Första december

Imorrn är det 1:a december och vi är redo!

Idag har jag hämtat ut nya linser, fixat det sista med julklandern, knatat över 20 000 steg, griljerat en julskinka och varit i skogen och hämtat en liten gran med tjejerna att ha i Majas rum, som hon själv fick pynta. Nu ska jag sova, medarbetarsamtal för mig och utvecklingssamtal för Maja imorrn!


Girls night in!

Tommy är på hockey och middag osv ikväll. Jag och tjejerna skjutsade honom vid 13 och sen åkte vi till våra gamla hoods och gick till några lekparker. När vi lekt färdigt åkte vi hem och lördagsmyste, aka lekte med lego, kollade Pippi och käkade popcorn och clementiner. Innan 19.30 sov mina båda busfrön sött och här ligger jag i soffan framför sex and the city-filmen och passar på att blogga.

Igår var vi hos Annso, Linnea och Andreas och bakade pepparkakor och blev bjudna lunch, lyxen i det! 🌟 Sen på kvällen skrotade vi runt hemma hela familjen och adventspyntade hemma (mest Tommy) och nu är det juligt mysigt här❤️

Jag är mycket piggare och gladare nu och det känns fantastiskt! Efter en dal kommer alltid en topp och jag är påväg mot den nu och det är såååå härligt. Har så himla kul med barnen just nu och det mesta flyter på så himla bra plus att jag älskar huset vi bor i och lin fantastiska pojkvän. Förutom den lilla detaljen att de hittade cellförändringar vid senaste cellprovet så jag ska komma till kvinnokliniken inom de närmaste månaderna. Nu njuter jag varje dag fram tills jag ska tillbaka och får veta hur illa det är. Livet är så jädra värdefullt och sen jag föddes har jag levt med en dödsångest i bakhuvudet och sen mamma gick bort och jag själv blev mamma så andas varenda nerv i mig dödsångest. Det är helt fruktansvärt att bära på men tvingar mig samtidigt att inse att varje dag och varje timme är så otroligt värdefull och att livet kan ta slut precis vilken sekund som helst. Därför måste vi göra mesta möjliga av varje dag, leva fullt ut och våga saker. Livet är för kort för att sura, inte älska, jobba med något tråkigt, gå in i självömkan, låta tid gå utan att göra något med den.



Veckan som gått har jag och Maja varit i skogen, gjort två adventsljusstakar, pysslat, myst en massa och hjälpts åt att laga mat på eftermiddagarna. I övrigt har jag tränat bra, myst med Hollie och varit på BVC bl.a. Jättefin vecka bara! Här kommer lite bilder från den:

Ikväll fick Hollie testa gröt för första gången, min stora lilla tjej. Hon var lite skeptisk men det var ju första gången!

Jag har börjat på en liten paketkalender till Maja. Usch, vågar knappt uttala det i vårt överkonsumerande samhälle. Till mitt försvar så är det mest smågrejer och sånt man kan använda för att göra aktiviteter ihop ex olika pysselgrejer, memory och upplevelser ex baka julgodis med mamma, baka chokladbollar med pappa, bygga koja med mamma och pappa, gå på skogsutflykt med hela familjen 🌟

Ha nu en superfin första advent!

PS I veckan lärde jag mig äntligen vad PK är, som jag hört och läst så mycket på sistone men inte fått nåt sammanhang med. Politiskt korrekt betyder det, om någon mer än jag missat det haha Natti!


Dop

Vi har börjat planera för det lilla dopet vi tänkte ha för Hollie i slutet av januari och jag pysslar inbjudningar för glatta livet. Ska ta med ett gäng till Värmland i helgen och dela ut till familjen. Vi bjuder bara familjen den här gången. Det blir lite lagom! Har kört olika färgsättningar på alla inbjudningar men samma struktur! Vilket blev finast hittills tycker ni? Lite svårt att se ordentligt kanske, dålig bild.

Ja, i helgen åker vi alltså till Värmlandsskogarna. Massor som ska hinnas i vanlig ordning men det ordnar sig säkert med det.

Natti!


Självkänslan

Något som är så jädra jobbigt när jag har mina depp-perioder är att jag alltid ifrågasätter mig själv så himla mycket. Alltså att jag tar illa upp för minsta lilla. Som idag när jag lämnade Maja 8.50 och de redan hade satt igång med samlingen. Dels kände jag att vi kom mitt i och störde, dels kände jag att det blev för Maja en känsla av att komma för sent. Vi har 8.30-13.30 som tid på förskolan men eftersom det är jättestökigt att lämna 8.30 för det är så långa som kommer då, så har jag valt att sikta på 8.45 istället. Är inte heller särskilt mottaglig för stress just nu vilket gör att lämningarna blir stökiga vid den tiden och jag glömmer alltid att lämna nåt eller berätta nåt för pedagogerna. Det räcker med hämtningen då det alltid är fullt ös. Iaf så har jag fått uppgiften att samlingen börjar 9.00 och då har det känts lagom att komma omkring kvart i. Hur som helst, får prata med personalen om det och vad de tycker. Om de har samling tidigare så får vi lägga om vår morgon bara, kanske komma lite innan halv istället.

Ett annat exempel är att Hollie inte ökat så mycket i vikt som hon gjorde från början och jag har därför blivit tillsagd av sköterskan att ge tillägg. Hon har ökat i vikt varje besök men inte tillräckligt. Tar det såklart personligt och det känns jättejobbigt att jag inte fattat att hon inte blivit ordentligt mätt. Håller på och ältar det, att hon är så rörlig, kräks mycket osv, istället för att bara acceptera att hon behöver mer näring just nu, utan att lägga en värdering i det. Sen jobbar jag ju hela tiden med mig själv och pratar med både Tommy och peppande vänner om det för att få mer perspektiv. Till exempel sa min fina vän att jag borde vara glad för att Hollie tar flaskan och att jag har möjlighet att ge tillägg på ett enkelt sätt. Precis vad jag behövde höra och direkt kändes det så mycket lättare❤️ Men åndå, det är jävligt jobbigt och jag blir trött och arg på mig själv som tar åt mig för minsta lilla. (Jag brukar dock lyckas hålla det inom mig rätt bra, alltså inte agera på känslan) Jag vet ju innerst inne att jag gör så gott jag kan och att det är viktigt att kunna ta emot konstruktiv kritik med en bra inställning. Det kan jag ju verkligen i vanliga fall. Kommer nog snart komma på benen igen, tror att det är påväg åt rätt håll för de sämre dagarna blir färre, de bra dagarna kommer oftare 🌟

Nåväl! Nu ska jag och Hollie strax sticka iväg och hämta storasyster! Hoppas ni har en fin vecka!


Hej

Det är redan mitten av november. De här månaderna har gått snabbt och långsamt på samma gång. Konstigt det där. Helgen har varit lugn. Jag var ute och käkade middag och hängde med ett gäng gamla kollegor på Hodja och kom inte hem förrän närmare midnatt. Tommys bror och hans tjej var här på en snabbvisit över natten, kom lörd kväll och åkte tillbaka söndag förmiddag. Vi hade tagit upp massor med korv på morgonen och laddat för korvgrillning till lunch men plötsligt sa de att de skulle åka hem. Så där satt vi med en massa korv och bestämde oss för att fråga grannarna om de ville grilla med oss och det ville de ju! Så mysigt på vintern att grilla korv ute och en himla bra helglunch.

Just ja, igår morse (medan våra gäster sov) grattade vi vår Tommy på fars dag med paket, teckning och frukost på säng❤️ mysigt tyckte hela familjen! Sen bakade jag och Maja kanelbullar på eftermiddagen. Det planerade vi redan i början i veckan att vi skulle och bullarna blev gaaaalet goda och saftiga! Få saker som slår nybakade kanelbullar ändå.

Idag har jag tränat ben, plockat fram all ren tvätt för att nu sätta mig och vika den, förberett lunch (ska bli tomatsoppa!) och plockat fram och förberett pyssel för jag planerar att pyssla lite med Maja när jag hämtat henne från föris. Hon älskar ju att pyssla och det är jag så glad för! Har också hunnit duscha, och Hollie har sovit hela tiden men snart ska jag ta in henne och amma. Hoppas ni fått en fin start på veckan!


Nattning

Det här med att vi sen några veckor tillbaka fått tillbaka så himla bra nattningsrutiner med Maja, vågar knappt lita på att det är på riktigt. Vi har ju väldigt länge haft super-läggningar med Maja men sen någon gång i somras så förändrades det och varje läggning blev ett enda stök och kunde pågå i en timme, ibland två!! Superjobbigt för oss alla. Men nu så är vi tillbaka på banan igen, hoppas det håller i sig!
Nu ligger jag och väntar på att Hollie ska somna. Går upp och stoppar i nappen då och då (hon ligger i spjälsängen). Vet inte vad det är ikväll men hon vill inte riktigt komma till ro. Annars har vi fått till en rätt bra kvällsrutin för henne och hon brukar somna mellan 20-21 för natten. Förresten! Det här med napp, livets grej för en sliten tvåbarnsmorsa! 😄✌🏼️ Vi hade ju aldrig det med Maja men med Hollie har det känts oundvikligt, vår lilla Snuttfia.

Har haft en mysig dag idag. Skottat snö, tränat, åkt pulka, pulsat i snön med barnvagn framför, pulka bakom. Jag känner mig piggare den här veckan, kan se en aning ljusare på varje dag. Hurra för det. Jag vill att det ska betyda att det är nu det vänder.


Superfredag.

Älskade fina familj! Idag har vi varit hemma och lediga och skrotat runt hela dagen, alla fyra. Fy tusan vad jag älskar dem, min fantastiska lilla familj❤️


November

Hatar november, sån lång, mörk och ruskig månad tycker jag. Försöker förstås ändå leva efter mitt motto att leva varje dag fullt ut och inte ta livet för givet osv. Har dock visat sig vara en svår grej senaste månaderna när jag mest vill rulla ihop mig i täcket i sängen och stanna där när jag vaknar på morgnarna. Men sen när jag kommer upp och får hänga med mina två fina tjejer och dagen kickar igång känns det förstås alltid bättre❤️ i helgen var jag på 35-årsfest/middag hos Stina! Så himla mysigt, fint och gott hade hon fixat, en ren lyx att få vara med. Många fina tjejer var på plats med, på tjejmiddagen! I övrigt har veckan flutit på med träning, hushåll och barnen. Hoppas ni haft en fin start på november. Här kommer lite bilder från sistone, bl.a. Tjejmiddagen i lördags.