The world is to heavy, to big for my shoulders, so come take the weight off me now

Så var man tillbaka i Uppis igen. Men endast en försening på 40 min. Mycket nöjd med detta vill jag lova. Hade i princip förberett mig för en kaosartad natt på centralen.

Kom hem vid åtta-tiden och har sen dess hunnit tvätta två maskiner, hänga upp massa kläder överallt i lgh, betala alla räkningar, koka ägg, gå igenom posten, koppla in min nya väckarklockja från Phillips (Wake-up Light) och vattna blommorna. Score, vilket jävla energiknippe jag är såhär på tisdagskvällen.

Har haft en jättemysig helg med la familia hemma i skogarna.
Men nu ska jag krypa i säng, och sova massor! Har sovit uselt senaste dagarna och det är inte bra för frökens humör, I tell You.


Gammal bild från en trevlig afton i Gävle, hemma hos Bindan våren -09

Vad som spelar roll och vad som betyder

Det är som med allt annat. Man kan få ett återfall men vad som spelar roll är ifall man dagen efter klarar att plocka upp sig själv från golvet eller inte. Man kan hålla på med sockeravvänjning i flerfaldiga månader men plötsligt finner man sig själv i spillror på golvet med en stor glassbägare och en sked i handen. Eller man har påbörjat en riktigt riktigt bra träningsrutin och plötsligt hamnar man i en svacka och ligger hemma framför TV:n en hel vecka. Och det är OK, bara man tar tag i det efteråt och återupptar sin sunda livsstil. Så det är vad jag ska försöka med nu, plocka upp mig själv från golvet. Sluta gråta över spilld mjölk, acceptera att gjort är gjort och fokusera helhjärtat på en underbar familj, fantastiska vänner, härliga kollegor, ett roligt jobb och annat festligt. Ny vecka, nya tag.
Nu fan gör jag det här. PUNKT.

Tack bästa Jempa för att du alltid är så klocka råd och styr upp mig när jag inte riktigt fixar det själv.

Och ikväll har jag och delar av min helt fantastiska familj kokat knäck och druckit glögg med pepparkakor och ädelost till. Så. Jävla. Gott. Och imorgon bär det av tillbaka till Uppis men först blir det optikern med mamma. Hoppas på att jag kommer fram till Uppsala innan onsdag morgon gryr. Tänkte jag skulle lyckas komma iväg och träna på onsdag morgon innan jobbet för på kvällen ska jag och två kollegor på bio! Yeey! Cornelis ska vi se, ska bli kul för jag tycker så mycket om mina kollegor, hela bunten.

Men nu är jag fasligt trött. Var uppe med tuppen imorse. När Mats for till jobbet tidigt imorse gick jag ner och satte mig på mammas sängkant ett par timmar.

Nattinatt.


You can always long for May.

Mamma har lagt sig att vila en stund och jag ligger här i soffan och lyssnar på Zelmani och tittar ut på allt det vackra och vita som färgas lätt gult av alla solens strålar. Vintern är förjävla vacker ibland. När man tittar ut på den genom ett fönster. Fast egentligen älskar jag vinterpromenader när snön tinodrar i solljuset och det är sådär lagom kallt och helst ingen vind alls.

Ligger och väntar med spänning på ifall det ska komma ut någon bra sista-minuten-biljett till tåget som jag kan köpa. Kan inte åka så sent imorgon för jag är rädd att fastna i tågkaoset och bli fast på Centralen i Sthlm eller liknande. Det vore inte så himla skoj faktiskt.

Ikväll kommer storasyster hit för vi ska koka knäck och kanske dricka lite glögg. Mys!

Latero.

Vid ett köksbord någonstans i Sverige.

Sophie Zelmani i högtalarna.
Morgonens första strålar som sipprar in genom ett frostvitt fönster.
Människor som passerar utanför fönstret med frostiga andedräk.
En mor och en dotter på varsinn sida om ett nydukat köksbord.
Talande tystnad, flackig blick.
Kärlek en morgon när man känner den som mest.

Kissed by the rain, not by you

Och så stod vi utanför vår villa 02.30 en lördagsnatt, jag med en cigg i handen och snö i ögonfransarna och han med frusna händer och en talande blick. Och så säger han det, att: varför tror du jag ringde just Dig fast jag var i en relation? Inte fan vet jag, svarar jag kyligare än tänkt o ser ner i marken, kastar ciggen på marken, trampar på den tills den slocknat och säger, "kom, vi går in istället".

Jag kan inte säga riktigt hur det hände men plötsligt låg vi bara där, jag och han i skedställning i min smala lilla nittio-säng. Och efter en kyss sa vi god natt och efter några timmars sömn tittar ljuset in genom gardinen och där ligger vi i den bistra och kalla gryende morgonen. Och ångesten är som en galopperande häst i magen, för vad har jag gjort? Och sen håller han om mig och kysser mig på pannan och det känns som fjärilar i magen för att sekunden senare bytas ut mot den förbannade ångesten igen. Och så går vi upp och sätter oss vid frukostbordet med de andra, småkonverserande naturligtvis. Han tar en mugg kaffe och jag två glas oboy med för lite mjölk och alldeles för mycket pulver i och hela tiden stirrar jag ner i bordet och han tittar intensivt på mig. Ibland möts blickarna och något tänder till, långt in i magen. Och så säger jag att jag kan köra hem dig, jag har inte bråttom åt något håll säger han o vi lägger oss sked i soffan och ser på skidor

Du har ordet ångest skrivet i pannan tjejen.

Var ute och dansade lite med Ems igår. Skön kväll, rätt lagom. I Kil var vi dessutom, och där var det en DJ som man kunde önska låtar av som han spelade direkt. Han kunde byta mitt i en låt bara för att man önskade en låt. Sweet men inte särskilt DJ-professionellt om ni frågar mig.


Skål för att jag är ledig två dagar till. Verkligen, skål på det. Ångesten ligger på bra gött idag trots stun dande ledighet. Fan också.


På hemmaplan!

Hey you!
Kom hem igår kväll efter en herrans massa om och men.
Har haft en mysig lördag här hemma i Faggan. På förmiddagen var vi en sväng på julmarknaden i missionskyrkan och gick en promenad till blomaffären. Sen har vi satt upp nya julgardiner här hemma och när mamma vilade hann jag handla och hälsa på mormor och morfar. Nu sitter jag och klurar på vad man ska hitta på kvällen till ära. Men först blir det så klart maaaat!

Irriterande 1: Personer som inte svarar på SMS trots att man vet att de sitter med mobilen i handen och kollar på den en gång i minuten. Whats the story dudes?

Ha en skön lördag

Ciao.


Get Myself Together

Idag deltog jag i ett jätteintressant och givande möte gällande planering inför framtida kompetensutveckling för oss arbetsterapeuter i kommunen. Sen strosade jag runt på stan någon timme innan jag gick till SATS och sprang 5 km på bandet tätt följt av 30 min core. Sen pulsade jag hem i snön!

Imorse

För övrigt är det bakverk på jobbet var och varannan dag just nu. Är det inte någon som ska sluta så är det fredagsfika, möte av något slag som innefattar fika eller något att fira. Fantastico! Vi åt tex de godaste chokladkakorna idag på mötet, SÅ goda. Några av de andra skärde till sig 1/4 av en kaka. Vilken självdiciplin (och vad de missar sen!).

Later people.

Idag på stan hittade jag en söt kjol + bustier + skärp som jag provade. Kanske lite too much, kanske inte, har inte bestämt mig än. Hur som helst så ska jag ändå inte köpa det. Have a look:



Anyone Else But You.

Hade tänkt kolla på en film här ikväll men jag är så satans trött att jag ska sova istället. Har kommit i säng så sent två kvällar i rad nu (Ja, sent för mig är 23.00) men ikväll blir det ändring på det. Vaknade dessutom upp med årets jävla tandvärk inatt. Tackar gud för panodilen, det bästa som hänt världen.

Imorse

Har kört ett kort spinningpass, core och styrka armar och bröst idag efter en lång dag på jobbet. Annars inget särskilt nytt på fronten. Åker hem till helgen, det är ju första advent och allt. Ska bli jättemysigt att julpynta och kanske koka lite knäck, vem vet? Vart fan tog det här året vägen egentligen?

Men vet ni? Innan jag släcker lampan ska jag titta på fina underkläder i Veckan Sofis Mode. Kanske kan finna en julklapp till mig själv vem vet. (Okok jag vet, jag vet redan vad jag får av mig själv i julklapp, pengar till en herrans massa fix och trix hos Tandläkaren. Men hey, man kan väl få drömma lite?)

Natti


So you think you can tell who I am, just by looking at me.

