Idag!





Fin tisdagseftermiddag!

Helgen

Mors dag var i vanlig ordning dubbel. Saknade mamma så det skar i hjärtat samtidigt som jag blev firad på sängen av mina fina med paket och teckning som Maja gjort❤️ Och så firade vi Majas fina farmor som var här och hälsade på i helgen. Maja är alltid överlycklig när hennes farmor och Peter kommer!

Sov skitdåligt inatt och vaknade helt slut. Var på tul där det visade sig att bebis ligger kvar i säte. Kändes jobbigt att prata om vändningsförsök osv. Men ett nytt ul är bokat till 16:e juni. Varför måste det alltid vara nåt som strular? Känner mig lite sänkt idag efter dåligt med sömn, mycket att ta in på 3 sjukhusbesök idag och väldigt ont under revbenen. Fint väder har vi iaf och det har varit en mysig eftermiddag med vår tjej och jag har fått en hel del gjort inne som att fixa med all tvätt, gjort pizza till middag och förbereder för pappas vistelse här under veckan!

Hoppas er måndag varit fin!




Påbörjade packning av BB-väskan igår! 

Älskade mamma

Den här dagen är alltid för dig❤️ ord kan inte beskriva hur mycket jag saknar dig vid min sida.



Lördag

Hej från en nytränad tjej som ligger och tar igen sig i sängen! Skulle träffat Majas faddrar med familj idag men eftersom Sara var magsjuk så fick vi ställa in. Istället har det varit en lugn morgon! Maja gav oss sovmorgon till halv åtta (!) Jag vaknade liksom före henne! Sen läste vi en stund i sängen innan vi gick upp och kastade i oss frulle. Efter att Tommy kommit upp och ätit lite frukost så tog jag på mig träningskläderna och skuttade ut i trädgården för ett pass. Sen promenerade jag en sväng med Maja för att hon skulle sova. Det känns att den här dagliga vilan jag får sen jag blev sjukskriven gör mig så gott! Känner mig mer 'med' nu på helgerna och har fina kvällar med familjen på vardagarna❤️ viktigt! 










Tänk att vi idag (eller imorgon?) är i den tid i graviditeten som Maja kom till oss! Och ännu verkar det inte komma någon bebis vilket vi är så himla glada över. Vi pratade om igår att vi precis nu börjat kunna slappna av lite och längta och se fram emot lillasysters ankomsten ett nytt sätt. Det kan ju tyckas konstigt men vårt fokus har legat så mycket på alla kontroller och provresultat och ul och allt att det har varit svårt att fokusera tankar och känslor på något annat. Idag känner jag mig iaf så glad och lycklig att lillasyster verkar ha det så bra där inne i magen och nu hoppas vi att ul ser bra ut på måndag! Och att jag kan få fortsätta att känna mig såhär uppåt några dagar❤️ Det känns så fint att få känna mig pigg, glad och lite mer som mig själv idag istället för att ständigt balansera på gränsen till gråt, utmattning eller ilska. 
Livet idag!❤️

Nu ska jag ta och vila en stund och sen när Maja vaknar blir det pannkakor för hela slanten, smeten är redan förberedd! 
Ha en fin lördag!


Just ja!

Har jag sagt att Maja fortsätter överraska med pottbesöken? På förskolan är det blöja som gäller men hemma är det Trosa och färre och färre olyckor händer. Galet stolt liten tjej efter varje gång hon gjort något i pottan ❤️ Hoppas det fortsätter så positivt så kanske vi kan bli av med blöjorna här framöver!

Mina finaste i tisdags morse!

Vi två!

Maja var småsjuk igår så idag bestämde vi att jag skulle hämta Maja vid lunch för att hon skulle få en kort dag på föris och slippa bli så sliten. Så efter att vi sovit i två timmar blev det lunch, baka muffins och ett långt busigt bad. Mitt lilla hjärta❤️






Lediga

Hoppade in och jobbade 06.30-10 men sen var det färdigjobbat för idag. Mötte upp T och Maja på ackis för att kolla upp hennes blåsljud på hjärtat. Maja var superduktig på undersökningen och allt såg bra ut. Ett blåsljud finns men det är inget att oroa sig för utan ett sånt vanligt som väldigt många barn har. Tyder snarare på ett piggt och aktivt hjärta sa den fantastiska läkaren. Så glad man blir när man (efter några inte så bra läkare) träffar en som är supertrevlig, är härlig mot barnet och dessutom förklarar saker på ett bra och självklart sätt. Tack tack för det! På vägen hem köpte jag och Maja lite jord och glass! Klart en stor och superduktig tjej ska ha en glass i solen❤️ 

Efter vila och lunch pysslade vi i trädgården, grävde upp maskrosor bland annat. Sen åkte vi in till stan och kollade på en syskonvagn. Som vi köpte! Supernöjd! En babytravel som är väldigt sparsamt använd och bara ett år gammal, ett riktigt klipp känns det som! Sen sa vi hej till Tommy på vägen hem för han jobbade långdag idag.


Maja skulle absolut inte ha någon annan mössa än den på bilderna. Perfekt när det är över 20 grader ute hehe

Efter middagen överraskade lilltjejen med att både bajsa och kissa på pottan! Heja Majsan!

Nu ska jag och T strax äta tacos. Utan tacosås buhu! 
Ha en fin fredag kväll!

Pain

Majsan var supertrött efter föris idag, säkert på grund av väldigt tidig morgon och sen massa lek på fsk. Så redan 18.30 ville hon få välling och lägga sig. Hon ville dessutom natta sig själv efter att hon druckit vällingen och jag tagit flaskan. Så efter att jag gick ut ur hennes rum och la mig i vår säng och läste så sov hon med lugna andetag på 3 minuter! Lillskruttan! 


Själv har jag sovit 2.5 timme efter lunch idag men känner mig ändå så galet sliten. Har haft så himla mycket smärta under höger revben senaste veckan och det tär på energi och psyke att hela tiden ha ont. Inatt vaknade jag dessutom av att det krampade på samma ställe. Försöker iaf istället fokusera på det positiva vilket är att jag ännu inte börjat samla på mig särskilt mycket vätska vilket är fantastiskt skönt!

Nu kommer nog Tommy hem snart! Han åkte på mässa vid sex imorse och borde komma hemåt snart. 
Natti!

Överraskning!

Tommy överraskade mig idag med en superfin förstoring på en bild på mig, Maja och magen❤️ Blev så glad! 



I övrigt har bi varit på sommaravslutning på förskolan idag och barnen hade satt ihop en musikal tillsammans med sina fantastiska pedagoger! Vågar inte lägga upp någon bild eftersom det är fler barn med men de var iaf superfina och duktiga! Sen blev det picknick på en filt i gräset.

Vi längtar efter dig❤️





Lördag

Maja har lekt med Krut och Dante på förmiddagen och sen kom Leon och Julia och hängde med oss efter lunch! Mysigt häng med spring i benen utomhus, fruktstund, te, massa lek och två väldigt glada barn!


De här två ❤️

Tips

Tips till andra förlossningsrädda väntande mammor: Läs inte månadens Mama. Min stress började lägga sig så smått tyckte jag och så läste jag det där och skräcken galopperar i magen. Så trevligt att läsa att förlossningsskadorna ökar, många blir flyttade att föda på andra sjukhus och att vård och säkerhet är allmänt dålig i samband vid födande och allra allra värst är det på sommaren. Tackarrrrrrr 
Känner mig verkligen pepp på hela den här: " jag ska föda barn mitt i sommaren och det finns inga tillgängliga barnmorskor-grejen"




Tokunge❤️


Maja ville absolut ha lika som mamma❤️ okeeeej då min lilla toktjej! Nu: Dags för läggning

Unnar


Ojdå hehe Glass extra allt! Och en bok på altanen. Kvällar som dessa! 

Vår lilla stora tjej❤️


Tänk att du snart ska bli storasyster! Mammas lilla, stora tjej!

Heeeeeelgen

Känns som jag just haft semester en vecka!!! Så galet härligt att få 5 lediga dagar, bara sådär!

Jonas, Emelie och Kevin har varit hos oss i helgen, en superfin helg och barnen har haft så roligt tillsammans❤️ Tänk att det bara skiljer 6 dagar mellan våra små hjärtan! 










Mysig dag med min tjej!

Har myst runt med finaste lilltjejen hela dagen! Började hos barnmorskan imorse och Majsan skötte sig exemplariskt! Kul att ha sällskap dit för omväxlings skull och hon fick både se mamma bli stucken i fingret, få sitt blodtryck taget och lyssna på bebisens hjärta. Spännande tyckte hon och jag var mest lättad över att allt såg bra ut! Sen lekte vi i ett par olika lekparker i närheten och tittade på ankorna i ån. Har känt mig piggare än på väldigt länge idag och det är jag så otroligt tacksam för! Att orka hänga runt med lilltjejen en hel dag och hänga med i hennes tempo hyfsat bra och dessutom få till en del trädgårdsarbete! Sen grill ikväll. 














Imorrn kommer fina Jonas, Emelie och Kevin hit!

Fantastiska onsdag!

Vinkade av mina finaste imorse, strax efter sju! Sen slevade jag i mig min chiapudding framför Nyhetsmorgon innan jag sprang upp och la mig och sov drygt två timmar till. Efter en dusch hämtade jag sen mitt lilla hjärta på fsk. Sen har vi hängt här hemma i solen resten av dagen, lyckan i det! Tittat på olika djur, allt från hästar till skalbaggar och nyckelpigor, ätit lunch på altanen, lekt med lego i soffan på altanen, ätit mellis på en filt i solen, gått FN långsam promenad genom vår lilla by, grävt i sandlådan och fixat middag. Fantastisk onsdag!















Livet❤️









Fina moments från i eftermiddag/ikväll❤️ livet livet livet, så jädra fint det är mot mig❤️

Livet på landet!

Jennie, Martin och Alba sov över här och morgonen spenderade vi 4 tjejer åt att leka, äta gofrulle, hänga ute i solen, leka i sandlådan och gå upp till hästarna medan papporna (småbakis efter en sen afton med rödtjut och whiskey i köket) fick en sovmorgon. Sen vaknade Tommy till och vi hängde allihop på gräset i trädgården och söp in solens strålar tills den sista pappan vaknade och det blev frulle på altanen för dem. Helt fantastiskt härligt! När gästerna begav sig åt jag lite sallad till lunch och tog sen en ordentlig siesta på 3 (!) timmar! När jag vaknade åkte Tommy och köpte jord bland annat medan jag och Maja fixade i trädgården och planterade om lite plantor. Fortsatte sen i trädgården när Tommy kom hem och sådde både morötter och sallad! Så jädra varmt och härligt ute och inga jackor och mössor behövdes. Fina fina söndag❤️ Hela helgen har varit fantastiskt fin! Så himla tacksam. Imorrn är det måndag och en tvådagars jobbvecka väntar på mig för resten är jag och Maja ledig! (Hon ska gå förmiddagen på onsdag på förskolan bara så jag kan vila enligt sjukskrivningen) men i övrigt blir det massa tjejhäng i veckan och det ser jag såååå fram emot❤️

Hoppas er helg varit lika fantastisk som min! 
En endaste tulpan har harar/rådjur sparat åt mig, resten är uppätna. Man får liksom vars glad för det lilla som de säger hehe

Superfin Valborgsdag och kväll med finaste vännerna!








Men nu är det dags att zzzzzova fem kvart i timmen!