Att bo i en resväska

Kan väl så vara att man är lite mätt på det här med att bo i en resväska vid det hör laget hehe Men vi har det fint! Har inte stressat så mycket utan tagit det rätt soft. Imorrn är sista dagen för tisdag bär det hemåt. Det innebär att vi har en fullspäckad dag framför oss imorrn!

Hoppas ni har superfina juldagar med!




Jag och majssn promenerade till syrran på förmiddagen! -14 grader och så lagom kyligt.


Maja fick en fuskpolo som syrran stickat! Superfin och gosig!



Vi pysslade ihop, alla tre!




Sen promenerade vi hem igen och gick en extrasväng i kylan! Friskt och sköööönt!




När vi kom hem tränade jag lite core medan Maja lekte i gåstolen!



Sen la vi oss i sängen och busade lite innan vi somnade en timme. Sen var det dags att laga middag! Jonas, Em ovh Jevin kom över och käkade lite tacos med oss. Fin och lugn dag utan stök!

Juletid

Vi har det fint här i Värmland! Så mycket mysig tid med familj och vänner och såååå mycket mat och gottigheter. Kommer troligtvis rulla tillbaka till Uppsala men då får det va så. Det är ju bara jul en gång om året hehe Svinkallt har vi så det har inte blivit lika mkt löpning som tänkt men väl ett par små styrkepass inomhus och en hel del vila!












Vi har det bra!











Idag

Sitter nu äntligen i bilen omväg mot skogarna.

Var uppe med tuppen imorse och bär klockan var 9 hade jag redan bakat en hel sats bullar, ätit frukost och matat Maja! Maja sov lyckligtvis under nästan hela bullbaket. Sen lekte vi och myste i soffan och pratade med syrran i Australien innan jag tig på mig löpkläderna och stack ut på en liten runda med vagnen! Kände mig som powerwoman efteråt! Ni vet när man är effektiv, har allt under kontroll och dessutom får ett härligt endorfinrus. Så efter en dusch och mat för Maja gick vi och mötte Julia och Leon för en promenad till Rackartygs outlet. Härligt sällskap, promenad och väder och så fick Maja en söt röd liten klänning.  Sen städade jag hela lägenheten och packade det sista. Tommy jobbade över men vid halv sex lämnade vi äntligen dan. 

Förresten vann jag en tävling! Jag kommer på skärbräda och antipastoprodukter från zeta till ett värde av 500 spänn på posten, inte tråkigt direkt! Bra dag på flera sätt helt enkelt.


Snabbare än tidigare, alltid en härlig kick!! Heja heja!

Den här fick Maja idag!


Paket från Australien anlände så lägligt idag! Alltid så spännande!

Saknar dig

Så var den över för i år, den där årsdagen. Höll mig väldigt sysselsatt igår och sov ju som sagt en bra stund vilket hjälpte till. 

Kan inte fatta att det har gått fyra år. Fyra år sen du tog det sista andetaget när vi satt bredvid. Fyra år sedan jag skrek och grät bredvid din säng i ren förtvivlan. Fyra år sedan jag valde ut dina sista kläder och fyra år sedan din kropp hämtades av en bårbil. Men när jag tänker tillbaka så är det sällan just den dagen jag tänker på för det är helt enkelt för jobbigt. Jag tänker tillbaka på lyckliga barndomsminnen och minnen från våra mamma-dotterdagar som vi alltid hade med jämna mellanrum genom alla år, mina favoritdagar. 

Men allra allra mest tänker jag på hur det kunde ha varit. Jag dagdrömmer om hur du kommer med tåget och hälsar på oss och hänger med mig och Maja på dagarna ett par dar. Hur vi åker hem och hänger hemma i vårt gamla hus i Fagerås och du leker med Maja och du och jag pratar föräldraskap och jag ber om tips om hur man blir en sån bra mamma som du. En verklighetsflykt men en ganska skön sådan att få ägna sig åt emellanåt.

Jag känner mig ändå glad att jag fixat den här veckan utan att sorgen fått bryta ner mig helt. Jag har trots allt träffat en ny vän flera gånger den här veckan och kunnat prata av mig om alla känslor (vilket väldigt sällan händer annars). Jag har också styrt upp allt inför julen trots en mindre finanskris och ett sorgset hjärta. Heja mig och heja psyket. Klart man fixar mer än man tror ❤️️



Effektiv

Sov en ordentlig middagslur med Maja i eftermiddags vilket innebar att jag varit pigg ikväll. Har därmed: Lagat tacos, ätit mat, tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, packat inför Värmland, slagit in alla julklappar, gjort iordning de sista tack/julkorten som ska tas med hem, packat iordning julgodiset i en fin liten låda och satt lappar på till mormor och morfar och bakat och packat ner småkakor. Inte en lat afton direkt.


Majsan har varit smågnällig hela kvällen, säkert till följd av vaccinationen vid lunch. Hon var superduktig vid vaccinationen och grät bara jättekort stund! Tommy var med vid vaccinationen idag vilket jag tyckte var skönt. I övrigt växer hon på bra!

Nu sussar mina två älsklingar redan så det ska jag ned göra! Natti

iPhone 6

Sådär! Nu är nya telefonen installerad och klar, en iPhone 6 blev det. En jäkla skillnad i snabbhet mot min gamla!

I dagarna två har vår lilla tjej varit ledsen och kinkig och vi vet inte riktigt vad som är fel. Kanske det kan vara tänder? Jättejobbigt för henne såklart och även för trötta föräldrar emellanåt. Nu ligger hon dock och sussar snällt bredvid mig i soffan. Lilla hjärtat. Det här innebär att jag inte fått så mkt gjort senaste dagarna men det gör ju inget, allt som jag inte gör idag kan jag göra imorrn eller dagen efter! Har iaf haft besök av fina Julia och Leon för en fika idag och igår fikade vi hos dem. 

Hoppas ni har en fin onsdag! Nu ska jag passa på att hänga tvätt ledan hon sover! 

PS! Dear Santa! Eftersom jag och Tommy inte har råd att köpa julklappar till varandra i år, kan jag få en sån här köksmaskin av dig istället? Jag har varit snäll hela året!!



6 månader

Idag blir vår lilla älskling 6 månader! Känns helt galet att det redan gått 6 månader sen hon kom till oss lite tidigare än vad vi räknat med. Hon förgyller verkligen livet så otroligt mycket med sitt varma och charmiga leende, sin nyfikenhet och gos. Hur mycket kan man älska en sån liten människa egentligen? Jag är så otroligt lycklig att jag har min fina lilla familj ❤️️

------------

Det här är en ganska trött vecka. Upploppet mot den 18:e och det är samma visa varje år. Nedstämd och trött och inte social överhuvudtaget. Har ändå bokat in ett par grejer för att inte snöa in helt här hemma. I övrigt tar vi det lugnt, jag och Majsan. Det blir ju full rulle om några dar när vi sticker till Värmland över julen så det kan va skönt med en hyfsat lugn vecka innan.  Idag tränade jag här hemma! Körde ett tabatapass och kände mig jävligt nöjd efteråt. Hade så svårt att få upp mig ur soffan idag, dessutom har Maja varit lite extra mammig idag så det har blivit ganska mycket mys och gos. Men flygande Jacob blev det till middag iaf!






Helgen som gick var suuuuperfin! Alltså helgerna är så braaaa nuförtiden! Vi har så fina vänner och gör så mycket skoj! I lördags bakade vi julgodis hemma hos Jenny och Martin. Grabbarna såg efter barnen medan vi bakade och sen bytte vi så vi såg efter barnen medan de lagade maten (tacos). Teamwork! Supergott godis blev det som jag slagit in så mycket det bara går för att hålla mig själv borta från det fram till jul hehe




Söndagen började vi med frukost och sen en promenad i det sköna vädret. Tog kort med Maja i livets första snö ❤️️ Sen lunch hemma innan vi åkte till Sara, Tompa och barnen för adventsfika. Vi hade med av vårt julgodis och de bjöd på det som de bakat, mys!  På kvällen blev det ett snabbt ryggpass och sen slappa framför Hamilton i soffan.

Förresten kollade vi luciatåg i lördags morse. De hade ett på vårt lokala ica! Passade på att skänka en slant till musikhjälpen i samband med det med eftersom luciatåget hade egen insamling. Majas första luciatåg.



En liten tomtenisse sussar på min arm ❤️️




Det gick!

Åh, det gick! Tommy la Maja igår, hon tog välling OCH hon sov till halv åtta utan amning, vaknade inte förrän när Tommy gick till jobbet imorse.
Även ikväll har Tommy lagt henne och hon somnade, vaknade till efter en stund och då nattade Tommy henne igen med lite välling! Grym är han och vilket tålamod. Hon skriker och gnäller först men skam den som ger sig. Nu ska vi hålla i det här!! :) 

I övrigt då! Maja är 6 månader på måndag. Hon äter gröt till frukost och middag och vanlig mat (puré) till lunch och amning däremellan. Hon har varit himla lugn och jämn i humöret på sistone och en riktig charmig liten solstråle. Och sover bra gör hon med. Vad mer kan man önska, älskar vår lilla tjej till månen och tillbaka ❤️️ Jag vet att det kommer komma jobbiga faser och allt det där men just nu njuter vi av att det flutit så fint ett bra tag! (Inte för att vi någonsin kunnat klaga på att ha en gnällig bebis men det varierar ju ändå såklart).

Idag har vi haft en lugn förmiddag och sen träffade vi Emelie och Johanna på stora torget, kolla musikhjälpen och bytte julklappar. Sen gick vi till vindhemskyrkan på luciafirande och träffade alla mammor och bebisar. Sen när jag kom hem snackade jag med bästa Marre!! Och sen gick jag och Majsan en långpromenad med Jen vilket var kul och skönt precis som alltid!

Nu dags att sova. Imorrn står promenad och besök på Rackartyg med en annan Jenny på agendan! Hoppas få in lite löpning eller gym med. Och massvis av fredagsmys för Tommy slutar 15 imorrn!

Natti
Trött mamma och busig bebis!

Fin onsdag!

Idag har vi myst här hemma, jag och lillan. Det har regnat och varit allmänt trist varpå vi ställde in en planerad promenad med en annan mamma och körde istället ett gympass bröst och axlar och core. Även igår blev det lite gym, ett ryggpass och core. I övrigt har jag städat hela lgh plus lagat köttfärssoppa till kvällens middag med Carina. Käkade middag och snackade tonvis med skit hela kvällen, finfin och smålyxig onsdagskväll.

Just nu håller Tommy på och lägger majsan och jag håller alla tummar att det ska gå!! Hon har ju varit lite vrång ett tag och bara morsi har passat när Jon ska läggas, en trend vi måste ändra på.

Snart dags att sova!
Natti











Trött

Har varit så trött på sistone. Lite för mycket stress just nu. Pengastress och julstress, blä och fy. Sen är ju juletid alltid extra tung för mig men det blir inte bättre av extra stress. 

Jaha, god natt då från trötta, sura, irriterade mig.

PS. Majsans första jul! Måste se till att vända det här.


141207

Söndag och mysväder!
Började dagen nyvaken på gymmet. Blev ett benpass med fokus på bra teknik och kontakt. 





När jag kom hem åkte Tommy till jobbet och jag och Maja hamnade i soffan. Maja somnade och jag kollade reprisen på så mycket bättre. Nu ska jag väl snart ta tag i städningen och pyssla lite om det hinns. Myyyyysigt! 




Hoppas ni har en fin söndag!

Hej lördag!

