Balkongen!!

Det hade växt endel på balkongen under vår frånvaro! (Tack vare våra snälla vänner som vattnade åt oss såklart!)




Det vi odlat är snackpaprika, gul squash, potatis, coctailtomater, busktomater, gula tomater och så har vi fått chilli! Och så blommorna i balkonglådorna som också växt på fint! Nyckeln är att satsa på en riktigt bra jord tror jag!

Today!

Har varit på kontroll på NEO med lilltjejen idag och de var supernöjda med henne! Hon har tagit ett stort skutt på viktkurvan, från 2085 i fredags till 2265 idag! Toppen toppen verkligen! Och i övrigt är hon pigg och hungrig ofta och ammar vid i princip varje måltid och då kompletterar vi med sonden. Om det fortsätter såhär bra så kommer hon inte behöva ha sonden mer än ett par veckor till. Hoppas hoppas :D

Mamman är också på bättringsvägen! Blodtrycket låg fint idag och jag får sluta med blodtrycksmedicinen och så är det ny koll på onsdag.

Jag promenerade hem från BM och efter liten powernap med lillan så blev det middag som mannen lagat, nämligen tjockpannkaka. Yum!!

Braaaa måndag som ni hör!

Special-tjockpannkaka gjord i stekpanna av mannen. Skitgott!




Köttbullar med fullkornspasta var gårdagens middag, också väääldigt gott!!

Sunday Funday!

Har varit ännu en lugn dag för familjen Alexandersson/Jonasson. Jag hade Maja 04 och 07 och sen tog Tommy över vid 9 så jag dov några timmar. Sen har vi mest myst i soffan och för en liten stund sen tog vi en liten promenad. Det blev bara en kortis för lillan hann bli hungrig och klockan närmade sig matdaga. Skönt att komma ut som alltid ändå!

Formcheck. (Tacka vet jag hög midja på brallor hehe)  Längtar efter att få börja träna och komma tillbaka i form! Är Dick evigt glad över att det mesta överflödiga var vatten som släppte redan första veckan! Ska börja förbereda för träning genom andningsövningar ur Olga Rönnblads bok, träning för nyblivna mammor. Knipövningar har jag gjort genom hela grav och fortsatte direkt när jag låg på uppvaket så det är en bra grund. Börja från grunden och jobba sig uppåt, så får det bli! Och ingen stress, nu ska jag njuta av att bara vara mamma till världens finaste lilla tjej💕

Hej hej säger Maja! Redo för promenad förut.


Premiärturen!

I eftermiddag har jag och lilla familjen varit ute på premiärtur med vagnen. Maja som ätit ordentligt innan somnade som en stock och sov hela tiden. Hon verkade gilla vagnen! Mysig promenad blev det!









Äntligen hemma!

Vi är hemma! Efter många om och men (taxin från Gävle var en timme sen. Vårt bilbatteri hade dött så Tommy fick med Tompas hjälp åka och köpa ett nytt medan jag och Maja var på Neo och blev inskrivna) så kom vi hem igår eftermiddag! Underbart underbart❤️️ Dessutom möttes vi av en hel drös presenter inklusive jättefina minikläder, babynest och dekoration av Majas säng. Åh Gud, blev sååå glada! Vi har så fantastiska vänner❤️️ Plus att Sara och Tompa hållit koll på lägenheten och rensat kylen åt oss och hållit balkongen levande och jättefin. Vad gjorde man utan sina vänner alltså? Känner mig så lyckligt lottad att vi har så mycket fina vänner omkring oss!! 

Hade tacokväll igår och soffmys vi tre. Och så fick vi ett litet besök av Sara, Tompa, Noah och Tuva, supermysigt såklart!

Inattfick jag sova mellan 02 och 10 med bara ett upphopp för amning. Snällaste snällaste pojkvän❤️️ Nu har han gått och lagt sig så jag har ammat och sondat Majis och nu ligger hon och sussar på mitt bröst, hud mot hud. När Tommy vaknar får en av oss springa ner till Ica och köpa frulle. Magen kurrar efter amning och bara ett äpple i magen. 
Tror Maja tycker om att ha kommit hem, det känns så. 
Livet❤️️

Ha en fin lördag!






Redo för hemfärd

Idag har pappan varit och inhandlat en ny fin outfit som lilltjejen ska ha när vi åker hem! Det var bara på polarn och pyret som det finns riktigt små kläder så då fick vi lyxa lite med en outfit därifrån. Så fina grejer blev det, han kan han, älskling! 



Hemgång?

Vågar knappt uttala det ifall det inte blir så då men planen är att vi åker hem till Uppsala imorrn. Det bestämdes redan i tisdags men ni vet hur man är, vågar inte ropa hej förrän man är över ån. Vår lilla tjej fortsätter att växa och öka i vikt och idag klev vi över 2 kg-strecket och imorgon gissar jag att hon är tillbaka uppe på födelsevikten! Vi kämpar på med amningen, jag och Maja och (peppar peppar) igår och idag har det gått riktigt bra när vi tagit hjälp av en amningsnapp. Sååå glad över det för vi hoppas ju att sonden ska slippa bli så långvarig. Med mitt blodtryck är det sådär men vid 10 ska jag träffa läkaren och göra upp en uppföljningsplan för när jag kommer tillbaka till Uppis.

Sitter vid frukostbordet och tittar på de två viktigaste personerna i mitt liv när de sover här bredvid. Själv har jag redan hunnit med amning och pumpning och läkarbesök! 

Nu ska jag gå och lägga mig bredvid dem ❤️️

Hoppas ni har en fin vecka!!





Nybliven mamma

De senaste två veckorna har verkligen varit omvälvande. Allt hände på en gång och det har tagit lite tid att landa i allt. Allt från att först bli sådär sjuk. Förstod nog nästan inte då hur dålig jag var. Sen blev det ju väldigt dåligt väldigt snabbt. Sista två dagarna på Ackis låg jag med Tommy i ett nedsläckt rum och försökte att bara fungera. Sköterskorna var inne hos oss och kollade mitt blodtryck hela tiden och det var olika typer av mediciner hela tiden. Från att ha hållit sig undan från allt vad tabletter heter under hela graviditeten till att de sista dagarna pumpas full med dem. Blodtrycket var alldeles för högt, huvudet sprängde och ögonen orkade inte med ljuset. Grav havandeskapsförgiftning som läkaren kallade det en natt när han kom in till oss. Eller läkaren? En av alla läkare. 

Och sen hastigt och lustigt beställdes en ambulans för transport till Gävle på lördag kväll för tidig söndag morgon skulle det bli akut kejsarsnitt. Ackis var fullt så det fanns ingen chans att få göra det på plats. In i ambulansen, sol i ögonen, mer tabletter, blodtryckskontroll flera gånger i ambulansen, många tårar och ett krampaktigt tag om Tommys hand. 

När vi äntligen kom fram strömmade tårarna ner när snäll personal tog emot oss och försiktigt hjälpte mig att byta till den mjuka vita sjukhusskjortan som jag sedan bodde i flera dagar efter det. Sen fick vi ligga i ett sterilt rum och försöka sova men jag sov inte en blund. Skärrad inför vad som komma skulle. Gjorde upp en plan i huvudet om hur jag skulle ta mig igenom det steg för steg. 

Spruträdd som jag är så var ryggmärgsbedövningen en av de hinder jag skulle ta mig igenom, likaså att få en kateter. Men som i en dimma tog jag mig igenom alltihop inklusive kejsarsnittet. Hann få en skymt av min lilla tjej i sin pappas stolta och lyckliga famn medan jag låg på operationsbordet, precis innan jag började spy åt alla håll. Sen var de borta. När jag sytts igen rullades jag in på intensiven för att vänta på att bedövningen skulle gå ur och för att de skulle kunna ha mig under uppsikt, hela tiden uppkopplad på en skärm. Låg där klarvaken och längtade efter mina två hjärtan ❤️️ 

Efter en stund kom Tommy upp. Han hade tårar i ögonen när han kysste mig och jag förstod att snittet hade varit kanske ännu jobbigare för honom. Han hörde ju allt de pratade om och såg hur de slet i min mage och hörde att jag förlorade mycket blod under operationen. Jag försäkrade honom om att jag mådde bra och han försäkrade mig om att Maja mådde bra och var perfekt. Sen gick han till vår tjej igen. Jag var kvar flera timmar till för översyn innan jag fick komma ner till BB och inte förrän 21 på kvällen blev jag skjutsad i min säng ner till vår finaste lilla Maja. Kärlek❤️️ Tommy var så fin och lugn med henne från första stund och den bästa tryggheten i det. Precis som han har varit min klippa genom allt det här. Han låg och höll om mig i ett mörkt rum timme efter timme, han hämtade sånt jag behövde hemma, köpte frukt jag tycker om och pussade på mig och hjälpte mig att andas när kropp och psyke inte riktigt orkade. Blir helt tårögd när jag tänker på vilken fantastisk kille jag har och vilken fantastisk pappa han är och alltid kommer att vara. Kärleken i det är oändlig. 




En annan slags midsommar

Här ligger vi och myser i sängen, vi tre ❤️️ Lilltjejen ligger på pappas bröst och jag bredvid. Majas farfar och hans tjej har varit här och hälsat på oss en liten stund idag. De hade med sig färskpotatis, fläskytterfilé och jordgubbstårta åt oss. Underbart gott och väldigt lyxigt kändes det. Så vi har firat vår egna första lilla midsommar här på sjukhuset.

Hoppas ni alla mår bra. Här är lite bilder på vår fina tjej från de senaste dagarna.
Glad midsommar!











Bebismys






Dagarna här i Gävle består mest av bebismys och att sätta sig in i allt nytt med sondmatning och amning och sen äta lite inemellan. Vaknar tidigt på morgonarna, ivrig att få äta frukost och sen springa ner och träffa lilltjejen! Om några dagar när hon stabiliserat sig får vi flytta till familjerum tillsammans alla tre ❤️️

Ord kan inte beskriva

Vår lilla älskling såg livets första ljus i söndags, strax efter klockan 9. Hur lycklig kan man vara? ❤️️





När man ordineras total vila av sjukhuset


Då får man försöka göra det bästa och inte stressa upp sig för mycket :/

Hoppas ni har en fin tisdag.

Testing testing!

Nu har jag lagt in bilderna från gårdagen. Vi har ju inte riktigt lärt oss kameran än dock hehe men här är lite bilder ändå! Nu ska jag lägga på lite smink och sen cykla iväg till BM. Ha en fin dag!
 
 
 

Mysig söndag

Imorse åt vi frulle på balkongen och sen pratade jag med syster i AU i överen  timme ❤️️ 
Sen begav vi oss ut på vår shoppingrunda! Det blev en kamera som första inköp, eh lite dyrare än vi tänkt oss men vi tror vi gjort ett kap för en hållbar kamera som ska funka bra både till familjebilder och lite mer avancerade grejer när man vill zooma och landskap och sånt som när man är på semester. Känns iaf toppen och vi har ägnat en del av eftermiddagen åt att sätta oss in i dess funktioner, ffa Tommy! Vi har till o med insett att man kan föra över bilderna till mobilen via wi-fi och att kameran kan styras vis mobilen, häftig hitech man inte är van haha 

Sen åkte vi vidare till IKEA och köpte inredning till dpjälsängen! Tvättmaskin får vänta till nästa månad hehe

Ikväll har vi haft Emelie och Gustav över på jättemysig balkongmiddag. Blev hemmagjord pizza och sen hade de med sig kladdkaka, svenska jordgubbar och vaniljglass till efterrätt, sååå gott! Sen när de begav sig hemåt så blev vi kvar ute på balkongen och löste korsord tills det mörknade och klockan plötsligt var halv tolv, tiden bara flög iväg. Man förundras ju över att man inte ens kan klara lätta krysset, trots stt man ändå anser sig hyfsat normalbegåvad haha mysigt var det i vilket fall som helst! Inga mobiler, bara mys och hjärnverksamhet! Får fortsätta försöka imorrn kväll helt enkelt! Men nu blir det sängen för imorrn är en dag fylld med först BM, sen föräldrakurs och på eftermiddagen till Stina, Jerker och Amanda för middag och kvällshäng och grabbarna ska jobba med taket.

Känner mig redo för ny vecka, nya tag efter en otroligt fin helg! Bilderna från idag ligger såklart på nya kameran och Tommy har lovat visa hur man för över dem till mobilen och så ska jag lägga in på datorn med. Men har två bilder på mig från idag och på kameran såklart!!

Natti vänner







Fin kväll

Fin eftermiddag och kväll i Knivsta! Inleddes med en promenix och lite gungande vid vattnet i det härliga vädret!

Sen hem till Annso Andreas och Linnea för grill n chill!



Yummy for the tummy! Och min äppelkaka med glass och vaniljsås till efterrätt. Och då häng inomhus i soffan resten av kvällen. När vi åkte hem hade vi en hel drös med fina och superbra bebissaker med oss hem. Tack fina fina ni för att vi får låna, guld värt verkligen ❤️️

Nu sängen, snart ny dag och nya tag! Imorrn ska vi på jakt efter lite mera bebisprylar som inredning till spjälsängen samt inköp av kamera och förhoppningsvis tvättmaskin bland annat!

Natti

Nationaldagen!

Nationaldagen idag! Tommy jobbar som en söndag vilket är trevligt, då får man både morgon och kväll ihop. När han åkte till jobbet satte jag mig med albumet till Thai/Australien-resan 2011! Gjorde några sidor i det innan jag satte igång och fredagsstädade här hemma. Och nu när det är klart kan jag med gott samvete sätta mig i soffan och äta lite potatissallad. Min lilla tjej i magen sparkar och lever runt och håller mig sällskap så fort jag sätter mig i soffan hihi Jag känner henne aldrig på natten men så fort jag vaknar på morgonen sätter hon igång och det är ju bara mysigt!

Tjipp!



Underbara minnen från en fantastisk resa! ❤️️

Kvällen!

Promenerade hela vägen till MIO idag!! Det är alltså 5 km och tog bara knappt en timme. Superhäftigt att kunna promenera igen utan kramp. Sen att det känns i bäckenet nu är f annan historia. Räknar kallt med att de försvunnit tills imorgon :)

Storhandlade sen på Willys i vanlig ordning. Sen gjorde jag min goda potatissallad som jag inte gjort på typ 2 år och den var precis lika god som jag minns den! Sen har vi tittat på sällskapsresan när de är på Gran Canaria (nostalgia) och jag har fått fotmasssge med bästa bodyshop-fotcremen plus att vi bokat och betslat för sommarens weeping willows/winnerbäck-spelning. Whoop whoop, bra kväll! Och fredag imorrn minsann!





Hello!

Blev en runda på utomhusgymmet. Skönt för det var inte alls mycket folk så det gick fint att träna ostört! Hann precis träna klart och börja cykla hemåt innan det började regna med, tur! Sitter just nu och äter lite grekisk sallad medan jag har potatis som kokar på spisen. Tänkte nämligen göra hemmagjord potatissallad ikväll när vi storhandlat. Bra mat som jag kan göra mkt av och ha som Lunch imorrn med.

När jag ätit klart ska jag gå en promenad och möta Tommy innan storhandlingen. Länge sedan jag vågade gå nåt längre nu pga kramperna jag får under revbenen på Hö sida men idag tänkte jag ge det ett försök igen. Om det inte funkar får jag sätta mig ner och vänta på att Tommy plockar upp mig med bilen helt enkelt hehe






Torsdag

Ja fy tusan, igår var ingen bra dag. Både jag och Tommy hade liksom mentalt flyttat in i det där huset. man vet att man inte ska göra så men så gör man det ändå. Åhhhhh vad jag villl vill vill ha det. Ska nog ta och köpa oss varsin triss i eftermiddag hehe
 
Gick upp med Tommy vid 7.20 imorse och gick ner till ICAS här under och köpte färskt bröd och ost och Amelia Sommar. Satt sen länge vid köksbordet och läste och käkade. Min mage är väldans ovan bröd till frukost och det känns som att maten aldrig vill smälta i magen, den ligger uppe i halsen på mig fortfarande. Iaf hade jag tänkt sticka till gymmet en sväng men när jag nyss kollade mailen så såg jag ett mail från Actic om att mitt medlemskap löpt ut. Så jag tror jag ska cykla bort till utomhusgymmet och köra några varv istället. bra med lite frisk luft med.
 
Mitt projekt för de kommande veckorna är att styra upp lite fotoalbum. Dels vill jag göra klart det om Thailand/Australien 2011 som jag gjort drygt halva redan. sen ska jag göra ett album över min och Tommys resa, men ett lite mindre album där jag tänkte välja ut de allra finaste bilderna och sätta in. Albumet finns redan för det köpte vi i Australien och nu har jag beställt massa bilder idag med. Både förstoringar och vanliga! Jag tänker att jag får köra en liten stund i taget, det är ungefär vad mina händer pallar.
 
Igår bakade jag förresten kakor och skickade hem till världens finaste morföräldrar. Saknar dem men snart kommer vi hem och hälsar på!
 
 
 
 
Source: Tumblr
 

Whyyyyy

Ja varför! Varför är man inte miljonär? Och kan köpa sitt och mannens perfekta hus. Och varför blir man inte ens kallad till intervju till ett jobb man hoppades så på. Minns inte när det hände senaste, att jag inte ens blev kallad till en intervju för ett jobb jag sökt. Jävla skit också. Jävla pissdag.

Så. Ska sova på saken och sen ska jag släppa skiten. Mooooving on Terese, moving on.


Lycka

Jag är en lycklig kvinna! Känns som att jag bara klagat här på bloggen senaste veckorna. Vill bara berätta att jag är mer än medveten om hur lyckligt lottad jag är! Som har en underbar sambo som jag är älskar så otroligt mycket och som ger mig så mycket varje dag, att jag bär på en fantastiskt busig liten tjej i magen, att jag har en fantastisk familj utspridd över världen och att jag har så otroligt otroligt fina vänner! ❤ Extremt lycklig och lyckligt lottad är vad jag är!
 
Nu önskar jag mig en sak. Att min älskade mormor ska bli piggare och slippa smärtan och må bättre.
 
Hoppas ni har en fin onsdag! Tjipp



Swim

Det blev 1000 meter bröstsim och sen häng i varma poolen för att värma upp oss efteråt. Sen gick vi till Panini och tog en sallad som var supergod! Och snackade bort ett par timmar. Finfin tisdag dom blev 100 gånger bättre än förväntat!
Tjipp

När man vaknar på fel sida

Blä, vaknade upp på helt fel sida idag. Men om en timme ska jag möta Emelie på Centralbadet och simma några längder innan vi ska käka lunch på stan. Det kommer säkert vända på surpuppans humör! 

Tjipp

Det godaste jag vet!

En av de stora tjusningarna med sommaren är alla färska bär. Alltså jag Älskar verkligen färska bär och högst upp på listan ligger biggaråer, svenska jordgubbar, svenska blåbär och hallon. Idag fick svenska jordgummar och gudomliga biggaråer och en klase vindruvor bli mitt eftermiddagssnack i väntan på att jag ska styra upp middag till kvällen. (Vindrutorna kom med mest för att de bara kostade 10 kr för ett halvkilo haha Gillar vindruvor mycket med men iiiiinget går upp emot de andra bären, i tell you). Ikväll ska jag laga köttbullar tänkte jag :) och lite fullkornspasta och sallad till det!

Ska väl tjata lite om läkarbesöket med hehe Händerna gör de inget åt, ska undvika att överanstränga dem. Blodtrycket var lite lägre i undertryck (=braaaa) men också högre i övertryck (=mindre bra) 145/85. Men inget protein i urinet vilket är toppenbra! Nu ska jag gå och posta ett brev och köpa lite jord så jag kan plantera de fina jordgubbsplantorna vi fick sv Stina igår!

Tjipp!


Titta vilken cool bok jag hittade på Designtorget  (heter det väl). En sån vill jag ha när bebis kommer, då kan alla gäster skriva några ord om vårt lilla hjärta och hur de känner hennes föräldrar osv! För övrigt, i samma lilla galleria som Designtorget ligger världens finaste lilla barnklädesbutik, hanazacka (hmm stavas det så?) Det är mest se men inte röra för det är ekologiska fina små kläder och de säljer många lika märken som syrran gör i sin webshop baby goes retro och jag köper ju såklart hellre av henne när vi ska unna oss något fint. Men det är ljuvligt att gå runt och titta därinne!

No excuses

Hej hopp!
Måndag och ny vecka! Inledde med mysmorgon med mannen dom inte börjar förrän 9.30. Sen stack jag ut på en cykeltur och på vägen stannade jag vid en parkbänk och körde ett träningspass. Med fokus baksida i vanlig ordning. Hade med mig min yogamatta så jag kunde avsluta med höftlyft och stretch i solen. Det var grymt härligt. Nu ska jag hoppa in i duschen, sen slänga ihop en grekisk sallad innan jag ska bege mig till vårdcentralen för en blodtryckskontroll och läkarbesök för händerna. 

Hoppas ni får en fin måndag!
Over and out!




Finaste söndagen på länge

Startade med en frulle följt av att jag bakade kakorna som faktiskt blev jättegoda! Sen kom efterlängtat fikabesök och det blev snack och fika på balkongen. Sen vidare för att kolla på ett hus som vi båda föll för. Typiskt, hade hoppats lite på att inte gilla det alls hehe det blir liksom enklare då. 

Sen åkte vi förbi Jerker och Stina där vi hjälpte till lite med trädgård (okej jag kollade mest på Stina som jobbade) och tak och så blev vi bjudna på lunch (lyx!) och så bjöd vi på fika. Sen hem snabbt innan vi åkte vidare till Sara och Tompa på middag (mera lyx!). Fantastiskt härlig kväll som alltid i deras sällskap. Och maten, MATEN! Så så gott! Solen var med och vi satt länge på deras mysiga altan och hade det skönt och snackade en massa! Mer kan man inte önska. 
Bästa avslutet på en väldigt fin helg helt enkelt! Och imorgon är det ny vecka, nya tag som känns bra mycket lättare än vanligt.

Natti!





Bake!

Nu på morgonen har jag bakat chocolate chip cookies med mörk choklad och valnötter i! Vi får nämligen finfint fikabesök vid elva :)




Igår var jag med Annso på barnloppis i Fyrispark och vi handlade en hel del och var båda väldigt nöjda ned inköpen, kuuuuul!! Ikväll blir det Grill hos Sara och Tompa, vilken superfin helg va!?

Tjipp!