Julen som gick

Har haft en riktig mysdag idag. Gick upp sent och åt frukost sen fastnade vi i soffan med varsin bok i ett par timmar (Något man nästan aldrig gör, myser i soffan och bara gör inget utan att vara sjuk eller bakis. Bara för att man kan och man vill) och efter det stack pojkvän till gymmet och jag drog ut på en löprunda! Halt som in i h-e var det men jag klarade mig utan att ramla som tur var. Joggingturen blev långsam men var sen riktig mysjogg som bara var så skön, som balsam för själen! Nu blir det dusch och sen på med kläder och in till stan för en datenight med middag på Tzatsiki och bio!
 
Julen har varit superfin och här kommer lite bilder från den!
En sån fin helg hemma i skogarna! Har myst med familjen, med Tommys familj, skottat snö, Varit på kyrkogården, fått in två träningspass (pojkvän har coachat mig, svinkul!!), gått ut med fina vänner och blivit full och så ätit massor massor av både mat och andra godsaker.
 
Over and out Folks!

Fest

Igår var det juldagen och det var fest för hela slanten! Idag åker vi tillbaka till Uppis! Tjippidipp


Tappat Fokus

Usch jag är så trött på att vara ledsen, sorgsen och deppig. Jag är inne i en period när jag saknar mamma så det bara skär i mig. Var ute på en löprunda förut och spenderade första halvan åt att hulka med tårar rinnande nerför kinderna samtidigt som jag försökte andas. Sen skärpte jag till mig andra halvan. Jag har liksom tappat fokus den senaste månaden känner jag. Något har hänt med mig, ger liksom upp lättare än förr. Antar att jag inte kan sitta och vänta på att hjärtat ska bli lättare och att jag ska må bättre. Måste ju helt enkelt ta tag i det.
 
Iaf så var Jempa här och käkade lunch förut och det var så mysigt! Fick prata om livet och hjärtat och sånt som gör ont och lite man blir glad av. Vad skulle man göra utan sina fina vänner?
 
Annars har jag mest tvättat, städat, bytt sänglakan och allmänt förberett inför morgondagens tripp till skogarna. Skulle behöva gå in till stan och hämta min cykel som jag lämnade där igår med. Men först måste jag nog städa lite till (Fy.Fan.Vad.Tråkigt). I övrigt är det mesta förberett förutom att packa, det ska jag göra ikväll tänkte jag (Blä, också astråkigt). Måste även plocka ur bilen innan vi åker, den är full med skit. Tråk tråk tråk tråk. (Hatar att bara ägna mig åt måsten när jag är ledig. Ovärd ledighet är vad det är.)
 

...

Blev en spontanmiddag och ett par öl på Pitchers igår. Som för att fira att julen är påväg. De andra kom från jobbet så det blev ju lite AW men inte för mig som hade varit leeeedig! Hade ringar i öronen för första gången sen i början när jag bodde i Umeå. Lite ovant men jag gillar det litegrann nu igen.
 
Igår fixade jag ju en massa hemma. Lite bilder från de färdiga julgrupperna och julklapparna.
 
Pojkvän har åkt till jobbet och jag sitter här i soffan och dricker lite te. Vaknade och kände mig ledsen. Julen gör något med mig, den gör mig så sorgsen. Sen är det inte längre nyttigt för mig att vara ensam för länge för jag tänker för mycket. Pojkvän jobbar minst till 19 ikväll och sen ska han ut med grabbarna och dricka öl. Så tur för mig att bästa Jen kommer förbi vid lunch och äter sin lunch här! Kvällen blir lugn och att ladda för morgondagens långkörning hem. I övrigt ska det städas, tvättas, göras knäck som ska ges bort (om tiden räcker till!) och så trääääning så klart! Ska nog sticka ut på en löprunda och försöka ta tillvaka på ljuset sen efter att J har varit här.
 
Oooover and out folks!
 

Ledigt

Har haft en skön ledig dag och fått en massa gjort! Tränat, handlat, slagit in paket, gjort julgrupper, plockat iordning här hemma. men nu ringde pojkvän och fråga om jag inte vill komma in till stan och ta en öl med honom, F & M. Och det är ju klart jag vill. Måste bara få på mig lite mer presentabla kläder och byta i tvätten.
 
ha en fin torsdagskväll!
 
Bilder från måndagens bak!
 
Over and out!

ledig torsdag minsann!

Leeeeedig torsdag. Så jävla göttigt!
Har precis ätit frulle och ligger nu och genomsöker nätet efter i jakt på en perfekt julklapp. Vad som ska köpas är klart, bara inte vilken modell. Annars har jag ätit frulle och ska sen sätta igång och pyssla lite om det hinns innan jag ska till gymmet vid 12 för då ska jag på cirkel!
 
Veckan har varit fin! Träning med pojkvän i måndags morse innan jag hade heldag med sortimentsgruppen. På kvällen blev det julgodismys hos Marre. Sen i tisdags var jag så trött och mör när arbetsdagen äntligen var slut så då joggade jag hem i snön istället för att gå till gymmet. På så sätt kom jag hem fort och jag slapp trängas med folk på gymmet! Igår så stack jag hem kring 16-tiden och handlade en julklapp, mat och hyrde 2 filmer på vägen hem. Väl hemma så fixade jag varma mackor och filmmys tills pojkvämn kom hem! So nice och bra onsdag!
 
Här kommer lite bilder från lördagens födelsedagsmiddag-turned into utgång!
 
Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag.
 
Over and out.

2 år

Idag är det 2 år sedan världens bästa mamma lämnade oss.
Saknar precis varje dag.
Jag älskar dig mamma.
 

Härliga helg!

Hej lördag!
Igår blev det lite spontanhäng med F & M som var här och köpte BMW:n av oss. Först var vi hos dem och sen blev vi hungriga och åkte och handlade och stack hem till oss och så blev det film och tacos när maten äntligen blev klar pframååt 23-tiden! Då var man rätt hungrig med bara ett par lussbullar i magen sen lunch. Härlig kväll, älskar spontanhäng!
Taaaacos!
 
Det här är so far lätt en av de bästa helgerna på länge. Så härligt att få ha en  hel dag full med kvalitetstid som jag och älsk hade igår med. Dagen idag började vi med frukost. Sen när T stack till jobbet så skypade jag med syrran, det var verkligen alldeles för länge sedan sist, det har kommit så mycket emellan. Och jag blev på lika bra humör som jag alltid gör när jag pratar med någon av mina fina storasystrar! Sen fixade jag lite med alla julkorten här hemma innan jag hoppade i träningskläder na och stack till Actic för en timmes crosstrainer/intervaller på löpband/styrkeövningar. Sen blev det dusch och bastu i lugn och ro och shopping på vägen hem.
Den osminkade sanningen!
 
Så nu sitter jag här i soffan och dricker en proteinsmoothie och känner mig bara så glad och nöjd och lycklig över det fina i livet! Ska snart sätta igång och fixa en sallad inför kvällens födelsedagsmiddag hemma hos världens bästa Jempa.
 
Hoppas ni har en fin helg, det har jag!
Over and out!

Finfredag!

Hej Fredag!
har haft en jättefin ledig dag med pojkvän. Han jobbar hela helgen men var ledig idag så då bestämde jag min för att flexa dagen till ära så vi får lite ledig tid ihop.
 
Igår var det Lucia vilket innebar julbord på jobbet och lussetåg:
Lite trötta innan jobbet. Klädde mig i rött för att det snart är jul!
 
Började med att vi hade fredagsmys igår. Först var vi och körde ett bra och intensisvt pass på Actic i 90 minuter. För mig blev det att varva 2x15 min intervaller på bandet med funktionella styrkeövningar för hela kroppen. Superskönt pass som gjorde mig helt slut. Fredagsmyset bestod sen av grillade revben, sallad, gott färskt bröd och brieost. Och somna tätt i soffan såklart.
 
Idag sov vi lite längre än andra vardagar. Låg kvar och drog oss, och sen åt vi en mysig långfrukost. Sen stack vi upp till Ackis och tog prover inför att bli blodgivare. Jag som fått akupunktur inom de senaste 6 månaderna får inte ge förrän det har gått 6 månader :( Men men, inget att göra åt! Sen gick vi till några loppisar och efter det blev det lunch på Magnussons. Sen gick vi runt en stund på stan innan vi fick skynda hem igen för Ts kompis skulle komma när han slutade jobba. Jättemysig dag, och så värt att få va lediga tillsammans!
 
 
Over and out!

Ledsen

Stack och tränade med T imorse, cirkelträning blev det. Glad i hågen styrdes sen bilen mot min utbildningsdag. Det var en utbildning kring palliativ vård. Jag troddeverkligen på riktigt att jag var redo för det. Men Efter att ha suttit och kämpat emot tårarna i 90 minuter bara brast det. Jag sprang ut ur lokalen med kinderna strimmiga av tårar och hittade snabbt en toalett där gråtfesten fortsatte. Satt och hulkade några minuter innan jag lyckades lugna ner mig själv. Carro kom och undrade hur det var och gråtfesten drog igång igen. Snälla Carro hämtade min jacka och övriga grejer och sen var det bara för mig att leta upp en buss som tog mig till jobbet, fortfarande med tårfyllda ögon. Så blev det med den utbildningen. Antar att jag inte är så tuff som jag ibland tror.

Mister har lagat middag ikväll (!) vilket alltid är lika ljuvligt, s nu är ju nyäten och ska sova. Sleeeeeep Tight!


tuesday and I'm happy!

Trevlig tisdagskväll på er!
Här hemma stökas det för fullt. Fick ett sms av världens finaste pojkvän imorse som löd: 'PS Jag ska städa lägenheten ikväll och du ska ta det lugnt. Puss'. Fy vad glad jag blev! Så glad att jag själv tog tag i och sorterad upp våra träningskläder som är en enda röra och tidskrävande moment varje gång man ska planera för morgondagens träning. Nåväl, nu ligger jag här i soffan och slötittar på 'Hart of Dixie'.
 
Blir tidigt i säng idag. Vi ska träna imorgon på morgonen innan min utbildning, köra lite intervaller och cirkel! Tanken var att vi skulle tränat imorse innan jobbet med men sen råkade jag somna om en halvtimme och eftersom jag hade ett besök redan 8.30 så hann jag inte träna. Tog en promenad till jobbet istället, inte fy skam det heller haha Sen har vi haft styrelsemöte med facket och det var lika trevligt som det alltid är!
 
God natt!!
 
Source: Tumblr

IPhone 5

Sådär ja! idag landade iPhone 5 i min hand. Enda kruxet är att 3G inte riktigt vill funka. Får försöka styra upp det under morgondagen. det går iaf just nu att ringa från den, frrrrramsteg!
 
Kvällen har spenderats åt träning, mobilfix och griljering av årets 3:e julskinka.
 
Natti natt!

söndagstrött

Finaste vädret ute, dock kallt. Skulle verkligen behöva gå ut och ta tillvara på lite D-vitamin när nu solen äntligen visar sig. men vart är motivatioen? kan löiksom inte hitta den.Seg och slapp är vad jag är. Jag som trodde jag skulle vara jätteträningspeppad under helgen som är fylld till bredden med egentid men icke.
 
Veckans sträning har iaf sett ut som följer:
Måndag: Gym innehållandes intervaller på löpband varvat med egen cirkelträning.
Tisdag: Ca 6 km promenad hem från jobbet med omväg
Onsdag: Promenad och pulsande i snön till och från jobbet ca 10,5 km samt 12 minuter intervallträning i hög snö.
Torsdag: Promenad till och fråsn jobbet 10,5 km plus gymmet (ungefär samma upplägg som måndag)
Fredag: Promenad till och från jobbet 10,5 km samt gym med samma upplägg som måndag
Lördag: Löpning 6.2 km
Söndag: Vila?
 
Har haft en rätt bra träsningsvecka ändå måste jag säga. har verkligen kört igenom kroppen och har strävat mot att komma på så många nya övningar som möjligt under veckan för att få så allsidig träning som möjligt. Nu ska jag försöka få ut mig själv iaf på lilla rundan på en promenad och sen ska jag handla lite inför middagen ikväll.
 
Over and out.
 
Source: Tumblr
 
Åh gud vad jag skulle vilja åka ut och resa. Snälla 2013, låt det regna pengar över oss. Låt vinden vända en liten stund.

It works!

Weihooooo! Pojkvän ringde just och berättade att bilen funkar igen! Gud vad skönt. har är duktig min handyman. Nu kommer han snart hem så får vi se vad den här kvällen har att erbjuda
 
Over and out!
 

winter

Har varit ute på årets troligtvis vackraste löprunda. Det var så fint ute med all snö och solen som stod lågt på himlen! Körde intervaller varvat med jogg och lite gång. Superskönt pass och lite jobbigt som sig bör. Är fortfarande inte i någon jätteform konditionsmässigt, men jag jobbar på det :) Men mest jobbar jag på att inte få tillbaka höftsmärtan, det är det viktigaste!
 
Lite bilder från min joggingrunda:

Julkort!

Har haft en mysig morgon med älsk. Först sovmorgon och sen långfrukost då jag åt julskinka på knäckebröd (favoriiiit på julen!) och T åt tacos (favoriiiit för honom året om!). Sen gick vi ut och skottade fram bilen och sen puttade vi med hjälp av ett par vänliga främlingar igång bilen så T kan åka till Fredrik som har stort garage där de ska försöka klura ut vad det är för fel på pärlan. Hoppas de kan lösa det så vi kan ha en bil hem i jul. Annars lär det bli både dyrt och struligt.
 
Hur som helst! Just nu är jag mätt men när frukosten lagt sig lite blir det kanske en promenad eller löprunda (Om lusten fortfarande finns kvar. har i övrigt tränat bra denna veckan hittills plus fina snöpromenader). Men tills dess ska jag nog sätta mig och pyssla med en julklapp samt kanske göra något mer julkort.
 
Här är lite bilder från sistone. Full mundering inför morgonpromenad, julfredagsfika på jobbet och olika julkort jag gjort:
 
Ha en härlig lördag hörrni!
over and out!

Fix och trix

Det har blivit endel fix och trix och pyssel här hemma på sistone. det är ett bra sätt att avleda destruktiva tankar, att vara kreativ. Här är några grejer jag/vi pysslat ihop på sistone:
Tycker om att ta med mig något när jag ska hem till folk på middag eller liknande. Den här lilla julgruppen styrde jag ihop när vi skulle till Marcus och Maria i lördags!
 
När Linnea kom till världen pimpade jag och T varsin liten box som vi la välkomen till världen-presenterna i. T gjorde den till vänster och jag den andra samt kortet längst till vänster i bild!
 
Ett kort till en fin liten kille i Jpkg och bästa Rosse + M.
 
Just nu har jag en skinka i ugnen och knäck som kokar på spisen. Jobbar på julstämningen. Försöker mota sbort julångesten med att förstärka julens fina delar. Imorgon är det fredagsfika på jobbet och då blir det nog lite knäääääck till kollegorna. Vi ska ha knytisfika och får finbesök av två söta bebisar.
 
Var och tränade efter jobbet och det blev intervaller på bandet varvat med styrkeövningar i cirkelform. Kört igenom hela kroppen plus promenad till och från jobbet. Lovely!
 
Over and out!!

snökaos

Vilket snökaos! Jag och tre kollegor till tog följe hem från jobbet vilket gjorde promenaden betydligt mer trivsam. Tog drygt en timme skulle jag tro. Men det varfaktiskt rätt trevligt under omständigheterna. När jag sen kom fram till mitt kvarter så körde jag faktiskt 12 minuter intervaller mellan lyktstolparna i den bitvis vadhöga snön. Något var jag tvungen att göra för att få loss lite energi. Har suttit inne hela dagen på grund av vädret och det känns aldrig bra i kroppen. Promenaden hem blev i ett mkt makligt tempo jämfört med hur jag brukar promenera pga att en av oss hade ont i en höft (inte jag!!) bland annat). Men nu har jag duschat varmt och sitter i soffan under en filt och funderar på hur det kommer se ut imorgon bitti. Men det blir morgondagens bekymmer, inget att oroa sig för nu.
 
Skulle varit på pysselkväll ikväll men den blev inställd på grund av sjukdom. Och det var nog lika bra det för i det här vädret vill man liksom bara komma hem och in i värmen och bort från snön och blåsten.
 
Nu ska jag käka ngt (trots bristen på aptit. Kära aptit var har du tagit vägen, kom tillbaks till mig).
Over and out.
Source: Tumblr

Just shoot me

Har aldrig längtat efgter vår occh ljus som jag gör just nu. Den här vintern känns kallare och jobbigare än jag någonsin kan minnas att den gjort. Vem behöver träna när man kan promenera 6 km hem från jobbet (via Helping hand och specsavers) i 1000 lager kläder genom nysnö? Usch och fy fan alltså. Kan någon bara begrava mig och väcka mig när våren kommer?
 
Ge mig värmen och känslan från bilderna ovan så ska jag vara så tacksam.

Måndag fixad, resten kvar.

Sådär ja, måndag är redan klar, på god väg mot helgen!
 
Efter jobbet var jag på gymmet och körde 10 min uppvärmaning på crosstrainer, cirkelträning med 4 övningar, 4 varv, sen intervaller på löpbandet och avslutningsvis plankan 3 x 1 minut. Slutade på 60 min rätt intensiv träning. Det enda som oroar mig är den satans hostan jag dras med.
 
Den här veckan händer endel kul grejer. Imorgon är det vintermys med jobbet och onsdag pyssel med tjejerna plus några grabbar!
 
Förra veckans träning var riktigt bra: 2 pass Bikram, 2 pass cirkel + intervaller i gymmet och en 6.6 km löprunda utomhus. Veckan innan var ngt likande men 3 bikrampass och 2 gym. Den här veckan blir det troligtvis ngt mindre träning pga aktiviteter, men jag har ju iaf inlett veckan bra. Nu hoppas jag hostan ger med sig snart med!
 
Oooooover and Oooout!
 
Source: tumblr

Adventspyssel

Hej hej hallå första addvent! Har den här hösten gått med rasande fart? Jotack.
Här hemma har vi lite bakstuga. Lussekatterna 'är nygräddade och klara och knäcken kokar för fullt as we speak. Mister har åkt iväg för att hämta far sin på centralstationen i Sthlm. Säkert jättekul och smidigt med tanke på skyltsöndag och den allmänna julstressen som verkar ha infunnit sig redan hos många. Själv har jag precis dammsugit och håller på och tvättar lite medan jag väntar på att knäcken ska bli klar. Tidigare i veckan överraskade Tommy mig med att ha burit upp julkartongen och satt upp julgardiner och adventstjärnan och julduk. Blex sååå glad! har inte känt någon lust alls för något alls som har med jul och advent att göra ett tag. Men nu har vi det iaf jättefint och mysigt här hemma!
 
Vaknade upp imorse och kände oss förkylda så idag blir det innedag och kurera. Har varken tid eller råd att vara sjuka nu, går icke!
 
I veckan har jag varit på en jättebra och givande utbildning i dagarna 3. Det gällde utbildning i förflyttning för att slipa till teknik och få hjälp med att planera när vi själva håsller i förflyttningsutbildningar samt pedagogik.
 
Veckan som gått i lite bilder:
Förflyttningsutbildning innebär bekväma kläder som man kan röra sig bra i!
 
På fredagen var det fredagskjol som gällde och efter jobb och träning blev det middag och gofika hos bästa Annso, Andreas och deras lilla Linnea som vi träffade för försa gången. Sov som en stock under hela besöket gjorde hon, så söt!
I fredags kom min Glossybox med finfina produkter!!
Lördag morgon kickade jag igång med en härlig löprunda i snö och solsken. Så jäkla härligt ute och jag kämpade mig runt en längre runda än tänkt och kände mig stolt efteråt för jag är ju faktiskt i väldigt dålig form efter 9 v utan vidare pulshöjande konditionsträning (pga kiropraktorns restriktioner.) Men nu är det ut på banan igen!! Efter löpturen blev det proteinpannkaka (ägg, banan, keso, cocosmjöl, kanel) med jordnötssmör och en egengjord sylt på lite banan, hallon och blåbär! Rekomenderas. Mättande och gott!
 
Igår kväll var vi hos Maria och Marcus på adventsfika. Supermysigt och Maria hade bakat en massa jättegott julgodis så vi var alldeles sockerhöga när vi gick därifrån haha hann och pyssla gjorde vi med.
 
 
Och nu är jag nästan klar med allt. Ska ner och byta i tvättstugen och plocka iordning sista på bänken så är vi all set för lite adventsfika sen. Lussebullar, knäck och julmust! Sugerhigh kom och ta mig!!
 
over and out!