Trött och deppig

Igår fick jag en helkväll med mitt fina lilla tjejgäng, bio och middag❤️ Så glad för den kvällen som gav lite ny energi till den hör slutkörda tjejen. Fan alltså, hösten är verkligen inte min årstid, känner mig bara så nedstämd och deppig och den här hösten känns det värre än någonsin.

Idag har jag haft med tjejerna till öppna förskolan i skogen, sista för säsongen. Sen var vi på BVC (Tommy var med, han var med när hon fick sprutorna) och Hollie fick sitt 3 mån-vaccin. Gick jättebra, hoppas natten går bra med. På förmiddagen gick jag långpromenad med H och tränade längst vägen.


Lately

I fredags promenerade jag med tjejerna til hammarskog. Jag och Maja försökte mata fåglar och hade lite picknick.
I lördags var hela familjen hos Sara och Tompa och alla barnen. Mysigt som vanligt och vi blev bjudna på supergod mat! Söndagen var lugn och en hel del utehäng.
Idag är en grå måndag, riktigt tandläkarväder som Larsa säger. Går på tomgång sen några veckor tillbaka och väntar ivrigt på att det ska vända, att jag ska börja må bättre igen.

Imorrn ska jag och fina tjejerna käka middag och gå på bio, bridget Jones! Ska bli så mysigt och så nyttigt att jag får ta mig ut en sväng. Varje steg iväg på sociala sammanhang är jättebra och jag försöker pusha mig själv lite, i land. Lättast när resten av familjen är med för även om det föregås av endel tårar så kommer jag iaf iväg.

Ha en fin vecka people!


Älskade lilla busfrö! 🌟

Ovan är lite bilder på Hollie. Jobbar på att lära mig vår kamera och tycker ändå jag gör några små små framsteg, iaf med prträttbilderna men det är svåååårt!

Har haft mina fina fd kollegor/nuvarande vänner här ikväll. Vi har käkat gott, skvallrat och snackat massa annat. Bästa bästa, så fin kväll🌟


Träningshets

Vi måste snacka om det här med träningshets. Ibland får jag kommentarer på min Instagram som: Hur ofta har du vilodagar egentligen? Jag blir helt stressad av hur ofta du tränar!
För det första! Jag tar helt avstånd från alla typer av träningshets. Min förhoppning är att kunna sprida inspiration och träningsglädje och om man känner att jag eller något annat konto man följer gör att man känner stress eller press så tycker jag man ska avfölja. Jag personligen följer bara härliga och peppiga konton som ger både inspiration och motivation 🌟 Det är ju så himla olika vad man peppad och motiveras av och det är så otroligt olika vad ens kropp och psyke behöver och mår bra av för slags träning, intensitet och hur ofta. Såklart också jätteolika hur vi prioriterar träningen beroende på vart man är i livet. Jag är ju tex föräldraledig vilket innebär väldigt stora möjligheter till träning. Jag har också ett psyke som är lite upp och ner och några perioder per år är det mentala rätt kämpigt. Under de perioderna är träningen min räddning som ger superviktig energi och en stund att fokusera på nåt annat än alla jobbiga tankar. Den ger dessutom endorfiner som hjälper mig att må lite bättre för att fungera i vardagen och att vara en så bra mamma, partner, kollega etc som det bara är möjligt. Träningen är så himla mycket för mig. Den ger mig bra kondition och styrka vilket gör att jag orkar med vardagen med två små kiddos. Den ger mig glädje eftersom jag väldigt ofta har så himla kul både under träningen och innan när jag planerar den. Den ger mig också ett starkare och klarare sinne. Den ger mig så himla sköna endorfiner och bra humör och den stärker mig mentalt genom att ge en stor tro på mig själv och att jag känner mig grym efter typ varje pass! Och för att hålla en hälsosam vikt, känna mig stark och som mitt bästa jag med förstås 😄💃🏼
Alla måste hitta sin mening med träningen och hitta ett sätt att få in den på ett bra och Naturligt sätt i vardagen utan att låta den bli en hets eller stress tror jag. Kör på vad som funkar för dig och skit i hur alla andra gör det, det viktigaste är ju att man mår bra! För mig funkar det bäst att ta veckorna som de kommer. Jag sitter inte på söndagen och planerar hela kommande träningsveckan trots att det är vad många experter tipsar om. Jag bestämmer ofta kvällen innan vad jag ska träna men vaknar jag och känner för något annat så gör jag det istället. Inget är skrivet i sten för mig när det gäller träningen för jag mår helt enkelt inte bra av den typen av hets. Jag vet att jag strävar efter att få in varierad träning under en vecka, överkropp, underkropp och cardio men jag låter också dagsform och lust styra. Vilodagar lägger jag in när kroppen säger till eller de dagar jag helt enkelt har annat för mig och inte vill stressa in ett träningspass. För visst har man oftast tid att få in lite träning, men det är ju inte alltid man prioriterar det och det är härligt att det kan få vara så! Sen är jag den första att erkänna att jag har grym disciplin när det kommer till träning och 99,9 % av gångerna blir den av om jag bestämt det, just för att det är viktigt för mig.
Jag är så himla glad för det instagramkontot jag har för jag har så många fina följare som jag såklart också följer som jag blir så himla peppad, inspirerad och glad av att följa!


Skogen

Maja älskar ju det här med att hänga i skogen. Idag åkte vi in och hängde på öppna förskolan i stabbyskogen. Vi fikade äpple och smörgås och var med på sångstund. Min kusin var där och en gammal kollega och så sprang Stina förbi. Mysigt! Kände mig bra som tog med mig ungarna dit, uppbådade ork och allt det där. Fin eftermiddag med mina små troll även om Hollie var skrikig hela sångstunden ☺️ Nu har jag precis nattat Hollie och ska själv sova. Känner mig så jädra trött twentyfourseven.

Natti


Sorgen

Den river i mig just nu, den där bottenlösa rivande sorgen och saknaden. Jag vaknar på morgnarna med en suck och klump i magen. Tankarna går runt runt runt i skallen och ger mig ingen frid. Jag tänker på jobbiga och fina stunder från förr och jag dagdrömmer mig själv till leda. Jag dagdrömmer om att du kommer hit och hänger med mig och barnen, att jag kommer hem med barnen och hänger med dig, att vi promenerat i skogen, lagat god mat och tagit ett glas vin. Jag drömmer om allt jag velat visa dig och jag gråter över all tid med dig jag borde ha haft men aldrig fick.

Jag säger att det är så mycket med båda barnen att jag inte orkar träffa andra. Sanningen är att sorgen och saknaden river i mig tills jag knappt kan andas och energin försvinner så fort jag vaknar på morgonen. Jag krigar mot alla känslor, dagdrömmar och mardrömmar och det ständigt pågående ältandet i huvudet. Det bryter ner mig i tusen bitar. Fy helvete för hösten, för all saknad, för all kärlek och saknad och fy helvete för att jag inte fick ha dig kvar och mest av allt: fy helvete för att jag inte kan kontrollera mina egna tankar och känslor just nu.

Älskade mamma, Gud så jag saknar dig.


Superdag!!

Superfint väder, härlig promenad, asgod sallad med halloumi och en härlig eftermiddag med sångstund i stabbyskogen och en stund i lekparken på hemvägen. Dessutom födelsedagskalas ikväll hos grannarna. Och köttfärssoppa till middag! Vilken superonsdag det blev! Maja älskade sångstunden och var alldeles till sig över att få sjunga och leka i skogen ❤️ Det kändes mysigt att vara tillbaka på öppna förskolan som jag alltid gick på med Maja när jag var ledig med henne och fröknarna tyckte det var då roligt att få träffa Maja igen 💕


Lovely sunday!

Idag var jag barnfri några timmar och hängde med grannarna på mickelsmässmarknad! Köpte strumpor och lite andra småprylar och det var jättemysigt och superväder. När jag kom hem och ätit lunch tog jag med mig kidsen ut på lite bus och häng med grannbarnen.

Ikväll har jag lagat årets tredje omgång tomatsoppa på mina egna tomater, gjort köttbullar i gräddsås till Tommy och Maja och sen slösat bort två timmar framför bachelorette hehe Kan inte hjälpa det men måste liksom se det nu när jag kommit in i det. Snacka om skämsprogram haha

Nu ska jag sova! Hollie ligger redan i sin säng och sussar sött. Natti