Minnen och insikter om vartannat

Jag är tillbaka i söder nu. Efter en sömnig resa genom ett flertal ladskap. Sov bort ett par timmar, slumrade ett par timmar til och sen var jag plötsligt framme, i detta mitt tillfälliga hem i Simpan. Har haft en fantastiskt fin helg med delar av min fina familj.

Torsdag:

Intervju-klädd. Men minus diademet. Jempan hävdade nämligen bestämt att jag såg ut som 5 år med det på mig. Och det hade hon ju förstås rätt i.

Som jag skrev så skjutsa Jen mig till min intervju. De som intervjuade mig var så trevliga och det flöt på riktigt bra. Var väl förberedd och hade ett gäng frågor. Men som vanligt stockade sig orden lite när jag skulle berätta vem jag är. Det är aldrig enkelt att förklara för någon annan vem man själv är när man inte vet det själv. Blev lite svammel om vad jag haft för mig sen gymnasiet ungefär. Frågan om att jag ska berätta om mig själv ger mig alltid kalla kårar och jag kan aldrig sätta fingret på varför.

I alla fall berättade de att det var 40 sökanden och jag var 1 av 4 som utvalts till intervju. Är nöjd med bara det måste jag säga. Om man ser till statistiken måste det vara nån/några av de andra som har betydligt mer erfarenhet än mig gällande målgrupp och arbetssysslor...Jag har i princip ingen, har ju jobbat mest med äldre och detta är en helt annan målgrupp. Men fan, vi får se, endel går ju mest på personlig lämplighet och entusiasm och sånt när de anställer. Time will tell.

Efter intervjun mötte jag upp Jen på stan för lunch och efter detta bar det vidare till Motala med tåget. Babsan hämtade mig i stan och vi for och mat-handla. Blev en matorgie utan dess like på kvällen, precis som alltid. Gjorde flygande Jacob och sen marängswiss till efterrätt, gudomligt! Fantastiskt fin kväll blev det naturligtvis och det blev en massa snack om allt ända in på småtimmarna.





Det finns få ställen som jag känner mig så lugn och harmonisk som hos Barbro. Huset, miljön, sällskapet, avsaknaden av bilar och svåra människor.

Fredag:
Jag och Barbro åt en stor helg-frulle innan vi tog cyklarna och drog till G och B´s hus i Västanvik för att vattna lite blommor.

Kunde naturligtvis inte hålla mig från att gå lös och rensa lite i ena rabatten. Ligger lite i blodet det där tror jag.

När vi kom tillbaka åt vi lite lunch och sen gick vi den obligatoriska promenaden nere vid vattnet. Tyvärr har barkborrarna varit i farten och därför har de varit tvugna att skövla en massa träd. Men det var mysigt ändå.

Jag tycker om att sitta på en sten vid vattnet

Sen bar det iväg till Plantskolan och farsan. Kollade runt lite och sen bar det av hemöver för att byta om och dra ut och springa. Farsan var i finfin form till skillnad från sin risiga dotter. Han kom i mål säkert en halv minut innan mig. Sjukt men sant. Har aldrig hänt förut. Men skyller detta på att jag joggat 2 ggr denna sommar och det var säkert 2 månader sen sist. Farsan däremot har sprungit slaviskt varannan dag i 3 månader. Är glad att det gick så bra som det gjorde alltså! Och träningsvärken, ja den känns idag.

Efter rundan tog vi varsinn  bira innan det blev dusch och fix och vidare en taxi ner till staden. Käkade på Gräddhyllan där samtalen gick heta om allt som betyder. Kom till flertalet insikter och ibland är det förbannat bra att ha en far som är insiktsfull när man vill få nytt perspektiv på olika situationer eller på sitt eget handlande. Vitlöksbröd, plankstek, ett par cigg och några Mariestad senare kände vi oss färdiga på Gräddhyllan och styrde efter övervägande stegen mot ett fullpackat Harrys. Style var där och spelade. Nostalgin var på topp och likaså humören. Några Hof senare hoppade vi runt på dansgolvet som om det inte fanns någon morgondag. Helt sjukt jävla kul var det hur som helst. Hoppade till sista tonerna dog ut och stället släcktes ner. Letade upp en taxi för att åka hem och ta ännu en bira innan det var hög tid för sängen. Fantastiskt jävla fin kväll nr 2.

Lördag:
Barbro hämtade mig vid elva och vi drog in till Vadstena till bror och ungarna. Dagen spenderades åt att plocka ett helt gäng plommon, laga plommonmarmelad med ungarna, handla med ungarna laga mat och fixa och dona. Och leka.  (Man kan säga att bror var lite sliten och jag var inte sen att testa på livet som bullmorsa haha) Det var kul, jättetrevligt. Kanske framför allt mysigt. Jag lagade alltså maten och lagom tills den var klar kom pappa och det blev familjemiddag. När ungarna slocknat och far åkt hem kolla jag och Johan lite halvslött på American history X. Mkt bra film, länge sen jag såg.





Jaha, det blev lite mkt text det här ni. Anyway, idag har vi inte gjort så mkt, mest tagit det lugnt innan mitt tåg gick 13.28. Och nu är jag som sagt tillbaka. Och jag ska hoppa in i duschen, sen sova lite. Japp, det ska jag.

So Long Peeps.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback