The year of 2009 - Part 2

MARS - "Förändring"

Månaden som jag fyllde det storartade 25 år och det hela firades i min bästa Jen´s sällskap. Hon kom farandes från Härnta och det firades kungligt att jag blivit stor flicka. Förfest i Blom´s lya med vidare härj på Ankan.

Fredag




Lördag

Jag hade ett och annat meltdown som mamma och Mats fick plocka upp bitarna efter. Särskilt minns jag ett jag hade efter att jag varit på arbetsförmedlingen. Fy fan vad jag hatade det stället. Tur att jag strax därefter fick ett jobb.

Jag såg Män som hatar kvinnor med King.


Jag fortsatte att gå timtals-långa promenader, åt dåligt, tränade inget men festade titt som tätt.

Hånglade med en gammal pojkvän från mellanstadiet mitt under en dimmig kväll på Harrys.

Jag jobbade en dag på hemtjänsten och åt oftast älgkött om kvällarna. Jag var bortskämd under den här tiden med Mats fantastiska mat.

Jag började följa Liverpools resa i ligan för att kunna updatera X som var på sydligare breddgrader och inte alltid kunde hålla sig updaterad.

Jag var på en intervju i Gävle och stannade en natt hos Bindan i Hoffan. Dagen därefter drog jag iväg på en andra intervju i Simrishamn. Efter en hel natt på tåget skulle jag intervjuas och blev även erbjuden vikariatet och den begärda lönen. Jag var nollställd när jag vandrade genom ett grådisigt Simrishamn i mitten av mars. Jag velade ett par dagar innan jag beslutade mig för att ta det, samtidigt som jag bestämde mig för att tacka nej till erbjudandet i Gävle.

De ringde från Gävle sjukhus ang intervjun jag varit på i januari och erbjöd mig ett års vikariat. Jag tackade nej även till detta.

Jag var lite nedstämd över att än en gång behöva lämna nära och kära och framför allt familjen. Jag hade hoppats på något närmare hem för att kunna komma hem oftare och jag minns att det var ett jävligt jobbigt beslut att ta.

Jag hade politiska diskussioner mitt i nattens dimma på Harrys.

Jag klippte mig och provade klänningar samma dag som jag tackade nej och ja till jobben i Simpan och Gävle.



Jag väntade och längtade.

Jag åt avskedsmiddag med familjen och X på Killingen min sista helg i värmland.

King fyllde år och den stora dagen spenderade han med bio i mitt sällskap!


Jag fixade tågbiljett och boende direkt och veckan efter intervjun tog jag min back-pack på ryggen och drog till Skåne. Andra dagen på jobbet öste snön ner och det var ett smärre snökaos.

Mr P kontaktade mig och vi var på fika-dejt. Han lärde mig spela backgamon den kvällen.

Såhär brukade det se ut på bordet.

Jag började äntligen gymma igen och det var sjukt skönt.


Jag var på min första fest i Simrishamn och drog av en härlig brakfylla. Vaknade med nya bekanta, lustiga meddelanden och nya nr på mobilen. Classy. Hade en helt fantastiskt kul kväll! Träffade flera av de fina vännerna i Simpan första gången!

Mars var en månad som började lite slött och jobbigt och var förvirrande och oviss på många sätt. Men när det väl blev dags att byta jobb och miljö blev allt plötsligt spännande och jag mådde jävligt bra i slutet av månaden. Jag älskade utmaningen i att lära mig allt nytt, känna att jag hade bra kollegor och lära känna nytt folk. Jag kunde vara vem jag ville och jag kunde klara vad som helst.

APRIL "Loving life"

Början av månaden var fin och jag gick långa promenader vid havet och tröttnade aldrig på den helt fantastiska utsikten.


Jag gick till gymmet i bara tröja, utan jacka för första gången under 2009.

Jag kollade på en fin lgh nära hamnen som jag var sugen på att ta. Men beslutade mig för att inte göra det. Allt var för ovisst.

Jag var på en utbildning i Websesam i Kristianstad.

Jag hängde mycket med Mr P och det blev ett gäng fikor och middagar på Bykarns och fler Toast Diablo än jag kan räkna på ena handen. Åt på samma ställe den mest underbara chokladkaka jag någonsin smakat.

Vi spelade boule i Brantevik och jag träffade Max för första gången.

Jag gillade att sitta på klipporna vid havet och filosofera och läsa om helgförmiddagarna.



Jag fortsatte att fundera mycket kring saker som inte hade med Simpan och jobbet att göra. Gjorde dock mitt allra bästa för att stänga ute alla tankar.

Jag fick ett samtal mitt i natten som fick mig ur balans och jag grät för första gången över en grabb. Men mest grät jag över mig och att jag hatade att känna allt det jag kände.

Jag och Mr P gick upp till toppen av Stens huvud och utsikten var fantastisk.

Jag var med och grillade vid vårhallarna för första gången. Vi spelade brännboll och fotboll och frös helt fantastiskt mycket.

Jag var hemma några dagar över påsk och inget blev egentligen som jag tänkt mig.

Mats kastade bort mina älskade converse!


Mr P tog mig till Ystad för första gången och jag köpte en gammal cykel vid ett hus efter vägen under samma tripp.


Jag använde jeansjackan som jag fick av mamma i födelsedagspresent jättemycket under den månaden.


Jag försökte motivera mig själv till att avsluta destruktiva relationer och fokusera på här och nu. Det gick inte så bra.

Jag fortsatte att följa Liverpools vinster och förluster via aftonbladets live-update trots att jag inte längre var tvungen.

Jag var i GBG på stor "Leva och fungera"-mässa med jobbet. En riktig heldag!

Jag åt årets första mjukglass i ihamnen.


Jag avslutade månaden med att dra till Uppsala för att fira Valborg med Jempan!

Ja, April var en fantastisk månad på många sätt. Vi gjorde så mycket och det hände så mycket kul. Det var fint väder nästan hela tiden och vi cruisade mycket i Mr P´s bil. Jag var hemma på påsk och det var kul att träffa familjen, i övrigt blev inget som jag tänkt och jag åkte därifrån besviken på många sätt, trots att jag egentligen inte haft några förhoppningar ens från början. Ett samtal i mitten av månaden fick mig att ändra mina prioriteringar. Jag älskade att möta de första vårdagarna i Simpan i goda vänners lag, det gjorde jag verkligen.









 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback