Glad första advent!




Lite sjukstuga

Igår mådde jag lite risigt när jag vaknade men tänkte att det skulle gå över så jag och Majsan stack ut på en promenix med Julia och Leon i den dimmiga dagen. Blev en bra lång promenad ut mot högarna innan vi gick hem till oss och värmde oss med te och tjejsnack! Verkligen en härlig onsdag bara det attnär de gått hem slocknade jag och Maja i soffan i 2 timmar och sen när vi vakna till kände jag mig risig och det visade sig att jag hade lite feber (!!!) vilket jag verkligen aldrig har. Vi skulle varit och grattat Linnea i efterskott på 2-årsdagen men med värk i hela kroppen och feber ville jag inte utmana ödet och smitta dem eller förvärra för mig själv.

Idag har jag först promenerat med Jempa innan lunch och sen med Emelie och hennes Johanna innan en tur till öppna förskolan!
Nya favoritleksaken!
Äntligen passar den!! (Från Helen i Australien)
man ska inte behöva frysa! Finmössan stickad av moster i Värmland!
nybadad!
Pannbiff är så jäkla gott!!
hann inte med gymmet ikväll så det blev ett gäng coreövningar på mattan här hemma istället medan Tommy var på innebandyn!

Idag är det vår dag!

Ett år har gått sen den där eftermiddagen i Noosa Nationalpark när jag promenerade med storasyster och du plötsligt dök upp vid Hells gate och friade till mig. Så fint och romantiskt! Sen promenerade vi längst havet in till TeaTree, min favoritstrand där Brett och Helen väntade med frukt och bubbel. Ett sånt fint och lyckligt minne som jag alltid kommer bära med mig ❤️️ Nu under småbarnstiden när det emellanåt är lite kämpigt plockar jag fram det där fina minnet och tackar livet för att jag träffade dig den där kvällen på Harrys för 3.5 år sedan!
Jag älskar dig!


Eftersom vi inte är hemma ikväll så firade vi vår dag igår med finmiddag och mys❤️️


Lately

Förra veckan var ingen supervecka riktigt. Har haft lite 'sakna mamma så det skär ända in i benmärgen-eftermiddagar'. Gråtit en stund varje eftermiddag när jag och Maja varit ensamma hemma. Varje gång när Maja ser mig gråta tittar hon lite undrande på mig och sen spricker hon upp i det charmigaste av leenden. Vad skulle jag göra utan min lilla solstråle? ❤️️

Åh det finns så mycket jag vill fråga, så mycket kärlek jag vill ge, så mycket saknad jag vill slippa undan och en varm mammafamn jag vill gömma mig i. Det är alltid såhär när höstmörkret kommer och julen närmar sig. Saknar extra extra mycket och minns den sista julen och gråter extra mycket.

Jag är så evigt trött på den där stora sorgen som har byggt bo i mitt hjärta. 

När jag tog kontakt med en psykolog första gången var ett par månader efter att mamma gått bort. Då kom jag till henne med en så otroligt stark tro om att bara jag bearbetade det hela ordentligt så skulle jag kunna gå vidare sen. Det tog lång tid hos psykologen innan jag kom till insikt med att det inte fanns något 'gå vidare och släppa sorgen' utan bara olika sätt att hantera det. Numera vet jag att sorgen och saknaden är en del av mig, precis som alla minnena. Det är en del som väldigt mycket gör mig till den jag är idag. 

Jag kommer aldrig  glömma, aldrig sluta sakna, aldrig sluta gråta och aldrig sluta älska min mamma. Den bästa mamman i hela världen.

Hej hopp!

Har haft en sån himla härlig måndag! Började dagen med att jogga (!) till BVC då vi var lite sent ute hehe Väl där mätte hon nästan 65 cm lång vilket innebär att hon dragit iväg lite på längden! Efter det mötte vi upp Julia och hennes lilla Leon och vi promenerade in till stan till affären Papper som har utförsäljning och 70% på allt! Heaven för två pysseltokiga mamnalediga tjejer hehe efter shoppingen där gick vi till Broströms och käkade god lunch och satt och snacka inne i värmen och gick en runda i den mysiga affären bredvid. Sen tog vi den regniga promenaden hem. 

Väl hemma tog jag te och satte mig i soffan med lilltjejen en stund. Nu ska jag snart börja förbereda maten. Lade kyckling i egengjord marinad imorse och ska förbereda sallad och Tzatsiki och potatis/grönsaker i ugn så kan jag sticka till gymmet när Tommy kommer hem, innan middagen :)

Men helgen då! Jättefin men ganska fullspäckad helg! Fredagskvällen var fylld av mys och tacos och idol. Lördag kom Linda och hennes superglada och fina son Ruben hit från Gävle och hälsade på mig och Jen. Hade en jättefin dag med dem, käkade lunch och uppdaterade oss om varandras liv. Kvällen var vi hos Jennie, Martin och Alba och åt supergod middag och skrattade mer än jag gjort på jäkligt länge!! Spelade 'Ryktet går' tror jag det hette. Så jäkla kul!!! Maja sov största delen av kvällen och det var en allmänt härlig kväll som jag kommer minnas och vi styrde inte kosan hemåt förrän närmare ettiden tror jag.

Söndagen var det ettårskalas för våra vänners son vilket var himlans mysigt! Efter fika och snack så åkte vi tillbaka in till stan och letade matstol åt Maja. Såååå svårt! Nästan alla säljer bara den där TrippTrapp-stolen. Alla har ju den men varken jag eller T tycker den är särskilt snygg. Vi vet med förnuftet att den är både säker och bra på många vis men samtidigt är det svårmotiverat att köpa en stol för 2000 spänn som man inte ens tycker är snygg hehe Blir nog blocket isf eller någon helt annan stol. Har sett endel fina men de är ju också rätt dyra. Tänk en i valnöt tex, skulle jag gärna ta! Som någon av dessa: 
Den i valnöt!

En lite snyggare variant men samma funktion som TrippTrapp.

Den är rätt fin med!

den lite mer gammaldags är fin!

Den stolen är fin med.

Funderar annars på en gammal hederlig HokusPokus (ovan) som både jag och T hade när vi växte upp haha Roligt när man kan vända på den och lite retrokänsla! Och den finns i massor av färgkombinationer!

Ah well, i-landsproblem deluxe. Hur som helst behöver en matstol införskaffas inom det närmaste eftersom det blir en hel del gröt osv och vi vill direkt vänja henne vid att mat äts vid matbordet! Får väl se om det blir ett akutbesök på Ikea endera dagen helt enkelt hehe

Nog om det! 

Söndagen bjöd på film och allmänt söndagsmys!


Hoppas ni har en fiiiiiiin måndag med!
Tjipp

PS Alla bilder är framgooglade! 

Dukningen

Glömde visa bilder på dukningen på dopet tror jag




Nåt annat. Har haft en superhelg! Men mer om det en annan dag!
Tjipp

Fredagsfeeling

Vaknade inte förrän efter nio idag och igår vaknade vi tio! Har dessutom haft en bra natt med bara en amning vid 6-tiden (om än en lite osmidig läggning med en tjej som inte somna förrän närmare elva, men man måste ju fokusera på det som är bra)! Har haft en himla bra och rolig vecka utan dopstress. Hängt mycket med andra mammor och barn. I onsdags var jag med Julia och Sanna och deras pojkar på biblioteket och lånade lite böcker åt Maja. Har som föresats att läsa mer för Maja för det ska visst vara bra. Hittills har det väl gått sådär, vi busar mest, men lite då och då blir det av iaf och hon visar iaf intresse! På kvällen i onsdags promenerade vi med Jen och sen tränade jag senare.

Igår promenerade vi till Emelie och Johanna för att promenera med dem tillbaka till Luthagen och öppna förskolan. Sen på kvällen tränade jag rygg och lagade pannbiff och potatismos (favoritmat!!). Tommy var på innebandy. 





Och idag är det fredag!! Ska städa här hemma och så tänkte jag försöka få in lite träning om det hinns. Annars får det väl bli när Tommy kommer hem från jobbet. Tacomys och idol med familjen ikväll! Läääääängtar❤️️
Börjar dagen med blåbärsgröt framför Malou!

Tisdag!

Spenderat förmiddagen med Sanna och Julia och deras småkillar. Först promenerade vi till Pelle Svanslös öppna förskola för sångstund och sen vidare ner på stan en sväng. 

Kom hem lagom till att magen skrek efter lunch och efter lite vila i soffan körde jag ett träningspass på mattan. Blev 10 set tabata med olika övningar och blev riktigt svettigt! Uthålligheten blir bättre och bättre och idag körde jag med minimal vila mellan seten. Kände mig jätteglad att jag körde passet. Har ju lite svårare att få träningen gjord här hemma än om jag går till gymmet. Så heja mig! Hehe




Dagen idag!

Började dagen med en promenad med en av mammorna i föräldragruppen vi tillhörde innan Maja kom. Hon bor i huset bredvid så det var smidigt! Efter ett par timmar ute i friska luften och med en massa prat kom vi hem och käkade lunch innan vi stack iväg på mammaträff hemma hos en av mammorna i mammagruppen. Det bjöds på afternoontea med scones och ännu mer snack!

När Tommy kom hem gick jag till gymmet och körde ett benpass. Mitt ena knä krånglade lite så jag fick välja ut övningar som inte belastade knäna så mycket. Avslutade med dynamiska plankövningar. Sen lagade jag älgbiff, Tzatsiki och rostad potatis och grönsaker i ugn, såååååå gott!! Perfekt måndagsmat!






Imorrn vankas besök på Pelle Svanslös öppna förskola med några av mammorna i mammagruppen.

Men nu sooooova!

PS!

Vi saknade ju er som blev sjuka och inte kunde komma med! Helena, Peter och fina lilla Ellen samt Kicchi och Isaac! Hoppas ni kryar på er fort ❤️️

Och älskade, finaste mormor och morfar som inte orkade åka så långt ❤️️

Och givetvis bästa familjen Lindell/Enright samt pappa Lennart i Australien ❤️️

Fantastisk helg

Vi har haft en sån fantastisk helg och en toppen-dopdag Med fina vänner och familj ❤️️ Så glad att de alla tog sin tid och energi och kom och firade Majas dag med oss, det betyder ju så himla mycket. Det är ju trots allt något som bara händer en gång i livet och den dagen ville vi givetvis fira med alla våra närmaste. Inte nog med att vänner och familj prioriterade vår dag och åkte 8 timmar bil på en dag för oss och kom från alla håll och kanter, Dessutom fick hon så himla himla fina presenter! Kände mig alldeles rusig och lycklig vid dagens slut och somnade så gott! (Maja med som somnade redan halv åtta! )







Idag började vi dagen med att promenera med Jonas, Em och Kevin bort till Mats och Gunnels hotell för att bli bortskämda med stt bli bjudna på hotellfrukost. Efter det promenerade vi hem från stan och Em och Jonas packade och sen for de tre hemåt. Så glad över att ha haft dem här i helgen. Det kändes också som att Kevin och Maja blir mer och mer medvetna om varann och börjar kunna tycka det är lite kul! 
Resten av dagen har vi vilat (läs:jag och Maja sov ett par timmar, Maja låg på min arm) och ätit tacos, godis och sett film. Nu har vi lagt Maja och tänkte se en film till innan vi ska sova och ny vecka drar igång!

Nu är det all in på inget socker fram till jul, min kropp behöver det efter all bak-frossa senaste veckorna (läs:månaderna hehe). Blir så sablans trött och seg av socker och humöret går upp och ned. Tommy hänger på och skippar sockret i veckorna iaf! Heja på mig, nu ska sockersuget bort!
Overallen från Molo är doppresent fr Johan, Kicchi, Noah och Isaac! 


Bus!
Mysigaste mössan stickad av fina moster i Värmland!!

Gröööööt!!
Klänning, doppresent fr Madde, Fredrik och Krut!
Majsan och morbror Johan!

Äre motivationen som är på väg tillbaka månne?

Den här veckans träning har varit så himla bra! Har inte behövt släpa mig dit och passen har känts både självklara och roliga och jag börjar nå vikterna jag hade innan grav. Fint men bågar inte ropa hej förrän jag är över ån. Hoppas dock såklart att det är den älskade motivationen som är på återtåg.



Har haft besök av Ts pappa och tjej ikväll men nu är det banne mig dags att sova, extremt trött!
Natti

Övar

Lillan ligger i spjälsängen och småpratar och sparkar och vi övar på att hon ska somna själv. Ibland lyckas det bra, andra gånger mindre bra. Vill ju helst att hon ska kunna somna själv och inte vara beroende av bröstet. Nuförtiden somnar hon ofta i sin pappas famn och vi lyfter in henne men ibland även vid bröstet, särskilt när jag själv är trött och vill få henne att somna snabbt hehe 

Träningen gick asbra idag! Sprang intervaller i 20 (!) minuter vilket verkligen är lång tid att maxa för mig. Först 60/30 i 10 min (14,2 km/h) sen 30/30 (16,2 km/h)i 10 minuter. Efter nedvarvning och stretch körde jag sen ett ordentligt ryggpass. Känner mig jättenöjd! 

Imorrn har vi lite roliga och spännande grejer på agendan! 
Natti natt



Måndagspass

Behövde inte släpa mig till gymmet idag! Fraaaamsteg! Körde ett benpass tills benen var heeeelt skakiga (5 övningar, 4 set på varje) och sen körde jag 3 coreövningar med 3 set på varje plus stretch. Göööööttigt! Sen tacos till middag eftersom vi missade myset i fredags.
Nu har jag lagt Maja och det är dags för lite egentid för föräldrarna! 
Tjarååååå!



Fullspäckad helg!

Helgen har varit fullspäckad och fin! Och kanske lite slö. I fredags var ju T på AW så jag och Majsan var ensamma hemma och myste. Lördagen var vi rätt trötta efter flera uppvak för amning på natten eftersom Maja är så snorig just nu. Vi hann iaf med ett axelpass på gymmet och lite bak innan T kom hem och det var dags att styra hem till Sigrid och Mattis för gooooo mat och härligt häng! Mysig kväll!!

Lördagsnatten var även den lite rörig så på söndagen sov vi två timmar i soffan efter att vi vinkat av världens bästa pappa och pojkvän ❤️️ Men först firade vi förstås Tommy med frukost på sängen och lite extra kärlek sådär på hans första fars dag som pappa. Efter förmiddagsluren Tog jag äntligen tag i barnrummet och började rensa lite där vilket jag tänkt fortsätta med idag. Har dock inte tagit oss ur soffan än om jag ska va ärlig hehe Vi återhämtar oss efter den fullspäckade helgen! Iaf så promenerade vi och mötte Sara igår eftermiddag och så promenerade vi tillsammans hem till dem för söndagsmiddag (Tommy kom med bilen när han sluta jobbet) och häng vilket var supermysigt i vanlig ordning. Bästa avslutet på en fin helg ni vet! Förresten joggade jag hem efter middagen igår med marängsuisse som bränsle i magen hehe kändes som ett bra sätt att avsluta en mindre aktiv vecka på. Har iaf fått ihop lite träning: 
Måndag: 5,7 km löpning (ehm snarare jogg kanske)
Tisdag: Utomhusgymmet + promenad
Onsdag: vila (6 km promenad m kusinen)
Torsdag: ben, rumpa, core
Fredag: rygg, triceps
Lördag: axlar
Söndag: promenad 5km, löpning 5 km

Försöker att få in någon slags träning varje dag även om det bara är nåt litet som ett axelpass eller en 5 km jogg. Räknar inte promenaderna som träning men tycker det är skönt att få in endel promenader med, gärna med sällskap av vän eller pod!




Bra att storstäda ibland. Man kan göra riktiga fynd!


Man kan nästan se vart det varit mörkare partier hehe och vart det var mer backigt.

Vår morgon ❤️️

Första fars dag som pappa

Du är verkligen världens finaste pappa till vår lilla tjej ❤️️ Jag älskar dig mer än jag trodde var möjligt att älska en annan människa. Maja är lyckligt lottad att ha dig som sin pappa!
❤️️

Vår fredag

Två stycken väldigt slöa tjejer här hemma idag. Stack och tränade innan Tommy jobbade imorse, ett rygg- och tricepspass. Sen bakade jag en omgång after eight-snittar och Majsan satt i babysittern. Sen la vi oss i soffan och somnade och sov ett par timmar. Sååå trötta. Lilltjejen är lite förkyld igen och därmed lite extra trött och själv sover jag inte då bra när hon är förkyld, vaknar av minsta lilla rörelse och vill gärna kolla att hon kan andas trots allt snor. 



Ikväll är vi ensamma hemma för Tommy ska ut med grabbarna på lagret. Hoppas på en lugn kväll och en inte allt för gnällig lilltjej. Tänker mig lite popcorn till idol sen men först hoppas jag den jävla huvudvärken försvinner (troligtvis ett resultat av allt socker vid baket i förmiddags hehe).