Tråkhelg i form av att Tommy jobbar. Får aldrig någon riktig helgkänsla de helgerna så tur att de bara infaller var 4:e helg!
Dagen har således bestått av ett ryggpass innan Tommy åkte och jobbade, lite mer träning hemma, julkortsmakeri Och promenad med bärselen! 
Fin lördag på det stora hela. Och ikväll väntar tacomys hemma hos Annso, Andreas och Linnea!
Tjipp








Ni❤️️


Alltså de här två. Älskar dem till månen och tillbaka ❤️️

Julstämning

Har jobbat på julstämningen här hemma idag och haft en riktig Mysdag! Imorse var vi och storhandlade och sen var jag och träna. Körde ett hårt pass som jag bestämt redan innan och efter det blev det triceps. Kände mig stark och uthållig idag och jätteglad att jag fixade det så bra! Blir starkare!









När jag kom hem käkade vi och sen satte vi igång! Satte nejlikor i apelsiner, bakade pepparkakor, dekorerade dem och lyssnade på julmusik. Familjemys helt enkelt ❤️️






Men hej där!

En härlig vecka såhär långt! I måndags bjöd jag in mina mammavänner i mammagruppen till glögg- och lussebullsmys och fruktsallad hemma. Direkt efter det tog jag och Maja en kort joggingtur innan nästa mys väntade. Då kom nämligen min fina tjejpysselliga hem och vi ägnade kvällen åt tonvis av tjejsnack, pyssel och glöggmys. Underbara fina fina vänner, tack för en riktig superafton!

Tisdag bjöd på fortsatt pyssel här hemma vid köksbordet med sällskap av Majsan som satt med bredvid i sin matstol!  På eftermiddagen gick vi promenad med en mammakompis som bor här bredvid.

Idag sen då! Vid tio på förmiddagen tog jag och Julia våra vagnar och promenerade upp till Gränby C för ärendeuträttning och lunch! Supermysig dag med massa fixat och kom inte hem förrän efter halv fyra på eftermiddagen. Då fick jag först besök av Hennie som hade med sig superfina bilder hon tog på dopet och sen kom Jenny och vi tog vår sedvanliga obsdagspromenad. Överdriver inte om jag säger att jag lätt promenerat minst 15 km idag, plus att vi gick och gick inne på Gränby. Det känns faktiskt i benen nu hehe 
Ikväll har vi haft tacomys och tittat på film. Tommy är ju nämligen ledig imorrn så vi firar liksom fredag idag kan man säga! Men nu ska det sovas!! Natti!




Adventshelg!

Har haft en mysig helg!
I fredags kom bästa Helena och hälsade på oss. Jag och Helena stack ut och käkade gooood mat på Glada grisen och ägnade oss åt catching Up och tjejsnack i flera timmar. Supermysigt var det! Dock kom vi hem till en Maja som hade gråtit sen vi gick vilket var mindre kul.


Lördagen började vi med frukost och sen promenerade vi med Helena in till station. Efter promenaden åkte vi till Ikea och köpte matstol och lite annat smått. När vi ko hem blev det träning för mig och pappamys för de andra. Sen stack Tommy på julfest och festade natten lång tills han ramland in hemma efter 04. Själva hade jag och Maja besök av Jenny. Vi käkade tacos, kolla TV och snacka en massa. Gick dock och la oss betydligt tidigare än T hehe






Söndagen var jag och Maja uppe hyfsat tidigt och grejade med julskinka och plocka runt lite och myste i soffan. Vid halv ett vaknade T till och då passade jag på och gick till gymmet och fick till ett väldigt bra benpass. Sen gick vi en promenad till Nelins och handlade bingolotter. Kvällen bestod sen av varma mackor, lussebullsbak, Bingolotto och julskinka och en film. Jättemysig första advent helt enkelt!









Idag ska jag ha en massa mammor på adventsfika! Bästa att sätta igång och stöda innan lägenheten ska granskas av alla dem hehe