Så var ännu en måndag avverkad. Lång dag på jobbet idag på andra sätt än i tid (7.30-17.30). Arbetslunch med en säljare idag (Gratis är gott) vilket gjorde att hjärnan inte vilade från jobbet ens för en sekund idag. Avslutade även med ett långt och viktigt möte som jag själv höll i och styrde upp.


Today

Hur som helst. Fantastisk jävla känsla var det att avsluta med ett grymt combatpass med min favoritinstruktör för tillfället, Jeja. Hon körde en massa roliga låtar från gamla pass och energin i salen var mäktig. Jag gav verkligen allt! Nu har jag duschat och styrt upp lite här hemma och ska strax krypa ner innanför täcket och sova.

Kvällen toppas med Maja Alderin ur högtalarna. Blir så smått nostalgisk eftersom jag lyssnade mycket på henne under min arbetslösa period för 2 (!) år sedan. Tonerna får mig att tänka tillbaka på en helt annan tid.

Natti natt.


Yesterday all my troubles seemed so far away.

Bilder från gårdagskvällen. Jävligt skön kväll på det stora hela. Inget slår mig och Jempa när vi rockar natten tillsammans. Oslagbart.






 Jo men skål då.

Söndagen är här men jag har mått fint idag. Efter en dusch drog jag ner till Jen där vi käka rester från gårdagens brakmiddag. Sen åt vi popcorn i Jempas soffa och tittade på Sex and the City 2. Mysig söndag. Nu håller jag på o lagar mat, kommer få ihop ett gäng matlådor att kasta in i frysen, gäller att ladda upp när man har tid.

Later.

Dont be afraid to let them show, your true colors

Slocknade hemma hos Jempa inatt, orkade inte cykla hem direkt, var så jävlans trött och mätt efter nattmaten vi drog i oss på Max. Men när jag kom hem vid åtta imorse drack jag två stora glas Oboy och la mig igen. Nu har jag vaknat till liv igen och tagit en dusch. Ska hoppa upp på cykeln och dra ner till Jen så ska vi äta resterna från gårdagens festmåltid, sweet!

Yesterday på Tilltugg.

Later alligator.


Dress for success

Efter en inte helt ostörd nattssömn (dumma dumma Terese som inte dubbelkollade att ljudet verkligen var av innan jag la mig) slängde jag i mig en skål gröt och sen styrde jag stegen mot SATS. Där körde jag en timmes Pilates följt av en timmes Combat. Sen kom jag på att jag glömt mina skor på jobbet som jag tänkt ha ikväll, så det var bara att ta en promenad till jobbet och hämta dem. Fy fan vad sliten jag kände mig när jag till slut nådde min legga igen. Ville inte gå ett steg till. Tog en dusch och hamnade framför en film på TV:n. Sen har jag städat här hemma och det börjar se riktigt fint ut i kök, hall och toa. Bara stora rummet kvar nu!

Jag och Jempa i Umeå, när det begav sig.

Sitter och klurar på vad jag ska ta på mig kvällen till ära. Det är så fasligt mkt roligare att klä och fixa sig när jag ska ut med Jempa här i Uppis. För det första så gillar båda att klä upp sig lite när man väl ska ut och för det andra så är det en större stad och man kan klä sig lite mer fritt. Det blir en annan sak när man går ut med killar, de bryr sig liksom inte om vad man har på sig ändå, dessutom får man passa sig när man går ut i K-d, inte allt går hem hos folket och de man träffar.

Later Folket!


Friday Im in Love!

Jahapp fredag kväll, sweeeeeet!
Jobbade till 17 (inte min dag idag, det mesta har gått lite snett, men det får man ta med en klackspark, vissa dagar bara är så haha) och då styrde jag stegen ner till gymmet och brände av 10 km på bandet. Ungefär 53,5 min tog det och det är absolut godkänt med tanke på den dåliga form jag är i! Jag gick dessutom de första 6 minuterna som uppvärmning. Sen körde jag lite styrka överkropp. Dock finns ett litet orosmoln på himlen, jag har så förbannat ont i två tår. Vet inte hur detta ska sluta och vad det kan bero på. Tänkte jag skulle fråga någon ssk på jobbet men det har liksom inte riktigt blivit rätt tillfälle att dra upp en svettig fot ur kängan och kränga upp en naken fot på bordet. Men något måste jag göra åt saken, för snart kan jag inte springa eller hoppa alls.

Nu har jag duschat och ätit och landat i sängen framför idol. Tittar ivrigt i publiken efter Syster och bror med respektive, men inget känt ansikte so far.

Supergott fredagsfika var det på jobbet idag och avtackning av två som ska sluta (vemodigt!) och så var det kjolfredag så klart:


Jag har glömt att visa er mina nya Pärlor (Eller jag köpte dem för ett par veckor sedan men har inte haft tillfälle att använda dem än för det är både kallt och rätt tillfälle har inte funnits.) Men jag tycker ju de är så hiiiiimla fina och de kan vara söta till en kjol eller jäkligt coola till vanliga stuprörsjeans! Men bilderna gör dem naturligtvis inte rättvisa, precis som vanligt med bilder. Sammet och lack mmmm!




Hey there Zebra!

Det är redan torsdag idag och imorgon är det fredag och början på helgen igen. Helt galet vad fort veckorna går. Har varit på Combat med Jempa ikväll och det var kul.Treligt att vi helt utan att ha snackat om det lyckades pricka in samma pass! Jävligt skönt att röra lite på kroppen efter en rätt oaktiv vecka hemma. Håller på och tvättar gör jag med. Satan, tvätta måste väl ändå vara världens tråkigaste syssla ialla fall! (Note to Self: Träffa en kille som gillar att tvätta, diska och städa).

Förresten hade vi världens kalas på vår rehabträff idag! Skålade i (alkoholfri så klart!) skumpa och jordgubbar och en massa annat gott.

Today:

Second hand-fyndad zebrarandig topp och min gamla favoritkavaj från Monki.

Den här helgen är min och Jempas. Som jag har saknat våra helger, ska bli så roligt!


Jorden anropar Mr Fuckhead. Var Vänlig plocka ut huvudet ur arslet.

Usch vilken lång dag. Efter läkarsamtal och lunch på sjukan och fika i hemmets lugna vrå bar det av till tåget. Tåget var sent, missa min anknytning i Sthlm (The story of my life), fick vänta en timme, ta en frostig cykel från station i Uppsala hem till le appartment. Möttes av en herrans massa räkningar och annan skit att gå igenom i brevlådan och efter flera om o men ligger jag nu äntligen avklädd i sängen. Tacka fan för att den här dagen är över.

Imorgon blir det back to work och det ser jag fram emot som alltid när jag varit borta ett tag, wiee! Tur att man gillar sitt jobb (oftast)! Dessutom ska vi ha lite kalas på rehab-träffen eftersom det är sista vi har i den här organisationen. Efter 1:a december blir det annat.

Har haft ett gäng mysiga dagar hemma, som alltid.

Natti natt.

La Familia

Det är en viktig dag för oss imorgon. Och jag borde sova, men kan inte. Det är både nerver och oro och min sömnlösa period som medverkar till det. Har iaf bokat biljett tillbaka till Uppis. Kan räkna ut ungefär hur gärna jag kommer vilja sätta mig ensam på ett tåg som ska ta mig långt bort från min älskade familj just imorgon. Förmodligen inte särskilt gärna alls. Har pratat med syster-yster borta i Aussie-land ikväll och det får mig alltid på lite bättre humör. Ingen kan ha så stor och fin familj som mig, älskar dem alla till tusen. Jag är lyckligt lottad med så många fantastiska människor omkring mig, både vänner och familj och jag kämpar dagligen med att inte glömma bort det mitt i allt elände.

Bara en liten del av min stora fina familj. Sommaren -10

God natt med er fina ni.

Mormor och jag och lussebullebak.

Hey you all.


Simpan hösten 2009. Så enkelt allt var då ändå. Kan man tycka såhär i efterhand.

Tisdag och jag sitter och försöker att boka en tågbiljett inför morgondagens hemresa, back to Uppsala. Det går naturligtvis inte eftersom Swedbank har bestämt sig för att ha stora driftstörningar i sitt system så deras kort kan inte betalas med på internet. Tackar så mycket. Är det inte SJ så är det Swedbank. Jorå-så-atte.

Inte så muntert här hemma i övrigt och det har ju sina skäl. Men jag har iaf bakat lussebullar med mormor idag för att göra världen lite gulare.

Adios.


Second Hand, huh?

Mina bästa second hand-fynd 2010 kommer här.

Vårjackan, Militarystyle användes flitigt hela våren:


Höstjackan från Naf Naf:


Vinterjackan jag köpte för ett par veckor sen:

Bästa cardigan (30 pix) som jag kan använda till det mesta för att få lite mer färg:




Blus för en tia:


Den veckade ljusgrå kjolen:


Och ett fantastiskt fint och färgglatt skärp är lätt den bästa secon hand-fyndade assocearen!



Ungefär så kan man klädmässigt summera upp mitt Second hand-år, so far.


Natti natt med er.


I Miss You

...Mina gamla converse. Skönare skor får man leta efter. Minns fortfarande känslan när jag packade upp mitt första och enda par. Jag ville ju vara som Shane. Svart slips, vit skjorta, svarta jeans och mina nya fina converse, och så drog vi ut och vände upp och ner på hela NH den där vinternatten i slutet av 2006, jag och fröken Rosell. Vilken kväll va!
Kommer också ihåg den isande känslan i magen när Matsen Bratsen meddelade att han brännt upp mina gamla Pärlor. Adjöss med nostalgi och gamla minnen, fastetsade i ett par ihåliga gamla sulor.

2011 kommer nog bli året jag tar tag i mig själv och införskaffar ett nytt par. Kanske.

Jättegammal bild från sommaren -07.

Monday again

Så var det måndag igen. Har skrotat omkring här hemma i mysdress hela dagen och lagat mat och gett mamma manikyr och agerat lite arbetsterapeut (vilket jag egentligen inte gillar när det gäller min mor, då vill jag bara vara vanlig anhörig). Har bara varit ute en snabbis för att handla mat. Är bara så trött.


Jag är sugen på Lussebullar! Vi får se om det blir några bakade imorgon kanske.

Nothing stays the same


Igår kväll. Naturligtvis hade jag en stylish liten spetstopp under tröjan för att poppa upp det hela lite. Men det passade sig inte riktigt på en spelkväll.


-------------------------------------------------------------------------------------------

Vill egentligen inget särskilt, mer än att säga god natt till er. Det är svårt att sova just nu, jag är inne i en sån period. Jag borde vara van för jag har haft såna perioder i samband med stress ett par ggr/år ända sen jag var tonåring. Ändå kommer det som en chock varje gång. Just känslan av att vara skittrött men verkligen inte kunna göra något åt det. Hur länge jag än ligger och blundar så händer inget, nada. Men det är alltid skönt att iaf ligga ner i en skön säng (helst med en varm arm om sig) och varva ner. Sömnen kommer tillbaka tids nog, det vet jag.

Lämnar er med en låt, innan jag kryper ner under täcket:

Andrew Belle -
In My Veins

Natti natt.

Some things never fade.

Började morgonen med tårta gånger två. Lite sisådär början på denna söndag matmässigt. Idag firar vi ju våra pappor. Och jag är så lyckligt lottad så jag har två superfina pappor. Kram till er båda Pappa Lennart och Plastpappa Mats.


Ledsen Mats, hittade ingen annan bild haha

Har halvsovit halva dagen. Sällan har jag varit så satans sliten. Som sagt, det var en förjävla lustig kväll igår.

Det är alltid så mycket enklare att tränga bort tankar på någon man inte träffar och hör av.

Sunday oh bloody sunday!

Sitter i soffan med den sedvanliga bakisångesten. Typ Vad Fan Hände Igår? Blev mycket mer packad än vad som är okej iaf, det är ett som är säkert.  (Men jag var definitivt inte mest packad, för det var Mr J) Att sen vakna upp till den sedvanliga jävla mardrömmen, det är väl inte heller ett drömscenario direkt. Jag vet bara inte när jag ska orka ladda om. Bli redo för tiden som ligger framför oss. Men det är väl just så när något sånt här drabbar en familj, man hinner aldrig riktigt landa, man får försöka att finna sin egen väg ändå på något sätt. Jag vet att man måste lyssna, ta in, förstå och försöka bearbeta men det är så förbannat svårt och så förbannat mycket enklare att stoppa huvudet i sanden och inte tänka framåt. För det gör så förbannat ont och är så jävla skrämmande.

Jag vet att min blogg är mest deprimerande just nu men hur jag känner mig speglar sig i mina texter, och just nu är det riktigt jävla tungt och jag är mest bara ledsen. Det är hela sanningen.

Äntligen hemma tillsammans igen

Men bara för att jag är en filosoferartyp här på kvällskvisten så innebär det inte att vi inte haft en supermysig dag och kväll här hemma. För det har vi verkligen! Och jag älskar att slippa sakna den jag älskar mest och det är så skönt att slippa lämna sjukhuset och någon som gråter när jag går varje dag jag är i Värmland.

Hahaha så jävla fantastisk bild. Jag och mamma längst uppe på Stens Huvud (Skåne) sommaren -09.

Imorgon har Pool match mot Stoke. Skulle vilja se den och ta en bärs någonstans i staden, och jag hoppas på en vinst och ytterliggare en segerbira. Om det blir så får vi se.

Natti natt med er.

Rainy days

Äh, jag vet inte, men somliga nätter är bara så ensamma, så fyllda till bristningsgränser med alla tankar, all kärlek, smärta och alla känslor. Somliga dagar är så mycket mer omvälvande än andra och kvällar likaså. Idag har vari en av dessa dagar och kvällen likaså. Det är en sån där kväll när det är svårt att landa, att greppa allt nytt, ta det till sig, förstå och acceptera. Jag vet inte, men det känns som jag ligger ett steg efter hela tiden. Som att innan jag hunnit landa i en grej så rusar livet vidare och väntar med nästa slag och nästa nivå. Det är så svårt. Och ändå är det inget emot hur du har det. Och det är inget i jämförelse med all kärlek. Allt handlar om acceptans och att finnaas där för varandra. För egentligen finns det inget annat. Inget annat betyder så mycket som att vara tillsammans. Just här, just nu.

Sagan om Liverpool

Först kollade jag på ett par matcher för att kunna rapportera till en (på den tiden, för mig) speciell pojke när han var i ett annat land och inte själv kunde kolla. Sen när jag bodde i en liten by vid havet utan särskilt många kanaler kollade jag liveupdaten på aftonbladet för att minnas eller för att veta vilket humör samma pojke skulle vara på. Ibland, vid sällsynta tillfällen tittade vi tillsammans, halvliggande i en soffa. Och alltid blev jag glad när den där Torres gjorde mål, eller kanske assist, för det var pojkens idol, med stort I. När hösten och den långa mörka vintern kom tittade jag för att kunna berätta för samma pojke att Liverpool var kassa varje gång de förlorade och särskilt den där Torres, för han var sämst.
Sen plötsligt fann jag mig intresserad på riktigt. Jag satt och följde liveupdaten som vanligt en kväll och tänkte plötsligt att fan, jag hade velat sitta på på pub och kolla på matchen live på storbild. Och jag tänkte att "Shit, han börjar rycka upp sig, den där Torres. Bra, för Pool och Gerrard behöver honom om det ska bli något av dem i år".

Så tja, någonstans på vägen började jag släppa känslorna för en inte längre så speciell pojke men fastnade för fotboll, Liverpool och en herre named Torres. Livet är allt bra underligt.


Så insatt i Premier League är jag inte. Men ni vet, ibland kan något få en speciell plats i ens hjärta fast man inte vet så mycket om det. Det bara finns där liksom.

So tell Me now where was My Fault, in Loving You with All my Heart

Satan vad drygt det är när man skriver ner tankar och känslor i ett inlägg och så försvinner hela skiten. Inte ens det funkar på det här efterblivna jävla tåget. (PMS?)

Jag ville tipsa er om en låt bara för att den är så jävla fin. Mumford and Sons - White Blank Page
Ni måste lyssna på den. De spelade den på Way Out West i somras och det var helt jävla magiskt. Åh som jag önskar mig en tripp till ett höstigt Glasgow, en bira och en spelning med Mumford and Sons. You can always dream.

I need a glass of fine whine and you, you need to be nicer.

Det har varit jävligt mycket på sistone. Har inte funnit någon ork eller tid att blogga, har mest trillat ihop i en hög i sängen om kvällarna. Igår lämnade jag jobbet strax efter 19 och idag strax före 18. Så det är ju en klar förbättring iaf. Och vet ni vad? Efter att ha köpt en tågbiljett så tog jag mig till SATS och gick först på core och sen drog jag av 8,5 km på bandet följt av biceps och triceps styrka. Det gick inte överdrivet snabbt på bandet. Gick första halvkilometern för att värma upp och sen sprang jag i ett skönt tempo samtidigt som jag kollade på Tennisen (Federer så klart!). Sen drog jag iväg på 13,5 och 14 sista två km. 45 minuter tog det, men då får man hålla i åtanke att jag snittar på max 2 träningstillfällen per vecka just nu. Det skönaste av allt är att det kändes som att jag kunnat hålla på ett tag till, det flöt på så skönt.  Min duktiga syster i Australien sprang 10 km på samma tid för ett par månader sen! Funderar själv på att anmäla mig till ett lopp. Kan jag springa såhär utan att bli särskilt slutkörd när jag är otränad borde jag kunna träna upp mig rätt bra. Vi får väl se, tjejmilen kanske.

Ytligheter. Kläder på sistone:

Förra torsdagen. Schoolgirl.


Igår.

Imorgon drar jag hem till skogarna igen. Kommer inte tillbaka till Uppis förrän tidigast på onsdag kväll. Tar med datorn hem, kanske får jag lust att blogga något. Tänker dibland att jag ska blogga om ngt för att sen minnas det, men så hittar jag aldrig tid och energi.

So Long raringar.

Håll tummarna för att SJ håller sig på banan imorgon.


När det gör ont i hjärtat fast man skrattar ändå.

Först! Ett rungande Gungande GRATTIS på den stora dagen till Syster Yster Lotta-Potta! Älskar dig. Hoppas din dag blev precis så speciell som du förtjänar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------



Hej ni. (Its been a While)
Jag är på ett lite bättre humör idag, känner mig lite mer uppåt och har hittat lite energi i något hörn. I övrigt har jag varit rätt nere och stressed out ett tag. Inte haft någon lust till något alls nästan.

Ikväll har jag iaf varit på sats och kört Combat + lite armstyrka, det var ett stärkande pass.
Helgen spenderade jag med dem jag älskar allra mest, min underbara familj och bästa Helena. Det var varit promenader i solen, prat om känslor, tårar, skratt och ångest inför en stundande måndag i ett kallt Uppsala.

Slappa kläder idag. Favoritskjortan jag ärvt av bästa Kingen.

Idag fick jag veta att jag blir kvar på jobbet ett tag till. har ju bara haft min AVA anställning till 101231. Men det kommer alltså bli förlängd, så nu behöver jag inte oroa mig för att bli arbetslös i årsskiftet.

Nej ni, nu ska jag dra ihop min bästa snabbmats-matlåda (Bryn lite kycklingfilé, i med di verse grönsaker du gillar, på med en burk kokosmjölk och en kryddpåse (thai), låt det puttra en stund så är det klart sen.)

Later Darlings.


I torsdags var jag och Jempa och lyxade med Tapas och ett par glas rött på favorithaket Tilltugg. Bland det bästa jag vet på vardagarna. Man får klä upp sig lite, äta jättegott, dricka kanske ännu godare, prata skit med bästa vän, skratta, se på två fina pojkar bakom bardisken och bara stressa ner och slappna av ett par timmar. Fy fan vad jag älskar de kvällarna. Det är vardagslyx på riktigt!


Jag gillar mina nya skinnbrallor. Och den fina blusen har jag rotat fram ur min mormors fantastiska garderob. Vi har samma stil jag och min fina fashionabla mormor, vilken grej!


Jag saknar. Precis hela tiden.

Sitter i sängen och lyssnar på Concrete blonde (min nya hang-up), äter Pomelo och dricker mitt chokladte.

06.15 imorse hoppade jag upp på löpbandet och drog av 5 km. Gick fasligt sakta (Tog ÖVER 25 min!) och jag kände mig i lite dålig form, vilket jag är. Men jag körde lugnt och det var ändå skönt. Sen hann jag bara köra varsin övning biceps triceps och mage innan det var dags att ta en dusch och bege sig till jobbet. 8.00 styrde vi kosan mot Solna och dagens utbildning på Liko. Efter en god lunch i Solna drog vi tillbaka till Uppsala där det blev hembesök och skriv skriv skriv. Men strax efter sex styrde jag stegen hemöver.

Nu ska jag sätta på en film och se om jag kan hålla mig vaken till den. Sen blir det sova sova säng. Jag är så fasligt trött i kropp och själ.

Kärlek på avstånd

Back in Uppsala.
Sitter på sängkanten med en kopp choklad-te, datorn i knäet och ett väldigt speciellt litet ljus som brinner bredvid mig. "Speciell dotter. En dotter är en liten flicka som växer upp till en vän." Precis så står det på ljuset och jag har fått det av min fantastiska, kärleksfulla, fina och starka mamma. Och varje gång jag tänder ljuset kommer det att värma mitt hjärta.

God natt.


Jag älskar dig.