Yesterday!

Vi hann inte med allt igår hehe men de inplanerade promenaderna blev av (blev nog en 15 km direkt in på promenadkontot hehe) och vi lagade god mat tills Tommy kom hem och tände ljus och plockade iordning. Vi sov också någon timme innan promenad nr 2. Idag är vi lite slöa och vi ligger fortfarande i soffan framför Nyhetsmorgon. Planen för dagen är att baka minicupcakes till dopet och ev lite mer Minipajer med nutella och blåbär! 

Men gissa vad min lilla tjej började dagen med?? Hon vände sig från mage till rygg! Givetvis stod jag vänd åt ett annat håll just när det hände så jag missade det. Men ändå! Hon börjar verkligen bli stora tjejen nu!! (Förresten så gick 4,5-månaderkontrollen bra i måndags. Hon ligger strax under 6-kilosgränsen och är 61.5 cm lång och stark och sugen på att stå eller sitta, MVG till Maja!).






Nuuuu ska jag ta mig upp ur soffan! Vi ska ju både hinna baka och städa idag och när T kommer hem ska jag sticka ner till gymmet!

Sånt man får göra när man är vuxen!

Vet ni vad jag och T gjorde igår när han kom hem från jobbet? Hade mys/filmkväll. Båda var så trötta så vi bestämde oss för att äta godis till middag hihi sånt där man bara får göra när man är vuxen liksom. Så jag gick ner till ica och handlade och Tommy letade upp en film. Ölkorv, chips och cola till Tommy. Naturgodis, clementiner, egenpoppade popcorn och grönsaker med dipp till mig och en liten godisskål att dela på! Hur mysigt!? Sen hade vi majsan i mitten och hon var vaken och med och myste också och det var som att hela familjen hade myskväll, som att Maja förstod att den här kvällen är viktig och vi ska mysa och inte skrika haha 

Så får man göra ibland. Hade tänkt gå och träna men efter att ha gått upp tidigt och sen varit igång och promenerat typ hela dagen och med en molande huvudvärk som vägrade ge vika så la jag ner den tanken. Det var underbart med flera timmars kvalitetstid med mina älsklingar. Kommer minnas den kvällen.

Imorse var jag och Maja på gymmet. Hon sov när vi gick ner men vaknade sen. Så jag lyfte ur henne ur liggdelen och la henne på golvet på filten istället så fick hon ligga och leka och gurgla där. Det vara bara vi och två till där så hon var inte i vägen för ingen var i närheten av oss. Jag hann iaf med latsdrag, stående rodd reverse grip, enhandsrodd på bänk och sittande rodd i maskin. 4-5 set på varje övning, 8-10 reps. Helt okej ändå. Hann bara köra ett set triceps dock hehe planerar att köra ordentligt gympass imorrn och i helgen då jag kan gå ner själv! 

Idag har jag inplanerat 2 promenader med sällskap plus att jag tänkte plocka iordning lite hemma (kanske väntar med det tills imorrn dock ) samt att jag ska pyssla ihop ett par kort som behöver bli gjorda!
Tjipp!



Dagen idag!

Joggade en kort tur innan Tommy började jobba imorse. Körde sen lite hemmaträning. Sen hade vi en lugn förmiddag, prata med syrran i Australien, tvättade och fixade innan vi promenerade till Gränby C och köpte lite leksaker till lillan! Mysig tur (10 km tur och retur) och Maja sov mest hela tiden. Sen vi kom hem så har vi lekt med nya leksakerna och jag har lagat middag. Nu sitter Maja i mitt knä och vi kollar på Dessertmästarna och Tommy är i garaget och fixar med bilen!







Hemma!

Hej hopp! Trots att Majsan sov de fyra timmarna i bilen hem så sov hon också bra inatt med en amning under natten vilket absolut är helt okej! Sen klev vi upp och fick några minuter med Tommy innan han åkte till jobbet. Idag ska vi på 4.5-månaderkontroll på BVC. Spännande som alltid! sen ska vi på en annan spännande grej vid lunch. Men nu ska jag gosa lite med min tjej som sitter och pratar och sparkar i sin babysitter här bredvid.

Hoppas ni får en fin måndag!

Standard i babysittern nuförtiden. Kämpa kämpa för att komma upp i sittande haha

Trötta familjen

Är påväg hem till Uppsala efter en fullspäckad helg i Värmland. Majsan sover här bredvid mig. Som jag älskar våra familjer och vad underbart det är att se hur Maja överöses med kärlek och uppmärksamhet ❤️️ Men nu är det förskräckligt skönt att komma hem igen. Den här helgen kändes det på riktigt att det blev för mycket med alla stopp hos alla vi känner. Vi kände det och Maja kände det. Igår kväll var hon övertrött och Jätteledsen och då blev även trötta mamman Jätteledsen och stressad.

 Idag har vi varit på finaste Kevins dop och jag blev hans gudmor, så stolt så jag spricker! Ceremonin var jättefin och Kevin var såå duktig och knäpptyst hela tiden och jag var hormonell i vanlig ordning (och påverkad av att senaste gången i den kyrkan var på mammas begravning) och hade gråten i halsen och tvingade mig att tänka på semesterresor och annat kul och lättsamt. Så kan det va. 

Men nu ska vi hem, hem och vila ut och gosa, bara lilla familjen ❤️️
Mys med farmor!
Tvingade en trött och stressad kropp till en morgonjogg imorse. Det var jobbigt och jag släpade mig runt men efterkänslan var oslagbar! 
Hoppas ni har en fin söndag och myser med era kära.
Tjipp


Heja mig!

Skulle gått till gymmet imorse men Majsan var inte alls sugen på det utan har varit rätt gnällig hela dan så jag skippade gymmet. Emelie och Johanna kom över på lunch och sen gick vi på babysång och sen promenerade vi till stan för att fixa ett par grejer.

 Iaf var det så att Tommy kom hem vid 18-tiden och då satt jag ombytt och färdig men med ett motstånd i magen.  Och när jag väl kom till gymmet blev det inte bättre med hur mkt folk som helst vilket jag hatar! Men jag fixade det! Låter larvigt men vissa dagar är jag extremt nöjd över ett genomfört pass helt enkelt, njuter lite extra av den sköna efterkänslan. Körde löpintervaller och klämde till med en extra intervall mot vad jag bestämt innan vilket kändes aaaawesome!




Nog om det.
Fredag imorrn! Bakdag för mig och Maja och förhoppningsvis ett gympass och sen styr vi bilen mot skogarna på eftermiddagen! 
Tipp!

Idag

Haft en fin dag! Började dagen med Nyhetsmorgon och gröt. Sen promenerade vi till Sigrid i Norby för att bli bjudna på supergod lunch! Lyx! Sen efter mat, te och snack promenerade vi hem igen med en omväg och dagens powerwalkande landade på nästan 15 km! Skönt eftersom jag tyvärr inte hann få in någon annan träning idag. Så är det ju vissa dagar. Ikväll har vi ätit hemmagjord Hawaiipizza och jag har förberett soppa åt mig och Emelie för vår planerade lunch imorrn! (OBS! Den råkade bli lite stark hehe) 

Fina tjejer idag!

Maja sover redan, la henne vid 21 idag. I vanliga fall lägger vi henne vid 22 men försöker få läggningen att bli lite tidigare så vi får en mysstund bara vi två innan det är sovdags med. Hon kanske vaknar lite tidigare men det får det va värt! I vanliga fall brukar hon sova mellan typ 22-06/07 :) Hoppas på ännu en bra natt! 

Åhhhh

Fick ett paket raka vägen från Australien idag!! Finaste kläderna i bästa kvalitet! Åh det är som julafton att få öppna ett sånt paket verkligen❤️️ Så otroligt fina och mjuka och bra kläder och det känns extremt lyxigt eftersom det är kläder vi tyvärr aldrig själva skulle kunna köpa! Så glad och tacksam!
Tack finaste systeryster!



Fin!

En sån här tavla skulle vi gärna ha för Maja! Tycker den är så fin, en tavla som rymmer ens lilla bebis som nyfödd!



Tre från igår!


I skogen med min fina familj ❤️️
Ett överkroppspass på gymmet med bla 100  KB-swings, 100 stående KB enarmsrodd och massa dips på bänk.

Middag med Jen och Viktor! Tapas!!

Igen och igen

Vaknade upp efter en hemsk dröm. Mamma var inlagd någonstans och jag var med och satt med henne i sängen och vi fick beskedet att cancern nu även tagit över lungorna och att det inte fanns nåt mer att göra. Jag grät som ett barn och mamma var sådär lugn som hon även var i verkligheten även om hon var ledsen. Hatar de där drömmarna, när jag tvingas gå igenom den där känslostormen på nytt och vaknar med sorg i hjärtat. Det är olika versioner varje gång men summan är densamma, mamma kommer att dö och insikten slår till mig i ansiktet. Gud alltså vad jag skulle ge för att få ha mamma tillbaka i livet.


Tror Maja kände min sorg för hon ville vara nära och somnade om på mitt bröst (vilket verkligen aldrig händer längre, det var bara när hon var liten) och vi sov så till elva när Tommy väckte oss. Mina fina fina älsklingar, vad hade jag gjort utan dem ❤️️

Tre från idag


Efter en grötfrukost promenerade vi en sväng och stannade längst vägen och körde backintervaller och styrkeövningar.
Sen bakade vi pollykakor (Recept från bloggen Sweet and simpel) och after Eight-snittar (Recept från bloggen Baka med Frida).

Mellan baken myste vi i babygymmet. Där låg Maja hela tiden medan jag bakade, outtröttlig! :)

Lite halvseg tjej

Hej hopp!
Lite halvseg har jag varit senaste dagarna. Humöret har varit upp och ner och jag har varit känslig, ledsen och glad om vartannat. Men ffa lite lat. Orkar inte ta tag i golven som behöver dammsugas och i tisdags orkade ingen av oss laga middag tex. Jag ger mig själv den här veckan och nästa vecka räknar jag med att vara på banan igen. Har iaf tränat endel även om jag fått släpa mig till gymmet hehe. 

Har liksom mest bara velat mysa med Tommy (och Maja) när han kommit hem från jobbet. 


Men på dagarna har vi varit igång! I måndags promenerade vi med Julia och Leon och sen på eftermiddagen gick vi och mötte Tommy på jobbet och åkte tillsammans och kollade på ett hus (drömma får man). Tisdag var Tommy ledig så vi myste på morgonen och sen stack jag och M ner till cafet här på gården och mötte upp en av mina två mammagruppen. Jättetrevligt och vips hade det gått 2 timmar och vi gick tillbaka upp till Tommy. Sen kände jag mig jättehängig så Tommy fick åka själv och storhandla efter att jag sovit typ 1,5 timma. Men på kvällen sprang jag en runda och det var såååååå gött!!! Endorfinerna hörrni! Fy fasen vilken känsla det kan va alltså! Även om många löprundor är tunga och sega så är de där guldrundorna så jävla värt det. Kände mig som en helt ny människa efterÅt!

Igår var jag och bästa Emelie och Johanna på bio, barnvagnsbio. Det gick finfint och filmen (hallonbåtsflyktingen) var asroligt. Sen promenerade jag med dem en bit och sen gick vi vidare till MIO och pussade lite på Tommy ❤️️ sen hem och vila och laga middag och ett träningspass.

Idag började vi rätt tidigt. Har hunnit med grötfrukost, benpass på gymmet och dusch och ska snart käka lunch och sen iväg på en annan mammaträff på katedralcafet.

Ja det här blev ju ett extremt intressant inlägg hehe!
Hoppas ni har en fin vecka!
Tjipp

Blä

Skulle springa intervaller ikväll hade jag bestämt men det gick åt skogen. Andfådd som bara den och illamående och efter 7 intervaller gav jag upp. Väldigt besviken på mig själv, jag ger aldrig upp i vanliga fall men kroppen sa liksom ifrån. Så det blev ett axelpass som jag supersettade med lite coreövningar. Avslutade med 3x8 armhävningar på tå. Vill bli stark i armhävningar igen. 




Gjorde lasagne innan jag gick till gymmet så ska väl slänga i mig lite mat men först en dusch.
Tjipp

Vår helg!

Igår hade vi middagsbesök av härliga vänner och deras lilla son! Hederlig tacos till lördagsmys och resterna sv förra helgens daimcheesecake och pladder om allt från barn till husköp. Fint var det! 

Idag myste vi med pappan i huset tills han åkte till jobbet. Sen mötte vi upp finaste Emelie och Johanna och promenerade i stadsskogen! Sen promenerade vi hem via Slottsbacken (det är rn omväg för oss men hag har bestämt att jag ska gå den varje gång jag varit i stan om jag inte har bråttom hem. Den bränner alltid fint i lilla rumpan hehe


Och nu har vi myst i soffan en stund! Men nu är det dags att ta tag i matlagningen. Lasagne har mannen i huset önskat!


Saturday

En snorig liten tjej och en mami med huvudvärk. Men trots det har vi varit på 2-årskalas idag och efter lite fix här hemma får vi middagsgäster ikväll! Tacos och cola i goda vänners lag blir vår lördagskväll när Tommy kommer hem från jobbet. Ska bara tag tag i lite tvätt och städ först.... Medan majsan ligger och luftar lilla rumpan och sprattlar med benen som aldrig förr!
 

Kalasredo!



Motivationssvacka?

Åh har haft så segt att ta mig till gymmet i veckan. Lite motivationssvacka liksom. Är så ofantligt trött på mina extrakilon men orkar samtidigt inte göra något åt det. Vet ju att det kräver portionskontroll på vardagarna och bort med godsaker på helgen. Och inget mer bak om jag inte fixar att inte provsmaka. Men jag är helt enkelt inte motiverad. Just nu äter jag bra i vanlig ordning på vardagarna men äter ju väldigt mycket. Och det är så jäkla soft för jag har ju mer energi till både bebismys, aktiviteter och träning. Har ju alltid ätit mycket men så har jag ju inte direkt försökt minska i vikt på många år nu utan ätit för att ha energi och kunna träna hårt. Hatar kaloriunderskott för det suger och man har inte samma energi men samtidigt hatar jag träning och ffa löpning med dessa extrakilon som en jobbig ryggsäck. Och det sliter ju onödigt mycket på mina leder med. Ah well. Slutklagat för idag! Man får inte klaga på sånt man inte gör nåt åt hehe lite längre fram kommer jag ta tag i det... Jag blir iaf starkare, för jag kämpar på braaaaa med träningen! Heja mig! 






Aj

Glömde skenorna när jag gick till öppna förskolan igår och har nu skitnot i tumleden på ffa höger hand. Så jävla trött på denna smärta nu!

Maja har haft en extra snorig natt och vaknade både 03 och 06 för amning och nu lyfte jag över henne till mig så får hon ligga en liten stund på pappas kudde innan vi ska ta och kliva upp!



Hade en riktig Mysdag med Emelie och Johanna på en för oss ny öppen förskola igår! 
På kvällen var jag svintrött och på rätt dåligt humör av någon anledning men körde ändå mitt planerade benpass, heja heja!

Bebissnack

Idag på morgonen hastade vi iväg till vårdcentralen. Råkade somna om en stund för det var ju så skönt i sängen haha Iaf så var det dags för vägning och mätning. Var smånervös att hon inte skulle ha ökat så som hon ska eftersom hon numer ofta sover hela nätterna (!!!) Alltså från typ 22-06 sen ammar hon och så sover hon ett par timmar till. Så vi har haft lyxig helg med mycket sömn. Hoppas verkligen det fortsätter såhär. Hur som helst så hade hon ökat jättebra och går helt enligt sin kurva vilket innebär att vi inte kommer behöva väcka henne på natten och extra-mata som jag var lite rädd för (har ju hört andra som måste göra det). Hon har iaf hunnit bli 59 cm lång och väger 5560 gram. Tänk vad hon har växt vår lilla tjej som när hon kom bara var 44,5 cm lång och 2045 gram och var nere i 1800 gram som minst. Känns galet att tänka på!
 
Jahaaaaa vad mer? Jag ska ta och äta lite och kanske göra lite äppelmos och sen ska vi ta och promenera bort till stan och möta upp Emelie och Johanna och gå till en av kommunens öppna förskolor. Första gången så det blir spännande. I övrigt har vi en fullspäckad vecka framför oss med lunchbesök, tjejpyssel, hund/barnvagspromenad och klippning av mitt ytters slitna och tunna hår! 
 
Ha en fin måndag hörrni! Nu kööööör vi!
Kärlek.
Kvällen innan snittet, här sov vi. Bara det att jag inte sov en blund på hela natten.
 
 
 
Längesen nu. Vårt lilla lilla hjärta!
 

Men hej där superhelg!

Hade en superskön dag igår! Lugn morgon, bak av cheesecake, ett jävligt bra ryggpass plus biceps och core, powernap och sen middag med fina vänner! Idag har inte börjat sämre den. Morgonmys med familjen i sängen och nu har vi kommit ut till soffan framför Nyhetsmorgon. Maja sover stilla bredvid mig och Tommy är i duschen och jag njuter av lugnet.







Pappas tummar!
Älskade lilla sleepyhead ❤️️

Vääääldigt lyckligt lottad tjej!

Gissa vad som hände idag? Min älskade kille kom hem med två fredagspresenter till mig! Ett par vinterskor/kängor och en jättefin tröja från Esprit! Gud alltså, jag blev så glad och smickrad och kände mig så bortskämd ❤️️ Jag hade redan lagt bort tanken på nya skor i höst/vinter trots att de jag har är trasiga i sulan, eftersom ekonomin är lite tight nu när jag är mammaledig och vi inte vill lägga pengar på onödiga saker. Ja så ni fattar ju, den här fredag är ännu mer en superfredag nu! Dessutom fick jag till ett asbra pass på gymmet idag! Tog god tid på mig och körde håååårt!

Jag är så glad❤️️





 

Vilken superfredag!

Började dagen vid åtta med frukost i soffan framför Nyhetsmorgon i vanlig ordning. Sen promenerade vi till svartbäckens vårdcentral på efterträff med föräldrautbildningsdeltagarna. Jättetrevligt! Sen hem och äta lunch. Sen satt Maja i babysittern medan hag gjorde rn egen granola och bakade en ny sorts kakor och städade lägenheten! Nu myser vi i soffan och väntar på pappan som slutar tidigt idag!! När han kommer hem tänkte jag sticka till gymmet en sväng. Sen freeeeedagsmys! Åh vad det är mysigt och lyxigt med denna mammaledighet ändå. Känner tacksamhet för varje dag man får ha det såhär mysigt och lyxigt.






Mystjejen


Somnade en liten stund ❤️️

I Will tell your story when you're gone

Mammas födelsedag idag. Grattis mamma, tänker på dig lite extra mycket just idag ❤️️

Ett stort leende från min lilla tjej till sin mormor.