Busy day.

Goder afton.
Dagen har flugit förbi med jobb 07.00 - 17.30. Sen blev det CykelPuls vilket var kul. Dock var det en annan instruktör än hon som brukar vara och han hade ett helt annat upplägg än den andra instruktören och det är alltid lite knepigt att hänga med första gången man kör med någon, innan man fattar upplägget. Men det var intervaller som heter duga, det kan jag lova er.

Today:


Är trött som ett as så nu blir det sängen för Fröken Pensionär.

Natti.


day thirteen - a photo of you standing up


day twelve - a photo that makes you happy.


Sommar 2010

And so we meet again, hello Mr Sunday.

Efter en överjävlig natt och tidig morgon gick jag upp och åt lite frukost. Sen kröp jag ner i bingen och sov ett par timmar till. Sen ringde fina syster i Australien och vi pratade bort en halvtimme (tills telefonkortet plötsligt tog slut mitt i samtalet). Jag hoppade då i lite kläder och promenerade ner till stan. Där strosade jag runt i affärerna och provade kläder för glatta livet i flera timmar. Det har kommit in så mkt fina och härliga vårkläder.

Här är vad jag fick med mig hem:



Nu ska jag läsa på om Barca haha Äh tänkte det kan vara bra att ha till hands om vi vill hitta på ngt särskilt någon dag. Och solbrillorna talar ju för sig själva: vi vill ha soooool tack! För övrigt är limegrönt, marinblått och vitt min nya craving, färgerna är så härligt våriga tillsammans. Jeansen är alltså marinblå, inte svarta som de ser ut på bilden.

Några av alla grejer jag testade men som inte fick följa med hem:


Söt gul klänning, perfekt för sommarens fester.



Fodral med snygga detaljer (syns inte särskilt bra på bilden).

Nu ska jag se om köttfärsen är färdigtinad och isf dra igång och steka köttbullar att ha i morgondagens matlåda. För övrigt hade jag tänkt dra till gymmet idag men la ner den idén när jag vaknade med årets jävla träningsvärk imorse, allra mest i ryggen. Fick bli promenad och massa sol i bleka ansiktet istället!


Om du var här nu.

Vaknade med tårarna rinnande nedför kinderna. Tänker på allt jag skulle berätta för dig om du bara var här mamma. Om hur du skulle le eller nicka igenkännande eller krama om mig, för du vet ju precis. Du förstod ju alltid så mycket mer än alla andra.

Jag skulle berätta om brevet och responsen jag i smyg önskade men aldrig fick och sen skulle jag berätta om hur jag igår kom på mig själv att inte tänka på honom på hela dagen och hur jag insåg att jag knappt tänkt på honom alls förra vecken. Vi skulle nog prata om vad det skulle kunna bero på, sådär som vi brukade göra. Analysera saken över ett glas vin, kanske ta en cigg eller två vid fläkten bara för att vi kan.

Jag skulle berätta om hur orolig jag är för mormor och morfar och hur ont det gör att tänka på att Mats förlorade sin livskamrat och måste börja bygga upp något eget, hur halv jag vet att han känner sig. Sen skulle jag säga att han klarar sig bra Mats, jagade förra helgen och igår hade de avslutning på bockjakten eller vad det nu är för jaktavslut de har när de badar tunna. För jag skulle inte vilja att du blev för ledsen. Jag skulle fråga dig hur jag bäst hjälper till och jag skulle fråga varför jag fortfarande i 26 års ålder kallar Lundsvägen för hem och Uppsala för Uppsala.

Jag skulle berätta om kaoset på jobbet och jag skulle berätta om min fasta tjänst. Du skulle bli stolt över mig och jag skulle se det i dina ögon och du skulle berätta hur glad du var och hur duktig du tyckte jag var som orkade med allt. Vi skulle vara glada båda två och säkert äta älgfilé på kvällen för att fira.

Jag skulle berätta om karln som svek min bästa vän mer än man kan förstå och hur ont det gjorde att se. Jag skulle berätta om hur jag tappar tron på mänsklighet när jag ser vad andra människor hittar på för dumheter och kanske skulle vi komma in på ämnet politik och solidaritet. Det skulle glittra lite i dina ögon av återhållet skratt när du lyssnade på mina uppeldade åsikter kring det hela. Jag skulle dra paralleller och du skulle hålla med för vi tyckte ju alltid så´lika när det kom till allt det där. Delade nästan varenda värdering.

Jag skulle fråga om du minns resan i Simrishamn och vi skulle skratta tills vi knappt kunde andas när vi pratade om hur jag ledde dig och Mats ända upp till toppen av Stens huvud. Jag skulle bli allvarlig och säga att jag har den tuffaste mamman i världen som tog sig upp trots allt. Jag skulle som så många gånger förr säga att det var en av de bästa helgerna i mitt liv. För det var det verkligen.

Men jag skulle inte berätta att jag saknar dig så mycket att det känns som att jag håller på att gå sönder, för då skulle du med gå sönder. Jag skulle inte berätta om hur många tårar jag fäller i min ensamhet eller hur ofta jag ångrar mig för att jag inte väckte dig sista kvällen istället för att bara sitta länge på din sängkant och stryka din panna, titta på dig när du sov och tänka att imorgon ska jag ge mamma den största kramen i världen. Jag skulle inte berätta om nätterna som jag vaknar med kinder strimmiga av tårar och ont i hjärtat. För du skulle också gå sönder då.

Istället skulle jag säga att jag älskar och saknar dig mamma, men det går bra, jag tar det dag för dag.

Men jag skulle aldrig säga att jag håller på att gå sönder, för jag skulle aldrig vilja att du med skulle gå sönder, för då skulle jag gå sönder ännu en bit.

Jag älskar dig, jag saknar dig, älskade älskade mamma.


day eleven - a drunk photo of you.


Heeeeello Saturday!

Idag var jag uppe med tuppen. Tog en lång lördagsbrekkie med havregrynsgröt m äpple, ägg, grape, kärleks-te och en tidning. Helgmorgnar när de är som bäst. Tog lite senare en promenad ner till SATS för kl 11 var det BodyCombat. Den koreografin som är nu är grym, särskilt bra ben och rump-träning är det. Sen tog jag en dusch på gymmet och med inpackning i håret bastade jag en god stund innan jag styrde stegen till en salong i närheten för att fixa barret. Jävligt skön dag på det stora hela. Solen har dessutom valt att lysa över Uppsala hela dagen! Nu har jag ätit de sedvanliga 2 blodiga biffarna och satt mig tillrätta i soffan med laptopen i knät och Polisskolan på TV:n. Ikväll kommer jen och Madde hit, tjejkväll.

Later Peeps.




day nine - a photo of your family

Går inte att samla alla på en bild. För jag har den största och finaste familjen man kan tänka sig.

It´s Friday Folks!

Det finns bättre dar och det finns sämre dar. Idag är en bättre dag. Jag har:
- Haft en bra dag på jobbet med världens bästa kollegor.
- Fått besked om att jag får fast tjänst på jobbet from 1 mars.
- Fått en massa skrivarbete gjort på jobbet.
- Kört en timmes CykelPuls på sats och det gick skitbra.
- Haft mycket mer energi än vanligt.
- Känt mig fin i min fredagskjols-klädsel.
- Tänkt på att jag ska till Barcelona och bara softa om två veckor. Wiiieee! Lite pirr i magen av tanken på att få strosa runt i en fin storstad med vårväder och en bäste vän som sällskap! Och gå på fotboll på jättestor arena för första gången!
- Pratat med storebror och bestämt att jag ska komma ner till dem en helg framöver.
- Tittat på en skitspännande handbollsmatch.
- Gått ifrån jobbet i rättan tid.
- Jag har precis ätit två favoriter: knäckemackor med hushållsost och mjölk till samt en stor portion fruktsallad!

Sämre dagar har jag skådat!

Kjolfredag som sagt:

Jag har mina vanligt boots till kläderna men de står på jobbet i veckorna eftersom jag går i gympaskor till jobbet.

day eight - a photo of your best friends


När man väntar på att vinden ska vända.

Jävla förbannade skitdag. Ingenting har gått rätt.
Men jag ska sluta tjata om hur synd det är om mig hela tiden. Min blogg är numer som en negativ hög jävla klagomur och så kan vi ju inte ha det.

Efter 9 dagars flitig träning tyckte jag mig behöva en vilodag idag och istället för att knalla ner till sats med min packade träningsväska styrde jag stegen mot affären (när jag äntligen lämnade jobbet 17.30) och köpte med mig en massa frukt och en tidning hem. Så nu har jag gjort fruktsallad och ska lägga mig och bläddra lite i den.


Today.

day seven - a photo of someone you love



Screw Lillördag

Har haft årets mest stressade dag. Höll i en heldags förflyttningsutbildning tillsammans med en kollega idag bland annat. Gick hyfsat, iaf för att vara första gången och inte fått någon introduktion eller liknande av det. Efter jobbet drog jag ner till gymmet och drog av 9 km på bandet på lite drygt 46 minuter. Ingen höjdartid men jag jobbade på att hålla ett jämnt tempo (12 km/h) på en inte alltför ansträngande nivå. Men jag var rätt trött efteråt och det är ju rätt ok eftersom jag inte återhämtat mig efter jul-vilan och förkylningen. Fan att det ska gå så snabbt att förlora kondition och muskelstyrka men så långsamt att bygga upp den igen. Hann med ett scrubs-avsnitt och ett halvt How I met your mother. Tråkigare kan man ha.

Bekväma och bra kläder för att lära ut förflyttningar:


Ja, och jag skiter i Lillördag, jag tänker i alla fall gå och lägga mig 21.00. Hur fan orkar man såna här veckor annars, det undrar jag. (Synd bara att jag drömmer om jobbet även om nätterna och vaknar i ett rus av stress.) Snart helg iaf!

So Long raringar.

day six - a photo that makes you laugh


Skynda skynda.

Fan vad jag hatar den här uppstressade jävla veckan, var bara över någon gång!

Drog till SATS direkt efter jobbet och körde gym + core. Sen jag kom hem har jag hunnit kasta i mig lite käk, fixa en paj som nu står i ugnen och läsa ett jättefint brev från bästa mormor. Nu ska jag skynda mig in i duschen innan Bones börjar och sen ska jag skynda mig att somna så jag hinner sova några timmar innan det är morgon och jag ska skynda mig till jobbet för att börja stressa över utbildningen jag ska hålla i etc etc etc.


Söt liten blus köpt på Helping Hand för 30 riksdaler.

In i duschen med mig.

Natti


För övrigt

Dagen idag har bestått av stress från morgon till kväll. Jobb 07.00-17.45 då jag sprang ner till gymmet, stressad som vanligt. Körde CykelPuls igen som var skitkul men oj så jävla trött jag var efteråt. Skyndade sen hem för att hinna fixa med matlåda inför imorron och duscha och äta innan jag må´ste va i säng. Orkar inte de här veckorna om jag inte får maximalt med sömn.

Tråkkläder, passade fint denna måndag som bara flög förbi.



Natti.


day five - a photo of an animal you’d love to keep as a pet

Tror jag passar på den. I don´t do Pets.


Här är dock någon jag skulle kunna tänka mig att ha som husdjur.


Wentworth Miller

Längtan, saknad, ilska, stress, tårar, kärlek

Vissa dagar önskar jag bara att jag kunde lämna allt och dra iväg till ett Tempel i Norra Tibet och be hela dagarna och gömma mig för världen i några månader. Kanske finna en mening med this thing called life. Somliga dagar står allt i denna ytliga jävla lilla värld mig rakt upp i halsen. Jag är trött på att mötas av granskande ögon för att jag är en liten, söt , blond tjej. Som om jag kunde rå för att jag skapades så, som om det är mitt fel att jag inte är ful, har råttfärgat hår och kutig rygg, som om jag är helt inkompetent bara för att jag råkar se ut som jag gör och som att det är mitt fel. Jag är trött på lögnaktiga jävla svin som sårar människor jag bryr mig om så jävla mycket att de aldrig ens kan fatta det. Trött på att titta på när människor faller tillbaka in i destruktiva relationer, trött på att själv göra samma sak. Trött på att rusa genom dagar och veckor fyllda till bredden av stress. Somna med en stressklump i magen och vakna med densamma. Trött på att somna med ett hål i mitt hjärta och saknad som hotar riva sönder mig inifrån och ut. Trött på att vakna med densamma. Trött trött trött på ytliga människor, på empatibefriade jävla idioter som kallar sig själva medmänniskor. Fy fan för er.

Jag jag skulle bara villa lämna allt från känslor, saknad, längtan till stressiga omorganisationer och människor som tar sönder andra på insidan. För det gör ta mig fan lika ont att se på som att själv vara del av det. Om så bara för en liten stund vill jag lämna mitt söndertrasade hjärta någonstans och vara fri, naiv och ovetande om livets alla jävligheter. Om så bara för en liten stund.

Så svarar jag inte i telefonen imorgon kan det vara så att jag sitter på ett plan på väg till Norra Tibet där jag ska hitta min plats bland munkar och getter, en plats där jag kan vila, en plats där jag kan finna mig själv.

Förbannade värld.


day four - a photo of the last place you went on holiday.


Miniholiday i GBG sommar -10. Way out West 2010.

...



Source


Safe...or sorry?

Vilken skön söndag! Städade på fömiddagen sen promenerade jag till Willys och pantade ett gäng flaskor, gav hela summan till Rädda barnen så klart (Dagens goda gärning!). Promenerade vidare ner till SATS där jag körde en runda i gymmet så överkroppen fick sig en omgång. På vägen hem handlade jag mat (insåg att Jen har kvar mitt visa-kort i sin börs men som tur var hade jag kontanter som täckte allt utom ett paket tuggummi, en citron och en liten bit ingeäfära. Så kan det gå.) När jag kom hem gjorde jag ost och Broccolipaj och medan den var i ugnen lagade jag till två blodiga biffar till mig själv som jag ätit nu. Pajen får bli matlådor.

Ikväll blir det inte många knop, lite TV och lite läsa.

So Long!

Intresseklubben måste verkligen anteckna för fullt just i detta nu. Kan vara det mest menlösa inlägget någonsin.


3 in 1

Bion igår var helt ok, "Love and other drugs". Efter bion blev det bira på både Bullit och Pipes. Skön kväll som avslutades med en nattlig promenad hem till leggan.
Klädmässigt hade jag rustat för både bio och bärsdrickande:

Bioklädd (oftast så jäkla kallt i salongen)


Casual bärs-dressad.


Upp med håret i en knut och av med cardigan, redo för dansgolvet.

3 outfits in one alltså.

Lite seg idag, ligger och planerar min dag. Har inte vinklat upp persiennerna än men jag tycker mig se att det är finväder! Sweet.

Later Peeps-


Scars

Äh, har fan inte städat. Har gjort allt utom att städa. Men va fan, det är ju lördag, Torres har gjort ett mål hittills, solen skiner, tulpaner står på bordet och en blodig biff ska stekas. Städa kan jag göra någon annan jävla dag.


Source unknown.

Kom på att jag glömde papprena på jobbet som jag behövde läsa på inför förflyttningsutbildningen jag ska hålla i till veckan. Aja, jag får hämta dem imorrn eller så. För här ska ätas biff och slappas.

Later Darlings.

Nostalgi!

Har suttit och kollat igenom gamla bilder på min externa. Har inte kollat på dem på år alltså. Nostalgi. Fy fan vad kul vi hade, järngänget.































day three - a photo of you.


Smiling on the outside, screaming on the inside.

Har varit på Pilates på SATS på morgonkvisten. Det kändes som ett lagom pass, kände mig trött i kroppen när jag gick ner till gymmet imorse. På vägen tillbaka hem köpte jag med mig tjugo tulpaner, vita och rosa som ska få pryda mitt kala köksbord. Tänkte på mamma, hon älskade också tulpaner. Våren känns långt bort när man tittar ut, då får man göra vad man kan för att göra det vårlikt inne istället.

I Pilatessalen imorse.

Idag ska jag städa iordning lite här hemma och kanske gå bort till Helping Hand en sväng. Ikväll blir det bio och häng med Jempa.

Det finns inga mirakel.

Hej ni!
Det är fredag och jag lämnade jobbet i tid idag. Har haft planeringsdag hela dagen. Och så kjolfredag då så klart, i vanlig ordning. Idag var vi alla så fina och uppklädda på jobbet, ni skulle sett oss!

Efter jobbet kilade jag ner till SATS och körde en timmes CykelPulse. Det var himla kul, trots att jag är så otränad just nu. Jag tror det är precis rätt grej för mig nu när jag ska börja jobba upp min kondition igen efter jul-förkylning-sorg-stress-uppehållet. För er som inte vet så är det spinning där alla deltagare har ett pulsband på sig. Varje pulsband har ett nr och på så sätt kan man följa sin egen puls på en skärm längst fram men även se alla andras puls. Man kan då mäta sig med alla andra (utan att veta vem som har vilket nr) samt jobba för att hålla sig inom de zonerna som instruktören uppger. Riktigt riktigt bra träning I tell you, var alldeles blöt av svett hela jag efteråt!
Läs mer här!

Anyways. Jag har duschat och smörjt in mig med BodyButter Passion fruit från Bodyshop så nu har jag krupit upp i soffan med en stor skål fruktsallad och Aftonbladets resebilaga. Nu ska jag njuta av att det är fredag utan stress och drömma mig bort till varmare breddgrader en stund. Efter det ska jag titta på förra veckans avsnitt av Solsidan som jag missade i söndags när jag satt på bussen. Välkommen sköna helg!

day two - a photo of yourself a year ago.


Day one - Your facebook profile photo


A new list

Jag ska styra upp mig själv och fortsätta med den där listan med olika teman för varje dag ni vet. Har bara inte energin just nu. Därför blir det en annan lite enklare lista istället (mest för att inte bloggen ska dö ihop totalt av smärta och sorg):

day one - your facebook profile photo.
day two - a photo of yourself a year ago.
day three - a photo of you.
day four - a photo of the last place you went on holiday.
day six - a photo that makes you laugh.
day seven - a photo of someone you love.
day eight - a photo of your best friends.
day nine - a photo of your family.
day ten - a photo of you as a baby.
day eleven - a drunk photo of you.
day twelve - a photo that makes you happy.
day thirteen - a photo of you standing up.
day fourteen - a photo of you at the last party you went to.

day fifteen - a photo of you and someone you love.

The movies

Hej hej hallå!
Ett snabbt stopp hemma för lite käk och styra upp träningsväskan inför morgondagen, innan det bär av ner till staden för bio.

Imorse var jag på gymmet. Trött som ett as efter en närmast sömnlös natt. Men det gick bra ändå och jag älskar känslan av att stiga in i ett helt folktomt gym. Just nu går det fan knappt att vistas på gymmet vardagskvällar, helt tjockt med folk.

Innan löpbandet:


Efter löpbandet:


Hade glömt hårborste så det var bara att dra ihop håret i en risig knut på huvudet. På jobbet:


Over and Out.

Arg.

Idag har jag varit så J-Ä-V-L-A arg. Har verkligen sällan varit så arg och faktiskt aldrig känt en sån avsky mot en människa i vuxen ålder. Jag har mkt enklare att hantera att någon är elak mot mig än att någon är elak mot någon som står mig nära och som betyder mycket för mig. Jag vet att jag kan bli lite överbeskyddande, det är bara så svårt att inte bli det.

Annars lång jobbdag och sen gymmet med Jen. Körde 5 km på bandet (exakt 25 min) och core. Helt ok för att ha varit utan konditionsträning i cirkus 5 v, samt för mkt fest och en överjävlig förkylning. Men nu ska jag hoppa i säng för tanken är att jag ska hinna gymma lite innan jobbet imorgon bitti för imorgon kväll blir det bio med Mackan. Och Hollywood-meny så klart!

Natti.

Låttips (Lyssna Lyssna!):
Armand Mirpour - All For Sarah [All For You] (Så jävla skön låt!)

Jag saknar dig, jag saknar dig, jag saknar dig, jag saknar dig. Jag älskar dig, mamma.

Fy fan. Har haft årets jävla skitdag. Skyndade ut från jobbet efter halv fem och tog upp mobilen för att ringa mamma och få prata av mig all frustration. Fick mig så klart att gråta när jag kom på.

Skyndade ner till gymmet med tårar brännande innanför ögonlocken och brände av en halvtimme spinning och en halvtimme core. Nu är jag hemma, ska äta lite, kolla Bones och sen sova. Åker på första hembesöket 7.30 imorgon och har sista 16.15. Ja ni fattar själva, blir i vanlig ordning en inte helt kort jobbdag.


After blueday comes tuesday. Bring it on.

Tog mig ifrån jobbet i tid för en gångs skull. Det betydde att jag var i tid till tandhygienisten i tid. Bara för att bli rånad på en sisådär 800 spänn igen. Hjälp, tandvården i Svea Rike ruinerar mig för helvete. Tanken var att jag skulle gå till gymmet men tandbesöket tog en timme och sen var jag tvungen att handla lite och laga mat till matlåda imorgon så jag tar igen det imorgon ist.

Förra fredagen, innan utgång.

Hatar för övrigt gymmet såhär precis efter jul. Det är i januari och februari alla periodare och soffpotatisar får för sig att de ska börja röra på sina feta arslen men de härdar så klart bara ut en, max två månader innan de lägger av och letar sig tillbaka till soffan och TV-dosan igen. Alltså är de månaderna a pain in the ass för gymmet är överfullt dagligen, särskilt måndagar. Helt värdelöst. Seså, tillbaks till sofforna alla periodare. Pallar ni inte att va på gymmet resten av året behöver vi er inte där de här månaderna heller.


Syster på isen i lördags!


Hemmets lugna vrå.

Har spenderat min helg i de skyddande och stilla skogarna med människor som betyder. Jag har pratat med en jurist, ätit middag hos mormor och morfar, grillat korv på isen på en sjö, skrattat, funderat, skottat snö, umgåtts i tysthet, kramats, njutit av stillhet, saknat mamma (gör jag jämt jämt jämt), trampat igenom isen så skor och fötter blev genomblöta, värmt fötterna vid elden, klappat hundar, borrat hål i en jättetjock is, ätit en massa gott, saknat lite till och känt mig ledsen och uppgiven för att sen känna mig okej och sen lite ledsen och sen okej.

Ja, jo men ungefär så. Det är lite av det jag haft för mig i helgen iaf. Hoppas er helg också varit skön.





Goooood Morning!

Gissa vem som redan varit på gymmet och duschat och är hemma igen? På med lite kläder så är det bara att springa iväg till jobbet sen. Kl 06.00 klev jag in på ett helt totalt öde gym (utom instruktören). Körde 2 km löpning som uppvärmning och sen gymmade jag mig igenom precis hela kroppen. Promenerade raskt både till och från gymmet (måste fortfarande vara försiktig med att få upp pulsen för mkt pga förkylning). Vilken start på en torsdag va! Hinner inte träna mer den här veckan för jag drar ju hem till skogaran ikväll efter jobbet.

So Long People!

Tandläkarskräck och sedvanlig övertid

Hade verkligen som intention att sluta i tid idag för jag skulle vara hos tandläkaren 16.00. Det gick snabbt åt helvete med den planen när jag kom ut från sista hembesöket 15.45. Det var bara att kasta sig i jobbilen o köra till tandläkaren. Efter att ha gett bort en timme av mitt liv, 1400 av min lön och gått med på att söva ner hela käften med 3 (!) bedövningssprutor kastade jag in mig i bilen och körde gasen i botten tillbaka till jobbet igen. Där blev det lite journalskrivning innan jag fick gå hem. Så nej, det blev ingen träning idag. Dels för att hela käften är sövd, dels för att jag är jättetungandad, dels för att jag behöver styra inför att jag drar hem till skogarna imorgon. Ska bli mysigt.

Aaaaanyway. Ikväll spelar Liverpool. Viktig match, för idag måste de shapa upp sig lite, nu när Hodgson är ute ur leken och allt. Hoppas hoppas de vinner!

Är hungrig men kan inte äta något för, ja just det, HELA käften är sövd!
Kläder senaste dagarna:
Tisdag:

Today:


Nässpray. Que?

Sjuk sjuk sjuk. Kan jag fan aldrig bara bli frisk? Var hos läkarn idag och fick en nässpray. Tack doktorn, det löser verkligen alla mina problem med andfåddhet, ont i luftrör, ont i huvudet, sliten kropp och allt det där. Kanon, nu har jag ju en nässpray iaf! Fick en pinne uppkörd i näsan med, inget jag direkt rekommenderar. Jag ryggade bakåt men hon höll ett fast tag om min axel och tvingade upp den, man är ju som ett litet barn ibland alltså. Satan vad ont det gjorde och när den väl var där uppe (i höjd med hjärnan kändes det som) skulle hon räkna till 20 innan hon fick ta ut den.

Läkaren skulle ringa när han fått svar på odlingen, om den visar något så får jag väl någon annan behandling. Det visade sig att jag hade nedsatt lungkapacitet för att vara kvinna i min ålder med. Man skulle ligga på 490 och jag låg på 380-400. Vad nu det innebär. Förklarar att jag känner mig tungandad mest hela tiden iaf. Antar att det är all psykisk stress som visar sig fysiskt, kroppen säger väl ifrån när man kommer till en viss punkt. Jag har inte varit så mycket sjuk under hela min livstid som jag varit under det senaste året och det suger verkligen. Hatar att vara sjuk. Tog evigheter hos läkarn dessutom för hela datasystemet hade krashat. Blir jag förvånad över att det händer just idag när jag är där? Inte direkt.

Jag har fått det finaste halsbandet av fina storasyster i Australien idag och ett brev med ord som verkligen värmer. Tack för att du finns. Efter en riktig skitdag gjorde det hela min dag så mycket bättre!

Tack tack tack!

Idag hade jag en rätt ny kavaj från Helping Hand. Kommer bli fin i vår men jag tjuvanvände den idag när det var soligt och ett par plusgrader ute. I vår kommer jag kunna använda den som jacka, perfect.


Get yourself together kid.

Thank god for "How I met your mother".

 


När det gör så jävla ont att det känns som man ska gå sönder tusen gånger om.

Jag håller på att sprängas av alla uppdämda och återhållna känslor. Hela dagarna, precis hela tiden undviker jag att tänka på det, på dig, på minnen, på saker vi aldrig hann göra. Jag vågar inte börja tänka för det känns precis som att jag ska gå sönder inombords av ren sorg och saknad. Som när jag börjar tänka tanken på om när vi satt och tittade på bilder på lägneheten här i Uppsala innan jag flyttat in i den i december förra året. Jag var hos dig på sjukhuset och du pratade om vad gärna du ville vara med och fixa och vi sa att kanske, kanske längre fram. Du hade så mycket ideér och tankar och jag kunde verkligen se hur gärna du ville vara med, för det var ju alltid du och jag som fixade sånt tillsammans. Som på Färjestad när vi var ute en hel dag och handlade blommor och gardiner och gick i inredningsaffärer. Sen satte vi upp alltihop och gjorde det fint innan vi avslutade med ett glas Rose på balkongen på kvällen. Vad jag älskade de stunderna. Eller resan till Paris för att åka till Monet´s trädgård som vi pratade om så många år, sen var det plötsligt försent. Eller när jag tänker på alla dina och Mats planer med husvagnen och att ha ett litet hus vid havet i skåne när ni blev pensionärer. Det gör så jävla ont att jag inte längre vet vart jag ska ta vägen. Hur mycket jag än hulkar och gråter i min ensamhet så släpper det aldrig. Det är som att någon gör tusen nålar fast på mitt hjärta. Den smärtan är tusen gånger värre än allt annat jag någonsin upplevt. Jag skulle hellre bryta varenda ben i kroppen på 3 ställen än att leva med vetskapen om att aldrig aldrig mer få  träffa dig mamma. Det gör så ont och hur mycket jag än skriver så kan jag inte skriva av mig smärtan och jag håller på att spricka av alla känslor som vill ut. Jag kan inte formulera det, får inte ner det i ord, inte på papper.

Och så samlar jag mig, torkar mina tårar, stoppar undan känslorna längst där bak, tömmer hjärnan på minnen och klistrar på ett leende. Alla nöjda, alla glada. Förutom hjärtat som fortfarande blöder.


Slö-söndag

Måste bara rekommendera något. TV-serien Drottningoffret som går på ettan på måndagar. Satan vilken bra rolltolkning Susanne Reuter gör. Tycker verkligen man ska se den, för den berör. Susanne är helt fantastisk i rollen som dement partiledare för sossarna.

Har inte gjort många knop idag. Kollat lite TV, sett en film, undvikit destruktiva tankar, surfat lite, undvikit smärtsamma tankar, ätit fruktsallad och skickat lite sms. Men nu har jag duschat, gjort en hårinpackning och smörjt in mig med passions-doftande BodyButter från BodyShop. Har faktiskt krupit ner i sängen igen, för det får man göra ibland på en söndag faktiskt.

Travelplans!

Good Morning.
I vanlig ordning en bakfyllesöndag så ligger jag i sängen med ett stort glas oboy och laptopen i knät! Skön kväll igår men idag smyger söndagsdimman sig in i lägenheten så sakteliga. Har pratat med fina syster här på morgonkvisten och gjort upp lösa planer kring hösten 2011. Tiiiime will tell vad som blir av det hela, men något blir det iaf, helt klart! Weeeiiiiii!!

Tanken är att jag o Jen ska ses lite senare och planera lite inför våren och sommaren. Gjorde upp lösa planer kring det hela igår kväll!


För att komma till Flurran igår och för att slippa gå runt blev vi tvugna att ta den här vägen.

Saturday night fever

Riktigt riktigt duktiga var vi på gymmet idag, jag och Jempa. Körde igenom hela kroppen utom framsida lår för de gör så helvetes ont! Sen drog vi ner på stan och köpte strumpbyxor (stay-ups för mig) till kvällen. Undra hur många par strumpbyxor man gör över med på ett år egentligen. Siiter hur som helst och klurar på vad jag ska ha på mig kvällen till ära, har ingen aning.

Funderar på om jag ska ha på mig det ovan, fast med stay-ups till så klart. Men fan, det känns lite trist. Time will tell.

Ikväll blir det vin, ost och kex hos Jempa, drinkar på Tilltugg och dans sista timmarna på Flurran. Skål för det.

Latero.

Work it Baby!

Sitter och väntar på att äggen ska bli klara för när jag ätit frukost ska jag kila ner till SATS och möta upp Jen. Ska köra igenom kroppen i gymmet. Fortfarande ingen kondition tyvärr. Jag har en sån inihelvetes träningsvärk i benen sen onsdagens gympass att det är helt sjukt åt det, kan knappt gå i trappor. Har haft en sån där jobbig jävla natt igen. Vaknat mycket och drömt jobbigt. Så jag är trött trött och får nog Powernappa inför min och Jempas kväll ikväll.


Jag på gymmet i onsdags.

Later alligator.


Barca here we come!

Idag har jag bokat flygbiljetter och boende åt mig och King i Barca för en weekend i mitten av februari! Fy fan va gött! Hej då Sverige-vinter, hej Spanien-vår. Bara hoppas på finväder så man kan spatsera runt mkt och ta ett par biror på någon av stadens uteserveringar. Det kommer så klart inte va skitvarmt men det kommer förhoppningsvis vara bra mycket närmare våren än här hemma och framför allt så är det en storstad och miljöombyte! Weeii!

Kjolfredag så klart. (Kjol inhandlad second hand för en tjuga)

Har varit på SATS en sväng och nu efter en dusch ska jag kila ner till stan på bio, Sweet. The Tourist står på kvällens agenda.

Later folkens.

Thursday feels like sunday.

Har varit en skön dag. Synd att det snöar och snöar och snöar och snöar hela hela hela tiden bara. Låg kvar i sängen rätt länge och bara slöade. Sen lagade jag till ett par blodiga älgbiffar och en jättegod sallad. Sen promenerade jag ner till SATS och körde ett pass i gymmet. Kan fortfarande inte köra kondition, min förkylning pallar verkligen inte det. Hoppas den lägger sig mkt snart. Men jag körde faktiskt igenom hela kroppen inkl ben! (Dock svettades jag som besatt och jag kände i kroppen att jag inte var helt kry).

Jag o syrran testade mössor i stan under jul. Jag gillade den här.

Imorgon blir det jobb, träning och bio och lördag blir det träning, middag och utgång. Kommer bli en bra helg det här. Måste fixa en tid hos frissan med framöver. Nu: fruktsallad och Bones!

So Long Darlings

PS Jag och King vill dra en weekend i en storstad såhär i början av året men vart ska man åka? Vi vill ju ha värme men kan inte va borta så länge och inte åka för långt.

Att inte ens få ett förlåt men veta att det inte spelar någon roll

I måndags gjorde jag något av det modigaste jag någonsin gjort. Jag kan flyga Paragliding i Nya Zeeland, köra WildWaterRafting på Bali, lifta i en håla i ett land på andra sidan jordklotet, peka finger åt folks fördomar och klättra upp på ett tak och dricka en bärs o röka en cigg med underbara vänner i Umeå. Det finns mycket man kan göra som kittlar i magen eller är helt jävla nerve wracking. Men det kan aldrig jämföras med att öppna sin själ och sitt hjärta för någon. Det kan aldrig jämföras med den där känslan av att ta klivet ut för ett berg och inte veta om det är ett hav eller taggiga klippor som väntar under. Men jag gjorde det, jag vågade, för att jag var tvungen. Sen kan man i oändlighet önska sig ett förlåt för allt jag gjort eller tack för att du berättade eller ta hand om dig. Men egentligen spelar det ingen roll för du vet ju varför du gjorde det och bristen på respons är bara ännu en spricka i en redan krackelerad fasad.






Nytt år, nya tag. Ut med det gamla, in med det nya.

Lillördag! Skulle ha gått halvdag idag men tog mig inte från jobbet förrän vid 15, fastnade med Ida och snacka om nya organisationen och så. Sen drog jag en repa på Helping Hand och köpte en blus och en kavaj. Nu är jag i städartagen här hemma och sen bär det av ner till staden för käk på Tilltugg! Mackan kommer hit vid halv åtta så det är bäst jag får klart städningen så jag kan finslipa det yttre lite sen.

Jag och Mackan i somras.

Ciao ciao och ha en fin lillördag!


Sleepless in Uppsala

Varför kan jag inte sova som alla andra om nätterna. Det skulle göra det så mkt enklare att hålla sig vaken om dagarna.

Off to Work (med bomull i huvudet)

...förutom det uppenbara.

Shit vilken sliten tjej. Jobbade till 16.30 då jag drog ner till gymmet och körde styrka överkropp och core. Har känt mig småfebrig hela dagen så jag körde ingen kondition idag (lika bra det eftersom jag helt fuckat upp min kondition under jul).

Annars flyter det. Solen skiner om dagarna, imorgon går vi halvdag, på torsdag ledig, imorgon kväll ska jag käka middag och dricka rött med Mackan på Tilltugg, idag har jag anmält mig till en tenniskurs (vet ej om jag fått plats än) och på fredag kommer Jempa och vi ska ta den här helgen med storm. Inte mycket att klaga på förutom det uppenbara, hålet i hjärtat efter den jag älskar mest.

God natt god natt, nu ska jag sova för jag somnar snart sittande.


Umeå -08.

Sunny Monday!

Förutom att jag vaknade upp med årets måndagsångest så har jag haft den bästa måndagen på länge!

Jobbet flöt på smidigt, det var roligt att träffa kollegorna och jag hade lagom mycket att göra, hann gå igenom alla mail ordentligt. Inledde jobbåret med att jobba över 2 timmar, shame on me. Har lovat mig själv att inte jobba över så mycket i år. Hur som. Efter jobbet blev det Combat vilket var asjobbigt för jag är nog lite sjuk, kallsvettades och hostade så det blev ett lugnt pass för min del.

Nu till det som gjorde min dag så glad. När jag kom hem låg ett fint paket och väntade på mig i brevlådan! Det var från finaste bror och Kicchi och så barnen så klart. Inuti var en jättefin årskalender med bilder på barnen i. Jag blev så glad! Dessutom var det ett jättefint kort med värmande ord. Kalendern åker upp på väggen direkt så jag kan påminnas om familj och kärlek varje dag! Tack tack tack. Lätt årets bästa julklapp!




Sen hämtade jag ut kläderna jag shoppade på Nellys rea i mellandagarna. 2 par skor, 2 klänningar och en kjol. Efter att ha provat det kunde jag konstatera att allt satt som ett smäck! Sällan man har sånt flyt.

Blommig kjol + Klackar nr 1



Klänning nr 1 + Klackar nr 2

Klänning nr 2 + Klackar nr 1 (igen)


Crappy bildkvalité jag vet.

Vår och sommar och weekends på varmare breddgrader, Kom och Ta mig!! Jag är så redo för sol, värme, uteserveringar, solbrillor och fina pojkar med brunbrända armar i t-shirt och shorts.

PS Kläder och skor ovan matchas naturligtvis allra bäst med sommarbruna armar och ben och fräknar på näsan (och en öl i solen på någon uteservering).


Shoe-love.


Loneliness

Jag är tillbaka och allt jag känner är en stor jävla tomhet. Var inte beredd på det här. Var inte beredd på att känna doften av min lägenhet och se den lilla ljuslyktan jag fick av mamma före jul som det står "till en speciell dotter" på. Jag minns att hon blev tårögd när hon hittade den och sa att jag vill att ni ska ha en varsinn sådan, till mig och Lotta. Smärtan, sorgen och saknaden kom som ett jävla knytnävsslag rakt i magen när jag fick se den igen. Åh gud vad jag saknar.

Älksar bilden.

Jag har blivit dålig på att vara ensam med. Fattar inte när det hände men jag känner mig plötsligt en smula obekväm alldeles ensam. Kanske är det för att allt det jobbiga tränger sig på eller kanske är det för att jag varit omgiven av folk för mycket de senaste åren. Jag vet inte. Något annat jag är dålig på är att sova. Dessutom har jag en hosta från helvetet som vägrar ge med sig. Fan det är inte mycket jag är bra på just nu, hoppas jag kan göra mitt jobb bra fortfarande i alla fall.

Låttips: Tunng -
With Wiskey

I´m off.

Jag åker tillbaka idag, tillbaka till Uppis. Det är skönt att det är ljust när jag lämnar skogarna och det är ännu skönare att det är strålande sol. Det är liksom så mycket enklare att lämna något när solen lyser och ljuset stannar en liten stund extra.

Fredagskjol på jobbet, fredagen innan jul.

Det ska bli skönt att komma tillbaka till jobb, vänner och rutiner i Uppsala. Den här julen och nyåret har varit så sorligt, kaotiskt och så fyllt till bredden av besvikelse. Undrar om jag någonsin mer kommer se jul som en spännande och rolig högtid. Men det kommer jag nog, när jag bildar min egen lilla familj någon gång framöver.

Nu bär det snart av iväg till tåget, nytt år nya utmaningar.


Ambitions

Det finns så mycket jag vill göra under det nya året. Jag vill släppa det gamla och ta in lite nytt, eller inte bara lite, mycket! Jag vill resa, träffa nya människor, upptäcka vackra platser, jobba mycket, träna mer, kanske ta tennislektioner, anmäla mig till Tjejmilen, skratta mycket, älska massor och ta vara på tid med bästisar och min fantastiska familj.

Jag vet så väl att det kommer bli jävligt kämpigt framöver. Men jag ska göra det absolut bästa jag kan av det här året, för det är precis vad mamma hade velat. Det här ska bli mitt år, på mitt eget vis.

Tennisklädd i Simpan för ett och ett halvt år sedan. Vart fan tar tiden vägen?

Happ New Year Peeps

Är så sjukt jävla sliten idag.

Hur som helst. Nytt år nya möjligheter. Ut med det gamla och in med det nya.

Igår med King.

Hade helt klart livets hittills mest originella eller kanske snarare surrealistiska nyår. Kan ju va kul det med. Det sägs att hur man spenderar nyår är en indikation på hur resten av året ska bli. Gud hjälpe mig om det stämmer.