Störd nattsömn

Under natten vaknade jag inte mindre än 4 gånger av...Förvärkar? Det verkar som att det var det har jag lyckats läsa mig till. Superskönt att Maja sov hela natten vilket betydde att jag hade Tommy vid min sida genom det. Fick öva på att andas och insåg att jag har en alldeles för stark tendens att sluta andas när smärtan kommer över mig istället för att följa med i det. Bra övning för mig och Tommy har lovat hjälpa till med det under förlossningen med. Dagen har förflutit hyfsat bra trots längre jobbdag. Nu får vi se hur natten artar sig!

Imorrn sista dan på jobbet innan lång ledighet väntar, härligt och lite vemodigt, har ju så kuuuul på jobbet! Men var sak har sin tid och jag ska njuuuuuta gånger tusen över att få va hemma med mina tjejer❤️ Har bakat Marianne-tryfflar som jag ska ha med till jobbet imorrn och bjuda på på fredagsmötet! Sen ska jag hämta Maja efter lunch och vi ska åka och storhandla 😅
Nattinatt!

Bild från i helgen!


En grej till!

Jag och maj är ensamma från fredag lunch samt lördag och söndag såvi är öppna för förslag om någon har tid att hänga lite med oss. Det är småkämpigt nu att sysselsätta en aktiv lilltjej ensam. Min sjukskrivning tog slut idag så imorrn blir det heldag jobb och fredag har jag tagit föräldraledigt halva dagen. Sen börjar semestern.

Idag efter förskolan när vi gick runt och vattnade alla våra grödor!


Sista tiden

Tog lite bilder på mig själv och magen igår. Det går overkligt fort nu på slutet och det känns konstigt att det troligtvis är sista veckorna i mitt liv som jag får uppleva de där bebissparkarna! Är ledsen över att jag har så otroligt lite bilder från när jag väntade Maja men nu har jag lite bilder från minis vistelse i magen iaf. Även om det är lite risig kvalitet som det blir med mobilkamera och när man tar själv. Har tänkt be någon vän fota flera gånger men det har liksom inte blivit av. Känns alltid så självupptaget haha nåväl, 37 fulla veckor och lilla mini är färdigbakad som de säger. Så fint!


Smärta

Vaknade med magont inatt i kombination med en nattvaken och stojig Maja. Inte bästa kombon. Tommy la sig med Maja men hon skulle bara busa och prata och gråta och greja. Hon somnade till en stund men vid tre kom hon till mig och la sig bredvid mig och sov en timme (hade med sig nallen som jag fick ha i ansiktet hela tiden med hehe). Sen vaknade hon vid 04 igen och sprang in till Tommy i sin säng och la sig och då somnade hon äntligen ordentligt.

Har haft rejält ont i magen på jobbet idag med och mina kollegor funderade lite på om jag verkligen klarade av att köra hem själv. Det gick dock bra efter att jag satt mig i bilen och varvat ner och sndats en stund. Antar att det är en liten liten föraning om vad som komma skall och en möjlighet för mig att få öva andning.

Idag har jag gjort kycklingwok till middag och det är inte många veckor kvar till bf nu. Min känsla i kroppen är att bebis kanske vill komma något tidigare men vi får väl se. Sånt där kan man ju aldrig veta!


Söndagsmys

Söndagsmys med popcorn och film. Råkade zzzova lite länge idag jag och Maja, 2 timmar efter lunch så Maja får lägga sig lite senare idag, kommer aldrig funka annars.

Och så en från igår när jag och T spela skitgubbe och åt godis på altanen medan solen började gå ner!


Livet på en pinne!

Idag har vi bara hängt en massa. Badat i Majas lilla pool, lekt led lego och ätit bigarråer på en filt i skuggan, druckit smoothie till lunch på altanen och nu har jag och M just vaknat från en liten sovstund. Jag på altansoffan och Maja i vagnen! Liiiiiiivet!! Tacksamheten!!


Bra gäng!









Inget tråkigt gäng att fira midsommar med precis❤️ 


Idag

Fått massor gjort på jobbet och på vägen hem stannade jag och handlade inför midsommar. Vet att det inte är det bästa för mig just nu eftersom det blir en hel del bärande som tär på kroppen men det var skönt att få det gjort. Köpte också snacks till kvällens fotbollsmatch som jag och T hoppas se tillsammans för en gång skull! Första matchen så la Tommy Maja och andra matchen var vi på förlossningen. Sista chansen ikväll. 

Tommy försöker lägga Maja men det är precis lika svårt som det varit de senaste kvällarna, hon ska absolut inte sova, suck! Vi har ju varit himla förskonade från jobbiga läggningar med Maja så det är väl helt enkelt bara vår tur nu. Synd att det infaller samtidigt som vi snart ska få ett syskon och vi båda är så slitna bara.

Grillat kött och majs och ätit färskpotatis till på altanen ikväll, gott och mysigt!
Maja som absolut ska ha sin mössa på sig idag trots 25-gradig värme ute haha


Från frö till blomma


Stolt!

Läggning

Maratonlånga läggningar av Maja just nu! Kan ta upp till över en timme, puh! Kanske måste sova lite kortare stund på dagen, får klura på det. 

Fullt upp på jobbet idag och när jag kom hem orkade jag knappt äta innan jag stupade i säng och sov två timmar, magiskt skönt. Sov extremt lite inatt pga smärta och tankar som snurrade.

Maja sov och sov imorse vilket gjorde att jag och T hade en mysig frukostkvart ihop bara vi två. Det var ju inte igår det hände precis. Kändes väldigt vuxet och ovant att prata vuxengrejer och sådär haha

Ikväll blev det chorizo-korvgryta och fullkornstagliatelle och sen soffhäng för en gång skull. 

Och planering för midsommar och storhandling inför det. Anton, Julia och Leon kommer hit och hänger med oss på midsommar och det ska bli supermysigt! Vi hoppas på finväder så det kan bli dans kring midsommarstång, kubb och middag på altanen!

Fin måndagskväll

Har haft en fin måndagskväll med mitt fina jobbgäng ikväll! Vi hade lite avtackning för en av oss ska gå i pension snart. De andra spenderade eftermiddagen på golfbanan medan jag laddade för kvällen med sömn. Sen mötte jag och Maja upp de andra för drink och massa god mat utomhus i en härlig sommarstuga. Tommy hämtade Maja en stund senare men jag var kvar. Insåg att det var lite för länge sen jag var ute och gjorde något på egen hand. Även om jag hade en skitkväll smärtmässigt så var det himla roligt och mysigt att äntligen få hänga med mina kollegor och chef bara sådär, en hel kväll. Det har blivit flertalet avböjningar till sånt den här våren eftersom kroppen och orken satt stopp. 

Hoppas ni haft en lika fin kväll! Nu är det ryggläge och försök till att kurera kroppen som gäller så jag är redo för woooooork imorrn!
Bild från i onsdags efter att jag och Maja födelsedagsbadat!

Barnfria

Var barnfria nästan hela dagen/kvällen igår. Vi var nämligen på bröllop! Finaste Anton och Julia sa ja till varann och det var så himla fint alltihop! De hade ett så himla bra liveband som spelade grym dansmusik och vi var kvar tills det stängde och dansade tills vi stupade. Man passar ju på när tillfälle ges. Galet bra stämning och typ alla dansade, Askul. Har saknat att dansa och det är ju himla sällan jag gör det nuförtiden.

Lite trött idag men jag sov några timmar på förmiddagen efter att varit uppe en timme med Maja på morgonkvisten, när T kom och bytte av mig. Sen har vi ätit lunch med bästa Lotta och Peter på altanen. Livet!! Så fint!


Det otroligt vackra brudparet, som gjorda för varann!




Alla ska ha plåster 💕

Sleepless in Ubby

När man veeeeerligen inte kan somna om! Jag vill zzzzzova nu!!!!

Bild från tidigare i våras när det mesta fortfarande var brunt. Älskar hur grönt allt är ute nu!

Oväntat!

Gissa vad som hände på ultraljudet idag? Bebis hade vänt sig!?! Så himla oväntat men det kändes skönt att slippa konfronteras med vändningsförsök och hela den grejen förstås. Men jag blev lite paff, jag var ju helt inställd på planerat snitt eftersom det inte kändes alls bra eller naturligt med vändningsförsök. Nåväl, nya tag nu ända in i slutet. Ska försöka njuta av sista tiden som gravid nu, känns viktigt❤️

Hoppas er torsdag varit fin. Nu kör vi fredag imorrn! Tjipp! 




Jag och Maja var på snigeljakt i eftermiddags! 

Bröllop

Åh, vi ska på bröllop i helgen och jag har inget att ta på mig. Tommy skrattar åt mig när jag tar på mig olika klänningar och försöker vara fin vilket inte precis stärker min självkänsla. Fan också, det är inte enkelt att få till det med den här stora magen. 


Imorrn nytt ul och ev vändningsförsök. Känns såklart oroligt i magen alltihop men jag ska göra mitt bästa för att vara stark och stå på mig för det jag känner själv blir bäst!

Majas 2-årsdag har vi firat bara vi två hela dagen med bl.a. lite shopping och lek för Maja har varit ledig från föris idag. Sen ikväll kom några grannar över på en födelsedagsfika och jag hade gjort rabarberpaj och sen jordgubbar, glass och vaniljsås förstås. Väldigt slut efter en lång dag med häng med lilltjej plus allt det vanliga med disk, matlagning, iordningplockande, småstrider med lilltjej osv! Ska läsa en stund och sen sova och ladda för morgondagen!












Fin tisdag

Den här tisdagen har bjudit på lite av varje. Jobb imorse såklart. Storhandling i sakta mak. Lunch. Två timmar och åtta minuters eftermiddagssömn. Besök av Majas fina farfar och plastfarmor och öppning av lite paket och sen middag med dem och jordgubbar till efterrätt. Superhärligt väder och middagen blev på altanen. När besöket åkt hem och jag lagt Maja som somnade på en kvart så blev det en timme med boken och bigarråer på altansoffan! Nu har jag förberett för att vi ska fira Maja imorgon bitti när hon vaknar på sin 2-årsdag, stort! ❤️ Sen är vi lediga tillsammans imorrn, jag och Maja för förskolan har stängt. 

-----------------------

Önskelista post-gravid! 
Ni anar inte hur mycket jag längtar efter min träning och till att bli stark igen och få köra roliga träningspass i trädgården. Kommer ju dröja såklart och jag kommer ta det försiktigt men åh vad härligt det kommer bli! Önskar mig tre saker tills dess: 
1. Nya Pegasus! Den enda sko jag älskar och har haft i inte mindre än 12 år nu! (Ja inte samma sko då förstås men samma modell hehe) 

2. En bosuboll av bra kvalitet! Såååå bra och roligt träningsredskap verkligen!

3. TRX-band att hänga i något av träden ute så jag kan använda det i mina träningspass på gräsmattan!


Hoppas kunna unna mig någon av ovan efter att bebis kommit och om allt gått bra. Som en liten pepp-present till mig själv efter de här månaderna och för att fira att liten kommit till oss❤️ Längtar efter bebis nu!

Hoppas er tisdag varit lika fin som min! 
Tjipp!


Älskade vänner!

Har haft en sån fin dag och fint kalas för vår lilla tjej idag som blir två på onsdag❤️ Maja var som en sol hela eftermiddagen och så peppad på sitt kalas och glad över alla sina vänner som kom till oss. Vi är lyckligt lottade att ha hittat de här fina människorna och jag känner en enorm tacksamhet över livet i stort!













Tänkvärt


Läste en intervju med någon expert kring självkänsla när jag satt i väntrummet till barnmorskan i veckan. Det hon svarade på frågan föll mig i smaken och det kändes fint att sätta fingret på att man får vara naturlig och berömma sitt barn när det är vad man vill. Fint att läsa att det finns fler som inte stressar över att inte använda ordet duktig! Det här tar jag med mig för det passar vår familj allt för väl❤️

Imorgon är det dags för Majas kalas och hon är mer än peppad! Har valt tallrikar själv (turtles) och övar ständigt på att visa att hon blir två år med fingrarna samtidigt som hon säger Två år!! Lilla hjärtat❤️ 




Alla goda ting är tre (fyra?)

Skifta fokus till nåt positivt nu fröken! 

Tre bra saker med idag:
1. Jag var effektiv och fick mycket gjort på de två timmar jag tillbringade på jobbet imorse.
2. Jag och Maja hade en mysig timme efter middag och innan läggdags då vi busade i soffan. Jag fick avlastning samtidigt som jag lekte och busade med lilltjej med andra ord. (Dessutom gick läggningen smidigt).
3. Jag har den finaste och mest omtänksamma killen av dem alla som verkligen var vid min svaga och slitna sida idag. Vad hade jag gjort utan han?
(4. Bebis i magen mår bra och nu är det inte många veckor kvar tills hon är hos oss!! ❤️❤️❤️) 

Ikväll (när vi var ensamma och Tommy jobba sent) åt vi frukost-middag! Gröt, smoothie och knäckemackor!


Min fina familj❤️

En förmiddag på sjukhuset

Hade en tid på aurora-mottagningen imorse som även Tommy skulle vara med på. Vi skulle kolla på förlossningen bland annat. Men eftersom barnet ligger i säte och det kanske inte ens blir vaginal förlossning så avvaktar vi med det. Dock bokade hon in mig för ul och träff med läkare när hon såg hur smärtpåverkad jag var. Efter mycket undersökningar blev deras svar att de tror det är bebisen som trycket eftersom huvudet ligger precis under revbenen. Hon ville att jag skulle ta massa alvedon och se om jag kunde hålla ut till vändningsförsöket nästa vecka. Så glad att jag hade T med mig idag, min klippa när jag själv sviktar❤️

Kastat i mig lite kycklingwok till lunch precis och nu är det bums i säng för att ladda upp för en kväll ensam med Maja, eftersom T jobbar sent. 

För övrigt har vår finaste Kevin födelsedag idag! Två år fyller han. Största grattiset till lillkillen, jag tycker så ofantligt mycket om dig och är stolt att få vara din fadder och faster💜 och stort grattis till fina Jobas och Em som varit föräldrar i två år! Kram till er alla tre!



Ikväll

Har haft så otroligt ont idag och när Tommy kom hem började jag gråta för jag hade så ont och var så trött av det. När jag lagt Maja så bestämde jag mig för att köra ett pass gravidyoga på mattan för att se om det kunde hjälpa till och släppa på lite spänningar. Värre än det är nu kan det ju inte bli. Kändes skönt att få sträcka ut iaf!

Under tiden målade Tommy på altanen och nu halvligger jag i soffan på altanen och kollar på målaren min.



Klagotisdag

Ajajajajajaja vad jävla ont jag haft idag vid revbenen och bak i ryggen på höger sida. Sådär molande så man bara vill skrika håll käften till alla och typ slita av sig håret. Snälla håll tummarna för att det känns bättre imorrn, vet fan inte vad jag tar mig till annars. Ska till bm imorrn och kan bara hoppas att värdena ser bra ut.

Kosthållningen har varit åt helvete senaste veckan men idag blev det storhandling av massa gott frukt och grönt och kött och mejeri osv och Tommy har gömt undan godsakerna fram till helgen så nu ska sockermonstrena i min hjärna utrotas. (Alltså maten har varit bra, men skiten däremellan, inte alls lika bra...) Det sista jag vill ge lillan i magen är en massa upp och ner-sockertoppar, usch. Godis hör ju helgen till, allra mest nu, när man vill hålla en fin kosthållning för två!




Åt förresten årets första färskpotatis ikväll! Yuuuuuuuum!!!



Vi❤️



------------

Idag åkte pappa hem till Thailand efter 5 fina dagar tillsammans! Sen kom Viktor och Jenny på en fika, ända från Härnösand! Blev så glad! Saknar ju min bästa Jempa här i Uppis❤️ 

Nu grillar Tommy burgare och jag har gjort egna strips. Ha en fin söndag kväll!

Jag älskar dig till månen och tillbaka!






Pappa på besök!














Cyklade en sväng i skogen idag efter föris, jag , Maja och hennes morfar! Sen har vi ätit god mat med lövbiff som Tommy lagat och sen jordgubbar med glass efteråt. Vädret är som sommar och vi tar det lugnt på altanen!
Tjipp