Det bäääästa med denna fredag är att det låg att paket i brevlådan adresserat till mig hela vägen från Australien! Däri låg två toppar från Lorna Jane (mitt all time favorit-träningsmärke) och var från min fina syster som ville muntra upp mig och ge mig en liten motivationskick nu när jag helt verkar ha tappat bort min passion och motivation för träningen. Det låg även ett jättefint och kärleksfullt kort däri. Gud alltså, finaste finaste storasyster ❤️️ Saknar dig mer än du kan förstå. Paketet gjorde den här trötta fredagen 200 % bättre!!




Bilderna blev inte så bra eftersom det var mörkt men ändå! ❤️️

Hej hopp!

Vädret är inte superkul idag ni! 
Idag är Tommy ledig vilket innebar sovmorgon, frukost, gymmet för min del, fika med mammorna hemma hos Julia medan Tommy var hos Jerker och bytte till vinterdäck, besök av prästen och nu lagar jag lånkokande köttgryta och Tommy är och storhandlar. Vilken torsdag ändå! Prästen var för övrigt en ung tjej som var både varm och jättetrevlig. Känns toppen! Nu ligger lilltjejen och sover bredvid mig i soffan, köttgrytan puttrar och vi väntar på att Tommy ska komma hem ❤️️





Italian night!

Ikväll har jag träffat tjejerna och då passade vi på att ha italiensk afton och prova de olika produkterna från Zetas Antipasto-sortiment. Jag är med i en kampanj för buzzador då jag fick möjlighet att prova de produkterna gratis och sen säga vad jag tyckte om det. Det var mycket uppskattat av vännerna och det var tomt i princip alla burkar efteråt! Älskade verkligen kronärtskockspastan! Yuuum! Kan varmt rekomendera sortimentet måste jag säga! Sen pysslade vi och tjejerna hjälpte mig göra lite pompoms till dopet och jag fick en massa burkar att göra till ljuslyktor. Majsan var hemma hos Tommy under tiden. Bra tisdagskväll helt enkelt!






Får det lov att vara lite gröt?


Mums mamma! Jag tar lite till! 

Ny vecka, nya tag!

Har haft en riktig superhelg och idag känner vi oss lite slöa! Kom inte i säng förrän vid midnatt (Maja somna dock vid 21) och idag vaknade vi efter 9! Så nu ligger vi framför Nyhetsmorgon och jag ska ta och styra upp lite frukost innan vi tar tag i den här dagen. Dagen är oplanerad men jag behöver komma igång med pajbakningen inför dopet plus att vi skulle behöva inhandla några grejer till pyssel inför dopet. Eventuellt en promenad med Emelie men det beror på om det passade för dem. Kanske tar kanske jag och Maja en promenad upp till Gränby till panduro!

Veckan i övrigt är rätt bokad! Imorrn promenad med en annan mamma på dagen och på kvällen pyssel med tjejerna ute hos Stina. Onsdag ska jag träffa min kusin som jag inte träffat på drygt 15 år! Sen på eftermiddagen ska vi till biblioteket med mammagruppen. Torsdag är Tommy ledig så då kommer prästen på besök inför dopet, på kvällen promenad med Jen och egentligen skulle vi också fikat hemma hos Julia med mammagruppen men det hinner vi inte :/ Fredag är oplanerad och blir nog en bakdag i vanlig ordning! Tror på en fin vecka och hoppas på lite mer träningsmotivation.

Nehepp, dags att ta tag i dagen!
Tjipp





Igååååår!

Hade en ganska slö familjedag igår bortsett från att jag sprang ner och körde ett pass på gymmet (ett svettigt och braaa sådant!! Trots att jag från början var så otaggad). Sen förberedde vi lite smårätter och drog iväg till Jennie, Martin och Alba för tapaskväll! Även Emelie, Gustaf och Johanna var där! Mys och så jäääkla Mkt god mat!


(Inte så bra bilder hehe)

Och idag fick vi sovmorgon och lilltjejen vakna inte förrän halv elva efter en amning vid halv åtta (kom ju inte i säng förrän efter midnatt så inte så konstigt)). Har hunnit köra ett gympass och ska snart möta upp tjejerna på Radisson för brunch och för att fira finaste Stinas födelsedag! Jag ska va barnfri!! Hoppas det går bra! 

Tjipp