Sjukt

Måste berätta en grej. Igår fick jag veta att jag sorterades bort från ett jobb jag sökt direkt eftersom cheferna hört att jag var med barn. Hur sjukt är det att kvinnliga medarbetare och chefer sitter och ratar andra kvinnor för stt de är med barn? Fy fan alltså. De skulle inte kalla mig på intervju på grund av det. Det är för jävligt att den sortens diskriminering förekommer dom något helt normalt i 2014-talets Sverige. Fy fan för det.

Min kompis som ifrågasatte varför de inte valt ut mig till intervju fick svaret: för att vi vet att hon är gravid. Som att det vore något legitimt jävla skäl att inte kalla en kompetent och passande kandidat för ett jobb. (Så efter medarbetarnas påtryckningar tvingades de ändå kalla in mig på intervju men sen blev jag inlagd och var tvungen att lämna återbud till den, men det är en helt annan historia).

Bortvald på grund av en mage.

Kommentarer
Postat av: jen

Ja de borde ju skämmas för det är ju så j-la dåligt och dessutom inte speciellt smart att resonera så kortsiktigt.

Svar: Jag veeeet! Blir så förbannad när jag tänker på det, sjukt är vad det är!
La-La Land

2014-07-08 @ 21:07:12
Postat av: Sara

Men va fan 😡

Svar: Jag veeeet!!! 😡👊👊
La-La Land

2014-07-08 @ 22:10:17
Postat av: Annso

Gaahh jag blir så arg så arg igen så dåligt!!! Det ihop med löneresonemanget skapar ju en mer negativ bild helt klart!! Trist :(

Svar: 😡😡😔
La-La Land

2014-07-08 @ 23:53:33
Postat av: Sigrid

Inte okej nånstans, usch vad ruttet! Värsta är att det verkar vara jättevanligt...

Svar: Jaaa jag vet :/ Förjävligt.
La-La Land

Postat av: Petra

Usch!! Var med om ungefär samma sak med Herman då mitt vikariat ej förlängdes och chefen tyckte jag borde få vila istället för att jobba, va typ i v.23 :( detta är verkligen en kvinnofälla och jag märker det mer ich mer även fast vi jobbar inom yrken som överrepresenteras av just kvinnor. Men jag menar, vad ska vi göra då? Vi måste ju producera nya små människor och vi kvinnor måste ju vara gravid, ja det är fan en omöjlig ekvation.

Svar: Men fasen vad sjukt! Det är så jäkla dåligt. Men man är ju så maktlös i de situationerna känns det som. Tycker bara det är så sjukt att det är kvinnorna själva som har barn som sitter och ratar folk av samma anledning. Hur i helvete tänker de? Håller helt med dig!
La-La Land

2014-07-09 @ 22:05:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback