vakna idag. Tommy Höll henne kvar i sängen till 04.30 genom att jag gick ner och gjorde en flaska välling. Sen tog jag med mig Maja ner vid halv fem, det var liksom ingen ide. Generellt har vi haft bra morgnar med M och hon har inte vaknat förrän vid 7-8-tiden på senaste och en gå härlig morgon sov hon till 9 (!!!!) Så det här är väl smällar man får ta. Dock hyfsat mör i skallen nu. Har gett Maja de plåster vi har så hon pysslar med det just nu i några minuter. Vi har dessutom hunnit äta frukost, kolla TV känt på vädret och lekt med olika leksaker.

Igår gick jag och Maja hela rundan vilket blev en promenad på nära två timmar med alla stopp för smultron och blåbär och i långsam mak! Sen efter lunch hälsade jag och Maja på Annso och co en sväng i Knivsta. Sen var jag helt slut på kvällen men sov ändå skitilla och vaknade många gånger och sov allmänt rastlös enligt flexbit.

Idag står barnmorskan på agendan och förhoppningsvis lite mer vila än igår.

Jaha nu är plåstrena slut, dags att underhålla. Tjipp


Semestertider!

Började dagen med promenad med Maja för att leta smultron och blåbär vid 8 imorse!

Sen åkte vi och handlade och pantade lite burkar. När vi kom hem igen sov Maja och jag trääääänade ett jättebra pass i trädgården. Det var längesen och det kändes grymt!

Efter lunch på altanen sov jag en stund och sen under eftermiddagen har vi mest hängt ute och så har jag och Maja bakat! Passar på nu innan bebis kommer så vi har lite att bjuda på senare under sommaren :) vi bakade chokladbollar (till Tommy) och kakor med kolagömma att frysa in. Maja är så duktig och är med och fixar när vi bakar!

Sen fikade vi på altanen innan vi drog igång med middagen som blev grillad karré och majs med färskpotatis, tzatsiki och sallad! Fin dag
Ikväll har jag fixat med ett kort till ett brudpar vars bröllop vi inte kan gå på i helgen. De har dock vetat om det hela tiden eftersom de valde ett datum 10 dagar innan vårt bf så tror knappast de räknat med vår närvaro hehe Men en hälsning vill vi skicka iaf!

Nu snart dags för sängen och att ladda för en ny semesterdag imorrn. Känns inte tråkigt direkt! Tjipp


Ikväll

Gjorde närmare 20 piroger i eftermiddags så vi åt några till middag, några blir lunch imorrn och resten är i frysen! Efter middag och läggning av Maja blev det lite fotboll, snack på gräset och sen rensade jag ogräs på grusgången medan T målade skorstenen. Nu ligger jag och slöar i soffan på altanen men planerar att gå och lägga mig på riktigt snaaaart!
Natti


Tandläkaren

Idag har vi varit till tandläkaren med Maja! Allt gick jättebra och vi fick lite tips osv gällande tandhygienen. Efter det gick vi till Stadsparken och lekte i lekparken där. Sen handling på Willys och Lager 157 innan vi åkte hem igen. Nu vilar Maja, Tommy spolar taket med högtrycken och jag ligger i soffan med en nektarin och kollar på hela England bakar och håller ett öga på ifall Maja vaknar. Har helvetes ont i ryggen till följd av att jag inte tränat som jag borde och att den tunga magen påfrestar ryggen så delvis får jag skylla mig själv. Det gör det inte mindre jobbigt dock hehe. Ikväll ska jag försöka orka göra ett gäng piroger tänkte jag! Gott till middag och perfekt att frysa för att ta upp längre fram.

Hoppas ni har en fin tisdag!


Minskade fosterrörelser

Igår kväll insåg jag att jag inte känt mini på hela dagen. Efter mycket buffande från mig och Tommy fick jag någon buff tillbaka men inte mer än så. Inte heller buffande på kvällen när jag skulle sova vilket jag alltid annars får. Inte heller på morgonen och förmiddagen idag fick jag något gensvar. Insåg at jag behövde ringa förlossningen och fick en tid direkt för att kolla upp det. Efter en kurva och ul visade det sig att mini verkar må bra där inne och det var en enorm lättnad att höra det. Men läkaren var noggrann med att påpeka att om fosterrörrelserna fortsätter att utebli måste jag höra av mig igen för bebis mår bra just då, när kurvan togs men allt kan förändras snabbt. Det är skönt att bli tagen på allvar när det gäller sånt här för det är så fruktansvärt läskigt att tänka att något ska vara fel på min lilla mini därinne i magen. Hoppas hon ska komma tillbaka till den aktiva lilla buse hon varit hittills. Extremt läskigt att ha en bebis som rör sig väääääldigt mycket hela dagarna till att känna inget. Inser att helgen kanske varit en aning för stressig för mig och att allt jagande på Maja och bristen på vila både idag och i helgen inte varit det bästa. Ska försöka ta det mer lugnt nu och lyssna mer efter mini och se till att hon rör sig och verkar må gott❤️

Jaha och så var semestern kickstartad.


Helgen!

Fin helg med min tjej! Igår hängde vi på Ikea och köpte lite nya sänggrejer inför minis ankomst. Maja fick bl.a. Välja nya sängkläder till sin säng och var så nöjd. Superduktig var hon dessutom och satt i vagnen hela tiden trots att det var en massa ungar överallt som sprang runt och skrek och härjade som tokar.

Idag har vi hälsat på hos Stina och co. Där fikade vi, hängde i trädgården och plockade smultron. Fin söndag!