Det är okej

Vet inte varför jag stressat så om det här med öppna förskolan, att jag borde ta mig iväg på det. Jag inser ju nu, när jag mår bättre i psyket att det är inget jag prioriterar eller tycker är särskilt kul. Kan det inte bara få vara så då? Blir så trött på mig själv ibland och det där jävla duktiga flicka-komplexet jag lider av. Jag har ju gjort massor av saker de här föräldralediga månaderna. Vi har hängt massor i skogen, varit i olika lekparker, hängt med grannarna,gungat, lekt i trädgården, pysslat massor, målat massor, lekt med klossar och lego, byggt kojor och en massa annat. Det har varit så kul att hitta på grejer med tjejerna och en otroligt dyrbar tid. Under hela december hade jag grejer planerade för Maja varje dag efter förskolan. Men är det då verkligen konstigt att jag valt att ha förmiddagarna lugna och fyllda med sånt som jag gillar. Typ tträning, promenader, förberedelse av middag och lugn lek med Hollie på tu man hand.  Det är ju inte som att Hollie saknat öppna förskolan precis, hon får gott om stimulans ändå och dessutom sover hon en stor del av förmiddagarna. Hon utvecklas precis som hon ska, kryper, reser sig mot grejer, babblar på sitt språk och är nyfiken på allt. 


Jag var på öppna förskolan för ett par veckor sen och insåg att det verkligen inte är något jag saknar den här föräldraledigheten. Med Maja var det toppen då vi hade massa tid att slå ihjäl och kul att snacka med och få råd av andra föräldrar. Tyckte verkligen att det var supermysigt då och dessutom viktigt för Majas sociala utveckling, bra sätt att träffa andra barn regelbundet. Nu däremot har jag hyfsad koll på utveckling osv. Behöver verkligen inte hålla på och jämföra Hollie med andra ungar, det är så jädra ointressant. Har heller inget behov av att sitta i en grupp med mammor och pappor och prata om barn barn barn, jämföra, analysera, skryta. Nej, det är är så gjort och det är okej. Det är okej att älska den grejen och springa där i många år. Det är också okej att känna att man prioriterar annat. Heja mig, tog bara 7 månader att komma fram till det. Nåväl, insikter kan ta tid hehe

Igår var vi ju dock på öppna förskolan i skogen när vi hämtat Maja på föris. Det är min favorit för vi gick på den när Maja var bebis med❤ Precis lagom (en gång i veckan) och både Maja och Hollie tycker det är roligt! 

Imorse innan förskolan var vi ute och lekte en stund. I övrigt har jag varit så produktiv idag. Städat pysselbordet, tagit hand om all tvätt, satt in kort i ramar och lekt med Hollsan. Har nämligen sparat dagens träning till ikväll, efter årsmötet med FSA! Då ska jag till gymmet en sista gång, imorrn tar mitt 2 veckors gratis medlemsskap slut nämligen. 


Kommentarer
Postat av: Sara

Haha spot on! Med Tuva var jag ofta på öppnis, man hade ju som sagt galet mkt tid då. Med Noah var jag noll gånger och med isa kanske 5 typ. Är ju så fullt upp när de stora kommer hem så att få skrota hemma övrig tid är liksom lyx! Eller var kke jag ska säga, för min del iaf. Helt ok! Mys på ni!!❤❤

Svar: Men exakt, precis så! Skönt ändå att landa i det, att det är okej liksom. Ses på fredag! Kram❤
La-La Land

2017-03-02 @ 18:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback